APEL ZA POMOĆ - PSI LUTALICE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
inace nasla sam na neki snimak "opakih" pasa- sve micamace sa decom i idu neki podaci, najzanimljiviji je da u us svaki dan zgine 3 deteta roditeljsom krivicom (100x je verovatnije da ce roditelj ili staratelj pre ubiti dete nego agrsivan pas) a da je godisnje od ujeda pasa umrlo (u poslednjih 37 godina) 9oro dece, dok je njih 1100 svake godine umrlo od ruku roditelja u us? da zabranimo roditelje a pustimo pse:D?

inace nasla sam na neki snimak "opakih" pasa- sve micamace sa decom i idu neki podaci, najzanimljiviji je da u us svaki dan zgine 3 deteta roditeljsom krivicom (100x je verovatnije da ce roditelj ili staratelj pre ubiti dete nego agrsivan pas) a da je godisnje od ujeda pasa umrlo (u poslednjih 37 godina) 9oro dece, dok je njih 1100 svake godine umrlo od ruku roditelja u us? da zabranimo roditelje a pustimo pse:D?

I da ne rachunamo onu decu koju pronalaze u shumi raskomadane i lepo spakovane u torbu?Ili da urachunamo i njih?

A sad ozbiljno,secam se dok sam zivela u Kanadi nestala je devojchica od 11 godina i trazili su je nekih 10 dana valjda,tako nesto i na kraju su je jadnu nashli iseckanu i uredno spakovanu u kese kao da je prasetina za zamrzivach i tako u tim kesama spakovana u torbu neku crnu putnichku.....u shumi nekoj,nedodjiji....strashno....tamo godishnje nestane toliko dece koliko se u srbiji rodi....zaista su bolesnici

I da ne rachunamo onu decu koju pronalaze u shumi raskomadane i lepo spakovane u torbu?Ili da urachunamo i njih?

A sad ozbiljno,secam se dok sam zivela u Kanadi nestala je devojchica od 11 godina i trazili su je nekih 10 dana valjda,tako nesto i na kraju su je jadnu nashli iseckanu i uredno spakovanu u kese kao da je prasetina za zamrzivach i tako u tim kesama spakovana u torbu neku crnu putnichku.....u shumi nekoj,nedodjiji....strashno....tamo godishnje nestane toliko dece koliko se u srbiji rodi....zaista su bolesnici

reci im mico:wink:

Mora da su ti zecevi maltretirali te pse pa su ih ovi u samoodbrani rastrgli. :D:D
A gde je bio plavi slon?
Znate li koliki bi pas morao biti da nasrne na jagnje? Da li ste čuli nekada za "ovčare"? I sve usred Novog Sada? Verovatno su "besni psi u stampedu jurišali na jadne, male, nežne jaganjce i zeke, nakon što su u ludačkom zanosu porušili sve ograde, pregazili gazdu i razvalili kaveze"?!:mrgreen:

Žao mi je ako neko nema stomak za gledanje prizora kakav sam postavila, ali treba pokazati šta su u stanju učiniti naša mila i dobra dečica u stanju euforije! Da, mi ljubitelji životinja delujemo ekstremno jer smo u stalnoj defanzivi, ali mi zaista nije jasan nagon koji poseduju ovi mrzitelji jer su u stanju mnogo ostrašćenije branti svoju mržnju od nas i to neargumentovano...Umalo nastavih u istom stilu jer mi je promaklo najvažnije a to je da niko nije objasnio ŠTA MI HOĆEMO!?
Gospodine Posavac, shvatam vašu ozlojeđenost, sama sam majka i (još malo) baka, shvatam i vašu želju da se "napravi red", ali nemojte molim vas reći da vam nije jasno da ako dve ekipe šintera nedeljno imaju "učinak" od 30 pasa, "do kraja godine" azil neće imati svoju svrhu jer će pobiti sve pse sa ulica! Da li su zaista toliki životi ekvivalentni ujedu koji je zadobio vaš unuk? Mislite li da će svet (Obrenovac) bez pasa biti bolji? Znate li da i oni osećaju i ...PLAČU! NOA je društvo koje se puno zalaže na udomljavanju životinja , ali nažalost i pored svega zanemarljiv je broj onih koji se udome. Mnoga društva se zalažu za otvaranje No Kill azila, ali azil nije mesto za život. Azil treba biti prolazna stanica do udomljenja, naravno onda kada uznapredujemo nekih 20-ak godina. Jedini humani način rešenja problema pasa "lutalica" je STRATEGIJA CNR za koju se zalaže WISPA i na osnovu čijeg sprovođenja Orca ubira novac, a da ništa ne radi! Da rade, sada bi vam neko od njih objašnjavao sve ovo a ne ja, jer je edukacija segment na osnovu kojeg su "ubrali" do sada 10 miliona dinara! Da rade, ne bi smo sada imali situaciju da Mirjevo traži izuzeće iz strategije!
Šta je CNR sistem?! UHVATI - STERILIŠI - PUSTI !
UHVATI
Znači da se psi uz pomoć mnogo humanijih naprava ( ovo kao ljubitelj ne mogu subjektivno proceniti, za mene nema humanih alatki za hvatanje) sklanjaju sa mesta gde se nalaze i odvode u prihvatilište koje je u našem slučaju Ovča nažalost!
Po prijemu psi prolaze trijažni deo i oni stari , bolesni i agresivni se eutanaziraju, dok se ostali vakcinišu i STERILIŠU!

Nakon oporavka psi se vraćaju na staro stanište, što je izuzetno važno, obzirom da se psi zadržavaju tamo gde ima dovoljno hrane.
Naravno, No Kill azili ali isključivo malog kapaciteta do 50-ak pasa takođe doprinose bržem rešenju problema!
Poštovanje odluke o sprovođenju strategije takođe znači dosledno sprovođenje zakona, kao i izglasavanje novih kojima bi se regulisale obaveze i prava vlasnika pasa.
Ovo je jedini humani način, svaki drugi znači UBIJANJE !

Rdeki ok je sto to kazes,ali znas li koliko je sintere briga da li ima gazdu ili ne ako je na ulici bez njega...vjeruj da ne gledaju ni to ako imaju ogrlicu...skoro je jedan tip kao sumanut vozio da bi stigao sintersko vozilo i spasao svog mladog psa,koji je iz neke znatizelje malo odlutao iz dvorista...

Rdeki ok je sto to kazes,ali znas li koliko je sintere briga da li ima gazdu ili ne ako je na ulici bez njega...vjeruj da ne gledaju ni to ako imaju ogrlicu...skoro je jedan tip kao sumanut vozio da bi stigao sintersko vozilo i spasao svog mladog psa,koji je iz neke znatizelje malo odlutao iz dvorista...
Na žalost, u pravu si.
U Barajevu je bio na snazi jedan mnogo ružan običaj. Lovačko udruženje je da bi dalo dozvolu uslovljavalo lovce da moraju doneti određeni broj repova lutalica. Povremeno su organizovali lov na pse lutalice i ubijali ih iz pušaka. Prizor je bio strašan. A još strašnije je bilo što su jednoj devojčici ubili njenog mladog retrivera koga je baš izvela u šetnju.
Takođe u Barajevu, pre par dana, lutalice su napale i ozbiljno povredile jednu ženu.
Jesam za to da se treba smanjiti broj lutalica, ali mislim da treba izabrati mnogo humanije metode.

Tacno...skoro bili snimci jednog azila kod nas,jedni psi su bili u kavezima,a drugi mrtvi tu odmah ispred tih kaveza...jezivo...
Mada mi je cudno to za lovce...kum je lovac,mlad covjek ima odgajivacnicu i kako znam ima dosta iz te branse koji cuvaju pse,sto je logicno,one lovacke...ali znam da on nikada ne bi tako povrijedio nekog psa...ali opet kad se pozovu lovci na takav cin sigurno je da ima takvih nehumanih...

...ali opet kad se pozovu lovci na takav cin sigurno je da ima takvih nehumanih...
Na jednom planinarenju smo naišli na mnogo jeziv prizor. Pas koji je upucan još nije uginuo, jadan se koprcao, cvilio, a lovac je samo prošao pored njega ostavljajući ga da tu ugine. Počeli smo da vičemo uglas, ali lovac se nije ni okrenuo prema nama. Valjda nije hteo da troši svoju dragocenu municiju i svoje dragoceno vreme na psa koji će svakako uginuti.
Inače kada ih tako poubijaju ne pada im na pamet da ih sklone i zakopaju, već ih ostave tako pa makar to bila i ulica.

U "Politici" od cetvrtka, 27.3.08. na strani 18 lepo pise da je u Kisacu kod N.Sada tokom prethodnih noci bio nezapamcen pokolj ovaca na farmi toj-i-toj (lepo pise ime i prezime vlasnika) gde je copor pasa lutalica usmrtio 40 ovaca i jagnjadi rase "virtemberg".
Dalje pise kako je prethodne noci isti copor pasa napavio masakr na obliznjim farmama zivine i zeceva gde su ti psi ubijali zivotinje ali nisu jeli njihovo meso (sto ja shvatam da su to radili cisto uzivanja radi).

Opet pitam: da li se ovo sme dozvoliti?

Evo vam teme za razmišljanje pa zaključite zbog čega (ili koga) se dešavaju ovakve stvari:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=03&dd=27&nav_id=291076

Kisač: Psi ubijaju ovce
27. mart 2008. | 06:49 | Izvor: B92
Novi Sad -- Poljoprivredno gazdinstvo Miroslava Đurovke iz Kisača nekoliko noći zaredom meta napada čopora pasa lutalica.

Tokom prva dva napada psi su ubili oko četrdeset njegovih ovaca, a protekle noći vlasnik je organizovao dežurstvo kako bi razjarene pse oterao sa imanja. Od nadležnih organa posetili su ga policija i republička veterinarska inspekcija.

Imanje Miroslava Đurovke nalazi se u centru ovog vojvođanskog sela, što ne sprečava pse da napadaju stoku. Prvi napad dogodio se u noći između nedelje i ponedeljka, a najviše ovaca stradalo je naredne noći.

"Oni ovce hvataju za noge, prave stampedo, obaraju ih na zemlju i onda ubijaju. Srećan sam što mi nisu napali decu jer dolaze u čoporima", kaže Đurovka.

U Kisaču tvrde da je uzrok agresivnosti pasa lutalica stočno groblje koje se nalazi na izlazu iz sela i na koje se, po svemu sudeći, donosi uginula stoka i drugi otpad i iz okolnih mesta. Za groblje je nadležno preduzeće "Čistoća", u kome navode da je Kisač jedina mesna zajednica sa kojom nemaju ugovor o odnošenju otpada.

Tvrde da "Čistoća" redovno održava to groblje, ali da problem predstavljaju nesavesni građani koji uginulu stoku i drugi otpad ne odlažu na groblje.

Direktor "Čistoće" kaže da bi najbolje bilo da su kazne strože i da se za nesavesno ponašanje odgovara krivično ili visokim novčanim kaznama.

Vlasnik procenjuje da pričinjena šteta iznosi oko 7.000 evra, ali da je mnogo veća nematerijalna jer se radi o rasnim ovcama na čiji je uzgoj uloženo više decenija rada.

"Zvao sam ekološku inspekciju i rekli su da nisu nadležni, a sanitarna inspekcija se nije ni pojavila. Sada je već treći dan, ja te leševe moram da uklonim", kaže Đurovka.

Uvučen u lavirint propisa i nadležnosti, Đurovka je je dospeo u paradoksalnu situaciju da svoje ubijene ovce mora da istovari na stočno groblje, na kome se skupljaju psi koji napadaju njegovu stoku.

Lutalica je pas o kome niko ne brine. Pas koji ima svog gazdu se ne može nazvati lutalicom.

Ali pas koji slobodno šeta bez povodca je strah i trepet za sve ljude koji se boje pasa... on je problem i za njega žele uklanjanje i potpuno im je svejedno dal o njemu neko brine ili ne. Pročitaj postove sa prethodnih strana, mislim da su se samo oko toga složili - da psu nije mesto na ulici!

LM,idem josh malo na neki intervju...a psi one ludace su me probudili svojim urlanjem u 4.00...sto se naravno nastavilo pa sam se u 7.00 spakovala i otishla kod decka,srecom pa imam gde...i sad se fenomenalno osecam,da bi mogla da je zadavim i nahranim je njenim psom...
Pa mi pade na pamet sta mislite o restoranima koji nude psece specijalitete,u JI aziji i sl?
Uzimajuci u obzir da u Japanu gaje mini svinje kao kucne ljubimce verovatno bi oni nas razapeli na krst...

Salu na stranu:
Sto se tice psa bez povodca , mora da ima ogrlicu , na kojoj josh pishe i adresa.Slazem se da sinteri ne bi trebalo da kupe pse s ogrlicom.I sterilisani i procenjeni psi lutalice treba da nose standardizovane ogrlice koje upucuju na tu cinjenicu.
Ja cu pak uvek ostati pri svom stavu da zivotinji treba obezbediti sto vishe slobode.

torrente reci mi samo gde idete na pivo da te posle uvatim tako pijanog i da te gurnem u neki zbun gde ce te strashni pas lutalica izujedati do te mere da necemo znati gde ti je ****** a gde glava....strashne lutalice su to,jedva cekaju da ujedu nekoga....kuku lele

Nemoj Mico,mozda ga neko ufati u zbunju da ga siluje,eeeeej Zefirra mozda to budes bas ti ,tebe je zanimala neka rec na silo,sila,silage,silegia.....

Ali pas koji slobodno šeta bez povodca je strah i trepet za sve ljude koji se boje pasa... on je problem i za njega žele uklanjanje i potpuno im je svejedno dal o njemu neko brine ili ne. Pročitaj postove sa prethodnih strana, mislim da su se samo oko toga složili - da psu nije mesto na ulici!
Jedno je ulica, a drugo selo i seosko dvorište.
U svakom slučaju, da imam dvorište moj pas bi imao svoju kućicu u tom dvorištu, nikada ne bi bio vezan i mislim da niko ne bi morao da ga se plaši.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back