Zaista nije lepo da se tema zatrpava ovolikim kopiranjima.
No ja cu vam navesti jedan primer iz Biblije, ali bez ovolikih tekstova:
10. А Саул јој се закле Господом говорећи: Тако жив био Господ! Неће ти бити ништа за то.
11. Тада рече жена: Кога да ти дозовем? А он рече: Самуила ми дозови.
12. А кад жена виде Самуила, повика гласно, и рече жена Саулу говорећи: Зашто си ме преварио? Та ти си Саул.
13. А цар јој рече: Не бој се; него шта си видела? А жена рече Саулу: Богове сам видела где излазе из земље.
14. Он јој опет рече: Какав је? Она му рече: Стар човек излази огрнут плаштем. Тада разуме Саул да је Самуило, и сави се лицем до земље и поклони се.
15. А Самуило рече Саулу: Зашто си ме узнемирио и изазвао? Одговори Саул: У невољи сам великој, јер Филистеји завојштише на ме, а Бог је одступио од мене, и не одговори ми више ни преко пророка ни у сну, зато позвах тебе да ми кажеш шта ћу чинити.
16. А Самуило рече: Па што мене питаш, кад је Господ одступио од тебе и постао ти непријатељ?
17. Господ је учинио како је казао преко мене; јер је Господ истргао царство из твоје руке и дао га ближњему твом Давиду;
18. Јер ниси послушао глас Господњи, нити си извршио жестоки гнев Његов на Амалику; зато ти је данас Господ то учинио.
19. И Господ ће предати и Израиља с тобом у руке Филистејима; те ћеш сутра ти и синови твоји бити код мене; и логор израиљски предаће Господ у руке Филистејима.
20. А Саул уједанпут паде на земљу колики је дуг, јер се врло уплаши од речи Самуилових, и не беше снаге у њему, јер не беше ништа јео сав дан и сву ноћ.
Pozdrav Bokystamy.
DA LI SE SAMUILO STVARNO JAVIO SAULU IZ RAJA PREKO VRACARE???
Ti si Jedan od retkih sa kojim se moze normAlano razgovarati.
Kada zelimo da razumemo ovakve stvari onda moramo da postavimo mnogo pitanja.
Kaze Saul otide da pita duh vracarski.
1.Sam 28:7 I Saul reče slugama svojim: Tražite mi ženu s duhom vračarskim, da otidem k njoj i upitam je. A sluge mu rekoše: Evo u Endoru ima žena u kojoj je duh vračarski.
Nasuprot tome Bog govOri prekos vojih proroka:
1.Sam 28:6 I upita Saul Gospoda, ali mu Gospod ne odgovori ni u snu ni preko Urima, ni preko proroka.
Znaci Bog ne govOri preko vracara.
Nego u snu, i preko prorka.
KO ONDA GOVoRI KROZ VRACARE?
PA SAM SOTONA.
To su njegove sluge njegovi proroci.
A sta je sotona?
Joh 8:44 Vaš je otac djavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.
Joh 8:44 Vaš je otac djavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.
Otac svake lazi i prevare krvnik ljudski koji ima samo za cilj da unisti coveka.
Sotona je prevario Saula preko vracara i imitirao mu Samuila.
Nemoze Sotona dozvati Samuila. Nema on pravo na to niti moc.
ALI TU SE GOVORI O BOGU I SLICNO U TIM STIHOVIMA???.
Pa naravno:
2.Kor 11:14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u andjela svetla.
POGLEDAJ OVO:
13 Jer takvi lažni apostoli i prevarljivi poslenici pretvaraju se u apostole Hristove.
14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u andjela svetla.
15 Nije dakle ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju kao sluge pravde, kojima će svršetak biti po delima njihovim.
SOTONA; NJEGOVI DEMONI I VRACARI LJUDI KOJI SLUZE SOTONI SE PRETVARAJU U ONE KOJI IMAJU VEZU SA BOGOM I VERNIMA.
Sotona je znao tacno da je ovo bio vrhunaC i da je naveo Saula i da ce ga Gospod ubiti.
KAKO JE SOTONA MOGOA DA ZNA DA CE GA GOSPOD UBITI?
PA SOTONA GA JE NAVUKAO DA PITA NJEGA I ZNAO JE DA CE ZBOG TOGA SAUL POGINUTI A NE ZATO TO SE SAMUILOV DUH JAVIO IZ RAJA DA KAZE SUALU, NEGO SAM DEMONSKI DUH JE TO BIO:
[UKAZE SAUL MU SE POKLONI, ]SAUL SE POKLONIO SAMOM SOTON[/U]I...
13 I tako pogibe Saul za bezakonje svoje, koje učini Gospodu što ne sluša reči Gospodnje i što traži da pita duh vračarski, 14 A ne pita Gospoda; zato ga ubi, i prenese carstvo na Davida, sina Jesejevog.
1 Dnevnika 10.
Zasto bi Bog branio ljudima da pitaju duha vracarskoga i da preko njih razgovaramo sa svojim mrtvima?
PA ZATO STO TO NISU NASI MRTVI VEC DEMONI KOJI VARAJU LJUDE I PRETVARAJU SE U TE MRTVE.
Zasto Bi Bog ubio Saula sto je razgovarao sa Samuilom????????
BAS ZATO STO NIJE SA NJIME RAZGOVARAO NEGO JE RAZGOVARAO SA DEMONOM.
Bas zato sto je jedan takav covek kao saul, kome se GoSpd tako otrkio, tako nisko pao da ode i pita samog sotonu I POKLONI MU SE JOS...