AKVARISTIKA

• Začetnik teme Začetnik teme Zefir
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U pitanju je bio trihogaster... Moj dragi se 'pobrinuo' za njega, ne zelim da znam kako. Spopadao je zebrice, ksifo, blek moli, pa i muljara, kad su mi jedna ksifo i danas muljar uginuli, prekipelo mi...

Mada moguce da su ti bolesne ribice bile pa su samim tim bile izlozene napadima.Tako to ide.

Ne verujem da su bile bolesne, skroz su se normalno ponasale dok ih ovaj nije spopadao.
E, videla sam u pet shopu nekog akvarijumskog raka, mnogo mi se svidja i htela bih da ga kupim, ali nisam sigurna kako bi se slagao s ribicama. U shopu ga drze s ribicama u akvarijumu, deluje mi kao da ih ne dira, ali mi opet malo frka... Zna li neko nesto o tome?

Ne verujem da su bile bolesne, skroz su se normalno ponasale dok ih ovaj nije spopadao.
E, videla sam u pet shopu nekog akvarijumskog raka, mnogo mi se svidja i htela bih da ga kupim, ali nisam sigurna kako bi se slagao s ribicama. U shopu ga drze s ribicama u akvarijumu, deluje mi kao da ih ne dira, ali mi opet malo frka... Zna li neko nesto o tome?

Pa pitaj tog u prodavnici valjda bi on morao da zna

rak ce se lepo slagati sa ribicama dok je upaljeno svetlo ali cim ribe krenu na spavanje onda on nastupa
jedino sa ribama mogu kozice koje su mnogo manje od tog raka
neki rakovi mogu da narastu i po 30cm u duzinu
ja sve ispise a da te nisam ni pirtao koji je rak u pitanju

rak ce se lepo slagati sa ribicama dok je upaljeno svetlo ali cim ribe krenu na spavanje onda on nastupa
jedino sa ribama mogu kozice koje su mnogo manje od tog raka
neki rakovi mogu da narastu i po 30cm u duzinu
ja sve ispise a da te nisam ni pirtao koji je rak u pitanju

A nije resenje da nonstop drzim upaljeno svetlo?:lol:
Nemam pojma koja je vrsta u pitanju, nije mnogo veliki, sad koliko ce da naraste, nemam pojma...

zivim u studentskom domu i htela sam kupim akvarijum..dakle sto manji...sa par malih ribica....koliko bi me to kostalo, koje su minimalne dimenzije akvarijuma..koje ribice? koliko cesto treba da se hrane i menja voda?

Cao svima,
Pre petnaestak dana smo dobili akvarijum sa 8 ribica, tako da smo novi u ovoj oblasti. Skalara i jos jednu (ne znam vrstu) smo srecno udomili a ostala su nam 3 barbusa kojima trazimo vlasnika jer bismo hteli da drzimo gupike i zebrice. Ako je neko zainteresovan, neka se javi! Rec je o barbusu tetrazone. Pozdrav!!!

Cao svima,
Pre petnaestak dana smo dobili akvarijum sa 8 ribica, tako da smo novi u ovoj oblasti. Skalara i jos jednu (ne znam vrstu) smo srecno udomili a ostala su nam 3 barbusa kojima trazimo vlasnika jer bismo hteli da drzimo gupike i zebrice. Ako je neko zainteresovan, neka se javi! Rec je o barbusu tetrazone. Pozdrav!!!

Barbusi srecno udomljeni! Samo da javim! :)))

Da li neko moze da mi kaze kako se krecu cene akvariuma od 120 l sa pumpom,grejacem i sve sto je potrebno za ribice da mogu da drzim sve vrste.Posto se bas nerazumem u akvaristiku,a zelela bi da kupim?

Ako budeš naručivala proći ćeš jeftinije nego prilikom kupovine fabričkog.

Recimo, ako pogodiš cenu stakla da te ne oderu, mislim da bi te to izašlo oko 100E.

A što se ribica tiče, ne možeš da držiš sve, jer se ne slažu sve, tako da, informiši se malo više povodom tog pitanja.

Veličina od 120l je sasvim ok.

DeINES hvala na brzom odgovoru.Pa znam da nemogu da drzim sve zajedno ali mislila sam da imaju sve sto im je potrebno...Kupujem 100 posto samo da se jos malo obrazujem okko njih i raspitam.

Juce sam kupila jednu zlatnu ribicu i stavila je u mali akvarijum zapremine 10 litara. Jel to premalo za nju? Htela bih da kupim jos jednu da joj pravi drustvo, ali ne znam koliko su one drustvene tj koliko im uopste treba drustvo ili mogu da funkcionisu same.
I jos nesto - ako na dno stavim pesak ili sljunak kako posle da cistim akvarijum, sa cediljkom? Za sada unutra ima mali dvorac, dve vestacke biljke, nekoliko malih i dva veca kamena i dve male i jedna velika skoljka.
Inace Patrik (tako se zove :) ) samo brzo pliva sa jednog kraja na drugi, deluje mi kao da mu je bas dosadno, jel to normalno ponasanje?

Back