Abortus da ili ne?!

Objasni to ogromnom procentu ljudi koji tvrde da je majčinski instinkt neki suludi nagon koji od žene pravi bezumnog kretena koji po ceo dan samo misli o svojoj nerođenoj bebi i noću je sanja, čim prevali dvadesetu, pa i ako je još devica. Blah...

Ma pusti rodbinu. Kad te pitaju kad chesh da se udash, ti samo kazzi :"U subotu" i vishe nishta ne pitaju. Ko da che ga oni hraniti posle :roll:

Ono gde se ne slazem sa tobom je da je ta zelja za imanjem deteta sa jednim, za zenu posebnim muskarcem i potreba za brigom o detetu, da se radi o socijalno uslovljenim stvarima.
Mislim da ce ti svaka zena reci da nema te socijalne sile koja joj je pomogla da shvati da hoce dete bas sa tim covekom i sve ono sto je pipi opisala. To je jednostavno u coveku, samo su potrebni trigeri da ga pokrenu, a oni nisu socijalni nego krajnje animalni
I taj čovek je deo društva. Znači, potreban je triger. Ako ga nema, nema ni bebe. Gde je tu priča o instinktu?
Zašto žene koje nikada nisu rodile pate što... pa, nikada nisu rodile?
Naravno, niti sve pate.....

I taj čovek je deo društva. Znači, potreban je triger. Ako ga nema, nema ni bebe. Gde je tu priča o instinktu?
Zašto žene koje nikada nisu rodile pate što... pa, nikada nisu rodile?
Naravno, niti sve pate.....

Prica o instiktu je u onom delu kad zena muskarca voli, kad je zaljubljena u njega, kad joj je sa njim lepo kao ni sa jednim do tada, i kad to spajanje ima takav intenzietet da ona *(a i on) pozele da tu ljubav, strast, spajanje i sklad dalje uvecaju.
Ne znam kako da ti objasnim. Valjda si nekad nekog volela toliko da si volela njegove kosti, meso, kosu, oci, ruke, glas u toj meri da je zelja za zajednickim detetom prosto animalna potreba. Nije to odluka kao kad kupujes auto. Nego nema granica vise i sve sto je njegovo-njeno hoces da bude i tvoje
Ne umem bolje od ovoga

Prica o instiktu je u onom delu kad zena muskarca voli, kad je zaljubljena u njega, kad joj je sa njim lepo kao ni sa jednim do tada, i kad to spajanje ima takav intenzietet da ona *(a i on) pozele da tu ljubav, strast, spajanje i sklad dalje uvecaju.
Ne znam kako da ti objasnim. Valjda si nekad nekog volela toliko da si volela njegove kosti, meso, kosu, oci, ruke, glas u toj meri da je zelja za zajednickim detetom prosto animalna potreba. Ne umem bolje od ovoga
Баш тако.
И ја признајем да нисам имала никакав матерински инстинкt све до тренутка док се нисам породила.

Poslednja izmena:
Al' smo (da se vratimo na temu) razumna bića koja imaju pravo na izbore!

I ako je instinkt (seks) tu umešao prstiće, onda svejedno možemo da mu kontriramo (ne u smislu da ga izbegavamo, nego da sprečavamo poentu :))) ) jer smo pametniji od njega.

E sad, da li je to moralno ispravno..... i kakve veze sad ima moral... o bože ja opet pišem na ovoj temi gaddemit moram da prestanem :(

Ne znam kako da ti objasnim. Valjda si nekad nekog volela toliko da si volela njegove kosti, meso, kosu, oci, ruke, glas u toj meri da je zelja za zajednickim detetom prosto animalna potreba. Nije to odluka kao kad kupujes auto. Nego nema granica vise i sve sto je njegovo-njeno hoces da bude i tvoje
Ne umem bolje od ovoga
Ne znam. Ja to nikad ne bih nazvala animalnim. Već, baš, vrlo ljudskim. Nadljudskim :roll:
Verujem da životinje nemaju takve emocije. Ako i imaju, ne tako intenzivne. Dakle, jednostavno ne bih rekla - instinkt. Jer, po definiciji, to nije.
Uostalom, životinje na taj način i ne biraju, bar ne ženke.

Pa jeste poenta u tome da kontrolishemo svoje instinkte...ne da ih potiskujemo, nego da svesno kontrolishemo ishod...radjanjem, kontracepcijom, apstinencijom....ili, ne daj bozze, ako bash ne mozze drugachije, abortusom kao poslednjom solucijom ako su ostale zakazale.
Da biramo najkvaitetniji moguchi nachin za nas i nashu decu- rodjenu ili nerodjenu.

Ne znam. Ja to nikad ne bih nazvala animalnim. Već, baš, vrlo ljudskim. Nadljudskim :roll:
Verujem da životinje nemaju takve emocije. Ako i imaju, ne tako intenzivne. Dakle, jednostavno ne bih rekla - instinkt. Jer, po definiciji, to nije.
Uostalom, životinje na taj način i ne biraju, bar ne ženke.

Lexo, meshash svesnu zzelju sa porivom. Vidi ovako...da nemamo taj instinktivni deo, nishta me ne bi nateralo da se seksam. Realno, chista glupost, skinesh se go i mlatish pishama. Nema poente bez instinkta koji che me naterati da pozzelim tako neshto. A kako chu da biram s kim chu...e taj deo priche je druga pricha

Lexo, meshash svesnu zzelju sa porivom. Vidi ovako...da nemamo taj instinktivni deo, nishta me ne bi nateralo da se seksam. Realno, chista glupost, skinesh se go i mlatish pishama. Nema poente bez instinkta koji che me naterati da pozzelim tako neshto. A kako chu da biram s kim chu...e taj deo priche je druga pricha

Treći put. Seks jeste instinkt. Ne mešam ništa. I ja sam to rekla, što si ti sad.

Treći put. Seks jeste instinkt. Ne mešam ništa. I ja sam to rekla, što si ti sad.

Znam da jesi, ali je seks instinktivna reakcija za opstanak, dakle produzzenje vrste, dakle smishljen je da rezultira trudnochom, onaj deo kad je nama lepo je samo mamac da to radimo shto cheshche kako bi se povechale shanse za oplodnju...u tom smislu.
Seks i zzelja za potomstvom nisu odvojene stvari. Mi smo ih kasnije odvojili svesno kontolishuchi nagon.

Znam da jesi, ali je seks instinktivna reakcija za opstanak, dakle produzzenje vrste, dakle smishljen je da rezultira trudnochom, onaj deo kad je nama lepo je samo mamac da to radimo shto cheshche kako bi se povechale shanse za oplodnju...u tom smislu.
Seks i zzelja za potomstvom nisu odvojene stvari. Mi smo ih kasnije odvojili svesno kontolishuchi nagon.
Dobro. Čemu onda izmišljanje majčinskog instinkta, kada postoji instinkt za razmnožavanjem, mislim termin taj?
Napomenula bih ponovo čime se smatra majčinski instinkt i da će mnogi ovde (prvo) reći da ja, ili neka vako koja je u periodu kad bi trebala da rađa, u stvari imam neku podsvesnu želju da dobijem dete sada i da vapijem za tim i tako sve moje vršnjakinje +- 10 godina... missim evo već je metla to rekla konkretno ovde. Da potiskujem nešto. Tj. gušim.
Mešaju se bake i žvake.

Missim, ono što me sad stvarno zapanjilo je što je zapravo + - 10 godina sunce ti bem :(

Какве везе има грижа савести?

Причамо о томе да ли је некад исправан избор. Јесте.
Ја имам двоје деце, велике. И не бих родила дете јер моја рођена деца то не желе.
И имам много година.
И немам услова за бебу.
Моја деца треба да излазе, да студирају, да путују...
И не желим да им то ускратим.
Ја треба да будем бака за неколико година. ТО је наша жеља, а не беба сад.
И кад бих остала трудна, абортирала бих.

Једном речју-егоизам...:)

Back