Auto - radionica, potraznja delova

Pozdrav.
Poshto je doshlo vreme da poradim neshto po pitanju izduva, reko da dodjem da vidim s' forumashima shta oni predlazu. Imam ford taunus-a 1.3 `77god i razmishljam da stavim izduve sa strane, levo i desno. Znachi skidam zadnji lonac i iz prednjeg sprovodim 4 cevke dve levo i dve desno. e sad, da nebi izgubio kompresiju da Vas pitam koji FI cevi da uzmem? I josh jedno pitanje, da li je moguce nekako dobiti onaj zvuk, hmmm, kako da ga opishem :roll:....ono kad auto "prdi", radi kao na 3 svecice?
Ovako nešto...?
..teško...

Btw šta to pokušavaš...?
doh (20).gif

Pa to je gre'ota...

Razlika u potrosnji Taunusa 1.3 , 1.6 , 2.0 (4cyl) nije velika , pogotovu kada omatore ...

zavisi od odrzavanja , srece , ispravnosti itd..

1.3 je po meni suvise slab za Taunusa , tako da zbog tezine , bez obzira sto je 1.3 on mora da trosi ...

moj bivsi Consul('73) 2.0 /4cyl linijski (motor iz '82) nije prelazio vise od 13 - 14 L u gradu (+2L ulja) centar sa sve guzvama , a na otvorenom osetno manje ...

E sad , da je bio V6 sigurno bi potrosnja bila veca ...

@NESHOOOOOO, shvatio sam konacno zasto mi vibrira auto kad kocim. Bio si u pravu...kljesta...

setim se veceras kako da otkrijem to...jer sam mislio ili kljesta ili viljuska sa selen blokovima.

pazi, pustim ga niz brdo nekih mozda 60km/h III brzinom. Ubacim u II naglo i motor zakoci bas bas, ali auto ne vibrira...kontas?
e, kad zakocim sa 60km/h kocnicom, ne motorom, onda vibrira. One dve bixne,ili valjci, sto se skidaju sa imbusom 10 na kocionim kljestima ne valjaju. Mislim, jedan izvadis lako, i vratis lako i krece se lako, a ovaj levi valjak, bixna, moras da je udaras da bi izasla i kad je drzis u ruci vidis na jednom mestu kako je okrnjena. Tu ona glavi. Tako da sutra/ponedeljak stize neki kadett iz Nemacke na jednom otpadu ovde i odo da pokupim sta valja...ako se sa troje vrata onda d' uzmem i stranice i mozda sedista...........................:D

pametan si ti @neshooo ;)
hvala i pozdrav.

Razlika u potrosnji Taunusa 1.3 , 1.6 , 2.0 (4cyl) nije velika , pogotovu kada omatore ...

zavisi od odrzavanja , srece , ispravnosti itd..

1.3 je po meni suvise slab za Taunusa , tako da zbog tezine , bez obzira sto je 1.3 on mora da trosi ...

moj bivsi Consul('73) 2.0 /4cyl linijski (motor iz '82) nije prelazio vise od 13 - 14 L u gradu (+2L ulja) centar sa sve guzvama , a na otvorenom osetno manje ...

E sad , da je bio V6 sigurno bi potrosnja bila veca ...

Moj je 1.3 50hp V4 motor, u gradu je potrošnja oko 8.5 litara, ali pošto ima automatski sauh, zimi u gradu ide do 12-13. Fabrički je na otvorenom 7.8. 23 sekunde do stotke.
Ali pazite sada ovo: 1.7 75hp V4, 14 sekundi do stotke, fabrički na otvorenom 8.2 l, nije nikakva razlika jer je isti karb. Ovo su podaci za 12M/15M, težina je manja od 850 kg.

Što se tiče novijih Taunusa, potrošnja za V6 2.0 je oko 10.5 litara na putu, znači oko 12-13 u gradu.

Što se tiče novijih Taunusa, potrošnja za V6 2.0 je oko 10.5 litara na putu, znači oko 12-13 u gradu.

Mislim da je malo drugačiji odnos u potrošnji grad/otvoren put... Možda tako piše u katalogu, ali smem da se kladim da V6 2.0 koji konstrukcijski pripada kraju šezdesetih, troši najmanje 14,15 litara u gradu... Mislim da mi u prilog ide i navedena potrošnja na otvorenom putu... 10,5 litara ako troši na putu, teško da će samo 13 u gradu...

Damnjane, vidim da si predstavio kombi na YFC. Još jednom, svaka čast za uloženi trud! :super:

YFC? forum nacionalna klasa?
da da hvala. Trenutno je kod majstora koji mu radi prednji trap.

Jos jednom napomena, taj kombi je kupio moj drug kojeg smo sredjivali zajedno...

merkam ja jednog da kupim 88godiste decembar...isto 45konja. 25 000km presao.
Hvala jos jednom. U nedelju na NBG kod Arene ko moze da dodje u 10h je ficijada

DLOA, pa odvrni taj plin malo :(

menije odvrnut skoro do kraja...ti kad ga vozis normalno ne moze da potrosi vise nego sto mu ti dajes gas. A ono lufta u snazi imas za preticanje. Ja za vecu kolonu imam problem sa preticanjem. Najvise volim relaciju, a da nije auto put. Prosecna brzina 80km/h, a tad on prima gas bas bas i za preticanje do 120km/h dodje brzo u odnosu na svoju konjazu+plin...

E maso. Imam mali problem koji me jako nervira... Kaiševi vozač-suvozač, neće da mi se vraćaju sami, nego ja moram da ih uterujem... Nervira me to što moram to da radim svaki put pre nego zatvorim vrata... Koji je to mehanizam i kako da dođem do toga? Opel Kadett suza... Hvala!

Back