Абортус је раван холокаусту

Ja sam vec rekla da nisam za abortus, ali nisam ni za zakonsku zabranu istog, niti zelim da osudjujem bilo koga, posebno ne nekog o kome ne znam nista..
I muskarci i zene koji se odluce na aboturs svakako poseduju dozu neodgovornosti, ali niti zelim da ih etiketiram, niti da im sudim.
Ko sam ja da im sudim?
Hriscanin, cak iako posmatra problem abortusa sa humane, racioanlne strane, ne bi trrebalo da sudi-ok je ukazati na problem, ali bas nazivati ljude gadovima...

Ne moras da poznajes nekoga da bi bio protiv negativne radnje koja ta osoba obavlja.
Kako mislis doza? ako je doslo doseksualnog odnosa i tako doslo do trudnoci,nema tu doze odgovornosti,nego 100% odgovornost,a ako se oni odluce za abortus,to nije doza odgovorsnoti,to je bezanje od odgovornosti.

definisi osudjivanje,jer ja govoorim ono sto jeste,ne ono sto ja mislim.

Da ti prvo odgovorim na onaj prethodni post- to je bio odgovor na post Lomnice, koji je uputio direktno meni.
Ovo drugo-kako si ti toliko ubeđen da je ono što govoriš-jeste( u prevodu- nepogrešiva, neoboriva i jedina istina), ja to nikako ne bih mogla, zato je ono što ovde iznosim, samo moje mišljenje.

Nisam znao da je ta poruka bila upucena na Lomnice jer nisi citirala nikog i postavila si otvoreno pitanje,pa sam odgovorio.

A za ovo drugo,samo razmisli i skontaces,ako je nesto lose,bice lose uvek,ma sta neko mislio o tome.

Nisam znao da je ta poruka bila upucena na Lomnice jer nisi citirala nikog i postavila si otvoreno pitanje,pa sam odgovorio.

A za ovo drugo,samo razmisli i skontaces,ako je nesto lose,bice lose uvek,ma sta neko mislio o tome.
Za mene su loše mnoge stvari, samo ne dozvoljam sebi da budem vrhovni sudija koji će odlučiti da je ono što je on rekao, jedino ispravno., pogotovo ne da određujem nekome da li će roditi ili ne i pri tom ga etiketirati kao gada, kur****nu, monstruma i slično.

Ne moras da poznajes nekoga da bi bio protiv negativne radnje koja ta osoba obavlja.

A otkud ja znam zasto je abortirala, mozda je zrtva silovanja, mozda je abortus medicincki nuzan i opravdan, mozda nije kriva sto je zatrudnela (pukao kondom recimo... ) a nema usloav da rodi...razni faktori tu mogu biti.
Inace aja63 je ovom zadnjom recenicom rekla ono sto bih i ja pa da se ne ponavljam..

A otkud ja znam zasto je abortirala, mozda je zrtva silovanja, mozda je abortus medicincki nuzan i opravdan, mozda nije kriva sto je zatrudnela (pukao kondom recimo... ) a nema usloav da rodi...razni faktori tu mogu biti.
Inace aja63 je ovom zadnjom recenicom rekla ono sto bih i ja pa da se ne ponavljam..

Bio sam ti pomenuo zene koje svesno ulaze u seksualni odnos a ne silovane.
Znaci mislim na one osobe koje nema nista ekstremno,a ipak se odluca na abortus.

Da,ali svi ti faktori osim ekstremnih (silovanje,deformiteti,opasnost po zivot) su sebicni,jer je ocigledno seks bitniji od zivota njenog nerodjenog deteta.
Svi mi znamo kako se prave deca,ako ulazimo u seksualni odnost svesno,svi mi znamo za rizik i posle toga je jadno bezati od odgovornosti za svoja dela.

Za mene su loše mnoge stvari, samo ne dozvoljam sebi da budem vrhovni sudija koji će odlučiti da je ono što je on rekao, jedino ispravno., pogotovo ne da određujem nekome da li će roditi ili ne i pri tom ga etiketirati kao gada, kur****nu, monstruma i slično.

Ovim nisi nista rekla,nisi mi nikako doazala da ja gresim.
Postavljam pitanje opet sa prosle strane.
Sta je muskarac koji pobegne od zene jer je trudna ili je nagovara na abortus?
Sta je zena koja svesno ulazi u seksualni odnos i zna sve rizike i kad zatrudni odlucuje se tek tako na abortus? (za rizike se isto dopisuje muskarcu)

U primitivnom drustvu u kome za normalnu kontracepciju zna izuzetno mali broj zena, pre svega na njih mislim, niti razmislja da je stupanjem u seksualnu vezu bez kondoma moguce da se zarazi raznim bolestima, od koji je HIV najsmrtonosniji, konzervatni deo stanovnstva se, zbog ovih ili o nih razloga, ogorceno suprotstavlja abortusu. Nije jasno kako muskarac, koji drzi do sebe i svog tela, imidza, polozaja u drustvu, moze osporavati pravo zeni (ili devojci) da li ce roditi ili ne necije (njegovo) dete. Zar ta zena nema pravo da samostalno donosi odluku o svom buducem zivotu, odluku da li biti ili ne biti mati, odluku da li ce imati jedno ili tuce dece. Zasto neozenjen muskarac kad sazna da mu je dragana u drugom stanju odmah pomisli kao ga ta devoja primorava na brak, izmislja hiljadu razloga ne bi li je nagovorio da abortira. Ali, i kada je u braku i sa svojom zenom ima buljuk dece, on se olako razvodi, jer je nasao mladju, lepsu doteraniju i uzbudljivu partnerku. I ne samo to, on posle izvesnog vremena od razvoda vise ne ucestvuje (novcano) u izdravanju, vaspitanju i podizanju dece iz prvog braka.

Ono sto me posebno razocarava i cudi je konzervativni stav velikog broja zena u odnosu na slobodu i pravo zene da odlucuje da li ce biti majka ili nece, slobodu da odlucuje sta ce ciniti sa svojim telom. Jednom racju slobodu izbora koju je zena kroz vekove postepeno i mukotrpno izborila.

Uz sve to, najvatreniji zastupnici zabrane abortusa su ljudi u trecem dobu, dakle oni koji su zaboravili da su nekada bili mladi i snazne potencije i libida. Naravno, to je slucaj i kada su zene u pitanju.

Znaju li Jahovini ili Alahovi vernici da im je zabranjeno da koriste kontraceptivna sredstva, da li znaju kako je prosao Onan koji je odbijajuci da oploti udovicu svoga brata ejkulirao na zemlju?

Pricamo o aborusu,a ne muskoj krivici sto se tice abortusa.
Da li su ti muskarci gadovi,da jesu,da li su zene koje se okrenu abortusu tek tako gadure,jesu.
Da li si ikada pomislio da li je tvoja majka, nedaj boze, ikada abortirala, ili tvoja zena bez tvog znanja, imajuci u vidu da si okoreli borac protiv abortusa? Da li bi ti, kojim slucajem, svoju kcer ili unuku, ako su abortirale, rekao da su gadure? Zar ti ni na kraj pameti nije bila pomisao da te gadure mogu biti navedene zenske osobe? I ko si ti da im tako drasticno sudis? Zar to nije amoralno da se stavis u ulogu sudije iako za to nisi ni po kojoj odredbi "svetih spisa" tvoje vere ovlascen?

Hogarius je napisao sve ono što i ja msm. S tim u vezi, dodala bih samo sopstvenu opasku- glupe žene ne koriste kontracepciju, a navodno su za kontrolu rađanja.
Hvala na podrsci iako se ne slazem sa konstatacijom da glupe zene ne koriste kontracelpsiju. Zaljubljena devojka ne nosi kondome ili pilule kad ide na sastanak sa svojim dragim. Obicno nosi svoje srci na dlanu da mu ga pokloni. I sve sto u vezi s tim ide.

Hvala na podrsci iako se ne slazem sa konstatacijom da glupe zene ne koriste kontracelpsiju. Zaljubljena devojka ne nosi kondome ili pilule kad ide na sastanak sa svojim dragim. Obicno nosi svoje srci na dlanu da mu ga pokloni. I sve sto u vezi s tim ide.

ovo se retko cuje, a pogotovo od osobe muskog pola.
awwwwwww :cmok2:

Da li si ikada pomislio da li je tvoja majka, nedaj boze, ikada abortirala, ili tvoja zena bez tvog znanja, imajuci u vidu da si okoreli borac protiv abortusa? Da li bi ti, kojim slucajem, svoju kcer ili unuku, ako su abortirale, rekao da su gadure? Zar ti ni na kraj pameti nije bila pomisao da te gadure mogu biti navedene zenske osobe? I ko si ti da im tako drasticno sudis? Zar to nije amoralno da se stavis u ulogu sudije iako za to nisi ni po kojoj odredbi "svetih spisa" tvoje vere ovlascen?

Citiras istu moju poruku opet,a odgovorio sam ti na prosloj strani.
Sve navedeno u ovoj poruci sam vecf objasnio u proteklim porukama.
I ako nemas nista pametno i knostruktivno da kazes onda me zaobidji slobodno.

[quote-Mc Lovin]Citiras istu moju poruku opet,a odgovorio sam ti na prosloj strani.
Sve navedeno u ovoj poruci sam vecf objasnio u proteklim porukama.
I ako nemas nista pametno i knostruktivno da kazes onda me zaobidji slobodno[/quote]I sta ako ponovo citiram tvoju poruku? Ja ne citiram, ja samo dalje razradjujem svoje vidjenje koje je primenjivo i na sve one koji razmisljaju na isti ili slican nacin kao ti, s tim sto si ti neodmeren u kvalifikacijama “prestupnika”.

I, nemam nameru da se sa tobom raspravljam da li si nesto vec rekao ili nisi, da li se ja ponavljam ili ne. Ako imas valjane utuke ili, jos bolje receno na nasem jeziku, argumente, izvoli, a ako mislis da si odgovorio, ko te primorava da se ponovo osecas prozvanim.

I ti tvoji gamenski stosovi, kao “zaobidji me slobodno” su otrcane fraze. Kao sto rekoh, ne odgovaraj, ignorisi i time si razresio sva nesuglasice. Naravno, to ne znaci da ja odustajem da reagujem na neke tvoje stavove.

]I sta ako ponovo citiram tvoju poruku? Ja ne citiram, ja samo dalje razradjujem svoje vidjenje koje je primenjivo i na sve one koji razmisljaju na isti ili slican nacin kao ti, s tim sto si ti neodmeren u kvalifikacijama “prestupnika”.

I, nemam nameru da se sa tobom raspravljam da li si nesto vec rekao ili nisi, da li se ja ponavljam ili ne. Ako imas valjane utuke ili, jos bolje receno na nasem jeziku, argumente, izvoli, a ako mislis da si odgovorio, ko te primorava da se ponovo osecas prozvanim.

I ti tvoji gamenski stosovi, kao “zaobidji me slobodno” su otrcane fraze. Kao sto rekoh, ne odgovaraj, ignorisi i time si razresio sva nesuglasice. Naravno, to ne znaci da ja odustajem da reagujem na neke tvoje stavove.

Pa blago tebi sto ne odustajes,samo opet nista pametno ni konstruktivno nisi rekao,jednio sto si rekao da ces da me trolujes i dalje.

Proveri tu teoriju u praksi. Uzgred, verujem da je samo tebi znano kakve veze imaju ateisti sa mormonkama? Da li se onda radjuju polumormoni ili poluateisti? Ili, nedajboze, samo ateisti?

N.B. Da li i sta mormonke primenjuju kao kontracepciju? Da li je mormonkama dozvoljena slobodna ljubav i kako se tretiraju deca koja su plod takve "slobodne", ateisticke ljubavi?
Ti imas teoriju od lenjina jos samo da je sprovedes u praxu
ateisitima je dozvoljana ''slobodna ljubav'' sta radi onaj vas ateista azjedkovic koliko partnera promeni na dan ?

Back