Auto - radionica, potraznja delova

blizu mene ima jedan taunus...restauriran...
lik ih sredjuje pa prodaje...ostavio je za svog oca jedan dobar...
chini mi se da si iz KG-a? :confused:
dok sam studirao u KG-u zapazio sam jednog taunusa u naselju...hmmm, kako se beshe zove.....naselje kad se predje ona pruga kod autobuske stanice pa se ide uz brdo.... na B-neshto....Tu sam zapazio jednog belog Taunusa CUPE!!! i chini mi se da je bio josh jedan tu :confused:...
negooo, mozesh li ti da pitash tog leeka kolko para za taunusa CUPE 2.0 V6 da okrenem kljuch i da vozim? ili neki kontakt telefon.

Slikaj ga molim te Dee, pa okači ovde negde.
Inače, ti Taunusi što ih zovete "TC", dele se na:
TC1
taunus_gxl72.jpg

levo je TC3, desno je TC2
tc2_4d_back__r____tc3_4d_ba_std.jpg

Svi oni su mehanički apsolutno identični.

Pozdrav svima,

Kupio sam mondea 1996 godiste,Gia oprema.Prezadovoljan sam sa njim,ali imam jedan problem.Usmerivac za vazduh nece da prebaci da duva pravo ili u noge,nego samo na soferku.Obilazio sam elektricare,mehanicare i fordove servise,ali niko nece to da radi.Svi me upucuju na Grand motors a ja imam jako lose iskustvo sa njima.Da li je neko vec imao takav problem i ako moze pomoc-kome da se obratim.Hvala unapred

Ево једно електроничарско питање. Ауди А4 2000год. Када га упалим радио укључен али се не чује ништа на звучницима. Када га угасим (ауто) звучници се укључе и све ради нормално. Када га опет упалим звучници се опет угасе. Стари каже да му се десило неколико пута да прораде у путу тј кад је ауто упаљен. Био сам данас код електричара прегледао је радио и каже да је све у реду с њим и да би требао да раставља даље ауто и да би као требао да има своје појачало које је можда лоше повезано па да зато брљави.

Иначе, није ништа чачкано око електронике већ је ово почело да се дешава када су замњене диск плочице за шта ја верујем да нема много везе ал' ето чисто да поменем... има ли неко идеју?

Па нисам му ја дао да ради јер сам журио. Не сумњам да би он то направио али ето, нисам имао времена да остајем а и требао ми је ауто па нисам могао да га оставим и онда ми је пало на памет да бих можда могао и ја то да решим ако ми неко да идеју :D

Verovatno ti je otišla sajla za pomeranje klapne koja usmerava vazduh. Nije to nimalo skupo, ali je teško i dugotrajno za skidanje.

Moguce , mnogo posla , pa im se ne isplati rad ...

Иначе, није ништа чачкано око електронике већ је ово почело да се дешава када су замњене диск плочице за шта ја верујем да нема много везе ал' ето чисто да поменем... има ли неко идеју?

Nemam ideju , al samo da podsetim da su i plocice vezane sa elektronikom ...

Да јесу везане са електроником, али је фазон што су само замењене плочице, али не и сензори (на табли је остала да светли лампица) тако да баш ништа није мењано ни дирано што се тиче електронике...

Senzori su na pločicama, oni ne bi trebalo da se menjaju, vorvatno ih majstor nije povezao kada ih je stavio. Probaj da resetuješ ECU - skini + klemu sa 'kumulatora i ostavi ga tako sat vremena.

senzori su na plocicama kao sto si rekao , a mozda nije kupio plocice sa senzorima ima raznih proizvodjaca pa moguce da neki nemaju senzore(nemaju dzek-utikac) ili im je drugaciji utikac pa ne odgovara ako je ovo drugo onda uzmes sa starih plocica utikac(preseces kabal zajedno sa utikacom)preseces i preseces na novim plocicama kabal i spojis taj stari kabal sa tim utikacom sto odgovara i resio si problem ako je to problem , onda vise nece da ti sija lampica.

Ма људи знам ја шта ћу с плочицама, него не знам шта ћу с радиом тј не знам шта ћу без њега :D

Ne razumem se u elektr. ali bar je to prosto, kao sto je gore vec neko napisao , stavi drugi radio pa prvo vidi sta ne valja da li radio ili instalacija oko radija, ako radio odgovara onda ga lepo oteraj kod djoleta na misi pa ce ti srediti taj problem, ako je radio onda ga popravi ili kupi drugi i resio si problem

Skines radio, otkacis sva tri dzeka, onda ustekas samo donji(napajanje), upalis radio, ustekas srednji(zvucnici) i vidis cuju li se zvucnici. Ako da, upalis auto. Ako i dalje rade kad upalis auto, javis ovde da ti kazem koju zicu treba da otkacis sa gornjeg dzeka i ustekas onda i njega i vozi!
Inace nikad se ne skida + klema vec - narocito na novijim autima (2000+god)

Back