dejana-beba
Obećava
- Poruka
- 90
Nemoj sad da sidjem ispred zgrade i ubijem par dzukela lutalica
Aj sidji,ona dole sto stoji sa bazukom sam ja.Ljudi poco rat ***.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemoj sad da sidjem ispred zgrade i ubijem par dzukela lutalica

Alan ford.
Danas sam u stampi cotala kako je copor pasa lutalica rastrgao veci broj jagnjadi, zeceva i sl - nisu ih jeli, samo su ih rastrgli.
Mesto dogadjaja: N.Sad.
Pa, jel` to treba dozvoliti?

.I opet mi je bilo tesko kad ga vratim kuci a on juri opet po stanu jer se nije dovoljno istrcao.
A krpelji i buve, i sve ostale nedace,boze moj,dolaze sa travom i prostorom i slobodom,ne mozes zivotinju zatvoriti u stakleno zvono radi svog straha.
I zadnja stvar,muka mi je kad izvedem sestricinu u parkic i NE SMEM da je pustim da se igra po travi , a kamoli ispod drveta.Jer je sve usrano i zapishano ,posto u tu shumicu cela opshtina izvodi svoje pse.A na ulici morash stalno da gledas u pod da ne ugazish razgaznu pirosmrdiku.Alan ford.
Eto hvala svim onim ljudima koji su velikodushno reshili da fekalije svojih pasa podele sa ostalim ljudima.
.
Ne znam zašto napadate nekoga ko je sasvim uljudno izneo svoje mišljenje. Koliko sam razumeo ona nije ni pokušala da nameće odluku, već je iznela miškjenje sa kojim se slažem.Zefira nam je jako pametnaops: ima ona tako tikove ali treba joj pojasniti da ONA ne odlucuje koliku ce ko zivotinju drzati u svom stanu :shock:i da nikad nece odlucivati
ops:
Psu koji može da šeta koliko hoće i kada god hoće nije bolje od onoga skučenog u 45 kvadrata, koji šeta samo kada ga vlasnici izvedu?A seljacki mentaliteti da su veliki psi za dvoriste uopste nemaju tezinu ,i ona to nemoze dokazati da im je bolje nego u stanu , ako pas ide svaki dan u setnju 3 puta dnevno mnogo bolje mu je u stanu nego u dvoristu ,jer kad je u dvoristu niko ga ni neseta jer cemu sluzi dvoriste nego za lenje "ljubitelje zivotinja ".
Drži brate ako hoćeš i nosoroga. Samo, da li zaista misliš da bi mu bilo lepo u tvom stanu?A i niko nema pravo da odluci u vase ime jer ako zelim da drzim slona , sta to nekog briga ,stan je moj i vodi se na mene ,tako da ako neko odlucuje odlucujem ja !!!!!
Ipak su sad demokrate i to je sasvim demokratski![]()
A i niko nema pravo da odluci u vase ime jer ako zelim da drzim slona , sta to nekog briga ,stan je moj i vodi se na mene ,tako da ako neko odlucuje odlucujem ja !!!!!
Ipak su sad demokrate i to je sasvim demokratski
Danas sam u stampi cotala kako je copor pasa lutalica rastrgao veci broj jagnjadi, zeceva i sl - nisu ih jeli, samo su ih rastrgli.
Mesto dogadjaja: N.Sad.
Pa, jel` to treba dozvoliti?
Ово није тачно. Колико знам, а ти би то ипак требало да знаш боље од мене, постоје закони о држању домаћих животиња и закони о држању кућних љубимаца. Не можеш држати свиње и краве у центру града, као што немаш право да држиш више од, колико знам, два или три пса у стану... Даље, знам да стоји у кућном реду у мом улазу да је у становима дозвољено само држање птица певачица и мачака, а да се могу држати и пси, али уз сагласност осатлих станара. Ту одлуку је потписао градоначелник, па претпоствљам да се то уређује на градском нивоу.
meni ovo jeste neprihvatljivo, zamisli kada bi svi pustali svoje pse da se istrce sami? koja je razlika izmedju njih i lutalica za koje mislis da ne treba da su na ulici? da li oni sterilisu pa pustaju pse ili ti psi koji se sami setkaju prave jos lutalica? pare se mali i veliki pa umiru zenke na porodjaju? kao i u svakom "postenom" selu kad im se vrati trudna kuja iz "setnje" pobacaju male?Avale,Medjutim princip drzanja pasa u njenoj kuci (kao i kod vecine vlasnika koji zive u kuci) je jednostavno da ga pushtaju van da se sam istrci i izivi i vrati se kad treba.(sto je predpostavljam vama neprihvatljivo,ali ako pas voli vlasnika onda nece ni pobeci)
ne stakleno zvono nego zastita koja kosta. bez koje pas lako moze da umre. znaci nije to zbog mog straha vec zbog pseceg zivota!A krpelji i buve, i sve ostale nedace,boze moj,dolaze sa travom i prostorom i slobodom,ne mozes zivotinju zatvoriti u stakleno zvono radi svog straha.
znaci preselite se u kucu sa dvoristem u predgradju ako hocete psa, ali hranite ga prema mogucnostima? i ishrana je bitna da bi pas taj svoj zivot na slobodi mogao lepo da iskoristi, da se razvije i ostane zdrav i u starosti.Sto se tice ishrane,to je naravno na vlasnicima i njihovim mogucnostima.Mada je meni malo bezveze saznanje da ima gomila pasa koji zive bolje od ljudi.
Psu koji može da šeta koliko hoće i kada god hoće nije bolje od onoga skučenog u 45 kvadrata, koji šeta samo kada ga vlasnici izvedu?
Izgleda da mi seljački mentalitet ne dozvoljava da shvatim zašto bi ograničenje slobode bilo dobro za bilo koje živo stvorenje
Sad bi te ja pitala gde zivis , mislim verovatno neces odgovoriti , ali bash me interesuje u kojim zgradama ovde ima takav propis?
To i ja kazem , fenomenalan propis. Da imam mogucnost sutra bih se selila.Treba toga da je vishe.
Aman jesam li negde rekla da necu psu leciti i stititi ga od krpelja samo zato sto zivi u dvoristu.Pa budite realni ne hvatajte se za svaku rec.Sad treba da pishem kilometarski post o nezi koju svaki pas moze realno dobiti i u kuci.
Jeste samo sto bi se u 99 % slucajeva nasla jedna ili vise osoba koje iz inata ne bi dali da neko drzi psa. Mozes da psa naucis da dubi na trepavici pa opet ne bi pristali. Taj propis je malo previse iskljucivo napisan. Mislim da bi adekvatnije bilo propisati jasan kucni red po kojem bi se drzali svi ukljucujuci i vlasnike pasa.
I zadnja stvar,muka mi je kad izvedem sestricinu u parkic i NE SMEM da je pustim da se igra po travi , a kamoli ispod drveta.Jer je sve usrano i zapishano ,posto u tu shumicu cela opshtina izvodi svoje pse.A na ulici morash stalno da gledas u pod da ne ugazish razgaznu pirosmrdiku.Alan ford.
Ma tebi bi potpisali ti si ok