AKVARISTIKA

• Začetnik teme Začetnik teme Zefir
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ne znam da li ce nekom biti interesantno...gledao sam na tv-u , negde u aziji, ne znam tacno koja zaemlja, prave obojene ribice! zene iz jedne velike kade vade ribicu po ribicu i shpricem im ushpricavaju boju, pod kozu i bacaju u drugu kadu, svaka zena ima drugu boju za shpricanje. ja nisam mogao da verujem. Ta im boja traje par nedelja, taman dok se ne prodaju :D

Ja sam pre mislila na akvarijum do 100 l i oprema. Za manje akvarijume sa opremom su mi uglavnom trazili oko 2000 din. Pa ako neko prodaje jeftinije, nek se javi...
Moj tata je pre nekih 10-ak godina prodao sve to jer mu je bilo opterecenje da se bavi ribicama i odrzavanjem akvarijuma. :dash:

ne znam da li ce nekom biti interesantno...gledao sam na tv-u , negde u aziji, ne znam tacno koja zaemlja, prave obojene ribice! zene iz jedne velike kade vade ribicu po ribicu i shpricem im ushpricavaju boju, pod kozu i bacaju u drugu kadu, svaka zena ima drugu boju za shpricanje. ja nisam mogao da verujem. Ta im boja traje par nedelja, taman dok se ne prodaju :D

mučenje životinja. zamisli da u tebe ubruzgavaju ko zna kakvu hemiju pomoću igle debljine markera, čisto da bi se brže prodao.

te ribe su dvodihalice mogu da se drze u pepeljari i njima nece biti nista

kinezi su dokazali da mačke mogu da se drže u tegli. da li je to pravilan odgoj mačaka?
i borcima kao i svim ostalim ribicama,životinjama, treba priuštiti uslove što sličnije prirodnim, a to je odgovarajuća temperatura i akvarijum sa gusto zasađenim biljkama.
ko želi detaljnije o njima, postoje specijalizovani forumi.

te ribe su dvodihalice mogu da se drze u pepeljari i njima nece biti nista
poticu iz azije nalaze se u pirincanim poljima koja su mutna i plitka

ja nisam rekao da se ribe moraju da drze u pepeljari samo sam naveo primer koliko je ta ribica snalazljiva i koliko se bori za svoj opstanak
pogledajte malo na bbc kako se te ribice razmnozavaju i zive :worth: to je najinteresantniji deo udvaranja muzijaka zenki

Molim nekog sa ovog foruma da odgovori na jedno pitanje: Imam akvarijum od 20-ak litara, ne znam tacno.Juce sam kupila filter i pumpu.Danas tek vidim da na kutiji pise da pumpa treba da stoji iznad nivoa vode.Je li to neophodno? U prodavnici mi nsu skrenuli paznju na to,tako da mi je pumpa sad na polici ispod akvarijuma.
Izvinjavam se ako ste o ovome vec pisali,ali me mrzi da sve citam.
Pozdrav svima :bye:

malo mi robusno izgleda...dvorac i sva ta tematika...može da prođe, ako želiš da držiš plastične ribice.
moje je mišljenje da se akvaristika vrti oko oponašanja prirode...ali akvarijum je ok, mada uvek može bolje. ;)

malo mi robusno izgleda...dvorac i sva ta tematika...može da prođe, ako želiš da držiš plastične ribice.
moje je mišljenje da se akvaristika vrti oko oponašanja prirode...ali akvarijum je ok, mada uvek može bolje. ;)
Ovaj akvarijum napravljen je eksperimentalno, oni koji su ga videli, uglavnom su oduševljeni.
Pozadina je ručno oslikana i deluje mnogo lepše nego što se ovako može videti.
Naravno da je sve stvar ukusa, ali je akvarijum zamišljen kao "potopljena tvrđava" gde su se nastanile ribice ;).
Naravno da je sve stvar ukusa, ali kao što u mom akvarijumu nema ničeg plastičnog i veštačkog, ako se ja budem pitala, neće sigurno biti ni u ovom :p.

da, obavezno postavi sliku kada budeš završila sa formiranjem ;)
Akvarijum je ideja mog dragog, on ga je i oslikao, a staklo je izlepio jedan prijatelj. Posto postoji jako veliko interesovanje za njega, a ja bas i ne znam gde bih ga smestila - sve je realnija opcija da ce biti prodat. Ali, ako budem u prilici slikacu ga formiranog.

cao drugari...Zbog selidbe, na zalost, ostajem bez akvarijuma....te bih prodao neke ribice...imam 2 divna skalara(Dobrivoje i Dobrila), 2 ksifolire(koje jako fino napreduju i rastu od kad su kod mene), 1 ksifomix, i jedna blesava black moly, koja je cini mi se zenka, ali ima ime Zika...Voleo bih lepo da ih udomim, a sto se cene tice recimo da bi bilo ovako: skalari, ksife 150din komad,a black moly bih poklonio onome ko kupi ostale...imacu ovih dana i slike, pa mogu da posaljem na mail ako treba. Za sve dodatne informacije, pisite mi preko maila, ili pozovite na mob. Stvar je prilicno hitna, a voleo bih da ih lepo udomim...Hvala svima

e-mail> bisercicvanja(at)gmail.com
tel> 064/199-39-28

Sta treba sve najosnovnije znati kada se kupuje akvarijum?
Koliko posla zadaje?
Koja je nega ophodna?
Koliko se mesecno mora vode dolivati ili menjati?
Da li uopste akvarijum kupiti ako je osoba cesto na dugim putovanjima?

reci nam koje vrste ribica držiš i koja je ta agresivna?

kada je neka riba agresivna prema drugoj vrsti onda tu ribu odvojiš ili vratiš u radnju iz koje si je uzela, a ukoliko je to "nasilje" prema svojoj vrsti onda će pre biti da je to borba za bolji položaj u jatu ili možda borba za ženku...često se dešava kod barbusa i tetri.

i sledeći put se informiši koje se vrste najbolje slažu ;)

Back