Ajmo o objektivnosti

gledaj stav novinara kad citaju vesti..prosli su skolu bbc ili cnn..imaju taj ubedjivacki stav sa blago podignutim obrvama i ocima koji imaju ulogu neverbalne komunikacije...to se sve uci u novinarstvu..stav drzanje..ubedjivacki ton...sve im je smisljeno..a postoji i cilj...ubediti ljude u ono sto oni zele da predstave kao istinu

Novinari ne čitaju vesti (bar ne na normalnim televizijama), nego spikeri.... Samo to rade čitaju...

Već sam ti rekao koje mi je najomiljenije lice... Ivana Konstantinović, a upravo ovaj pasus pokazje zašto mislim pozitivno o ovoj TV....

Novinari ne čitaju vesti (bar ne na normalnim televizijama), nego spikeri.... Samo to rade čitaju...

Već sam ti rekao koje mi je najomiljenije lice... Ivana Konstantinović, a upravo ovaj pasus pokazje zašto mislim pozitivno o ovoj TV....

pa gresis...njihovi voditelji su prosli novinarsku skolu..kurs ne bitno...nemam ja nista protiv takvog stava..ali imam protiv da takvim stavom ispiraju mozak stvarima koje ne stoje
to sto se tebi neko svidja jer ima zanimljivo lice..to je ok..pitanje je sta to zanimljivo lice prica..da li je to ok?
nemoj da sad polemisemo i o novinarki Brankici koja je dobila nagradu za novinara godine..pa znas..to njeno novinasrtvo..nijedan pravi novinar ne bi pohvalio
kao prvo istrazivacko novinarstvo je kod nas zamrlo
b92 neguje istrazivacko novinarstvo..ali samo sa jedne strane
dakle istarzuju ono sto im odgovara...mislim nemam nameru da te ubedjdujem...to je moje vidjenje..mozda nije ispravno..ali me niko ovde nijednim postom nije ubedio da nisam u pravu..za mene su televizija koja nosi potencijalnu opasnost da se dovoljno puta ponovljena laz jednostavno proglasi istinom..sto za ovu drzavu jednostavno ne valja

Odlicno se secam , kad su pre par godina . ( to je bilo kad je kod nas isla neka idiotska serija Lisice ) , radili uporednu anketu Beograd-Zagreb . Pa su tamo, u Hrvatskoj sacekivali profesore univerziteta u Zagrebu i postavljali im pitanja , pa ista ta pitanja postavljali ljudima na Bajlonovoj pijaci , onima koji prodaju sir i paprike .
To je bilo tako tendenciozno , da mi je bilo muka . Ali onda pridjiose jednom dedi sa sajkacom i sa brkovima , pa ga pitase , : Sta mislite o seriji Lisice . Ovaj im kaze da nije gledao . Onda ona novinarka laze , : To je nasa serija koja je pandan seriji Sex i grad . A deda joj kaze . tu sam vido na televiziji , gleda moja unuka . Pa sta mislite , kaze ova , a on : Mislim da je u pitanju totalna degradacija musko-zenskih odnosa , sto zapravo i nije cudo jer je cela civilizacija dozivela kulturni kolaps, koji je posledica radikalnog postmodernizma, liberalnog kapitalizma , opste globalizacije , koja ima tendenciju da se prosiri sa ekonomskih sfera i na duhovne . S tom razlikom , sto je u domenu ekonomije to izazvano vestacki , kao potreba multinacionalnih kompanija za vecom kontrolom , a ovo drugo , spontano , kao posledica prvog . U ostalom , posle Majakovskog , malo ko je rekao bilo sta novo o ljubavi . Novinarka nije mogla da se sabere .. Posle muka od par sekundi .. kaze , aaa.. cime se vi bavite ... On Kaze : Pa prodajem sir , zar ne vidis .
A sta ste po profesiji ...
Pa sad sam u penziji , a predavao sam filozofiju u Valjevu .

... samo debilima trebaju vesti sa komentarom...mada svi komentarisu ovi sa b92 preterase... mnogo se bece i imam osecaj da ce mi iskociti iz tv-a pravo u sobu - samo to su naucili od cnn-a ...ipak oni to rade mnogo suptilnije kroz izbor informacija....kad bi se desilo na nekoj normalnoj tv da im udarne vesti budu crtanje kukastih krstova i slanje pretecih mailova :)

Odlicno se secam , kad su pre par godina . ( to je bilo kad je kod nas isla neka idiotska serija Lisice ) , radili uporednu anketu Beograd-Zagreb . Pa su tamo, u Hrvatskoj sacekivali profesore univerziteta u Zagrebu i postavljali im pitanja , pa ista ta pitanja postavljali ljudima na Bajlonovoj pijaci , onima koji prodaju sir i paprike .
To je bilo tako tendenciozno , da mi je bilo muka . Ali onda pridjiose jednom dedi sa sajkacom i sa brkovima , pa ga pitase , : Sta mislite o seriji Lisice . Ovaj im kaze da nije gledao . Onda ona novinarka laze , : To je nasa serija koja je pandan seriji Sex i grad . A deda joj kaze . tu sam vido na televiziji , gleda moja unuka . Pa sta mislite , kaze ova , a on : Mislim da je u pitanju totalna degradacija musko-zenskih odnosa , sto zapravo i nije cudo jer je cela civilizacija dozivela kulturni kolaps, koji je posledica radikalnog postmodernizma, liberalnog kapitalizma , opste globalizacije , koja ima tendenciju da se prosiri sa ekonomskih sfera i na duhovne . S tom razlikom , sto je u domenu ekonomije to izazvano vestacki , kao potreba multinacionalnih kompanija za vecom kontrolom , a ovo drugo , spontano , kao posledica prvog . U ostalom , posle Majakovskog , malo ko je rekao bilo sta novo o ljubavi . Novinarka nije mogla da se sabere .. Posle muka od par sekundi .. kaze , aaa.. cime se vi bavite ... On Kaze : Pa prodajem sir , zar ne vidis .

hahahahahaha bas si me oraspolozio..da odlican primer..ali odlican

ta serija je isla na RTSu , mislim nesto ne verujem da je B92 promovisao konkurenstki program ?:think:

ta serija je isla na RTSu , mislim nesto ne verujem da je B92 promovisao konkurenstki program ?:think:

Mislis da lazem ... pa Al bundi . pa to je bre kompliment za mene . Nisam ja toliko pametan da opricam sve to . . A i nije bila promocija , nego upravo kritika . A i potreba da se ukaze , kako su u zZagrebu ljudi strasno pametni , a u Beogradu prosti , primitivni ... i tako dallje . zato su isli na sveuiliste u Zagrebu a i na Bajlonovu pijacu u Bgd.

Evo i moja žena kaže da je išlo na RTS1...Tako da ne znam šta je tačno sanovnik hteo da kaže...:dontunderstand:

Ej, ako gledate VOA, upravo je počeo...:lol:

Pa ja sam hteo da kazem da je serija isla na RTSu , ali da je anketiranje islo na B92 . Takodje sam hteo da kazem da su ona setorica muslimana streljana u Bosni , ali je zivi prikaz iso na B92 58 puta .

Za razliku od onog filma , gde mudzahedijni u Bosni igraju fudbal sa glavom jednog Srbina ( ali stvarno ) , a to nije islo ni jednom na B92 .

Poslednja izmena:

Back