Abortus da ili ne?!

E pa to je vec stvar odnosa roditelja prema detetu.
Ja sa svojim roditeljima pricam otvoreno o tome, pa cak i ovako matora :lol:
Nije me sramota nista da pitam.
I ti sto nemaju vremena za svoje dete, jer jelte rade da bi mu obezbedili sto bolji zivot i skolovanje, a nemaju vremena da mu objasne te neke stvari....bolje i da ga nisu radjaliz:hm:

sad me kamenujte

Što bi te neko kamenovao?!
U pravu si što se tiče nemanja vremena roditelja prema deci...ali kako se kaže ‚‚da je put do pakla popločan dobrim namerama‚‚ pa misleći da su mi priušteći im matrijalna dobra priuštili sve- pogreše....kako god se okreneš duphe ti pozadi....i kako god da postupiš uvek ćeš negde napraviti propust...e sad mnogo serremz:hm:

dalje, sto se muskog mozga tice
veliki broj muskaraca ce savjetovati zenu da koristi kontraceptivne pilule, da ne bi koristili kondom
koliko muskaraca poznajete a da je u dugogodisnjem braku, i da imaju djecu... a da je predlozio, ili uradio vazektomiju?

a ne znaju koliko pilule uticu na hormonski sistem zene... i sta sve ne bi trebale da rade kad piju to...

ne smeju da se nerviraju, da se umaraju, daaa nemaju redovan san, da su neispavane.. jer sve to dovodi do neke neravnoteze u organskom sistemu a jos kad su prolupali hormoni jer ih ima mnogo zbog pilula.. strasno...

dalje, sto se muskog mozga tice
veliki broj muskaraca ce savjetovati zenu da koristi kontraceptivne pilule, da ne bi koristili kondom
koliko muskaraca poznajete a da je u dugogodisnjem braku, i da imaju djecu... a da je predlozio, ili uradio vazektomiju?

koliko muskaraca bi bilo spremno da pije hormonske pilule koje sprecavaju zacece?

:roll:
Ni jednog! Jedva da kondom hoće da koriste! A zato nama tupe ovde kako im se gasi srpstvo...
Koliko puta pročitam na forumu ili čujem od ženskog sveta "ne koristimo ništa, čuva me dečko!"...Pa ako si ovca pa ti treba čobanin da te čuva onda bleji i pasi travu.....i idi na abortuse....

ono sto je meni zanimljivo jeste da veliki broj muskaraca insistira na sexu bez zastite
kondom im uskracuje uzitak
a nakon toga osudjuju abortus
uzgred, nisu muskarci koji su u stanju da preuzmu odgovornost za dobijeno dijete

ko je ovdje lud?

Neko je već od muškaraca rekao, ne na ovoj temi već na nekoj drugoj, odgovarajući nekom drugom muškarcu ‚‚kako kažeš da nemaš užitka i ništa ne osećaš a svršiš?!‚‚ znači da je to samo izmišljotina i glupi izgovor kod nekih.Ne mogu da generalizujem jer dosta muškaraca koristi prezervativ.Jer davno su prošla ta vremena kad se prezervativ koristio samo protiv začeća, ima sad većih problema od toga (ovde mislim na bolesti).z;)

koliko kosta trudnoca?
koliko kosta njeno odrzavanje, jor nije svaka bajna i laka?
koliko kosta dijete odmah nakon rodjenja?
jeste da ruzno zvuci to pitanje koliko kosta dijete, ali sve ono sto je za njega potrebno... koliko iznosi?
hrana, pelene, vakcinice i ostalo?

moze li to nam navede jedan muskarac?
otac nekog djeteta
zna li prosjecan muskarac koliko to sve kosta?

Što bi te neko kamenovao?!
U pravu si što se tiče nemanja vremena roditelja prema deci...ali kako se kaže ‚‚da je put do pakla popločan dobrim namerama‚‚ pa misleći da su mi priušteći im matrijalna dobra priuštili sve- pogreše....kako god se okreneš duphe ti pozadi....i kako god da postupiš uvek ćeš negde napraviti propust...e sad mnogo serremz:hm:

ne radjajte decu radi sebe, to je sebicno
dete se radja iz visih ciljeva, ne da bi se samo rodilo

Ona koja pristane na takav seks sa takvim muškarcom,možda?

naravno, opet je zena ta koja je kriva
nije to ni bilo pitanje
vec ucestalost ovakvog kontradiktornog ponasanja kod momaka

neke stvari se mogu pripisati mladosti
mnogo mladih istrazuje i grijesi tokom toga
ali mladi koji se bore za sex bez kondoma, a sa druge strane osudjuju zene... i to ne samo za abortus, vec za sve

ona je krava jer je samo legla i rasirila noge
ona je sponzorusa jer je na prvom dejtu platio on pice
ona je polovnjaca kojoj radi bioloski sat i njega zeli na bebu da uhvati
a on
ne samo da se bori protiv abortusa, vec se i protiv braka bori

gle sad taj fenomen

mladici koji ne priznaju brak, zele sex gole kite a pri tom bi lincovali zenu koja nije u stanju da iznese dijete
mada, ja opet vjerujem da taj linc vazi sve do momenta dok dijete niej njihovo

ne radjajte decu radi sebe, to je sebicno
dete se radja iz visih ciljeva, ne da bi se samo rodilo

A kakve veze to ima sa ovim što sam ja napisala?:confused:
Nisam majka pa ne mogu da kažem a nisam do sad ni došla u situaciju da budem u drugom stanju i dodala bih na žalost.Jer ima li šta lepše od jedne žene, nego da na svet donese novi život bez daljeg razmišljanja da li ga je na svet donela iz ovih ili onih razloga.I kad je to dete pogleda onim nevinim i iskrenim pogledom, koje čovek ima samo kad je mali..... ima li tih novaca koji mogu to da kupe?!

Nisam majka pa ne mogu da kažem a nisam do sad ni došla u situaciju da budem u drugom stanju i dodala bih na žalost.Jer ima li šta lepše od jedne žene, nego da na svet donese novi život bez daljeg razmišljanja da li ga je na svet donela iz ovih ili onih razloga.I kad je to dete pogleda onim nevinim i iskrenim pogledom, koje čovek ima samo kad je mali..... ima li tih novaca koji mogu to da kupe?!

ma ja sam se nesto prebacila
greskom je citirano
hocu samo reci da si u pravu za gore napisano

naravno, opet je zena ta koja je kriva
nije to ni bilo pitanje
vec ucestalost ovakvog kontradiktornog ponasanja kod momaka

neke stvari se mogu pripisati mladosti
mnogo mladih istrazuje i grijesi tokom toga
ali mladi koji se bore za sex bez kondoma, a sa druge strane osudjuju zene... i to ne samo za abortus, vec za sve

ona je krava jer je samo legla i rasirila noge
ona je sponzorusa jer je na prvom dejtu platio on pice
ona je polovnjaca kojoj radi bioloski sat i njega zeli na bebu da uhvati
a on
ne samo da se bori protiv abortusa, vec se i protiv braka bori

gle sad taj fenomen

mladici koji ne priznaju brak, zele sex gole kite a pri tom bi lincovali zenu koja nije u stanju da iznese dijete
mada, ja opet vjerujem da taj linc vazi sve do momenta dok dijete niej njihovo

Mala pametnice:) razumem šta hoćeš da kažeš,bar mi se čini da razumem
.Ne osećam se prozvanim zato što se ne prepoznajem.
Tema je tako diskutabilna da nema uma koji bi moglao da je sagleda iz svih uglova.Dobro je da se napišu različita mišljenja.z:kiss:

Tako je lepo znati da na ovom svetu ima (mnogo,nadam se)takvih kao što si ti.z:kiss:

razumem šta hoćeš da kažeš,bar mi se čini da razumem
.Ne osećam se prozvanim zato što se ne prepoznajem.

ja nikoga nisam prozvala
imam toliko razloga da glasam za i protiv abortusa, mozda ih je i vise koji su protiv...
ali, ne mogu napisati nemojte abortirati
vec pokusavam da se stavim na njihovo mjesto, i razumijem ih
zato mislim da te zene nisu za osudu

ljude treba edukovati

Čega se prisećaš??? Onoga tvoga SF romana u kojem mlada neiskusna devojka od 17 god. bude silovana od strane svog tate, dok su oboje pod uticajem droge. Dete začeto na taj način se razvija deformisano, pa onda toj jadnici treba dozvoliti da abortira. z:cry:

Što se mene tiče ako je stvarno takav slučaj, treba im dozvoliti abortus i oboje ih sterilisati (i poslati na odvikavanje od narkomanije).

p.s. mnogo gledaš naučnu fantastiku na TV. z:ddm:

Čega se prisećaš??? Onoga tvoga SF romana u kojem mlada neiskusna devojka od 17 god. bude silovana od strane svog tate, dok su oboje pod uticajem droge. Dete začeto na taj način se razvija deformisano, pa onda toj jadnici treba dozvoliti da abortira. z:cry:

Što se mene tiče ako je stvarno takav slučaj, treba im dozvoliti abortus i oboje ih sterilisati (i poslati na odvikavanje od narkomanije).

Može li bez prepucavanja? Međusobne nesuglasice rešite na pp....

ja nikoga nisam prozvala
imam toliko razloga da glasam za i protiv abortusa, mozda ih je i vise koji su protiv...
ali, ne mogu napisati nemojte abortirati
vec pokusavam da se stavim na njihovo mjesto, i razumijem ih
zato mislim da te zene nisu za osudu

ljude treba edukovati

Nisam ni mislio da me prozivaš.Naravno da ljude treba edukovati ,da bi,kao što sam napisao,imali mogućnost izbora-s kim,kada,kako.Mali doprinos toj edukaciji je i ovo naše piskaranje,naravno ako se ne svodi na vređanje i prozivanje.Zato i cenim to što ti napišeš,ne samo ovde,već i na drugim temama.:)z:kiss:

Pa dobro da li si normalan? ako nisi,proctaj epo ponovo shat sam napisala.

NISAM TO NAPISALA SHTO IZVRCESH!
nego ti nemash argumente { normalne,ebz svadjae } da mid ash je rih nemash. Ja sam pomenula,niti imash inteligenciju da uopshte razumesh shta sam napisala,zato i dajesh tako porvshne odgovore.

1. hipoteticku sitauciju gde devojka od 17 zatrudni { NISAM POMENULA DA JE SILUJE OTAC KAD VEC NE ZNASH DA CITASH } , i pomenula sam,kako mi je nepradvno shto svi napadnu takav slucaj u smuslu '' ko joj ke kriv trebala je da zna'' kao da ne znaju i sami da je zivot nepredvidiv i kao dasu oni savrsheni i uvek u svakoj situaciji znaju shta treba da se uradi.

idem sad ponovo da iskopam post.

Tvoj jedini agrument je vredjanje. Ugledaj se malo na 1976. On zastupa stav koji ja ne volim,jer sam suprotan tabor,ali to radi na normalan nachin,nikog ne preti da ga treba ubiti jer hoce da abortira,ili ko shto je rekla neka da su to ''spihopate '' vec zastupa svoje misljenje i daje argumente bez da ikog isprovocira.

Dok vi ostali sve shton ponavljate ko pijani na tebi '' ubiiiiiice,ubiiiiiistva,smmmmmmmmrt,'' i onda se usudjujes meni da kazes da nisma tolerantna? Shto? Shto grubo raspravljam sa tobom,jel zato nisam tolerantna? Ni ne mogu biti kada raspravljam sa nekim ko ne moze normalno da izlaze svoje stavove vec mora sve obrnuto i pogresno da shvati.

Ovom temom otvorila si pandorinu kutiju i prizvala horde onih koji ce ovde pisati svakojake grozote, sto pro sto kontra.
Nemam volje da u ovako ozbiljnim temama ikad vise ucestvujem na forumu, poucen iskustvom sa nekoliko ovakvih otvaranih tokom proteklih godina

Back