stnco
Elita
- Poruka
- 17.945
Ja i ti smo stari znanci sa različitim uverenjima. Nepotrebno je nametanje mišljna. U ove zadnje postove nije bilo nametanja mišljenja od strane vernika. Bio je samo, možda malo oštriji, odgovor na uvredu. A ti i te kako namećeš mišljnje. Koja to svest, koji to ljudi, u 21-om veku mogu verovati u vaskrsenje??? Ej, šta je to ako nije najveći stepen nametanja mišljenja? Još si profesor sa velikim uticajm na omladinu. Koliko je tebi neshvatljivo da u Bibliji ima istina, toliko ih neko potvrđuje na svakom koraku u svakodnevnom životu. Ti možeš da ne veruješ da je to tako i da se čudiš zašto je tako, možeš da se ne načudič čudu da ima ljudi koji bukvalno veruju u vaskrsenje, ali nemaš, ili ne bi trebalo da imaš, prava da omalovažavaš nekoga zbog toga. (I ovo je malo oštrije ali izvini).
Da ristob ti i ja smo stari znanci. Zato, iako mi je poznat odgovor ja ću ti ipak postaviti pitanje: Da li i ti veruješ da je Isus vaskrsao i posle toga je mogao da prolazi kroz zidove?
Podatak uzet iz verske knjige koju je pisao doktor teologije koji je doktorirao na vaskrsenju.
Pošto znam odgovor, ti onda ristob razmisli, bar jednom u životu, kakvu je to promenu mogao da doživi veoma stabilni i čuveni C12, pa pre smrti Isusu nije palo na pamet da pokuša da prolazi kroz zidove, a posle je to mogao glatko?
Posle ovog razmišljanja biće ti, možda, malo jasnije moje čuđenje, i često pominjanje XXI veka.
I na kraju, ristob, možeš ti, i tebi slični, da verujete ušta god hoćete: bogove ili Boga, angele i demone, raj i pakao.... i to je vaša stvar, ali ristob, ti ne shvataš koliko je to smešno mnogima, kada tu istu veru iznesete ovako javno, u formi tvrdnje.
Kako čovek da se ne nasmeje kada javno i sa oduševljenjem, ovde iznosite tvrdnju (čak ne ni nadu ili veru) da će Isus da se vrati na majčicu Zemlju i to u fizičkom smislu, ne metaforički nego baš u fizičkom smislu (staneš ispred njega i rukuješ se :smile
, ili da ne budem van teme, ovde pominju i to ozbiljno da su anđeli tamo negde na nekom nebu.Pa moram da kažem ha, ha, ha.