Antropologija: Kastaneda

Velika mi je radost i čast da vas pozdravim Lejdi beogradska.
Da li vas pozdravljam kao debilni glupan iz sekte ili site vi boranija od sitnih mučiteljčića a preko Krstarice, ustanovićemo ako razradite svoj post. Pa bih vas stoga iskreno zamolio da pobliže objasnite svoje ni malo lake reči. :hvala:

Pozdrav ljudi..

Interesuje me sta mislite da li je moguce napraviti neku sintezu biblije kroz apstraktna jezgra?
Dosta toga sam citao sto ste napisali i kako mi se budilo interesovanje tako mi to pitanje pade na pamet... Izgleda zbog toga sto sam se uneo u neku hriscansku pricu na drugom forumu pa ste mi dosli kao osvezenje..
Ne znam, na znam kako bi se mogao na taj nacin napraviti sistem koji sam sebe objasnjava..? Mozda bi bilo od koristi u tom cilju da se izdvajaju dogadjaji koji ukazuju na cetiri principa traganja, gde recimo svaki od nacina moze da bude dominirajuci a pri tom da su i ostali prisutni. Pojma nemam kao bi to resio, ali eto sveza mi je ideja i interesuje me sta vi o tome mislite? Opusteno recite da je ludost ako tako misilite, jer mozda opet preterujem...
No, cini mi se da u bibliji ima puno slika gde se pojavlju Orlova zracenja i da su proroci takodje 'carobnjaci', ali svoje vrste. Recimo Solomon?

Zar ne vidiš da je pitanje skroz naskroz neodređeno, tj povlači ceo niz drugih pitanja, na koja teško da može da se da neki dovoljno suvisao odgovor:

1) Šta bi to bila "sinteza Biblije"? Šta pod time tačno podrazumevaš?
2) Kakva su to "apstraktna jezgra"? Šta je to ustvari? Zašto baš "apstraktna"? Zašto "jezgra"?
3) Sistem koji samog sebe objašnjava? Misliš na nešto što bi bilo "očigledno istinito", ili na neku konzistentnu teoriju (teoriju u kojoj nema kontraddikcija, tja unutar nje nema protivurečnosti?). To što je neka teorija konzistentna uopšte ne znači i da je tačna. Jednostavno, uvek će da se nađe nešto što može da bude tačno, ali što unutar same teorije ne možeš da dokažeš....
4) Kakva su to "Orlova zračenja"? Bibliju sam pročitao baš celu, i nigde nisam video da se pominje ikakvo Orlovo zračenje... :D

Čitam Odvojenu stvarnost i pitam se šta je istina a šta plod mašte autora. Veruje li neko u postojanje saveznika? I može li se aura poistovetiti sa onim što vidi Don Huan?
Ma to je samo fantastična proza, u kojoj Kastaneda iznosi svoju filozofiju... Ili učenje, ako neko u to učenje bespogovorno veruje onda je to već neka vrsta religije... Gde si videla da postoji aura? Kako da je mi koji ne verujemo vidimo? :D

Ma to je samo fantastična proza, u kojoj Kastaneda iznosi svoju filozofiju... Ili učenje, ako neko u to učenje bespogovorno veruje onda je to već neka vrsta religije... Gde si videla da postoji aura? Kako da je mi koji ne verujemo vidimo? :D

Boldovano - Truman je muško :lol:
Aura nije isto što i tetrapak jogurta, pa da je može videti svako ko nije slep ili udrogiran; ali teško je to objasniti bilo kome kome je percepcija na nivou pomenutog tetrapaka.
(slikovitije nije moglo)

Baš naprotiv, rekao bih da ima vrsta aure koje mogu da se "vide" samo kad je neko propisno nadrogiran pa halucinira, neko kog muči migrena obično vidi auru par sati pre nego što bol krene, onda ima i aure koja se javi oko kablova visokonaonskih kablova kad je vlažnost vazduha prevelika a čika projektant nije uradio pos'o kako treba i sl - da bi se ove vrste aure videle trebaju ti samo oči, a ona od migrene nastaje u centru za vid, inače je nema...
Kakva je ta percepcija iznad nivoa na kom se vidi tetrapak? Msm, kad se uzdigneš do tog "višeg nivoa" (čega li to?) da li si i dalje sposoban da vidiš pomenuti tetrapak? ;)

Karlos Kastaneda je dao datume kada možemo opažati energiju svesti, koja dolazi iz dubine svemira i koju možemo osetiti kao talase mora, uključujući dan ranije i dan kasnije
. Ako smo pripremljeni, možemo surfati i kretati se u Moru Svesti, medjutim ako nismo priremljeni, možemo se nasukati na plažu, prepuni modrica .

Ovde su datumi do kraja 2012.

Poslednji talas bio je 1 oktobra 2011

19 , Okrobar, 2011
6, Novembar 2011
24, Novembar, 2011
12, Decembar, 2011
30, Decembar, 2011
17, Januar, 2012
4, Februar, 2012
22, Februar, 2012
11, Mart, 2012
29, Mart, 2012
16, April, 2012
4, Maj 2012
22, Maj, 2012
9, Juni, 2012
27, Juni, 2012
15, Juli 2012
2, Avgust, 2012
20, Avgust, 2012
7, Septembar, 2012
25, Septembar, 2012
13, Oktobar, 2012
31, Oktobar, 2012
18, Novembar, 2012
6, Decembar, 2012
24, Decembar, 2012
Sretno surfanje :)

Karlos Kastaneda je dao datume kada možemo opažati energiju svesti, koja dolazi iz dubine svemira i koju možemo osetiti kao talase mora, uključujući dan ranije i dan kasnije
. Ako smo pripremljeni, možemo surfati i kretati se u Moru Svesti, medjutim ako nismo priremljeni, možemo se nasukati na plažu, prepuni modrica .

Ovde su datumi do kraja 2012.

Poslednji talas bio je 1 oktobra 2011

19 , Okrobar, 2011
6, Novembar 2011
24, Novembar, 2011
12, Decembar, 2011
30, Decembar, 2011
17, Januar, 2012
4, Februar, 2012
22, Februar, 2012
11, Mart, 2012
29, Mart, 2012
16, April, 2012
4, Maj 2012
22, Maj, 2012
9, Juni, 2012
27, Juni, 2012
15, Juli 2012
2, Avgust, 2012
20, Avgust, 2012
7, Septembar, 2012
25, Septembar, 2012
13, Oktobar, 2012
31, Oktobar, 2012
18, Novembar, 2012
6, Decembar, 2012
24, Decembar, 2012
Sretno surfanje :)

Odakle je ovaj spisak sa datumima??? Btw, ja sam se dooobroo nasukala baš 1-og oktobra :D Još imam "modrice"

Ma ni boranija od sitnog mučitelja...... da barem hoće da nastavi ..... bilo bi osvežavajuće .
O saveznicima neznam ništa jedino što poštujem ono što kaže don Huan da su nepotrebni kad je sloboda u pitanju, da koče slobodu čarobnjaka.

ja nemam pojma o ovom kastanedi, interesuje me sta du ti saveznici? tek sam naisla na njega, jel to ono da je ceo svet u stvari interpretacija nase svsti?

У ових 137 страница мора да има доста паметног, ако је бар сваки десети пост смислен...

Него, Кастанеда каже да ратник треба да се саветује са својом смрћу. Је ли било речи о томе?

ako je bar svaki deseti smislen :eek: izgubih zelju da listam od pocetka...neka hvala skinula sam neke knjige pa cu citati smisleno od pocetka do kraja, kad budem imala volje. uvek se trudim da idem kracim putem, al ne moz' :D
treba da krenem od ovog pojma ratnik jer nemam pojma na sta se misli :roll:
da se vratim kad nesto naucim :mrgreen:

Према Кастанеди човек треба да је ловац и ратник. Треба да има такав однос са Пиродом. Не могу сад напамет да причам, слажем се да је боље читати књиге. Ја нисам много читао - само прву, Орлов дар делимично и један приказ.
Код куће можда завирим у ћитап па нешто пренесем.

Strpljivost, tolerancija, i totalna posvećenost odlike su ratnika, termin koji se upotrebljava za čoveka koji je ušao u svesnu borbu protiv svog ega.
To ne znači da se on bori, čak suprotno, on prestaje da se bori dajući pažnju i vreme unutrašnjem vodiču.
I ta neprekidna budnost je ono što čini ratnika.
Naš ego se užasava i dosadjuje kada nije hiper-stimulisan spoljšnjim raznoraznim zabavama, stimulansima koji vrte um u krug.
Unutrašnje energetsko biće je potpuno zapostavljeno.
Ono se može osetiti kada ga dotakne Namera -( energija koja podržava čitav univerzum i održava ga zajedno) energija koja je utkana u knjige od Karlosa.

ps.I ne samo knjige :) već: rekapitulacija, sanjanje, traganje, zurenje, unutrašnja tišina...

Poslednja izmena:
Nisam pirpremljen to je jasno. Nasukao sam se u plićaku i to potvrdjuje datum ( 19. X ) . Plićaku sopstvenog ega i raznih okolnosti. Čekam 6. XI dotle ću se truditi da : " prestanem da se borim i da dam pažnju i vreme unutrašnjem vodiču. I da budem budan." Prija mi tvoje pisanje Grau. Nebitno je dali ću uspeti bitno je da pokušavam. ;)

Back