AU pair in USA

sandrinna:
Hey Ninili, a na koju foru si ostala?Radis nesto?S.Francisko?
Stizem 9.jula u LA...pa hocemo na kaficu ili neki party?:) :) :) :)

E lepo onda!!!LA je od SF sat i po avionom ili 6hr kolima,pa cemo se mozda nekad i pronaci.Jel ti beshe volis progressive?
Posto dolazis 9og taman imas vremena da dodjes do SF 15og zato sto Armin Van Buuren dolazi ovamo!I bice mrak!!!

nina_lion:
Evo gazda,idem,idem!!!

(PSSSST JBTE!!!!
E kakav si mi ti poslovan covek,pa nemas pojma!!!Pa vidis da navlacim naivne musterije da dodju ovamo pa ako se razocaraju odmah kod nas dolaze na casicu utehe!!!Vidis da donosim nove,produktivne i unovcljive ideje-i za to da me unapredis u menadzerku!
Planiram jos i da ubacim profesionalnu gataru-Zorku ili Kleopatru,da napacenom narodu predvidi bolje dane!!Ima da ide ko alva!)

Sta ima u Sunshine state prijatelju?

:lol: :lol: :lol:
nince, 8)
pa necemo bre, da pravimo ''public aid'' kafe :shock:
ono..''koliko je kafa?''...i
''moze li 2 piva za $3?'' :evil:
.. gledanje u pasulj i gatanje? :shock:
jos kazan za homeless .. :confused:
mislim :roll:

ali..
nemogu ja nini, da kazem ne 8)
normalno da si ti menadzerka :wink:
ti si posebna :D (pss.. samo nemoj vise socijalu i to :-? )

pa kad dodjem u vegas,
dogovoricemo sta cemo i kako cemo dalje :wink:
pozz

ps. na floridi...more i mornari..cool 8)
sve je ok...nekad samo plase ljude sa ovim 'kosavama',ali :D

south:
:lol: :lol: :lol:
nince, 8)
pa necemo bre, da pravimo ''public aid'' kafe :shock:
ono..''koliko je kafa?''...i
''moze li 2 piva za $3?'' :evil:
.. gledanje u pasulj i gatanje? :shock:
jos kazan za homeless .. :confused:
mislim :roll:

ali..
nemogu ja nini, da kazem ne 8)
normalno da si ti menadzerka :wink:
ti si posebna :D (pss.. samo nemoj vise socijalu i to :-? )

pa kad dodjem u vegas,
dogovoricemo sta cemo i kako cemo dalje :wink:
pozz

ps. na floridi...more i mornari..cool 8)
sve je ok...nekad samo plase ljude sa ovim 'kosavama',ali :D

Dobro,dogovoricemo se oko "asortimana"naseg kafica cem stignes u onu Saharu od Nevade.
A sad-e sad odoh da se potopim u neku vodurinu jer je ova vrucina nepodnosljiva. :-?

Ja sam stigla u CA,(Petaluma) pre tacno nedelju dana, sat vremena od S.F
za sada sam zadovoljna porodicom samo molim boga da tako i sotane...videcemo
nego me zanimaju ti besplatni casovi za engleski
Nina al mozes ti da mi odgovoris ono sto si napisala za pretrazivanje al se to uglavnom odrzava na koledzima ili u bibliotekam...daj mi neku informaciju jel znas mozda gde ima u Ca, al si ti sada ovde u Ca
hvla ti puno, Veliki pzdrav

Cao svima,

Dobro sam iscitala citav forum, trenutno trazim porodicu. Voljela bih da to bude NY, ali razmisljam i o Kaliforniji zbog klime, mada se bojim da se ne opecem jer u svakom slucaju mislim da je bolje i dobra porodica u nekom prosjecnom gradu nego losa u vrhinskom kaosto je NY ili SF . Moja drugarica je vec nasla porodicu u NY i ide krajem jula.
Zanima me da li porodice ispostuju to sto ste se dogovorili prije nego podjete tamo, to oko kompjutera , izlazaka, obaveza i sl.

pliko:
Ja sam stigla u CA,(Petaluma) pre tacno nedelju dana, sat vremena od S.F
za sada sam zadovoljna porodicom samo molim boga da tako i sotane...videcemo
nego me zanimaju ti besplatni casovi za engleski
Nina al mozes ti da mi odgovoris ono sto si napisala za pretrazivanje al se to uglavnom odrzava na koledzima ili u bibliotekam...daj mi neku informaciju jel znas mozda gde ima u Ca, al si ti sada ovde u Ca
hvla ti puno, Veliki pzdrav

DOBRODOSLA!!!

Ti si ka Sacramento-u,a ja dole ka San Jose-u,jedno smo na sat i po razdaljine minimum.

Cuj ,ti ako si stigla pre nedelju dana,verovatno jos koordinator nije stigao da te poseti,a kada to uradi trebalo bi da ima informacije o tome gde se nalazis-malo o toj oblasti,malo o skolama,imena drugih au pair ljudi koji su tu... malo nekih papirica od agencije itd.
Bar je moj koordinator nama to dao,mada valjda svi to praktikuju.

Gde ovih skola, koje drze besplatne kurseve, ima gore kod tebe zaista neznam,ali mozes da nadjes ovako nesto u bibliotekama ili u Adult Education Centrima.Naravno,obavezno proveri da li dobijas kredite za to,ili sertifikat da si bila na casovima i koliko si sati provela na njima.Pitaj koordinatora da te posavetuje,mada to bi trebalo da je u redu i da ti ne predstavlja problem.
U svakom slucaju googluj ESL (English as a Second Language) i mozes da dodas recimo free clasess near Pataluma CA ili sta god ti padne na pamet.

Za pocetak se opusti,tek si stigla,duga je godina pred tobom..
Kada budes dolazila do San Francisca,i ako si zeljna drustva,javi se mozda budemo imale malo slobodnog vremena istog dana.

Pozdrav!

ingirl:
Cao svima,

Dobro sam iscitala citav forum, trenutno trazim porodicu. Voljela bih da to bude NY, ali razmisljam i o Kaliforniji zbog klime, mada se bojim da se ne opecem jer u svakom slucaju mislim da je bolje i dobra porodica u nekom prosjecnom gradu nego losa u vrhinskom kaosto je NY ili SF . Moja drugarica je vec nasla porodicu u NY i ide krajem jula.
Zanima me da li porodice ispostuju to sto ste se dogovorili prije nego podjete tamo, to oko kompjutera , izlazaka, obaveza i sl.

Ides dobrom logikom,ali ti nikada neznas kakva je neka porodica dok je ne vidis i provedes izvesno vreme sa njima.Uvek porodica moze da se promeni i gledaj da nemas puno dece (moja drugarica je cuvala petoro!!! :-? :-? :-? )

Sto se California-e tice i njene klime..ha...pa recicu ti da je uzasno vruce ali je vazduh suv,sto je dobra stvar i ne cini ti leto jos tezim nego sto jeste.
NY je divan,ogroman grad koji zna da ima nezgodne zime i vruca,vlazna leta.U svakom slucaju,gde god otisla,nadam se da ces se prilagoditi,i da nisi meteropata ;)

To sto ti je drugarica nasla porodicu u NY ne znaci da se usrecila- za ovo preporucujem koriscenje npr. Yahoo maps ili Google Earth,da bi dobila orijentaciju gde se nalazi mesto u koje odlazi.Nista joj ne vredi ako je u NY STATE-U DALEKO OD NY CITY-JA!!

"Zanima me da li porodice ispostuju to sto ste se dogovorili prije nego podjete tamo, to oko kompjutera , izlazaka, obaveza i sl." -ovo je individualna stvar,zavisi od svake porodice pojedinacno,na ovo ces naci odgovor sama.

remixremix:
pitanje za ninu_lion kakav je san francisko kao grad koliko sam skontao zivis tu ili negdje blizu sf

Dobro si skontao,ali ja licno ne volim San Francisco,ali odmah da znas da se mnogo ljudi ne slaze samnom.Naravno,svako ima pravo na svoje misljenje ali ovaj grad meni licno ne odgovara.Lep mi je za turizam,ali nizasta drugo.

Mislim da ima isuvise skitnica( koji su na svakom cosku!!) i pedera(najveca gay komuna u USA,veca cak i od NYC!!!),da je hladan u svako doba godine i da mnoge zgrade nisu lepe i da su oronule.Deluje mi siromasno .Nema puno visokih zgrada,sto je razumljivo jer je oblast trusna i ima cesto zemljotresa.Voda je hladna pa bas i nije prijatna za kupanje i jos se zale da je San Francisko zaliv pun zive...Ima i gay paradu.

Sa druge strane ima Golden Gate,koji je lep,ima Alcatraz koje je onako simpaticno zdanje ali nista posebno,ima Cable Car sto je istoriska voznja kroz grad i interesantno je,ima lep Fisherman's Wharf sa puno gift shop radnjica,restorancica i muzeja..Ima dosta kuca koje su prezivele veliki zemljotres 1906te god. i koje su u Viktorijanskom stilu pa su velika atrakcija,ali nisu u mom fazonu..Pa onda ima lepu Civic Center i operu..itd.I da,najveci China Town u USA.Socno prilagodjen za turiste.

Svaka medalja ima dve strane.Sigurno ovde postoju neko sa potpuno drugacijum misljenjem od mene,tako da menoj da se obazires.Ovo jednostavno samo nije grad u kome sam se ja pronasla.

68Mustang428CJ:
Ja bi rado promenio Wisconsin za California u svako doba.

Verujem ti,i meni se CA svidja,ali sam pisala o samom gradu San Francisco-u.Zivim nekih 30ak milja od njega i oblast u kojoj zivim je jako lepa,jako lepa,ali sam SF mi se ne dopada.Volim velike gradove i gradsku sredinu,ali sto se SF-ka tice,nije to to.

Cao Nina, HVALA TI PUNO NA ODGOVORU
bila mi je ova koridantorka...al ja se nisam setila da pitam...za engleski
videcu...valjda cu naci nesto (sad cu da potrazim)
Hocu bas bih volela da se vidimo...javicu ti se obavezno kad dolazim za S.F mozemo da razemnimo brojeve telefona...ili mejlove da ako hoces...
imacu poslednju nedelju juna ceo vikend slobodan pa ako budes imala vremena pisi
ja nikog nepoznajem od nasih u Kaliforniji...
VELIKI POZDRAV!!!!!!!!!!!!!!!

ingirl:
Cao svima,

OVI moji za sada postuju, radim 45 sati nedeljno ne vise, imam dva dana slobodna u nedelji, sad neznam kako ce biti kasnije...ja se plasim da nisu svi dobori na pocetku a kasnije...al dobor moras biti spremna na sve ...i to je to ...NY je zaista fenomenalan...
ali nije losa ni kalifornija zavisi od zelja...klima je ovde fantasticna meni se bas dopada...prvo me je malo osamutilo kad sam sigla posle 3 dana sam navikla, sad se svaki dan kupam sa decom na bazenu i super mi je....
pozdrav!!!

nina_lion:
Verujem ti,i meni se CA svidja,ali sam pisala o samom gradu San Francisco-u.Zivim nekih 30ak milja od njega i oblast u kojoj zivim je jako lepa,jako lepa,ali sam SF mi se ne dopada.Volim velike gradove i gradsku sredinu,ali sto se SF-ka tice,nije to to.

Jesi li ikada bila u Arizoni, Nevadi, Idahu, Utah, Montani ili Wyomingu? To su prelepe drzave. Mir, tisina, nisu previse naseljene. Jeste da vrucine ubijaju i da ne mogu da zivim bez snega, ali moja sledeca destinacija je definitivno Utah. Mrzim istocnu stranu Amerike, previse je naseljena.

68Mustang428CJ:
Jesi li ikada bila u Arizoni, Nevadi, Idahu, Utah, Montani ili Wyomingu? To su prelepe drzave. Mir, tisina, nisu previse naseljene. Jeste da vrucine ubijaju i da ne mogu da zivim bez snega, ali moja sledeca destinacija je definitivno Utah. Mrzim istocnu stranu Amerike, previse je naseljena.

O da secam se da si mi pricao o tome kako volis mirnije krajeve.Nisam nikada bila ni u jednoj od ovih drzava,ali se nadam da cu ih obici,bar Arizonu i Nevadu.Mada,o5 ja sam vise za malo urbanije sredine ,bar sada u ovim neizivljenim godinama :lol:
Imam viska energije,moram da nadjem nacina da ga se oslobodim. :D

pliko:
Cao Nina, HVALA TI PUNO NA ODGOVORU
bila mi je ova koridantorka...al ja se nisam setila da pitam...za engleski
videcu...valjda cu naci nesto (sad cu da potrazim)
Hocu bas bih volela da se vidimo...javicu ti se obavezno kad dolazim za S.F mozemo da razemnimo brojeve telefona...ili mejlove da ako hoces...
imacu poslednju nedelju juna ceo vikend slobodan pa ako budes imala vremena pisi
ja nikog nepoznajem od nasih u Kaliforniji...
VELIKI POZDRAV!!!!!!!!!!!!!!!

Cool,vidimo se ;)

remixremix:
nina_lion a jesil imala onaj placeni godinsji dvije sedmice kao sto agencija kaze,jesil mogla izabrat bilo koje mjesto u americi da ides i dan kad ti hoces?

Ma kakavi.Mislim,ja licno nisam,a za druge ne bih znala.Moja porodica je bila Jevrejska,tako da o tome da mi plate neki odmor nije bilo ni pomisli,a kamoli govora.
Imala sam nedelju dana odmora i to sam sama sebi platila.

Kada sam htela da uzmem drugu nedelju,moja host mama se bunila kako i ovako ne pravim 45hr nedeljno,i da treba da me je sram sto to trazim.Kupila sam sebi komp pa sam ostala bez para koje sam mogla da potrosim na putovanje,a inace mi je koordinator rekao da ako hocu,mogu da idem na odmor jer na to imam pravo,koje sam i htela da iskoristim,ali komp mi je bio preci.I ovako sam putovala cele godine,ta nedelja nista ne bi promenila.

@Nina ( i ostali a iskustvom u aupair-u )

Treba da idem u Julu u jedno mesto blizu Baltimora. Stariji roditelji, zive sa sinom od 13 godina, starija deca su im na strani. Posao je oko 5 sati dnevno, svodi se na prevoz do skole i na trening. Po samom mom dolasku putuju na Bahame i idem s njima na odmor. Kako ti se sve to cini, Nina? Slažem se da se ništa ne zna dok ne doživiš lično, ali sigurno znaš bolje kako tamo stoje stvari.

Pre neki dan mi je uletela ozbiljna ponuda za AuPair u UK, London.

I 90% prihvatam tu ponudu. Jedino, ne znam dal da idem na visitor [family/friends] vizu ili na aupair vizu... poshto sam video da UK ima i AuPair vize....

neki savet? :)

Back