Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PREVARIO SMA SE U TEBE.

REKOH JEDINI RPAVBOSLAVAC KOJI NE VREDJA KAD ONO VIDI I ON POCEO KAD PONESTANU ARGUMENTI?

MENI JE ZAO SINE STO TI NEPOZNAJES OSNOVER SVETOGA PSIMA NITI njena SLOVA PA PRICAS ISKRIVLJENU NAUKU:

Isus nije nikako prvi iz mrtvih.

Niti taj tekst kaze da je isus prvi iz mrtvih.

Imate li vi pravoslavni imalo razuma pa d auzemte da pogledate sta taj tekst kaze u svom izvornom teklstu???

Ili kao svedoci gutate sto uprava kaze.

Bas i tako radite.

Mojsije koji je vaskrsao. mnostvo koje je Iosus vaskrsao.

Mnostvo ljudi koji su vaskrsli akda je Isus izdahnuo prilikom smrti koji su vec par vekova bili mrtvi?

I ti kazes isus je prvi iz mrtvih????????????

Ja ti rekoh da to preizilazi iz iskrivljene nauke koju ucis, jer ovi nisu vaskrsli, nego im se dusa vratila u telo, sta vie mnogi su ponovo umrli.
A rekoh ti i za Iliju I enoha,I za mojsija.
A ti ides dalje pa govoris da Isus nije prvenac u vaskrsavanju iz mrtvih, on je prvenac sa novim telom, koje ce svaka dusa da dobije.

Ko ti kaze i slaga da su to Enoh i Ilija ISTA TO IMA VEZE SA DUSOM?

Ima li imalo Bilije u svemu tome sto pricas???

Dok Mojsije gori u adu Ilija i Enoh sta rade?

Citaj, bez vasih prica i tumacenja pa ces shvatiti.
Nemoj da ti lepim pricama isperu zdrav razum.
Rekoh ti da Mojsije nije u adu, zato se i sotona prepirao, a ne zbog truleznog tela, sta ti je?
Enoh i ilija obitavaju na nebu dok ne dodje cas kada ce da okuse smrt, i ispune misiju za koju su pozvani.

Pa sta je to kada se dusa vrati u telo nego vaskrsenje???

Oni koji su vaskrsli kada je isus umro su ustali kao prvina koju nje Isus poveo sa sobom na nebu.
Sa time je isus ispunio rpazn ik prvina i obrtnaog snopa koji se pre zetve prinosio gospodu i predstavljao je isusa i te prve vaskrsle.

A oni su vaskrsli pre isusa.

Lazar recimo je takodje vaskrsao.

Inace kako se to zove?

I bez svega toga ta rec nam nekaze da je Isus prvi vaskrsao nego ta rec znaci POSEBAN IZ VASKRSENJA.

Koji god Bilijski komnetar da pogledas ti to kaze ako zans sta je biblijski komentar?

Zasto poseban?
Pa zato sto kroz njega svi ostali imaju zivot.

Rec prvorodjeni se u biliji koristi da se sa time nagasi neko kjo je posbena.
I ta rec nikako ne znaci da je on porvi rodjen.

Ta rec se koristi i kod prvenac iz mrtvih.
Ta rec nikako neznaci da je isus rpvi iz mrtvih nego da je psobean iz mrtvih.

Bokysteme:

RECI MI SAMO JOS JESI LI TI
PRTAVOSLAVAN?

A ZNAM DA JESI.

TEbi je nemoguce to objasniti jer zaista nepoznajes osnove pisma.

EVO DOKAZA ZA TO:

Ovo sto ti ja obajsnjavam tvoja Pravoslavana crkva takodje kaze isto da Isus nije prvi iz vaskrsenja.

PRIJATELJU SVE SI POBRKAO:

SVE:

EVO OVDE:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Pisma/Lat_Pisma10.htm

PA VI PRAVOSLAVCI NEZNATE NI SAMI STA VERUJETE I UCITE I ZATO VAMA NIKO NISTA NEMOZE DA OBAJSNI.

Poslednja izmena:
POGLEDAJ STA KAZE TVOJA PRAVOSLAVNA CRKVA I TOELOZI A TI MENI KAZES DA NERAZUMEM I NESKLAPAM SLIKE:

Tako "prvorođeni iz mrtvih" ne znači onaj koji je prvi vaskrsao, već onaj koji vlada smrtnom prirodom, a samim tim i smrću, jer je ona deo smrtne prirode

Moj rpavolsavni prijatelju.

Predrasude su opasne.

Ti mislis posto sam ja avdentista da je sve sto akzem pogresno unapred?
A ni sam nezans sta verujes?

Pa dlje kazu tvoji teolozi:

U istom kontekstu treba shvatiti i pojam: "Prvorođeni pre svake tvari" (Kol. 1,15). Gospod je nazivan "prvorođenim pre svake tbari.

Sve si slike pobrkao moj Bokystame...

Poslednja izmena:
Ne, necu da te slusam, izvrces moje reci kao i bibliju.

Evo ovako, da ti pojasnim.

1.Svi koji su od Adama do Hrista umirali ,su po prokletstvu pripadali knezu tame,pa i najpravedniji.
2.Mojsije je izuzetak,ne znam iz kog razloga ali je Bog njegovu dusu uzeo na nebesa, a telo sahranio kao sto i pise.
3. Enoh i ilija nisu okusili smrt , nego su uzeti na nebo, ali ce opet doci da ga okuse u zadnjim vremenima,pripovedajuci, jer su oni one dve masline.
4.Duh vracarski je demon, koji je pozvao demone da izvade Samuilovu dusu, a demoni su ono sto vracara naziva bogovima.
5.Samuilova dusa je govorila Saulu, sto se vidi po ispunjenom prorocanstvu, a i po piscu koji nam nije napomenuo da je i to demon.
6.Svi koji su umirali pa se njihova dusa vracala u telo su ponovo umirali,i to se ne zove vaskrsenje.jer nisu dobili nova tela.
7 .Isus Hrist je prvi vaskrsao na nebo iz mrtvih sa novim telom,zato se i zove prvi inace bi dosli u apsurd.
8.pripovedao je jevandjelje i mrtvima i oslobodio iz ada Duse Adama Evu i ostale pravednike i one koji poverovase.
9. kasnije cemo svi dobiti nova tela na sveopstem sudu,neka za zivot vecni a neka za vecne muke.

Eto pa sada biraj pazljivo moje reci, je ako opet izvrnes sta pisem ,necu vise da diskutujem.

Sada ja izvrcem????????

Rekao si da je Isus prvi iz mrtvih iako sam se namucio da ti to obajsnim ti kazes ja iskrivljujem a tvoja crkva kaze da nije.

I sada ja izvrcem???????????

Bokystame isto kao sto si sve ovo sto si objasnjavao pogresno shvatio tako i ovo zadnje.
Meni je zao.
Znam da se ne osecas dobro ali pogresio si a ja sam uspeo da to pokazem.

Sve ovo sto si naveo gore nema nikavog osnova niti si naveo Biblijsku potvrdu za tako nesto jer ona ne psotoji.

BOKYSTAME IMAM OPET PITANJE.

JELI ISUS PRVI VASKRSNUO ILI NIJE???

JELI ISUS PRVI STVOREN??

BOKYSTAME TI NEVERUJES UCENJU TVOJE PRAVOSLAVNE CRKVE DA ISUS NIJE RPVI VASKRSAO???

Poslednja izmena:
Vidis lepo si razmislio, i jesi u pravu,jer demoni su imali vlast u adu nad ljudskim dusama, zato su i izveli samuila na zahtev vracare.Dakle nikoga vracaranije vaskrsla, nego je prizvala samuilovu dusu, naravno tu su i demoni.
A vracara ih je nazvala bogovima sto naravno nisu ,nego demoni koji su imali vlast nad dusama..
Veruj kako zelis , ali toliko je ocigledno da se ne moze tako lako poreci,A recenica samuilova те ћеш сутра ти и синови твоји бити код мене;
Ne moze biti svojstvena demonima ,nego Bogu i proroku kome se otkriva, nikako demonima.
Dakle,jos u toj recenici vidimo prorocku rec koja se obistinila, a zna se kako je kazano za proroke ako su od Boga.
I naravno glavno:reci :kod mene.Znaci ako nema duse onda ni saul nigde posle smrti ne moze doci,zar ne.
Pozz

BOKYSTAMY,

sto dalje diskutujemo sve si mi zanimljiviji i simpaticniji.
Sta kaze da su vladari u ADU demoni i DA SU ONI IIZVELI SAAMULIA IZ ADA NA ZAHTEV VRACARE.
Ovo je zaista zanmljiva izjava.

Pa dobro valjda znas da je prorok Samuilo bio Bozji prorok.
Zar vi pravoslavni ne ucite, da kad pravednik umre odlazi na nebu?
Secas li se opisa MITARSTAVA, u kojim je opisano kako se dusa penje na nebo i prolazi kroz carine.
Verujes li ti u to?

Ako je Samuilo Bozji covek sta ce on u ADU?
Zar je on posle smrti pao pod upravu demona?
I jos toma da demoni slusaju vracaru i dovode Samulia kao da je on njihov rob.

Jel vidis da to niako ne odgovara.

Ali ti si u pravu, Saul je verovao da je uspostavio kontakt sa Bozjim prorokom, zato mu se i poklonio, ali to bese prevara.

Sve u svemu, posle smrti, razdvajanjem daha zivotbnoga od tela, dusa se gubi , A Isus je to vreme nazvao spavanjem.
"Lazar spava". Lazar se probudi, ne kad je Isus pozvao njegovu dusu, nego kad ga je vaskrsao.

Apostol Pavle to lepo objasnjava:
"A dalje, dakle, meni je pripravljen venac pravde, koji ce mi dati Gospod u dan onaj; pravedni Sudija, ali ne samo meni, nego SVIMA,
koji se raduju Njegovu dolazku." 1. Solnjunjanima 4,16.17.

Za vreme smrti, nema nagrade ni kazen.
Platu priimaju pravednici kad vaskrsnu prilikom drugog Hristovog dolaska.

Sada ja izvrcem????????

Rekao si da je Isus prvi iz mrtvih iako sam se ubiio da ti to obajsnim kazes ja iskrivljujem a tvoja crkva kaze da nije.

I sada ja izvrcem ti ces meni da kazes???????????

Pa jel ovo moguce??????

Bokystame isto kao sto si sve ovo sto si objasnjavao pogresno shvatio tako i ovo zadnje.
meni je zao.
Znam da se ne osecas dobro ali pogresio si a ja sam usepo da to pokazem.

Sve ovo sto si naveo gore nema nikavog osnova niti si naveo Biblijsku potvrdu za tako nesto jer ona ne psotoji.

BOKYSTAME IMAM OPET PITANJE.

JELI ISUS PRVI VASKRSNUO ILI NIJE???

JELI ISUS PRVI STVOREN??

Mogu ti navoditi i bibliske cinjenice i citate, ali to nikuda ne vodi,jer znam da ces drugacije tumaciti.
A presli bi i u neku novu oblast kao sto vec prozlais.
To je svojstveno onima koji ne zele o jednoj temi da raspravljaju.

1.Rekoh ti gore, da je prvi vasksao sa novim telom.
2. Isus Hristos nije stvoren, vec rodjen.

BOKYSTAMY,

sto dalje diskutujemo sve si mi zanimljiviji i simpaticniji.
Sta kaze da su vladari u ADU demoni i DA SU ONI IIZVELI SAAMULIA IZ ADA NA ZAHTEV VRACARE.
Ovo je zaista zanmljiva izjava.

Pa dobro valjda znas da je prorok Samuilo bio Bozji prorok.
Zar vi pravoslavni ne ucite, da kad pravednik umre odlazi na nebu?
Secas li se opisa MITARSTAVA, u kojim je opisano kako se dusa penje na nebo i prolazi kroz carine.
Verujes li ti u to?

Ako je Samuilo Bozji covek sta ce on u ADU?
Zar je on posle smrti pao pod upravu demona?
I jos toma da demoni slusaju vracaru i dovode Samulia kao da je on njihov rob.

Jel vidis da to niako ne odgovara.

Ali ti si u pravu, Saul je verovao da je uspostavio kontakt sa Bozjim prorokom, zato mu se i poklonio, ali to bese prevara.

Sve u svemu, posle smrti, razdvajanjem daha zivotbnoga od tela, dusa se gubi , A Isus je to vreme nazvao spavanjem.
"Lazar spava". Lazar se probudi, ne kad je Isus pozvao njegovu dusu, nego kad ga je vaskrsao.

"A dalje, dakle, meni je pripravljen venac pravde, koji ce mi dati Gospod u dan onaj; pravedni Sudija, ali ne samo meni, nego SVIMA,

Sve sam skoro objasnio u gornjim stavkama.
A sto se mitarstva tice, neznam koliko mogu to da shvatim bukvalno, jer ipak je to bila samo vizija.

Halo. isus nikako nije prvi vaskrsao ni u kom smilu moj Bokystame.

Rec prvenac iz vaskrsenja ne znaic to sto ti akzes kaze tvoja crkva Bokystame.

probudi se:

POGLEDAJ STA KAZE TVOJA PRAVOSLAVNA CRKVA I TOELOZI A TI MENI KAZES DA NERAZUMEM I NESKLAPAM SLIKE:

Tako "prvorođeni iz mrtvih" ne znači onaj koji je prvi vaskrsao, već onaj koji vlada smrtnom prirodom, a samim tim i smrću, jer je ona deo smrtne prirode

Moze li komentar na ovo sto kaze tvoja crkva???

Poslednja izmena:
BOKYSTAMY,

U lazara se samo povrati dusa, i jeste vaskrsao ali ne u novom telu, nego u starom, koje je i zaudaralo.
Velika je to razlika ,vaskrsnuti nekoga u starom telu pa taj ponovo umre, i vaskrsnuti u novom telu.

A sto se tice apostola ,lepo govori;'
Филибљанима посланица

светог апостола Павла
Глава 1

22. А кад ми живљење у телу плод доноси, то не знам шта ћу изабрати.

23. А обоје ми је мило, имајући жељу отићи и с Христом бити, које би много боље било;

24. Али остати у телу потребније је вас ради.

Vidis li ovo?

Halo Bokystame.
Sta znaci to riodjen?

Pravoslvana crkva uci da Isus nije prvi rodjen:

Pa dalje kazu tvoji teolozi:

U istom kontekstu treba shvatiti i pojam: "Prvorođeni pre svake tvari" (Kol. 1,15). Gospod je nazivan "prvorođenim pre svake tvari

http://www.svetosavlje.org/bibliotek...at_Pisma10.htm

Ne znam ja gde nalazis takva ucenja ali pravoslavna crkva ne uci tako kako ti govoris, citaj simbol vere i bice ti jasno, ito zelis da izvrnes?

Ne znam ja gde nalazis takva ucenja ali pravoslavna crkva ne uci tako kako ti govoris, citaj simbol vere i bice ti jasno, ito zelis da izvrnes?

Pa cija su ovo ucenja moj Bokystame?

Kako neznas kada su ovo ucenja pravoslvne crkve?????????

Dokle covek moze da stigne u odbacivanju istine i branjenju svoje sujete?
Ja zanm da nije lako priznati greskiu ali da te to dovede i dotle da se odrkenes is voje crkve nebih verovao?????????

PA POSTAVI NAM ONDA TA PRAVOLSVNA UCENJA KOJA KAZU DA JE ISUS PRVI VASKRASAO DA IH VIDIMO?
LINK ILI SLICNO???

Poslednja izmena:
Bokystame ti kao pravoslavac odbacujes ucenje svoje crkve i serviras nam neko svoje jedinstveno????????????????????????

Citaj simbol vere pravoslavni, i videces sta moja crkva uci:
I ne izmisljaj vise.

SIMBOL VERE

Verujem u jednog Boga, Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog.
I u jednog Gospoda Isusa Hrista, Sina Božjeg, Jedinorodnog, od Oca rođenog pre svih vekova; Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, rođenog, ne stvorenog, jednosušnog sa Ocem, kroz koga je sve postalo;
Koji je radi nas ljudi i našega spasenja sišao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek;
I Koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i pogreben;
I Koji je vaskrsao u treći dan po Pismu;
I Koji se uzneo na nebesa i sedi s desne strane Oca;
I Koji će opet doći sa slavom, da sudi živima i mrtvima, njegovom Carstvu neće biti kraja.
I u Duha Svetog, Gospoda, životvornog, Koji od Oca ishodi, Koji se sa Ocem i Sinom zajedno poštuje i zajedno slavi, Koji je govorio kroz proroke.
U jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu.
Ispovedam jedno krštenje za oproštenje grehova.
Čekam vaskrsenje mrtvih.
I život budućeg veka. Amin.

Pa cija su ovo ucenja moj Bokystame?

http://www.svetosavlje.org/bibliotek...at_Pisma10.htm

Kako neznas kada su ovo ucenja pravoslvne crkve?????????

Dokle covek moze da stigne u odbacivanju istine i branjenju svoje sujete?
Ja zanm da nije lako priznati greskiu ali da te to dovede i dotle da se odrkenes is voje crkve nebih verovao?????????

PA POSTAVI NAM ONDA TA PRAVOLSVNA UCENJA KOJA KAZU DA JE ISUS PRVI VASKRASAO DA IH VIDIMO?
LINK ILI SLICNO???

Neznam cija su, ali ja vise volim da citam svete oce nego moderne teologe, koji previse citaju vasu teologiju.

Moj pravolsavni prijatelju.

Predrasude su opasne.

Ti mislis posto sam ja avdentista da je sve sto akzem pogresno unapred?
A ni sam nezans sta verujes?

Pa dalje kazu tvoji teolozi:

U istom kontekstu treba shvatiti i pojam: "Prvorođeni pre svake tvari" (Kol. 1,15). Gospod je nazivan "prvorođenim

Sve si slike pobrkao moj pravoslavni Bokystame...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back