Ajmo o objektivnosti

tema je o objektivnosti b92, ko koga tu plaća i sl. ne vidim koga boli q kad se dača budi, šta prvo pali, koju muziku sluša itd.
Ne mora se biti bukvalista, pa se ponekad mogu stvari i ne shvatati doslovce. Malo se cita izmedju redova i stavlja u odgovarajuci kontekst.
1. objektivne emisije
2. placaju ih sponzori, koji pocinju komercijalizacijom da kvare program
Enough?

1)Bravo za temu..........
2)Obejktivna televizija je ona koja nije pod uticajem rezima........(uopste politicara),magnata,nevladinih organizacija...........

Ma dobro to da neka TV ne bude pod uticajem neke stranke je nemoguca misija ali da neka televizija je otvoreno okrenuta protiv naroda i drzave u kojoj se nalazi i da oljuje narod te drzave samo tako to vec ne postoji nigde osim ovde u Srbiji.

Priča o ''kalibru'' je vezana za ciljnu populaciju određene televizije.Uvek postoje oni koji ne gledaju TV i nisu procenjiv ''kalibar'' za manipulaciju.Što gledate ako znate da neko pokušava da manipuliše vama?

ne ciljnu populaciju, nego populaciju uopšte. šta ti vredi da je rtv lebane apsolutno objektivna, ako nju prati 0.001 promil populacije.

tema je o objektivnosti b92, ko koga tu plaća i sl. ne vidim koga boli q kad se dača budi, šta prvo pali, koju muziku sluša itd.

Gle... Što me sad mrziš?...

Pa ne, 24 sata dnevno sam na B92, a mislim da su neobjektivni...:roll:

Pa ne mora baš sve da se crta...

A i ako imate nameru, da pričate o tome ko koga plaća, dajte neki link, dokument, papirići bato..

Sem toga objektivnost je relativna stvar i najčešće subjektivan doživljaj, pa se može posmatrati samo u odnosi na nešto drugo, tj na neku drugu info kuću...

ne ciljnu populaciju, nego populaciju uopšte. šta ti vredi da je rtv lebane apsolutno objektivna, ako nju prati 0.001 promil populacije.
Mene ne zanima da li je ili ne neka TV objektivna.Gledam filmove,muzičke i dokumentarne emisije i to retko.Još malo pa ću da bacim TV u kontejner,samo još čekam da izaberem datum,okačim obaveštenje na internet gde može da se pokupi isti...da me ne pljuju posle kako nisam human.

Gle... Što me sad mrziš?...

Pa ne, 24 sata dnevno sam na B92, a mislim da su neobjektivni...:roll:

Pa ne mora baš sve da se crta....

aeeeste imam želju da te izmasakriram lol

elem

Koliko je to objetivna televizija
koliko je antisrpska
koliko je porfesionalna
za koga radi
sta joj je cilj itd

ja bih ispoštovao autora teme odgovarajući na sve ili bar neka od ovih pitanja, a nešto ne vidim da si svojim sastavom "kako provodim dan" odgovorio na i jedno.

Pa to se rešava tako što joj se dodeli nacionalna ferkvencija i postave repetitori i stvar se reši bez problema... ali je tako nešto rezervisano samo za beogradske stanice....:rtfm:

dobro. kako se to (ne)rešava je druga priča. ono što sam hteo reći je da mislim da ni jedna tv kuća na svetu sa nacionalnom pokrivenošću i velikom gledanošću nije objektivna; a da stanice malog kalibra mogu biti objektivne, ali sa daleko manjim uticajem na javnost. to je valjda logično.

aeeeste imam želju da te izmasakriram lol
elem
ja bih ispoštovao autora teme odgovarajući na sve ili bar neka od ovih pitanja, a nešto ne vidim da si svojim sastavom "kako provodim dan" odgovorio na i jedno.

Mislim da sam ti odgovorio ali ajde...

Već sam postavio pitanje al ću da ponovim.... Kako je to B92 antisrpski? To sam pitao i postavljača teme...

Daj neki "papir" o finansiranju....

Sad je trenutno na RTS 1, Nataša kandić, jel zbog toga i RTS 1 antisrpska TV?

dobro. kako se to (ne)rešava je druga priča. ono što sam hteo reći je da mislim da ni jedna tv kuća na svetu sa nacionalnom pokrivenošću i velikom gledanošću nije objektivna; a da stanice malog kalibra mogu biti objektivne, ali sa daleko manjim uticajem na javnost. to je valjda logično.
Postoji jedan bog na ovom Svetu i zove se novac.Objektivnost i novac nikada ne idu zajedno pošto samo različiti oblici laganja i manipulacije donose zaradu.Primera imate koliko hoćete.Krenite od poređenja domaćih i stranih roba pa do intelektualnog vlasništva.

Naši zakoni o medijima imaju previše rupa i ne poštuju se.Zato svako radi šta hoće.
Inače priča je za malu decu da mediji služe za informisanje građana.
Služe za oblikovanje javnog mišljenja i stvaranje pogodnog tla da nam se uvale sve loše stvari i dešavanja koje bi bez anestezije kao što je sugestivni koncept B92 teško prihvatili.
Ukratko, jako su loši i rugaju se objektivnosti.
Закони ???
Ако си објективан, прихватићеш да се код нас скоро сви Закони примењују крајње селективно (што је нижи материјални, друштвени или политички ранг оптуженог жешћа је казна и обрнуто.
Подсетићу само на пресуду возачу који је својом безобзирном вожњом проузроковао смрт Миленка Заблаћанског ...
Годину дана - превремени отпуст после 2/3 издржане казне ???
Али оптужени је "Доктор" и бивши Председник Општине ...)

Шта то говори ???
Самосталност и независност судства ???
ФАРСА
Како судија или тужилац могу бити независни када их поставља и смењује Партија на Власт ???
Када је и један Судски спор због клевете јавно изречене, не само на Б-52, позитивно решен и починилац кажњен ???
Jedini lek je revizija i dosledno sprovođenje zakona.
I kažnjavanje.
Kazna na kaznu.
Ne smeju da budu iznad države i interesa građana.
Одлично, и да ли мислиш да би иједан Министар преузео на себе одговорност да уђе у директан сукоб са медијима након харанге против Александра Вучића који је то урадио ???

Закони ???
Ако си објективан, прихватићеш да се код нас скоро сви Закони примењују крајње селективно (што је нижи материјални, друштвени или политички ранг оптуженог жешћа је казна и обрнуто.
Подсетићу само на пресуду возачу који је својом безобзирном вожњом проузроковао смрт Миленка Заблаћанског ...
Годину дана - превремени отпуст после 2/3 издржане казне ???
Али оптужени је "Доктор" и бивши Председник Општине ...)

Шта то говори ???
Самосталност и независност судства ???
ФАРСА
Како судија или тужилац могу бити независни када их поставља и смењује Партија на Власт ???
Када је и један Судски спор због клевете јавно изречене, не само на Б-52, позитивно решен и починилац кажњен ???

Одлично, и да ли мислиш да би иједан Министар преузео на себе одговорност да уђе у директан сукоб са медијима након харанге против Александра Вучића који је то урадио ???
Niko u ovoj državi neće ništa uraditi.Ali je dobro to reći bar na forumu,da se bar neko u jednom momentu oseti kao čovek.

Daco pukao mi net evo jedan deo onoga sto utice na moje misljenje o b92

dakle zasto mislim da tendenciozno vode svaku informativnu i neinformativnu emisiju
1..pre godinu ili dve pred samu Novu Godinu novinari b92 su se upljuvali trazeci srbina ili stanovnika ove nase zemlje kao coveka koji kupuje iskljucivo prasice iz gepeka
ceo dan su se lomatali po beogradskim pijacam i parkinzima ne bi li uhvatili takvog nekog i dokazali tvrdnju kako nasi ljudi kupuju prasice iz gepeka i kako nam je svest na nivou praseta iz gepeka
na njihovu zalost pokvareni srbi su bas eto tog dana kupovali prasice u mesari
kad su napokon nasli jedno koji je kod kola i prodaje prasice iz gepeka..tip ih je razocaraao jer je doneo po porudzbini ljudi iz njegovog sela koji zive u bgd
ali vragoslati novinar nije odustajao pa je seljaka hteo da nadmudri sa pitanjem a je da da nemaju pecat
pazi pitanje ..to je novinar je l da da nemaju pecau umesto pitanje da li je prase pregeldano
hm...i zamislite prase imalo pecat
tako da je teza kako smo nekulturni tom prilikom pali u voddu
Prosle godine pred begd sajam knjiga jugoslva...izvinite mrzi me da pisem velika slova je doveo gosta u studiju i umesto da se raspitivao kako je na sajmu sta ce biti od novitetea
citavu emisiju je posvetio tome a j l da da je sajam u frankfurtu veci..a je l da da oni imaju vis enaslova na sajmu
mislim da li je to blagonaklono ili pljuvacki i tendenciozno a Daco?

Back