Abortus da ili ne?!

Rekla bih da nemash mnogo lichnog iskustva a pogotovo ne sa trudnochom. Mozzda je o ovakvim temama bolje formirati stav tak kada imamo makar neku prestavu o zzivotu i shta on sve nosi umesto shto sve guramo u jednu teorijsku predstavu koja se i ne odnosi na datu situaciju.

Upravo to.Koncept da smo odgovorni za svoj zivot i da ne treba da glumimo zrtve jeste ispravan, ali mehanicki primenjen bez uzimanja u obzir svih okolnosti, koje i ne mozemo znati ako nismo u kozi te osobe, nije primenljiv

...mozda su i one i njihova deca srecniji nego mnogi koji su "planirali svoje porodice" ...besmisleno je procenjivati sta je dobro a sta je lose...nesto ocenimo kao lose iako vidimo samo 1 delic slike

Нажалост, видим целу слику.
Не кажем да нема љубави у тим породицама (а често је и нема), него та деца немају основна средства за живот!
Где је ту срећа?
Али, да не скрећем са теме, ја сам писала много о контрацепцији, о сексуалном васпитању у школи, у породици..

Само сматрам да сваки човек мора да води бригу о деци коју ће имати. Ако није у стању да то учини, онда због те деце боље да их нема.

to ko onaj crtani umocicu sto je odvratan taj crtani...pazi foru...kad sam bila mala sam se i tad pitala zasto ovi ljudi koji prave decu a nemaju da ih izdrzavaju to rade.... :lol:...tako da mi ovaj crtani nikad nije bio jasan...ja bi onu majku u crtacu prebila...:lol:

Pa kapiram da joj je umro muž pošto se on nigde ne vidi. Mada, ko zna :neutral:

Al' crtani je :bljak: iz prostog razloga što je "hepiend" takav da se ožderu dok im želuci ne popucaju, a onda će ponovo da gladuju i tako...

Missim, da se razumemo, meni je zapravo uvek bilo grozno što dream land ne postoji :(
Zato i mrzim lepe snove.

ja kolko ukopcah radi se o deci koju roditelji ne mogu da izdrzavaju pa gladuju i kako ono vanda rece zive ko da lagano umiru....kako ta deca mogu da budu srecnija od onih koje su roditelji planirali ????
...tako sto stvari nisu uvek onakve kakve se nama cini da jesu...svet je takav kakav je i ne treba suditi o okolnostima koje ne razumes...ni ajnstajna nisu planirali, odrastao je u sirotistu kao i mnogi drugi veliki ljudi koji su vise zaduzili sve nas od tih zasticenih i planiranih

A šta bre mene briga za to ko je svet zadužio i čime?

Svi gledaju svoje dupe i to se najpre odnosi na ove koji jesu živi.
Kakva teoretska bića i geniji mogu da interesuju ženu koja neće bebu?

Mislim, ako se o tome radi, uopšte, pošto ne pratim priču.

A ako ćemo o sudbini, onda postoji neko drugi ko će hteti da rodi anjštajna, uopšte ne sumnjam u to.
Koliko izginulih u ratu su mogli da "zaduže svet"? Ili umrlih od raka i sl?

...tako sto stvari nisu uvek onakve kakve se nama cini da jesu...svet je takav kakav je i ne treba suditi o okolnostima koje ne razumes...ni ajnstajna nisu planirali, odrastao je u sirotistu kao i mnogi drugi veliki ljudi koji su vise zaduzili sve nas od tih zasticenih i planiranih

..odakle ti ovo? :)
..mozda si pobrkala sa njegovom decom, ona su bila po sirotishtima dosta, zbog nemashtine..

ma da aj svi nek radjaju pod parolom: mozda unutra raste mali genije :dash:

vrlo je verovatnije da zena koja se nadje u situaciji: - trudna sam ne zelim dete (iz nekih razloga) vise razmislja o tim razlozima zbog kojih nece dete, razmislja o riziku zahvata na koji se sprema da izvede i mogucim posledicama...razmislja o tome da ubija nesto sto bi moglo da bude NJENO dete (i dete muskarca kojeg voli ako je i to slucaj),...ne buduci genije ili djubretar :roll:... razmislja o tome kako ce da ga odgaji, prehrani, razmislja o tome da li je sposobna da podize nov zivot, da li je sredila prvo svoj...i ono sto je tera da se necka su upravo ti razlozi...a ne to sto se ponekad na svet donese neki genije pa aj da ga ostavim mozda ovo bude druga marija kiri :dash:

Poslednja izmena:
Otvorila sam relativno nedavno temu o "majčinskom instinktu". Na kraju se sve svelo na jedini nagon koji zaista postoji - za razmnožavanjem. Koji, takođe, nije neizbežan, tj. ne umire se ako se ne podmiri.
Elem, nijedna žena neće umreti ako ne ispuni nagon za menjanjem pelena. Šetanjem po parku. Dojenjem?!
Postoji socijalno uslovljena potreba i postoji nagon da se razmnožavamo. Seksualna želja je l te.
Uostalom, šta će žene koje ne mogu taj nagon da "ispune", tj. fizički su onesposobljene?

To o čemu bismo govorili dolazi kasnije. I nema veze sa tobož a priori željom da se imaju deca. Ta želja dolazi kao ljudska potreba da se uklope. Pošto je neki baja davno shvatio da nam je (realno) dao preveliki mozak da bismo se i dalje bezumno kotili, morao je da izmisli crkvu. I onda se množismo i nastanismo Zemlju, planetu. Avaj. Onda se prenamnožismo. Pa taj baja izmisli ratove. I zemljotrese. I rak. Ali onda mu ljudi opet doskočiše, pa izmisliše h1n1. I sidu. I tako se čitave rase opet samoistrebiše. A on to nije imao na umu.

Sad kad malo razmislim, šta koji moj pokušava da napravi? I onda drvlje i kamenje na hitlera.

Back