Odlicno se secam , kad su pre par godina . ( to je bilo kad je kod nas isla neka idiotska serija Lisice ) , radili uporednu anketu Beograd-Zagreb . Pa su tamo, u Hrvatskoj sacekivali profesore univerziteta u Zagrebu i postavljali im pitanja , pa ista ta pitanja postavljali ljudima na Bajlonovoj pijaci , onima koji prodaju sir i paprike .
To je bilo tako tendenciozno , da mi je bilo muka . Ali onda pridjiose jednom dedi sa sajkacom i sa brkovima , pa ga pitase , : Sta mislite o seriji Lisice . Ovaj im kaze da nije gledao . Onda ona novinarka laze , : To je nasa serija koja je pandan seriji Sex i grad . A deda joj kaze . tu sam vido na televiziji , gleda moja unuka . Pa sta mislite , kaze ova , a on : Mislim da je u pitanju totalna degradacija musko-zenskih odnosa , sto zapravo i nije cudo jer je cela civilizacija dozivela kulturni kolaps, koji je posledica radikalnog postmodernizma, liberalnog kapitalizma , opste globalizacije , koja ima tendenciju da se prosiri sa ekonomskih sfera i na duhovne . S tom razlikom , sto je u domenu ekonomije to izazvano vestacki , kao potreba multinacionalnih kompanija za vecom kontrolom , a ovo drugo , spontano , kao posledica prvog . U ostalom , posle Majakovskog , malo ko je rekao bilo sta novo o ljubavi . Novinarka nije mogla da se sabere .. Posle muka od par sekundi .. kaze , aaa.. cime se vi bavite ... On Kaze : Pa prodajem sir , zar ne vidis .
A sta ste po profesiji ...
Pa sad sam u penziji , a predavao sam filozofiju u Valjevu .