Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
POSTOVANJE BOKYSTAMY,
IZGLEDA DA TI NE CITAS NASE KOMENTARE.
VRATI SE GORE UPRAVO NA TAJ TEKST DAO SAM OPSIRAN KOMENTAR.
TAMO SU TI ODGOVORI.

Sve najbolje

Da , ne citam bas sve, ali posto si se potrudio da das opsiran odgovor , kazacu ti sta tu ne stima.

1.Pisac ovoga teksta nigde nije napomenuo da je to demon,a bilo bi logicno zar ne?
2.Prorok jasno kaze:17. Господ је учинио како је казао преко мене, zasto bi jedan demon to rekao,znaci li to da je Bog govorio demonu?
3.Prorok jasno kaze sta ce biti sa izrailjom i saulom i jos im kaze da ce biti sa njim???:
19. И Господ ће предати и Израиља с тобом у руке Филистејима; те ћеш сутра ти и синови твоји бити код мене; и логор израиљски предаће Господ у руке Филистејима.
Eto vidis sta si sve zanemario u tekstu, a dao si odgovor na nevazne stvari.
Inace sve duse su morale u pakao do Hrista,jer je postojalo prokletstvo praroditeljskog greha,zato su i pravednici odlazili u ad.
Cak je i Isus Hristos bio u utrbi zemlje i pripovedao jevandjelje mrtvima.
No za sada je dovoljno i ovo.
Pozzz

Daj molim vas da meni objasnite ovi: "A kad umre siromah odnesose ga andjeli u narucje Avramovo.. (bogatas) ugleda iz daleka AVRAMA I LAZARA U NARUCJU NJEGOVU." Luka 16,22.23.

Vi koji mislite i verujete da je u ovoj prici sve doslovno, pokusajte da odgovorite na sledeca pitanja:

Prvo, Verujes li ti da ce i tebe kad umres odneti u "narucje Avramovo"?

" Naručje Avramovo " samo slikovito opisuje blaženstva koja Lazar oseća na nebu.

A sada mi reci,da li je prica doslovna ili je simbolicna?
Određene stvari su alegoričke, ali same okolnosti su realne. Inače, zašto bi Isus uzimao pagansku tematiku (kako vi kažete) za svoje priče?

Da , ne citam bas sve, ali posto si se potrudio da das opsiran odgovor , kazacu ti sta tu ne stima.

1.Pisac ovoga teksta nigde nije napomenuo da je to demon,a bilo bi logicno zar ne?
2.Prorok jasno kaze:17. Господ је учинио како је казао преко мене, zasto bi jedan demon to rekao,znaci li to da je Bog govorio demonu?
3.Prorok jasno kaze sta ce biti sa izrailjom i saulom i jos im kaze da ce biti sa njim???:
19. И Господ ће предати и Израиља с тобом у руке Филистејима; те ћеш сутра ти и синови твоји бити код мене; и логор израиљски предаће Господ у руке Филистејима.
Eto vidis sta si sve zanemario u tekstu, a dao si odgovor na nevazne stvari.
Inace sve duse su morale u pakao do Hrista,jer je postojalo prokletstvo praroditeljskog greha,zato su i pravednici odlazili u ad.
Cak je i Isus Hristos bio u utrbi zemlje i pripovedao jevandjelje mrtvima.
No za sada je dovoljno i ovo.
Pozzz

Postovanje Bokystamy.
Cenim ja tvoj odgovor i doprinos ovoj tako znacajnoj temi.
Tvoje primedbe su dobre i korisne za razmisljanje.

Ono sto izgleda nisi shvatio, je najvaznije, da Saul ne trazi Boga, nego duha vracarskog.

Saul nije trazio Bozjeg proroka, nego duha vracarskoga da preko tog duha dodje do Bozjeg proroka.

Da je prorok Samuilo bio Bozji prorok i da je bio umro, a da nad njimj nikakva vracara nije mogla imati vlasti.

Sta mislkis d ali je vracara vaskrsla Bozjeg proroka?

Da Saul mnogo toga u razgovoiru sa medijumom nije mogao da razume i da je ona cas govorila o bogovima, cas o stracu sa dugackim plastom.

I psole svih tih mutljavina, napisano je jasno "I Saul rasumje da je Samuilo."

Saul je bio opcinut i nije bio svestan o cemu se radi.

On je i verovao da je umesto demona, govorio Samuilo.

Svojom izjavoma" "Samuilo" nije ohrabrio Saula niti mu je pomogao, nego ucinio ono sto stodona uvek cini, svojim recima unistio je Saula.
Moras uzeti u obzir ceo kontekst.

"
Naručje Avramovo " samo slikovito opisuje blaženstva koja Lazar oseća na nebu.

Postovanje Samuilo,
Ti uvek kad kazes kazes nesta dobro i razumno.
To upravo i ja tvrdima, daje ne samo "avramovo narucje" nego i cela prica SIMBOLKICNA.
To sto je Isus izneo tom slikom daje nam dovru pouku.

Pre svega, Jevreji su verovali da Avram pima sve svoje nasledine u svoje narucje.
Isus nije ulazio u to dali j4e to istina ili nije, on je izneo ono sto je njuima bilo poznato i pomocu toga dao im je osnovnu pouku:
"I PREKO SVEGA TOG POSTAVLJENA JE IZMEDJU NAMA VELIKA PROVALIJE, DA ONI KOJI BI HTELI
ODOVUDA K VAMA PRECI, NE MOGUY, NITI ONI OTUDA K NAMA DA PRELAZE...
AKO NE SLUSAJU MOJSIJA I PROROKE, DA KO I IZ MRTVIH USTANE NECE VEROVATI." Luka 16,26.31.

Posto mislim da si i ti teolog, da li se i kod vas uci da nijednu pricu ne mozemo uzeti kao osnovuza bilo koju dokrtinu?
Svaka prica donosi svoju pouku, a prica ostaje samo prica koj sluzi kao objasnjenje onoga sto se zeli reci.

Duhovno biće suštinski različito od tela. " A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog (prvi akt stvaranja čoveka) i dunu mu u nos duh životni (drugi akt stvaranja čoveka) i posta čovek duša živa ".

Kao što se vidi iz teksta na koji se sektaši pozivaju, postoje dva akta pri stvaranju čoveka. Prema tome, jasno je i nesumljivo da Biblija prikazuje čoveka ne kao neko biće jedinstveno po svome sastavu, nego dvojno po sastavu svoje prirode. Jedan deo čovekovog bića je materijalan. Drugi deo je duhovne prirode, i on je nosilac čovekovog života, njegove svesti i ličnosti.

Emanuilo,
dpbro si naveo gornji tekst, ali zar nsi primetio da u tom tekstu imaju tri "akta" a ne dva?

Stvori Bog coveka od praza.
Dunu mu u naso dah `ivotni,
I POSTA DUSA ZIVA.

Da li si premetio cega je rezultat nastanak zive duse?

Bog stvara materiju,
Daje joj dah zivotni,
i kad su se tih dvoje spojili, POSTA COVEK DUSA ZIVA
.
Dakle, dusa ziva je rezultat spajanja Daha zivotnog sa mrtvom materijom,

Sta se desava kad covek umire?
1. Bog odvaja dah zivotni,
2. telo odlazi u prah.
a dosa kako je spanjanjem daha i tela nastala, tako razdvajanjem nestaje

Ponovo ce nastati ona ista dusa koja je i bila, onda kada Bog pomocu vaskrsenja ponovo spoji dah i tejo,
dakle vaskrsenjem, pojavice se ona ista dusa.

I analica toga teksta pokazuje kako se dusa javlja, deluje, nestaje i ponovo se javlja, ali tek prilikom vaskrsenja.

Dobro si zavrsi svoj komentar, samo covek dok je u sastavu duh, dusa i telo, svih troje zajedno, je nosilac zivota i licnosti,
jer cim se jedno od njih odvoji i zivot se gubi a cim covek umre, nijedno od tri spomenuta elementa, odvojeni, nisu nosioci licnosti, jer bez zivota nema ni licnosti.

Mi tako razumemo taj tekst, a kako ga vi "sektasi" razumnete?

[COLOR=#0000ff
Pitamo se koji to DUH vodi kada on ljude proziva glupanima?

[COLOR=#0000ff]SMESKO SE NASAO POGODJEN, ZATO STO SAM REKAO DA JE TO NJEGOV TEK[/COLOR]ST.
------------------------------

NE! nije to biblija samo je nazivaju Clear Word Bible.[/COLOR]

A letter from David Newman, Editor of _Ministry_magazine. (1994)
July 28, 1994

This is not a Bible. It is a personal commentary on Scripture but it is not the Bible. Yet the title clearly identifies it as a Bible. It is really a specialized commentary on the Bible.

A M I N

DKELE, SPOMENUTA KNJIGA NIJE BIBLIJA, NEGO KOMENTAR BIBLIJE.

ZATO AKO SMESKO I DALJE BUDE TVRDIO DA JE TO BIBLIJA, DA ZNATE DA GOVORI NEISTINU, JER TO JE OVOM IZJAVOM SAM POTVRDIO.

Poslednja izmena:
Zaista nije lepo da se tema zatrpava ovolikim kopiranjima.

No ja cu vam navesti jedan primer iz Biblije, ali bez ovolikih tekstova:

10. А Саул јој се закле Господом говорећи: Тако жив био Господ! Неће ти бити ништа за то.

11. Тада рече жена: Кога да ти дозовем? А он рече: Самуила ми дозови.

12. А кад жена виде Самуила, повика гласно, и рече жена Саулу говорећи: Зашто си ме преварио? Та ти си Саул.

13. А цар јој рече: Не бој се; него шта си видела? А жена рече Саулу: Богове сам видела где излазе из земље.

14. Он јој опет рече: Какав је? Она му рече: Стар човек излази огрнут плаштем. Тада разуме Саул да је Самуило, и сави се лицем до земље и поклони се.
15. А Самуило рече Саулу: Зашто си ме узнемирио и изазвао? Одговори Саул: У невољи сам великој, јер Филистеји завојштише на ме, а Бог је одступио од мене, и не одговори ми више ни преко пророка ни у сну, зато позвах тебе да ми кажеш шта ћу чинити.
16. А Самуило рече: Па што мене питаш, кад је Господ одступио од тебе и постао ти непријатељ?
17. Господ је учинио како је казао преко мене; јер је Господ истргао царство из твоје руке и дао га ближњему твом Давиду;
18. Јер ниси послушао глас Господњи, нити си извршио жестоки гнев Његов на Амалику; зато ти је данас Господ то учинио.
20. А Саул уједанпут паде на земљу колики је дуг, јер се врло уплаши од речи Самуилових, и не беше снаге у њему, јер не беше ништа јео сав дан и сву ноћ.

Pozdrav Bokystamy.

DA LI SE SAMUILO STVARNO JAVIO SAULU IZ RAJA PREKO VRACARE???

Ti si Jedan od retkih sa kojim se moze normAlano razgovarati.

Kada zelimo da razumemo ovakve stvari onda moramo da postavimo mnogo pitanja.

Kaze Saul otide da pita duh vracarski.

1.Sam 28:7 I Saul reče slugama svojim: Tražite mi ženu s duhom vračarskim, da otidem k njoj i upitam je. A sluge mu rekoše: Evo u Endoru ima žena u kojoj je duh vračarski.

Nasuprot tome Bog govOri prekos vojih proroka:

1.Sam 28:6 I upita Saul Gospoda, ali mu Gospod ne odgovori ni u snu ni preko Urima, ni preko proroka.

Znaci Bog ne govOri preko vracara.

Nego u snu, i preko prorka.

KO ONDA GOVoRI KROZ VRACARE?

PA SAM SOTONA.

To su njegove sluge njegovi proroci.

A sta je sotona?

Joh 8:44 Vaš je otac djavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.

Joh 8:44 Vaš je otac djavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.

Otac svake lazi i prevare krvnik ljudski koji ima samo za cilj da unisti coveka.

Sotona je prevario Saula preko vracara i imitirao mu Samuila.

Nemoze Sotona dozvati Samuila. Nema on pravo na to niti moc.

ALI TU SE GOVORI O BOGU I SLICNO U TIM STIHOVIMA???.

Pa naravno:

2.Kor 11:14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u andjela svetla.

POGLEDAJ OVO:

13 Jer takvi lažni apostoli i prevarljivi poslenici pretvaraju se u apostole Hristove.
14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u andjela svetla.
15 Nije dakle ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju kao sluge pravde, kojima će svršetak biti po delima njihovim.

SOTONA; NJEGOVI DEMONI I VRACARI LJUDI KOJI SLUZE SOTONI SE PRETVARAJU U ONE KOJI IMAJU VEZU SA BOGOM I VERNIMA.

Sotona je znao tacno da je ovo bio vrhunaC i da je naveo Saula i da ce ga Gospod ubiti.

KAKO JE SOTONA MOGOA DA ZNA DA CE GA GOSPOD UBITI?

PA SOTONA GA JE NAVUKAO DA PITA NJEGA I ZNAO JE DA CE ZBOG TOGA SAUL POGINUTI A NE ZATO TO SE SAMUILOV DUH JAVIO IZ RAJA DA KAZE SUALU, NEGO SAM DEMONSKI DUH JE TO BIO:

[UKAZE SAUL MU SE POKLONI, ]SAUL SE POKLONIO SAMOM SOTON[/U]I...

13 I tako pogibe Saul za bezakonje svoje, koje učini Gospodu što ne sluša reči Gospodnje i što traži da pita duh vračarski, 14 A ne pita Gospoda; zato ga ubi, i prenese carstvo na Davida, sina Jesejevog.
1 Dnevnika 10.

Zasto bi Bog branio ljudima da pitaju duha vracarskoga i da preko njih razgovaramo sa svojim mrtvima?

PA ZATO STO TO NISU NASI MRTVI VEC DEMONI KOJI VARAJU LJUDE I PRETVARAJU SE U TE MRTVE.

Zasto Bi Bog ubio Saula sto je razgovarao sa Samuilom????????

BAS ZATO STO NIJE SA NJIME RAZGOVARAO NEGO JE RAZGOVARAO SA DEMONOM.

Bas zato sto je jedan takav covek kao saul, kome se GoSpd tako otrkio, tako nisko pao da ode i pita samog sotonu I POKLONI MU SE JOS...

Poslednja izmena:
Bokystamu. Nijedan Teolog, kazem Teolog jer teolog je covek koji se razume u ove stvari.
A recimo veruje u postojanje duse, nebi ovo nikada naveo kao dokaz postojanja duse, jer svako zna da je ovde rec o djavolskoj prevari.
I da ovo nije nikav dokaz za tako nesto.
Ko bi spao na oavkav dokaz kao teolo,g onda je taj izgubio sve zdrave argumente.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pogledaj kako je Izrailj postaupao sa vracarima:

3.Mo 20:27 A čovek ili žena, u kojima bi bio duh vračarski ili gatarski, da se pogube, kamenjem da se zaspu, krv njihova na njih.

Zasto?

Zato sto su to duhovi djavolski koji rade preko njih i varaju narod, i zavode.

KO JE BIO NASUPROT MOJSIJU U EGIPTU?

2.Mo 7:11 A Faraon dozva mudrace i vračare; te i vračari misirski učiniše tako svojim vračanjem.

CIJE SU OVO SLUGE OVI VRACARI DA CINE OVAKVA CUDA?

BOZJE?

ZAR JE BOG DAO MOJSIJU I NJIMA OVKAVE MOCI?

Ne njima je dao sotona.

Vracari rade sotonskim demosnkim duhovima...

A pogledaj samo koliko su bili mocni u slucaju Mojsija.

ZAR NJIHOVA MOC NIJE OSTAVIILA NA POCETKU USTISAK DA NJIHOV BOG NISTA NIJE SLABIJI OD MOJSIJEVOG?

Poslednja izmena:
Postovanje Bokystamy.
Cenim ja tvoj odgovor i doprinos ovoj tako znacajnoj temi.
Tvoje primedbe su dobre i korisne za razmisljanje.

Ono sto izgleda nisi shvatio, je najvaznije, da Saul ne trazi Boga, nego duha vracarskog.

Saul nije trazio Bozjeg proroka, nego duha vracarskoga da preko tog duha dodje do Bozjeg proroka.

Da je prorok Samuilo bio Bozji prorok i da je bio umro, a da nad njimj nikakva vracara nije mogla imati vlasti.

Sta mislkis d ali je vracara vaskrsla Bozjeg proroka?

Da Saul mnogo toga u razgovoiru sa medijumom nije mogao da razume i da je ona cas govorila o bogovima, cas o stracu sa dugackim plastom.

I psole svih tih mutljavina, napisano je jasno "I Saul rasumje da je Samuilo."

Saul je bio opcinut i nije bio svestan o cemu se radi.

On je i verovao da je umesto demona, govorio Samuilo.

Svojom izjavoma" "Samuilo" nije ohrabrio Saula niti mu je pomogao, nego ucinio ono sto stodona uvek cini, svojim recima unistio je Saula.
Moras uzeti u obzir ceo kontekst.

Vidis lepo si razmislio, i jesi u pravu,jer demoni su imali vlast u adu nad ljudskim dusama, zato su i izveli samuila na zahtev vracare.Dakle nikoga vracaranije vaskrsla, nego je prizvala samuilovu dusu, naravno tu su i demoni.
A vracara ih je nazvala bogovima sto naravno nisu ,nego demoni koji su imali vlast nad dusama..
Veruj kako zelis , ali toliko je ocigledno da se ne moze tako lako poreci,A recenica samuilova те ћеш сутра ти и синови твоји бити код мене;
Ne moze biti svojstvena demonima ,nego Bogu i proroku kome se otkriva, nikako demonima.
Dakle,jos u toj recenici vidimo prorocku rec koja se obistinila, a zna se kako je kazano za proroke ako su od Boga.
I naravno glavno:reci :kod mene.Znaci ako nema duse onda ni saul nigde posle smrti ne moze doci,zar ne.
Pozz

Bokystramy Samuilo u paklu?
Demoni imaju vlast nad slugom Bozjim samuilom?

Bokystamy?

Demoni zaposlejni u paklu kao Bozji radnici?

SAMUILO NIJE SLUZIO SOTONI DA ON IMA MOC NAD NJIME:

1.Sam 2:18 A Samuilo služaše pred Gospodom, još dete u oplećku lanenom.

1.Sam 2:26 A dete Samuilo rastijaše i beše mio Gospodu i ljudima.

SAMUILO JE TAKODJE UTICAO NA SAULA DA ISTREBI GATARE I VRACARE A ONDA VRACARI IMAJU MOC NAD SMAUILOM?

1.Sam 28:3 A Samuilo beše umro, i plaka za njim sav Izrailj, i pogreboše ga u Rami, u njegovom gradu. I Saul beše istrebio iz zemlje gatare i vračare.

Poslednja izmena:
Ko je tvorac lazi da covek nikako nece umreti ?

Sam sotona i on i dalje radi na tome i moderizuje svoju nauku:

1.Mo 3:4 A zmija reče ženi: Nećete vi umreti;

Glasnice, znas li ti da smrt telesna nije nista,jer je to samo prelazak na drugu stranu.
Ali smrt duhovna je opasna ,jer se tada nasa dusa bice odvaja od lica Bozjega.
E ta smrt je zadesila sve do Hrista, a od Hrista zadesice sve koje cine bezakonje , a pravednici prelaze na bolju stranu, ali i to je privremeno, do vaskrsenja kada ce se svako obuci u nova tela.i dobiti po zasluzi i po pravdi.

Kako pravednik moze da bude adu sa gresnikom prepusten demonima moj Bokystame????????

Gde nadje takvo ucenje Bokystame?

Ko se javi Isusu na gori preobrazenja?

Zar Mosjije i ilija koji sluzise Bogu i onda ih Bog predade da ih muci sotona tolike godine???

Zar Enoh kod sotone u adu koga nestade jer UGODI U SVEMU BOGU i Bog ga uze k sebi?

ZAR BOG SALJE PRAVDNIKE U PAKAO SOTONI A NEMOZE D AIM OPROSTI?

1.Mo 18:24 Može biti da ima pedeset pravednika u gradu; hoćeš li i njih pogubiti, i nećeš oprostiti mestu za onih pedeset pravednika što su u njemu?

EDA LI SUDIJA CELE ZEMLJE NECE SUDITI PRAVO PA CE PRAVDNIKA PREDATI SA NEPRAVEDNIKOM SOTONI???

1.Mo 18:25 Nemoj to činiti, ni gubiti pravednika s nepravednikom, da bude pravedniku kao i nepravedniku; nemoj; eda li sudija cele zemlje neće suditi pravo?

BOG KOJI NA ZEMLJI STITI RPAVDNIKA NA KARAJU GA BACI U ADU SOTONI NA MILOS TI NEMILOST???

Ps 5:12 Jer Ti, Gospode, blagosiljaš pravednika, kao štitom zaklanjaš ga milošću svojom.

To ucenje nije tacno Bokystame...

Poslednja izmena:
Bokystramy Samuilo u paklu?
Demoni imaju vlast nad slugom Bozjim samuilom?

Bokystamy???????????????????

Demoni zaposlejni u paklu kao Bozji radnici????????????

SAMUILO NIJE SLUZIO SOTONI DA ON IMA MOC NAD NJIME:

1.Sam 2:18 A Samuilo služaše pred Gospodom, još dete u oplećku lanenom.

1.Sam 2:26 A dete Samuilo rastijaše i beše mio Gospodu i ljudima.

SAMUILO JE TAKODJE UTICAO NA SAULA DA ISTREBI GATARE I VRACARE A ONDA VRACARI IMAJU MOC NAD SMAUILOM????????????????*

1.Sam 28:3 A Samuilo beše umro, i plaka za njim sav Izrailj, i pogreboše ga u Rami, u njegovom gradu. I Saul beše istrebio iz zemlje gatare i vračare.

1.samo Bog zna buducost, a ne demon,
2.Bog otkriva buducnost odabranim ljudima prorocima.
3.istiniti prorok se potvrdjuje time sto se njegova prorocanstva ostvaruju.
4.Prorok Samuilo je rekao Saulu sta ga ceka sutra i njegove sinove.
5.rekao je da ce da predju kod njega.
Sad razmisljaj.

A sto se tce Ilije Enoha i Mojsija ,zar ne rekoh da su nekolicina izbegla ad.

Kako pravednik moze da bude adu sa gresnikom prepusten demonima moj Bokystame????????

Gde nadje takvo ucenje Bokystame???

Gde nadje ucenje o adu u bibliji?

Ko se javi Isusu na gori preobrazenja?

Zar Mosjije i ilija koji sluzise Bogu i onda ih Bog predade da ih muci sotona tolike godine???

Zar Enoh kod sotone u adu koga nestade jer UGODI U SVERMU BOGU i on ode u Bozje odaje???

Jesi li ti pazljivo procitao Bokystame sta sma ja napisao gore???

ZAR BOG SALJE PRAVDNIKE U PAKAO SOTONI A NEMOZE D AIM OPROSTI???*

1.Mo 18:24 Može biti da ima pedeset pravednika u gradu; hoćeš li i njih pogubiti, i nećeš oprostiti mestu za onih pedeset pravednika što su u njemu?

EDA LI SUDIJA CELE ZEMLJE NECE SUDITI PRAVO PA CE PRAVDNIKA PREDATI SA NEPRAVEDNIKOM SOTONI???

1.Mo 18:25 Nemoj to činiti, ni gubiti pravednika s nepravednikom, da bude pravedniku kao i nepravedniku; nemoj; eda li sudija cele zemlje neće suditi pravo?

BOG KOJI NA ZEMLJI STITI RPAVDNIKA NA KARAJU GA BACI U ADU SOTONI NA MILOS TI NEMILOST???

Ps 5:12 Jer Ti, Gospode, blagosiljaš pravednika, kao štitom zaklanjaš ga milošću svojom.

To ucenje ne Ide Bokystame...

Vidi sada , Enoh i Ilija ne okusise smrt.
A sto se Mojsija tice, znas li onaj deo kada se sotona prepirase za njegovo telo?
Sta ce sotoni telo?
Tu se radi o dusi na koju je polagao pravo, kao i nad svim smrtnicima.
Eto sada ti je malo jasnije.
Jer da su enoh i Ilija umrli, onda bi njihove duse bile zive, jer videsmo iliju na gori kada se preobrazi Isus.

PORED SVIH MOCI KOJE SMA TI POKAZO KOJE IMA SOTONA OPET NEMOZED DA VIDIS?

Sotona je znao da Bog vise nece stititi Saula i da ga je u borbama stitio jer nebi imao sase.

Sada je namestio saula da mu doje glave.

Boj je bio neizbezan.

ZAPAZI OVO:

1.Sam 28:1 I u ono vreme skupiše Filisteji vojsku svoju da zavojšte na Izrailja; i reče Ahis Davidu: Znaj da ćeš ići sa mnom na vojsku ti i tvoji ljudi.
*

KO POKRECE OVE RATNIKE PROTIV bOPZJEG NARODA BOKYSTAME?*

Bog?

Sam sotona.

Sotona je znao ako prevari Saula da pita vracaru, da ce lako navesti Filisteje koji sluze sotoni svojim neznabozackim idolima i obicjaima.

A da ga Bog nemoze vise zastiti.

Tu nije bilo potrbeno neko prorocnstvo.

Sotona je priremio Saulu takvu smrt...

Razumes???

Bokystame objasni nam ciji je duh vracarski. Bozji?

Zasto bi se andjeo Bozji prepirao za Bojsijevo telo kada je Mojsije kako ti akzes kao duh u paklu ili na nebu?

Zato sto je Bog vaskrsao Mojsija i Mojsije i Ilija se javaljaju u vojim telima pred Isusom.

Tu nema nikakve veze sa dusom o cemu ti oricas.

Ilija nije umro, otisao je u s vom telu samo besmrtnom na nebo.

Prijatelju ti zaista slabo poznajes ove stvari a mislis da ih znas?

ZAMISLI PO TEBI MOJSIJE I SLICNI NJEMU SAMO ZATO STO SU UMRLI NALZE SE U ADU KAKO KAZES?

A zar mogu Ilija i Enoh sa svojim telima u adu jer nisu umrli kako sam kazes?

Bokystame kao sto vidis to se nikako ne uklapa.

Strasno je sotona prevario ljude, strasno.

Ko se spasi od toga balgo njemu...

PORED SVIH MOCI KOJE SMA TI POKAZO KOJE IMA SOTONA OPET NEMOZED DA VIDIS?

Sotona je znao da Bog vise nece stititi Saula i da ga je u borbama stitio jer nebi imao sase.

Sada je namestio saula da mu doje glave.

Boj je bio neizbezan.

ZAPAZI OVO:

1.Sam 28:1 I u ono vreme skupiše Filisteji vojsku svoju da zavojšte na Izrailja; i reče Ahis Davidu: Znaj da ćeš ići sa mnom na vojsku ti i tvoji ljudi.
*

KO POKRECE OVE RATNIKE PROTIV bOPZJEG NARODA BOKYSTAME?*

Bog?

Sam sotona.

Sotona je znao ako prevari Saula da pita vracaru, da ce lako navesti Filisteje koji sluze sotoni svojim neznabozackim idolima i obicjaima.

A da ga Bog nemoze vise zastiti.

Tu nije bilo potrbeno neko prorocnstvo.

Sotona je priremio Saulu takvu smrt...

Razumes???

Ovo ti govoris, ja ti pisem sta je u bibliji, koje su reci, a ti pises po svome.
Zar vam ne rekh da bi pisac nagovestio da je i Samuilo demonsko prividjenje?
Ali nigde to ne pise.
Ti sam pises o tome i to nije lepo, da kazes nesto sto ne pise tamo?

Bokystame objasni nam ciji je duh vracarski. Bozji?

Zasto bi se andjeo bozji prepirao za mojsijevo telo kada je Mojsije kako ti akzes kao duh u paklu ili na nebu?

Zato sto je Bog vaskrsao mojsije i Mojsije i Ilija se javaljaju us vojim telima pred Isusom.

Tu nema nikave veze sa dusom o cemu ti poricas.

Ilija nije umro, otisao je u vom telu samo besmrtnom na nebo.

Prijatelju ti zaista slabo poznajes ove stvari a mislis da ih znas?

ZAMISLI PO TEBI MOJSIJE I SLICNI NJEMU SAMO ZATOS TO SU UMRLI NALZE SE U ADU KAKO KAZES?

A zar mogu Ilija i Enoh sa svojim telima u adu jer nisu umrli kako sam kazes?

Bokystame kao sto vidis to se nikako ne uklapa.

Ne lupetaj, Isus je jedini prvorodjeni iz mrtvih.
Inace se tako ne bi zvao, oces reci da Isus izmislja i Apostoli.
Vec sam ti sve objasnio za Mojsija i Iliju I Enoha.
Drugo mojsijeva dusa nije u adu, zato se ii preprao satana.
A ne za trulezno telo.

Ja znam odkale ti to.

Sve to dolazi od pogresnog predstavljhanja i iskrivljavanja teksta koji navodno kaze da je isus sisao u ad da propoveda mrtvima.

Ali taj tekst nikako to nekaze...

Da li je Isus sisao u pakao duhovima u tamnici?

http://forum.krstarica.com/entry.php/29830-Da-li-je-Isus-sisao-u-pakao-duhovima-u-tamnici

Verujte kako hocete, meni sve ovo samo pokazuje da je vreme BLIZU...

Ne glasnice, sve to preizilazi iz biblije koju treba sklopiti u celinu.
Znas li da ce Enoh i Ilija da pripovedaju jevandjelje u zadnjim vremenima, i tada ce okusiti smrt,na trgu, ali ce 3 .dana da vaskrsnu.
Sklapaj celinu,

Ne lupetaj, Isus je jedini prvorodjeni iz mrtvih.
Inace se tako ne bi zvao, oces reci da Isus izmislja i Apostoli.
Vec sam ti sve objasnio za Mojsija i Iliju I Enoha.
Drugo mojsijeva dusa nije u adu, zato se ii preprao satana.
A ne za trulezno telo.

Isus nije nikako prvi iz mrtvih.

Niti taj tekst kaze da je isus prvi iz mrtvih.

Imate li vi pravoslavni imalo razuma pa d auzemte da pogledate sta taj tekst kaze u svom izvornom teklstu???

Ili kao svedoci gutate sto uprava kaze.

Bas i tako radite.

Mojsije koji je vaskrsao. mnostvo koje je Iosus vaskrsao.

Mnostvo ljudi koji su vaskrsli akda je Isus izdahnuo prilikom smrti koji su vec par vekova bili mrtvi?

I ti kazes isus je prvi iz mrtvih????????????

Poslednja izmena:
Ne glasnice, sve to preizilazi iz biblije koju treba sklopiti u celinu.
Znas li da ce Enoh i Ilija da pripovedaju jevandjelje u zadnjim vremenima, i tada ce okusiti smrt,na trgu, ali ce 3 .dana da vaskrsnu.
Sklapaj celinu,

Ko ti kaze ti kaze da su to Enoh i Ilija I STA TO IMA VEZE SA DUSOM?
Nedostaje Biblija u svemu tome sto pricas...

Dok Mojsije gori u adu Ilija i Enoh sta rade?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back