AU pair in USA

hlns:
hahahahah :D jao, sad izgleda pochinjete da me mrzite :P postajem polako dadilja :P i ne mozhete to da prebolite... a jaoj, jadan ja :P

nego, prijavio sam se na onaj... www.greataupair.com ... jel imash ti [nina_lave] kakvih poimanja, jel tko otsho preko toga iz nashe republike, tamo? :)

I sama sam svojevremeno imala profil na tom site-u.Ali slusaj sad-Taj site je dobar ,ako si vec u USA,i ako si recimo na Au Pair programu i imas vremena da radis extra jos jedan posao.Ovako ,ako su oni ti koji trebaju da te dovedu u USA,licno se sa time ne bih igrala iz vise razloga.

Prvo,ako si na regularnom Au Pair programu imas pravo da promenis porodicu,zagarantovanu platu i koordinatora koji o tebi vodi racuna i stiti neka tvoja prava koliko-toliko,placeno zdravstveno,placenu kartu etc.
U svakom slucaju niko ne moze da te izbaci iz kuce ako mu se ne svidjas ili bilo kako da te ugrosi jer si zasticen ugovorom kojim su se i sami obavezali.

Sa Great Aupair-om ovo ne postoji-ovo je samo site koji sluzi da spoji porodice i njihove buduce Au Pair-ove ,uz nadoknadu.Znaci,niti su oni ti koji mogu da ti obezbede ikakvu papirologiju,za vizu moras da se izboris sam-znaci turisticka,a ne J1 koju AuPair ljudi imaju ( sa mogucnoscu da se produzi na 2 godine).

Zamisli ti dodjes u porodicu koju nadjes preko Great AP. a tamo neki ludaci.I to bi da pobegnes odmah,a neznas ni gde ni kako ...

S druge strane,pisala sam o SSN -u,a da bi dobio taj broj,ti osim par papira koje mozes da dobijes samo preko agencije,treba ti i pismo od regionalnog koordinatora agencije preko koje dolazis.Znaci,o5 nesto ne stima.

Razmisli pa javi sta si smislio
Pozdrav

evo vecj mi se javila neka porodica... i ne deluje mi zanimljiva, treba im 3 osobe, za odrzhavanje motela jbt :D

nego, prijavio se chisto da vidim ide li to. a kontam da cju da probam preko agencije :)

Hvala ti ko sestri` :)

Cao svima! Citala sam sve stranice. Bas me interesuje ovaj Au Pair. Hocu i ja da se prijavim. Vidim da si ti, Nina_lion najupucenija. Interesuje me da li postoji sansa da ti porodica dozvoli da radis dodatni posao, ili da ti cak oni obezbede da kod njis radis nesto dodatno?

Caos :)

saki_maki:
Cao svima! Citala sam sve stranice. Bas me interesuje ovaj Au Pair. Hocu i ja da se prijavim. Vidim da si ti, Nina_lion najupucenija. Interesuje me da li postoji sansa da ti porodica dozvoli da radis dodatni posao, ili da ti cak oni obezbede da kod njis radis nesto dodatno?

Caos :)

Sve to zavisi od porodice.Ti "po pravilu" ne bi trebalo da radis nista osim u porodici,ali ja sam ta koja odlucuje kako ce da provodi svoje slobodno vreme .Recimo moja druga host porodica je bila Ok. sa tim da imam jos jedan dodatni posao jer sam ujutru slala decu u skolu i oni su se vracali iz skole oko 7hr kasnije( u proseku od 8:20am do 3:30 pm),tako da sam imala nekoliko slobodnih sati da provedem kako hocu.

Dok za razliku od njih, prva host porodica je bila i te kako protiv toga da radim extra jer su me izrabljivali tokom nedelje-cuvala sam tri mala decaka-tako da su ostro protestvovali kada sam isla da radim vikednom.Kao ,nisam odmorna za njihovu decu u ponedeljak,sto je u mojim godinama nemoguce.

S obzirom da to nisam radila stalno,vec povremeno i da to da li radim ili ne ,ne utice mnogo na mene( 5hr subotom vece nit njima skodi niti mene moze da ubije ,a stavim $50 u dzep sto je od i te kakve pomoci na onih $140)ja se uopste nisam obazirala na njihove price.

Nisu oni ti koji trebaju da zive od $140,nego ja,a s obzirom da sam od tih para uvek njima imala nesto da isplacujem (npr. graficku poruku $2 ili $5 faks na drugu stranu USA i sl.) mogu da ti kazem da me je mnogo bilo briga sta oni misle i komentarisu.
Posle smo nasli da kod njih radim neke gluposti za $50 za 6hr-ili da idem da kupujem franu ili da malo sredim kucu,kako kad.

Pa koliko ti onda imas uopste slobodnog vremena???????I kakvi su po pitanju izlazaka?Mada, pretpostavljam da je to individualno, tj. da zavisi od porodice do porodice....
Jel' znas mozda kakve su cene za teretane? Ja sam gledala nesto na netu, ali nigde ne pisu cene...

sandrinna:
Pa koliko ti onda imas uopste slobodnog vremena???????I kakvi su po pitanju izlazaka?Mada, pretpostavljam da je to individualno, tj. da zavisi od porodice do porodice....
Jel' znas mozda kakve su cene za teretane? Ja sam gledala nesto na netu, ali nigde ne pisu cene...

Zavisi gde ... u kojoj drzavi.
Ja sam u NY i ovde se krecu mesecno od 50-100...Ja sam clan jedne od najtech teretana ovde Queensu i placam 80 mesecno...
Predpostavljam da je u drugim drzavama malo jeftinije, ali to je to otprilike.

sandrinna:

Ja vise nisam au pair,a imala sam puno slobodnog vremena jer sam u proseku radila oko 25hr nedeljno.Pravila sam 45 i vise sati nedeljno jedino kad su raspusti pa sam ostajala sa klincima i zabavljala ih ceo dan,al o5 je to vreme proteklo u odlascima na bazene ili voznju bicikla,piknike,playdate-ove,gledanje TV-a,igrice,kuvanje etc.

Ne razumem pitanje kakvi su po pitanju izlazaka?Zato sto sam ja ta koja raspolaze svojim slobodnim vremenom,nemaju oni sa time nikakve veze.Njima je bitno da za izlaske nisam koristila auto(posto sam uvek izlazila na Manhattan-u, a nisu mi dali da vozim tamo niti bih ja rizikovala tudj auto u onoj ludnici) a nisam ni mogla da koristim auto posle 12am vikendima a i nicemu mi ne bi koristio.

Nema tu sta oni misle o mojim izlascima-pa nisam ja niciji rob!Posteno odradim svoje,bili su zadovoljni kakava sam sa decom i to je to.Imali smo poslovan odnos i ni jedna strana nije se trudila da to produbi.Bar ne ja,jer sve te gluposti da smo mi jedna porodica su apsurdene dokle god oni mene placaju.

Mislim,ja sam se vracala u vreme kad su ustajali pa ih nije budio alarm,ali cura koja je dosla posle mene je zestoko kritikovana sto ih budi ujutru pa su je zamolili da ne dolazi kuci pre 8am.Koji debilizam,al hajde,ima ih raznih..sad ona treba da ceka isped kuce par sati dok se oni ne probude..
Mislim host mama me je jednom pitala da li sam jutros u 6am dosla ili otisla od kuce,al posto sam joj "normalno i opusteno " odgovorila da sam dosla i podsvesno joj stavila do znanja da me njeno misljenje ne dostice.

Da se razumemo,ja sam i te kako postovala i njihovu kucu i njih ,i dobro sam radila svoj posao tako da nije imalo sta da mi zamera,tako da sam svoj vikend osecala da zasluzujem da provedem kako hocu i tako je i bilo..sta te briga ko sta misli,trebace ti da se rasteretis od osecaja zivljenja u tudjoj kuci i jos mnogo toga.

Cene za teretane-recimo ja sam potpisala ugovor na 3god i placam mesecno $51.54.U mojoj teretani imas i da mesecno placas clanarinu i da to raskines kad hoces i to je oko $60-70 .Obrati paznju koja je teretana blizu tebe a da ima i bazen.
U proseku se krecu cene oko $50-$100,ono kao bolje- loshije teretane mada ja izmedju toga ne pravim razliku..mislim da je pitanje ko je kako nabudzio reklamu da moze da ti uzme vishe para..eto..

Imam jos jedno pitanje (bas vas bombardujem:))-u vezi sa tom skolom sto mi oni placaju 500$ mesecno...Meni je moja porodica rekla da ja imam obevezan fond casova koji moram da odradim, i da nisam vise obavezna da idem u skolu ako ne zelim (sto njima verovatno odgovara da ustede na meni). Da li ja mogu od njih da trazim da oni meni daju taj kes ako ne budem htela da idem u skolu?

sandrinna:
Imam jos jedno pitanje (bas vas bombardujem:))-u vezi sa tom skolom sto mi oni placaju 500$ mesecno...Meni je moja porodica rekla da ja imam obevezan fond casova koji moram da odradim, i da nisam vise obavezna da idem u skolu ako ne zelim (sto njima verovatno odgovara da ustede na meni). Da li ja mogu od njih da trazim da oni meni daju taj kes ako ne budem htela da idem u skolu?

Neznam da li mozes da uzmes taj novac.Iskreno,cisto sumnjam ali ne drzi me za rec.

Btw,oni ti ne placaju skolu mesecno $500 vec je to svota koju ti imas da potrosis za celu godinu,a ti sad vidi kako ces to da rasporedis.Nekad je bilo da ako neces da ides u skolu da taj novac upotrebis za putovanje,ali nesto pred zavrsetak mog programa to je ukinuto.
Do dushe,mislim da preko agencije mozes da odes na vikend negde ,da je taj vikend oko $250 i da dobijas 3 kredita za to.

Slusaj sta je poenta sa skolom- da imas 6 kredita i 72hr provedenih u skoli.I to je taj obavezni fond o kome tvoja poridica govori.Takodje su u pravu da ako to odradish i bude ti dosta skole,nisi u obavezi da ides dalje.Ako odlucis da ostanes i drugu godinu kao Au pair,ovih 6 kredita ce ti biti jedan od uslova da to uradis.

Oko ustede-hmmm,pa pazi sad..ti imas za trosak $500..kurs u proseku je negde oko
$200-$300 plus knjige..ono sto ti pretekne,ne verujem da ces dobiti u keshu,ali mozes da upotrebish za sledeci kurs ako zelis da ides na njega..i verovatno josh malo da doplatis.Kapiras me?

Ta "skola" je nista drugo nego kurs koji taje u vrh glave 3 meseca.Mozes da se odlucis za casove engleskog,racunara ,umetnosti etc..sve zavisi od skole za koju se odlucis,koja je najbliza,najjeftinija,od kredita koje daju itd.
Uostalom videces i sama kako to vec ide.Programi su uglavnom isti.Bla bla

E da,ako se odlucis za casove Engleskog,pogledaj i da li postoje u tvojoj odbasti (gde ti ono bese ides??) casovi koji se ne placaju.Ja sada idem na casove koji su besplatni i skola je odlicna.
Ono sto trazis su ESL clasess(ili English as a second language)

Ja sam jos u USA,ako dolazis u CA javi se
Pozdrav!

nina_lion:
Neznam da li mozes da uzmes taj novac.Iskreno,cisto sumnjam ali ne drzi me za rec.

Btw,oni ti ne placaju skolu mesecno $500 vec je to svota koju ti imas da potrosis za celu godinu,a ti sad vidi kako ces to da rasporedis.Nekad je bilo da ako neces da ides u skolu da taj novac upotrebis za putovanje,ali nesto pred zavrsetak mog programa to je ukinuto.
Do dushe,mislim da preko agencije mozes da odes na vikend negde ,da je taj vikend oko $250 i da dobijas 3 kredita za to.

Slusaj sta je poenta sa skolom- da imas 6 kredita i 72hr provedenih u skoli.I to je taj obavezni fond o kome tvoja poridica govori.Takodje su u pravu da ako to odradish i bude ti dosta skole,nisi u obavezi da ides dalje.Ako odlucis da ostanes i drugu godinu kao Au pair,ovih 6 kredita ce ti biti jedan od uslova da to uradis.

Oko ustede-hmmm,pa pazi sad..ti imas za trosak $500..kurs u proseku je negde oko
$200-$300 plus knjige..ono sto ti pretekne,ne verujem da ces dobiti u keshu,ali mozes da upotrebish za sledeci kurs ako zelis da ides na njega..i verovatno josh malo da doplatis.Kapiras me?

Ta "skola" je nista drugo nego kurs koji taje u vrh glave 3 meseca.Mozes da se odlucis za casove engleskog,racunara ,umetnosti etc..sve zavisi od skole za koju se odlucis,koja je najbliza,najjeftinija,od kredita koje daju itd.
Uostalom videces i sama kako to vec ide.Programi su uglavnom isti.Bla bla

E da,ako se odlucis za casove Engleskog,pogledaj i da li postoje u tvojoj odbasti (gde ti ono bese ides??) casovi koji se ne placaju.Ja sada idem na casove koji su besplatni i skola je odlicna.
Ono sto trazis su ESL clasess(ili English as a second language)

Ja sam jos u USA,ako dolazis u CA javi se
Pozdrav!

Nina jesi li iz Cacka?!

68Mustang428CJ:
ESL ... :lol:

'ebo ja sebe ako sam rec engleskog naucio na tim casovima.

Za takav poduhvat se nadam da ti je kita dovoljno duga.

Uostalom,ima i kome pomaze .
U svakom slucaju ne omalovazavaj.
Druga stvar icice na to da napravi kredite za program ,a ne da se priprema sa studira na Berkeley-u.Jasnije sad? ;)

Zdravo,zovem se anel iz bosne sam i evo citam ovaj forum i stvarno me zainteresovao ovaj program i najvjerovatnije cu pocetkom sljedece godine otici do agencije,nego imam pitanje za ninu_lion i soy girl posto vidim da ste vas dvije sad na ovom programu jestel zadovoljne sto ste se prijavile i bil preporucile nekom da se prijavi

remixremix:
Zdravo,zovem se anel iz bosne sam i evo citam ovaj forum i stvarno me zainteresovao ovaj program i najvjerovatnije cu pocetkom sljedece godine otici do agencije,nego imam pitanje za ninu_lion i soy girl posto vidim da ste vas dvije sad na ovom programu jestel zadovoljne sto ste se prijavile i bil preporucile nekom da se prijavi

Ne dajem preporuke nizasta,samo iznosim svoje misljenje i iskustvo koje imam sa ovim programom.
Nemoj da posle ispadne Nina nam rekla ovo ,rekla ono.. ;)

Meni je licno program odgovarao jer je to bio jedini nacin da odem iz Srbije.
Bilo mi je bitno da dobijem vizu,i da smislim kako cu da ostanem ovde,a program je bio samo usputna stvar i uopste ne bitna.Godinu dana proleti za cas.
Naravno,sve ovo vazi ako su ti planovi useljenicni ko moji :-D
Ako ti se cuvaju deca rekreacije radi,good luck :-D

Ako ti je od pomoci sledeci iskaz,bice mi drago ;)
"Da sam ponovo na Baklanu,i zelim da uradim nesto pametno za sebe u zivotu,ponovo bih se prijavila na Au Pair program."

nina_lion:
Ne dajem preporuke nizasta,samo iznosim svoje misljenje i iskustvo koje imam sa ovim programom.
Nemoj da posle ispadne Nina nam rekla ovo ,rekla ono.. ;)

Meni je licno program odgovarao jer je to bio jedini nacin da odem iz Srbije.
Bilo mi je bitno da dobijem vizu,i da smislim kako cu da ostanem ovde,a program je bio samo usputna stvar i uopste ne bitna.Godinu dana proleti za cas.
Naravno,sve ovo vazi ako su ti planovi useljenicni ko moji :-D
Ako ti se cuvaju deca rekreacije radi,good luck :-D

Ako ti je od pomoci sledeci iskaz,bice mi drago ;)
"Da sam ponovo na Baklanu,i zelim da uradim nesto pametno za sebe u zivotu,ponovo bih se prijavila na Au Pair program."

jesam li ja otvorio kafic ili....savetovaliste? :shock:
strasno :sad:
ljudi cekaju...a ti? :shock: ...besplatni saveti? :lol:

..idemo nina! :D

south:
jesam li ja otvorio kafic ili....savetovaliste? :shock:
strasno :sad:
ljudi cekaju...a ti? :shock: ...besplatni saveti? :lol:

..idemo nina! :D

Evo gazda,idem,idem!!!

(PSSSST JBTE!!!!
E kakav si mi ti poslovan covek,pa nemas pojma!!!Pa vidis da navlacim naivne musterije da dodju ovamo pa ako se razocaraju odmah kod nas dolaze na casicu utehe!!!Vidis da donosim nove,produktivne i unovcljive ideje-i za to da me unapredis u menadzerku!
Planiram jos i da ubacim profesionalnu gataru-Zorku ili Kleopatru,da napacenom narodu predvidi bolje dane!!Ima da ide ko alva!)

Sta ima u Sunshine state prijatelju?

Back