Auto - radionica, potraznja delova

drugar je imao taunusa sa granadinim motorm v6 2.0 i po gradu mu je troshio oko 18-20 litara.
neshto sam se u skorije vreme bacio u razmishljanje:roll:, da li u taunusa nabudzim neki motor v6 2.0 (granadin) ili neki noviji iz shkorpiona, sierre :roll:. ovaj moj 1.3 troshi oko 15litara po gradu...nebi mi bilo zao da on ide dobro i troshi toliko(da ima nekih 100hp), nego to je potroshnja pri laganoj voznji. napominjem da ga nikad ne vozim kad je prevelika guzva po gradu, uglavnom nocu....kad saobracaj i nije tolko opterecen(bar u ks-u) pa me ova potroshnja jednodstavno izludjuje i zato razmishljam da stavim neki jachi motor.
ako bi ubacivao v6 2.0 nebi morao da radim atest+auto bi bio kolko-tolko originalan. tako da cu najverovatnije za tu soluciju da se odluchim.
po nekoj vashoj proceni, kolko vredi solidan motor V6 2.0? ja scorpionov motor 2.0 DOHC sa papirima+kompletna instalacija imam za 200evra+carina...po nekoj MOJOJ logici taj V6 2.0 bi trebao da bude jeftiniji?:confused: ili ipak greshim :confused:

shto se tiche izduva, i onog mog pitanja...reshio sam da taj problem prepustim choveku koji se s'tim bavi. odustao sam od home made :lol:

A jel si razmišljao da ti to lepo prodaš...?

Sto seres, kako laze, aj ne verujte ovom nesakid, zivi 10m od mene, i ne radi nista, lelemuda kuci za kompom, on je kao neki luuud !!!

Au al si me sad razocarao! A ja se taman ponadao - Evo coveka koji ce da resi sve nase nedoumice, da odgovori na sva nasa pitanja, da magicnim pokretom popravi sve automobile ovog sveta!

Kakve budale iz Beocina, Boze Gospode... Vi kao da smrcete taj cement, sta li vec...

Kao što ti rekoh u poruci, raspitaću se za cene motora. 200 eura za taj je sasvim povoljna cena.
Razlog za toliko veliku potrošnju u tvom slučaju je 90% karb, ti bi trebalo da imaš FoMoCo?
Školjke Taunusa 1.3 i 2.0 se fabrički razlikuju u nekim nosećim elementima, trebaće ti balans štangle i neka ojačanja, ipak je razlika u snazi oko 50 konja i 700 kubika, što i nije baš malo. Trapovi i menjač su drugačiji. Možda bi ipak bilo bolje da razmisliš o 1.6 motoru, to je oko 70 konja, nisu potrebne bilo kakve prepravke, potrošnja u svim uslovima je fabrički veća za oko pola litre.
fabrichki karburator neshto nije kako treba. matorac od koga sam kupio auto mi je dao taj karburator al' mi je rekao da nije ispravan. na fordu mi je karburator od siere. do sad sam dao nekih 3000dinara za shtelovanje i ni jedan majstor mi nije nashtelovao kako treba:roll: mada, nije iskljucheno da gorivo negde curi poshto se strashno oseca! moguce da pushta na dihtungu poshto sam ga ja lichno pravio:), rasturicu za vikend pa cu videt:)

Back