Šakal
Elita
- Poruka
- 17.385
Hm, ova tema mi nekako promakla... sad ću ja... da se umešam... malo...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ali hteli to vi ili ne vreme se računa od Njegovog rođenja, a ne Braunovog.
'Oces da kazes da pre Njega nije vreme postojalo ili je narod bio lenj da racuna ili je to usvojen standard koji je prihvatila EU...?![]()
Očigledno pričamo različitim jezicima. Ne bi bilo loše da se ne čita tuđa izjava površno, makar radi lepog vaspitanja.
Ja Bibliju ne posmatram kao književno delo. Istu su pisali apostoli, Marko, Matej, Jovan i Luka, koji su bili među 12 Hristovih apostola i živeli u njegovoj neposrednoj blizini dok je bio na zemlji i koji sve (neću ponovo nabrajati) svedoče u Jevanđelju. Ja im u potpunosti verujem.
A, KO JE REKAO DA VI MORATE DA VERUJETE?!
I KO VAM JE DAO PRAVO DA ME PROZIVATE VEZANO ZA HRIŠĆANSKA PRAVILA?! DA LI JA VAMA POMINJEM NEKA VAŠA PRAVILA?
I DA LI JA TVRDIM DA SE VI NE PONAŠATE PO VAŠIM PRAVILIMA, ZAR JE MOGUĆE DA OVAKO PROSTU STVAR MORAM DA CRTAM:![]()
Od Njegovog boravka na zemlji računamo vreme, a naravno da je postojalo i pre, kako se stručno kaže "pre nove ere". Pa pošto i sam znaš da je danas 28.12.2007., objasni ti meni, zašto to nije neka druga godina. Da li je to slučajno?
O kojim pravilima pričamo?
Zašto vičeš?
Opet podsećam da je ova tema vezana za KNJIGU, ne za pitanje postojanja Boga, a ponajmanje za pravila.
Ali, ako govorimo o Bibliji, ja imam prava, tj. slobodu mišljenja i govora, da kažem da je ona za mene književno-filozofsko delo. Da li ti tvrdiš da Biblija NIJE književno-filozofsko delo? A šta je onda?

Vičem?
Ako želiš pročitaj ponovo šta sam napisala. ZA MENE, ako dozvoljavaš, Biblija ima drugu vrednost, čime ne umanjujem ostale njene vrednosti.Rekla sam da pisac kleveta i da to ne može biti dobronamerno.
Naravno da ne vičem. E stvarno si "luda", čuješ me kroz zvučnik.![]()
velika slova = vikanje lol
Nije on mene uvredio pa ja "vičem", nego sam ja komentarisala njegovu predhodnu knjigu pa su njegovi obožavaoci imali primedbe.
Zaista se desilo da su mi neki ljudi govorili kako lepo čovek piše istinu, a kako Biblija "laže".
Kako onda objasniti onima koje voliš da neosnovano veruju nekom tamo i kako im objasniti da za to nemaju nikakvih argumenata sem povlađivanja svojim slabostima u odnosu na bezgrešnog Hrista.
Onda kažu, intrigantan, prosto golica tzv istina koja povlađuje ljudskim slabostima. I šta znači književno delo koje je vredno, ako to nije suštinski. Šta je lepo, stil klevete?!
U tom smislu "vičem", jer on zloupotrebljava književnost.
A potpuno se slažem, mojne kupiš i čitaš i okreni glavu od svake krive Drine.
Nije on mene uvredio pa ja "vičem", nego sam ja komentarisala njegovu predhodnu knjigu pa su njegovi obožavaoci imali primedbe.
Zaista se desilo da su mi neki ljudi govorili kako lepo čovek piše istinu, a kako Biblija "laže".
Kako onda objasniti onima koje voliš da neosnovano veruju nekom tamo i kako im objasniti da za to nemaju nikakvih argumenata sem povlađivanja svojim slabostima u odnosu na bezgrešnog Hrista.
Onda kažu, intrigantan, prosto golica tzv istina koja povlađuje ljudskim slabostima. I šta znači književno delo koje je vredno, ako to nije suštinski. Šta je lepo, stil klevete?!
U tom smislu "vičem", jer on zloupotrebljava književnost.
A potpuno se slažem, mojne kupiš i čitaš i okreni glavu od svake krive Drine.
Od Njegovog boravka na zemlji računamo vreme, a naravno da je postojalo i pre, kako se stručno kaže "pre nove ere". Pa pošto i sam znaš da je danas 28.12.2007., objasni ti meni, zašto to nije neka druga godina. Da li je to slučajno?

Hm, koja je godina po starom kalendaru? KOju godinu slave Kinezi? Koju Jevreji?![]()
ti si jedan zlocesti zlocesti Sakal, sram te bilo! rofl
Hm, ma jok...![]()
ti si jedan zlocesti zlocesti Sakal, sram te bilo! rofl
Hm... Vrednost nekog književnog dela ne podrazumeva njegovu istinitost, inače bi istorijski romani bili najvrednija dela. Vrednost književnog dela podrazumeva piščevu razbarušenu maštu, uklopljenu u stil, sklop, strukturu, psihološko profilisanje junaka...
"Lepo" nije definisano unazad hiljadama godina (tema o lepoti sa pdf. Filozofija).
"Lepo" književno delo takođe ne znači da je ono i edukativno ili poučno, inače bi i udžbenici bili knnjiževno najvrednija dela.
U tom smislu, Biblija jeste vredno i lepo književno delo, koje se, pored grčkih mitova, smatra polazištem sveukupne evropske književne baštine.
"Bestseler" nije obavezno i lepo, vredno književno delo, nego, kako samo ime kaže: "najbolje prodavana knjiga". Može biti umetnički vredno, ali i ne mora. Sve je stvar ukusa koji, nažalost, često kreira oficijelna književna kritika.
Uzgred, ja sam profesor svetske književnosti i književni publicista.
Eto, svako od nas piše ono što poznaje. Ja uvažavam tvoje znanje, uvaži i ti makar moje različito od tvog mišljenje i pogled na problem sa druge tačke gledišta.![]()

...evo da kažem da verujem da su Bibliju pisali ljudi nadahnuti Svetim Duhom, od pastira do filozofa, u njoj ima pocnih prica iz života,sto se tice racunjanja pokazalo se do sada mnogo puta u istoriji daljoj i bližoj da nije ispalo kako se racunalo,evo da kažem ne znam dal je neko rekao za anđele i demone u Bibliji,anđeli i demoni(pali anđeli) su bica toliko od mene za sada ...