Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako sta ima pa rekao si da nasa crkva uci da hristos nije prvi rodjen.
Sta se glupiras, mislis li da me zezas ili sta???

Pa naravnod a tvoja crkvi uci to.

Isus nije prvi rodjen stvoren.

I Simbol vere govori o njegovom rodjenju kroz Mariju a ne da je prvi rodjen.

Evo sta uci tvoja crkva:

U istom kontekstu treba shvatiti i pojam: "Prvorođeni pre svake tvari" (Kol. 1,15). Gospod je nazivan "prvorođenim pre svake tvari

Poslednja izmena:
Naravno, ali ne sada, ja nemam spremne citate i price pa da ti serviram na taniru, ja mislim svojom glavom.

Pa neces ih nikada postaviti jer to sto pricas iz neznanja nije pravoslvno i takvo ucenje ne postoji.

Meni je zaista zao to da kazem ali ti neznas ni sta tvoja crkva uci a hoces druge da ucis i njima da kazes da iskrivljuju nesto???

Poslednja izmena:
Pa naravnod a tvoja crkvi uci to.

Jesi li ti pijan mozda???

Isus nije prvi rodjen stvoren.

I Simbol vere govori o njegovom rodjenju kroz Mariju a ne da je prvi rodjen.

Evo sta uci tvoja crkva:

U istom kontekstu treba shvatiti i pojam: "Prvorođeni pre svake tvari" (Kol. 1,15). Gospod je nazivan "prvorođenim pre svake tvari

Ti si izgleda pijan malo?
I ne raspoznajes boje, sta pise ono crveno u simbolu vere koji sam ti postavio?
Procitaj i napisi sta si procitao?

POGLEDAJ STA KAZE TVOJA PRAVOSLAVNA CRKVA I TOELOZI A TI MENI KAZES DA NERAZUMEM I NESKLAPAM SLIKE:

SPC: Tako "prvorođeni iz mrtvih" ne znači onaj koji je prvi vaskrsao, već onaj koji vlada smrtnom prirodom, a samim tim i smrću, jer je ona deo smrtne prirode

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Pisma/Lat_Pisma10.htm

Pa dalje kazu tvoji teolozi:

SPC: U istom kontekstu treba shvatiti i pojam: "Prvorođeni pre svake tvari" (Kol. 1,15). Gospod je nazivan "prvorođenim pre svake tvari

Sve si slike pobrkao moj pravoslavni Bokystame...

SPC: Zašto za Gospoda kažemo da je "prvorođeni"? Razmotrimo stih: "I on je Glava tela, crkve, koji je početak, prvorođeni iz mrtvih, da u svemu on bude prvi" (Kol. 1,18); kao i stih: "I od Isusa Hrista, koji je svedok verni, prvenac iz mrtvih, i Gospodar nad carevima zemaljskim" (Otk. 1,5). Vidimo da oba stiha za Gospoad kažu da je "prvenac iz mrtvih". Da li to znači da je on prvi vaskrsao? Ne. Da bismo shvatili zašto se Gospod naziva "prvenac iz mrtvih" moramo da znamo zašto je Gospod došao u svet

SPC: Tako "prvorođeni iz mrtvih" ne znači onaj koji je prvi vaskrsao, već onaj koji vlada smrtnom prirodom, a samim tim i smrću, jer je ona deo smrtne prirode

SPC: istom kontekstu treba shvatiti i pojam: "Prvorođeni pre svake tvari" (Kol. 1,15). Gospod je nazivan "prvorođenim pre svake tvari", jer je sva tvorevina njemu potčinjena, ali ne kao da je on prvi od te tvorevine hronološki, već da joj predhodi kao uzrok. Da je to tako potvrđuje i to što se za Hrista koristi izraz "αρχη" što znači načelo, početak po uzroku, a ne izraz "πρωτοξ" što znači prvi u nizu, dakle, u ovom slučaju prvi po redosledu stvaranja, što pokušavaju da dokažu Jehovini svedoci. Zato i Apostol Pavle koristi izraz "prvorođeni" (prototokos), a ne prvostvoreni (protoktioti).

kAO STO VIDIMO TO NEMA VEZE SA MODERNIM TEOLOZIMA NEGO SA STVARNIM ZNACENJEM ORGIGINALNOG BIBLIJSKOG TEKSTA.

Poslednja izmena:
Nisam ja pijan nego kao sto si pokazo da nepoznajes svoje prtavoslvno verovanje nezanas cak ni sta znaci simbol vere i sta znaci Prvorodjeni.

Tvoja crkva kaze da neznaci da je prvi rodjen i objasnjva sta ta rec znaci:

EVO OVDE:

PA AKO SAM JA PIJAN ONDA JE I TVOJA CRKVA.
Ali ja mislim da si ti pijan.

Nije da si pijan nego otrovan,ili drogiran.a i provociras.
Evo ti pa procitaj, to je za mene zakon.

I u jednog Gospoda Isusa Hrista, Sina Božjeg, Jedinorodnog, od Oca rođenog pre svih vekova; Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, rođenog, ne stvorenog, jednosušnog sa Ocem, kroz koga je sve postalo;

A pisma od nekog djakona jehovinom svedoku si stavio kao dogmu pravoslavlja???

NE PROVOCIRAM NEGO TI KAO DA NISI NIKADA CUO ZA ORIGINALAN TEKST KOJI MORA DA SE SAGLEDA STA STVARNO ON KAZE I ZNACI NA NASEM JEZIKU.

TI NEVEUJES SVOJOJ CRKVI ???

POGLEDAJ STA KAZE TVOJA PRAVOSLAVNA CRKVA I TOELOZI A TI MENI KAZES DA NERAZUMEM I NESKLAPAM SLIKE:[/U]

SPC: U istom kontekstu treba shvatiti i pojam: "Prvorođeni pre svake tvari" (Kol. 1,15). Gospod je nazivan "prvorođenim pre svake tvari

SPC: Zašto za Gospoda kažemo da je "prvorođeni"? Razmotrimo stih: "I on je Glava tela, crkve, koji je početak, prvorođeni iz mrtvih, da u svemu on bude prvi" (Kol. 1,18); kao i stih: "I od Isusa Hrista, koji je svedok verni, prvenac iz mrtvih, i Gospodar nad carevima zemaljskim" (Otk. 1,5). Vidimo da oba stiha za Gospoad kažu da je "prvenac iz mrtvih". Da li to znači da je on prvi vaskrsao? Ne. Da bismo shvatili zašto se Gospod naziva "prvenac iz mrtvih" moramo da znamo zašto je Gospod došao u svet

SPC: istom kontekstu treba shvatiti i pojam: "Prvorođeni pre svake tvari" (Kol. 1,15). Gospod je nazivan "prvorođenim pre svake tvari", jer je sva tvorevina njemu potčinjena, ali ne kao da je on prvi od te tvorevine hronološki, već da joj predhodi kao uzrok. Da je to tako potvrđuje i to što se za Hrista koristi izraz "αρχη" što znači načelo, početak po uzroku, a ne izraz "πρωτοξ" što znači prvi u nizu, dakle, u ovom slučaju prvi po redosledu stvaranja, što pokušavaju da dokažu Jehovini svedoci. Zato i Apostol Pavle koristi izraz "prvorođeni" (prototokos), a ne prvostvoreni (protoktioti).

KAO STO VIDIMO TO NEMA VEZE SA MODERNIM TEOLOZIMA NEGO SA STVARNIM ZNACENJEM ORGIGINALNOG BIBLIJSKOG TEKSTA.[/QUOTE]

BAREM DA HOCES NESTO DA NAUCIS?

Ti si toliko zaslepljen predrasudama prema drugim vberujucim da cak i kada se njihovo ucenje slaze sa tvojom crkvom odbacujes i ucenje svoje crkve?

Koja mrznja koja zaslepljenost???

Poslednja izmena:
NE PROVOCIRAM NEGO TI KAO DA NISI NIKADA CUO ZA ORIGINALAN TEKST KOJI MORA DA SE SAGLEDA STA STVARNO ON KAZE I ZNACI NA NASEM JEZIKU.

TI NEVEUJES SVOJOJ CRKVI ???

POGLEDAJ STA KAZE TVOJA PRAVOSLAVNA CRKVA I TOELOZI A TI MENI KAZES DA NERAZUMEM I NESKLAPAM SLIKE:[/U]

kAO STO VIDIMO TO NEMA VEZE SA MODERNIM TEOLOZIMA NEGO SA STVARNIM ZNACENJEM ORGIGINALNOG BIBLIJSKOG TEKSTA.
[/QUOTE]

Hoces reci da i simbol vere ima skrivena znacenja?
Ajde cao.

Tako tako subotari na temi o adventistima sedmog dana(SUBOTA) držite lekcije pravoslavcima, bravo. Kakvi li su to pravoslavci hrišćani kada im vi NEiskontrolisani eto držite lekcije iz Teologije o pravoslavlju a kada je reč o adventu pojma nemate? smejurija jedna.
Majstori za kvarenje tema, nego da vas ja priupitam dal možete da mi odgovorite bar na jedno pitanje o advetu sedmog dana tek da se držimo teme da je ne kvarimo(imajmo bar malo poštovanja prema moderaciji Krstarice).

Kada ste spremni za diskusiju da upoznate forum sa adventom javite se, ja počeo da studiram adventizam i naravno gde su informacije ako nisu kod vas posvećenih i sa darovima proricanja, hajd slušam.

A kad imate vremena kažite mi o čemu se ovde radi? kakvom se materijalu ovde govori, istina LAŽ ili nešto treće? Unapred hvala na vašem trudu.

Poslednja izmena:
U lazara se samo povrati dusa, i jeste vaskrsao ali ne u novom telu, nego u starom, koje je i zaudaralo.
Velika je to razlika ,vaskrsnuti nekoga u starom telu pa taj ponovo umre, i vaskrsnuti u novom telu.

Slazem se daje Lazar vaskrsao u starom telu i daje posle ponovo umro.
Medjutim, to nije bitno u nasoj diskusiji, nego je bitno ono sto je Isus rekao "LAZAR SPAVA", a bio je umro.
Dakle, Isus smrt naziva spavanjem, a oni koji spavaju nisu svesni sta se s njima i oko njih desava.

--------------------
A sto se tice apostola ,lepo govori;'
Филибљанима посланица

светог апостола Павла
Глава 1

22. А кад ми живљење у телу плод доноси, то не знам шта ћу изабрати.

23. А обоје ми је мило, имајући жељу отићи и с Христом бити, које би много боље било;

24. Али остати у телу потребније је вас ради.

Vidis li ovo?

Svaskako da vidim.
Pavle je verovao da ce Isus za njegovo vrem doci. Jer je rekao "A potpm mi zivi..."

Prema tome to nije nikakav dokaz da dusa posle smrti zivi.

Malo pre si rekao da je prorok Samuilo u Adru, a sad kazers da je Pavle sa Hristom na Nebu,
a to tekst nijedno ni drugo ne pokazuje.

Св. Јован Дамаскин: "Душа је суштина жива, проста, бестелесна, бесмртна, служи се органским телом... променљива с обзиром на вољу, јер је створена. Све је то душа по природи добила од благодати Створитеља, од које благодати је добила и биће и нарочиту врсту природе." (Тачно изложење Православне вере 11,12)

Св. Кирило Јерусалимски: "Душа је прекрасно саздање Божје, боголико слободно, бесмртно, нетрулежно, по благодати Божјој; тело је оружје душе, нека врста одеће и покривача душе." (Катихезе IV, 18 и 23)

Св. Иринеј Лионски: "Дајући живот телу, сама душа не престаје живети." (Против јереси 11,4)

Св. Атанасије Велики: "Тело је као харфа, на којој душа, разумна и бесмртна свира као музичар... Јер душа се не подвргава смрти, него умире тело, услед раздвајања душе од њега... Приводећи себе у покрет, она (душа) ће по неопходности живети и по смрти тела..." (Против варвара 32,33)

Св. Григорије Богослов: "Јер, ако, по њиховим речима, оно што има крај, има и почетак, онда оно што нема крај, свакако нема ни почетак. Шта онда рећи о души или о ангелској природи? Ако имају почетак, имаће и крај. А ако немају крај, онда, као што се види из њиховог тврђења, нису имали ни почетак. Но оне (душа и Ангелска природа) имају почетак, али немају крај. Дакле, нетачна је њихова тврдња да оно што има крај, има и почетак." (29. беседа, 13)

Св. Јустин Ћелијски: "Друга реалност, највећа после Бога, јесте човек, његова бесмртна душа, његова личност. Кад је Бог прва реалност, онда је бесмртност душе друга реалност. Бесмртност душе је логична и природна као и постојање Бога. За словенског пророка Достојевског, бесмртност душе је главни извор свих непролазних вредности људских." (Достојевски - свечовек)

"IZADJE IZ NJEGA DUH (DAH), I VRATI SE U ZEMLJHUU;TAJ DAN PROPADNU SVE POMISLI NJEGOVE." Psalam 146,4.

"KOJA DUSA ZGRESI ONA CE UMRETI." Jezekilj 18,20.

Mi ljudi smo SMRTNI, A BOG JE BESMRTAN

"BLAZENI I JEDINI CAR NAD CAREVIMA I GOSPODAR NAD GOSPODARIMA, KOJI SAM IMA BESMRTNOST." 1. Timotiju 6,15.16.

Mika1932;21925949]"IZADJE IZ NJEGA DUH (DAH), I VRATI SE U ZEMLJHUU;TAJ DAN PROPADNU SVE POMISLI NJEGOVE." Psalam 146,4.

Ako je Bog besmrtan koji Bog mnoštva je taj što je besmrtan? zar tebi dragi MOJ Pastore Bog Isus jedini YHWH nije umro na krstu za tvoje spasenje i oproštaj grehova, sablazi i ostale bogohule?

"BLAZENI I JEDINI CAR NAD CAREVIMA I GOSPODAR NAD GOSPODARIMA, KOJI SAM IMA BESMRTNOST." 1. Timotiju 6,15.16.

Moliću lepo da ti nije teško imenuj tog Cara koji ima BESMRTNOST

Nisam ja pravoslavac da mi držiš ovde Teologije iz krivovere, šta ti kažeš na to pastore Mico imam li ja pravo?

Mika1932;21925949]"IZADJE IZ NJEGA DUH (DAH), I VRATI SE U ZEMLJHUU;TAJ DAN PROPADNU SVE POMISLI NJEGOVE." Psalam 146,4.

Ako je Bog besmrtan koji Bog mnoštva je taj što je besmrtan? zar tebi dragi MOJ Pastore Bog Isus jedini YHWH nije umro na krstu za tvoje spasenje i oproštaj grehova, sablazi i ostale bogohule?

Nisam ja pravoslavac da mi držiš ovde Teologije iz krivovere, šta ti kažeš na to pastore Mico imam li ja pravo?

A ovo jel ovo LAŽ da ima Baalov krst u SDA logo ili samo se čini?

SDAlogo.jpg

Čekam vaše odgovore

Svaskako da vidim.
Pavle je verovao da ce Isus za njegovo vrem doci. Jer je rekao "A potpm mi zivi..."

Prema tome to nije nikakav dokaz da dusa posle smrti zivi.

Malo pre si rekao da je prorok Samuilo u Adru, a sad kazers da je Pavle sa Hristom na Nebu,
a to tekst nijedno ni drugo ne pokazuje.

Nisi razumeo,do Hrista su ljudi svi morali u ad, kao sto sam objasnio negde iznad, a od Hrista vise ne, jer je je smrt pobedjena, praroditeljski greh je oprosten, ljudi sada zive u slobodi Hristovoj, sto ne znaci da ggresnici uzivaju to isto.

"KOJA DUSA ZGRESI ONA CE UMRETI." Jezekilj 18,20

A ovo jel ovo LAŽ da ima Baalov krst u SDA logo ili samo se čini?

SDAlogo.jpg

Čekam vaše odgovore

ODGOVOR JE DA NE GOVORIS ISTINU.

Znacenje loga, klikni na sliku:

znacenje-logo-991x1024.jpg

Logoadventista.gif

Poslednja izmena:
Nisi razumeo,do Hrista su ljudi svi morali u ad, kao sto sam objasnio negde iznad, a od Hrista vise ne, jer je je smrt pobedjena, praroditeljski greh je oprosten, ljudi sada zive u slobodi Hristovoj, sto ne znaci da ggresnici uzivaju to isto.

Ppzdrav Bokystamy.

Meni je zao da moram da ti kazem da nije tako.

Tako ne uci pravoslvna crkva.

Pravdeni nikada nisu u adu ni pre Isusa.

Pravoslavna crkva uci da su gresnici u adu a ne pravdenici koji su sluzili bogu i onda predani na milost i nemislost ostoni da ih pece.

Ispade kao da je Bog dao licencu sotoni do hrista a onda mu je uzeo pa predao hristu?

Bokystamu.

Ovo sto kazes, ispade da su ljudi milostiviji od Boga?

DANAS KADA NEKI COVERK ZGRESI ON MOZE DA PLAZTI AKUCIJU I DA BUDE NA SLOBODI DOK SE NE RESI NJEGOVO PITANJE.

Kod Boga nema ni to po tebi?

Iako je bio rpavednik ide u raj.

ALI NIJE TAKO.

Do Hrista je Bog dao kauciju za sve pravdenike.

Eto pritaj tvoje pravoslavne neka ti kazu.

TO STO TI UCIS NE UCI NITI EJDNA CRKVA.

Zao mi je ali si pogresio, nesto nisi razumeo.

Bog je spremio kauciju cim je stvorio svet u slucaju da se desi greh na zemlji.

Isus je onda objavljivao to spasenje i onda je dosla stvarnost, kaucija vise nije imala znacenja Isus je stvarno platio za nas.

Röm 16:25 A onome koji vas može utvrditi po jevandjelju mom i propovedanju Isusa Hrista, po otkrivenju tajne koja je bila sakrivena od postanja sveta,

POGLEDAJ BOKYSTNY KAUCIJA JE VEC ODVANO DATA:

9 Pokajte se dakle, i obratite se da se očistite od greha svojih, da dodju vremena odmaranja od lica Gospodnjeg, 20 I da pošalje unapred narečenog vam Hrista Isusa, 21 Kog valja dakle nebo da primi do onog vremena kad se sve popravi, što Bog govori ustima svih svetih proroka svojih od postanja sveta.

Mt 13:35 Da se zbude šta je kazao prorok govoreći: Otvoriću u pričama usta svoja, kazaću sakriveno od postanja sveta.

ZAPAZI DA JE KAUCIJA, GARANCIJA DATA JOS KAD JE SVET STZVOREN:

18 Znajući da se propadljivim srebrom ili zlatom ne iskupiste iz sujetnog svog življenja, koje ste videli od otaca; 19 Nego skupocenom krvlju Hrista, kao bezazlenog i prečistog jagnjeta; 20 Koji je odredjen još pre postanja sveta, a javio se u poslednja vremena vas radi,

Zato nijedan rpavednik nemoze da ide u ad i slicno.

Zato je Bog mogao da vaskrsne Mojsija sa nejgovim telom i Iliju i Enoha da odvede u besmrtnost a da ne okuse smrti.

Mojsije je predstavnik umrlih u veri a Ilija i Enoh su predstavnici onih koji ce zivi docekati gospoda ne okusivsi smrti.

NA SMAMO POCETKU JE BOG OBJAVIO TU GARANCIJU KAUCIJU, ADAMU I EVI.

PITAJ SVOJE TEOLOGE PA CES VIDETI DA CE TI RECI DA JE OVDE NJIMA DATO OBECANJE O EMSIJI KOJI CE DOCI ZA NJIH DA UMRE:

1.Mo 3:15 I još mećem neprijateljstvo izmedju tebe i žene i izmedju semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.

Sta je rekao Bog Adamau i Evi:

1.Mo 2:17 Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš.

ZAPAZI DA NEMA PAKLA NEGO VECNA SMRT.

Medjutim nisu umrli?????????

Zar je sotona imao rpavo kada im je rekao da nece umreti?

1.Mo 3:4 A zmija reče ženi: Nećete vi umreti;

NIJE.

ADAM I EVA NISU ODMA UMRLI ZATO STO JE BOG STAVIO GARANCIJU, KAUCIJU DA CE JEDNOGA DANA PLATITI CELOKUNU CENU SVOJOM KRVI............

da li vi adventisti ste sigurni ili ubedjeni u tumacenje svetoga pisma na ispravan nacin?

Mi nismo ubedjeni u nicije tumacenje pisma pa ni nase.
Niko nesme da tumaci pismo pa ni mi.

Pismo tumaci samo sebe ako znas sta je to.

Samo piosmo tumaci sebe.

Niko nemoze da ga tumaci.

Mozemo samo da istrazuzjemo, sta ta rec kaze u svom izvornom tekstu i da sakupljanjem svih teksta o jednoj temi, vidimo o cemu je stvarno rec.

Po ovom principu:

Jes 28:10 Jer zapovest po zapovest, zapovest po zapovest, pravilo po pravilo, pravilo po pravilo, ovde malo, onde malo davaše se.

Jes 28:13 I biće im reč Gospodnja, zapovest po zapovest, zapovest po zapovest, pravilo po pravilo, pravilo po pravilo, malo ovde, malo onde, da idu i padaju nauznako i razbiju se, i da se zapletu u zamke i uhvate.

Jes 28:14 Zato slušajte reč Gospodnju, ljudi podsmevači, koji vladate narodom što je u Jerusalimu.

Vazno je znati da Bozja rec ne protivureci sama sebi i da u pismu nema vise stavova o jednoj temi nego samo jedan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back