AU pair in USA

Da li ima neka devojka koja se nije jos prijavila ili se prijavila ovih dana preko Ayusa-e? Da li je kasno sada za prijavljivanje i koliko traje procedura dobijanja posla? Jel potrebno neko iskustvo u cuvanju dece?

Koliko sam upucena, ja posle nekoliko dana u porodici dobijem social security card sa kojom nisam klasican ilegalac, vec bi trebalo da mogu da nadjem posao. Jedino ako mi oni ukinu card nakon sto ih napustim...Mada kako sam cula od nekih drugara mogu da se prijavam na drugu adresu-kad nadjem gajbu, i podnesem ponovo zahtev za ss card, koji bi trebalo da dobijem na osnovu vize, koja ce mi jos vaziti...necu biti ilegalno u zemlji...

sandrinna:
Koliko sam upucena, ja posle nekoliko dana u porodici dobijem social security card sa kojom nisam klasican ilegalac, vec bi trebalo da mogu da nadjem posao. Jedino ako mi oni ukinu card nakon sto ih napustim...Mada kako sam cula od nekih drugara mogu da se prijavam na drugu adresu-kad nadjem gajbu, i podnesem ponovo zahtev za ss card, koji bi trebalo da dobijem na osnovu vize, koja ce mi jos vaziti...necu biti ilegalno u zemlji...

To je pre bilo tako - da ako imas SSN mozes da budes u ilegali radis - sada je sve to drugacije - oni imaju sada specijalne recmo ID karte koje je jako tesko falsifikovati jer sve imaju ultra-violet trakice u njima. I sada ako nemas USA ID tj ako nisi resident oni kad im dajes SSN proveravaju i sa imigrcijom da li ti je visa OK.
A to da mozes da podneses ponovo zahtev za SSN kad nadjes drugu adresu - nema smisla - samo se jednom dobija SSN koji ti traje zauvek, ne moze niko da ti "ukine SSN card"- bez obzira i da li otisla nazad kuci i vratila se posle 10 godina ti uvek imas taj isti SSN. Porodica koju napustis moze samo da zove agenciju i da ti ukinu J-1 vizu...barem su tako radila devojkama koje su napustale porodice dok sam ja bila AuPair...A i da bi dobila SSN na osnovu vize , recimo J-1 kao sto ti planiras - moras da imas uverenje od agencije da imas porodicu na toj novoj adresi kod koje zivis i cuvas im decu...
Tako je barem ovde u NY...nije sve bas tako naivno kako drugi pricaju i kako izgleda ... ustvari - probaj pa ces videti ;)

sandrinna:

Loshe si upucena-stvar no.1 SSN je isto sto i nas maticni broj sto znaci da mozes da ga u USA dobijes jednom u zivotu i imas ga za vjek i vijekova.
Stvar broj 2-ovo niko ne moze da ti "ukine",pogotovo ne porodica o cemu ti govoris.

Ono sto se desi kada ti napustis porodicu je da oni kontaktiraju agenciju koja dalje obavesti emigracionu sluzbu da si ti digla sidro,i dalje se ti vodis kao ilegalac.
Briga agenciju gde si i sta si,oni su na tebi vec unapred uzeli lovu.
Agencija obavestava emigraciono da vise za tebe ne odgovara,jer si napustila program i to je sve.
Slusaj,ne bi ti bila ni prava ni poslednja koja je ovo uradila,tako da je ovo vec ustaljena procedura.

Ti da bi dobila SSN moras da imas pismo od agencije da si na programu i da oni garantuju za tebe.Takodje,moras da imas i vizu koja je vazeca i nije otkazana-pa zar mislis da su oni tako glupi da ne proveravaju svaki podatak??

Ova prica sa prijavljivanjem na drugu adresu i vizom koja jos vazi nema veze sa mozgom-Em ti SSN i dalje vazi,em i da pokusas da apliciras sa "vizom koja josh vazi" -ti si je vac koristila da jednom dobijes SSN,pa sigurno mogu da ti udju u trag...ono.. mislim,ovde ima 12 miliona emigranata,emigraciono bas i ne sisa vesla ..

Ja bih ti savetovala da ostanes na programu iz vise razloga-kad predjes ne iz jedne zemlje u drugu,vec sa jednog kontinenta na drugi,u potpuno novu zemlju sa drugom kulturom i obicajima,videces da ce ti trebati vremena da se uklopis.
Jezik,zivot,ma sve,ali apsolutno sve se razlikuje od onoga na sta si vec navikla i trebace ti da se prilagodis.
Ostani na programu,vidi kako stvari stoje i dobro zarmisli sta ces da radis.

Nemoj da zaboravis sta te ceka kad napustis program-da placas stan,telefon,hranu,racune,trebace ti kola,samim tim i benzin-wow,to je mnogo love.Dobro stavi prst na celo i razmisli sta te ceka.

I jos jedna stvar,ako imas dugogodisnje planove vezane za USA -Ni jedan jedini dan nemoj sebi da dozvolis da budes ilegalno ovde,jer ces onda sansu da sredis papire izpustiti iz ruke.
Bolje ti je da se vuces po svakojakim vizama,nego da nemas nikakvo pokrice.

I da,dok ti traje program,otvori sebi racun u banci.To je jedna jako pametna stvar,pored sredjene vozacke i ID-a.Al to je za ovu pricu vec visha matematika.

Pozdrav i pamet u glavu

maja_lion:
Da li ima neka devojka koja se nije jos prijavila ili se prijavila ovih dana preko Ayusa-e? Da li je kasno sada za prijavljivanje i koliko traje procedura dobijanja posla? Jel potrebno neko iskustvo u cuvanju dece?

Procitaj celu ovu temu od pocetka,i nacices odgovore na sve sto te zanima.
Nemoj da si lenja ;)

Pozdrav za Lion!

:( :( :( Definitivno sam totalno neupucena. Imala sam neku ideju u glavi da se uopste ni ne pojavim u toj porodici nakon sto dobijem vizu, i da zapalim kod nekih drugara u Atlantic City...Onda sam po savetu nekih drugih ljudi dobila novu ideju da budem u porodici mesec-dva, pa onda odem...Sada vise nemam ideja...:( a prvobitne ideje izgleda ne mogu da se realizuju. Zaletela sam se, nisam se dobro raspitala, a sada je kasno za kajanje...Auuu covece, pa ja nikad nisam provela sa nekim detetom ni 10 minuta. Odlepicu 10 SATI DNEVNO sa dvoje dece, i to za 600 $ MESECNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cry:

Svi smo mi to vec prosli i preziveli.Prema tome stisni zube i razmisli dobro,a sto se love tice samo da ti kazem da sam ja sa tih $140 prosla uzduz i popreko celu Istocnu obalu i da mi je bilo dobro.

Sto se prerlanulog tena tice...hehehe ...izvolte se uclaniti u club ;)

QUOTE=sandrinna]:( :( :( Definitivno sam totalno neupucena. Imala sam neku ideju u glavi da se uopste ni ne pojavim u toj porodici nakon sto dobijem vizu, i da zapalim kod nekih drugara u Atlantic City...Onda sam po savetu nekih drugih ljudi dobila novu ideju da budem u porodici mesec-dva, pa onda odem...Sada vise nemam ideja...:( a prvobitne ideje izgleda ne mogu da se realizuju. Zaletela sam se, nisam se dobro raspitala, a sada je kasno za kajanje...Auuu covece, pa ja nikad nisam provela sa nekim detetom ni 10 minuta. Odlepicu 10 SATI DNEVNO sa dvoje dece, i to za 600 $ MESECNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cry:[/QUOTE]

hlns:
hm, taj sam :D krshna momchina, taman za koshenje trave i chuvanje pachurlije [utrenirao sam se sa djavolima od tetke :D]

p.s. pustio sam mail ayusa, pa cje vidim shta cje da kazhu :D

E pa sinko,onda za tebe nema zime.Nego ja ti rekoh da ima dosta single mamica,bolje bi ti bilo da si za njih utreniran :lol: :lol:
Drzim ti fige,sta da ti kazem

hahahahah :D jao, sad izgleda pochinjete da me mrzite :P postajem polako dadilja :P i ne mozhete to da prebolite... a jaoj, jadan ja :P

nego, prijavio sam se na onaj... www.greataupair.com ... jel imash ti [nina_lave] kakvih poimanja, jel tko otsho preko toga iz nashe republike, tamo? :)

Back