Abortus da ili ne?!

mislim
a zasto je dete (il kako kazete ljudski zivot) zaceto silovanjem manje vredno nego dete zaceto u dobrovoljnom seksualnom odnosu? zasto ono ima manje prava da se rodi nego ovo dete posledica neodgovornog ponasanja? ili dete sa ozbiljnim fizickim problemima i bolescu? njihovi zivoti....ne vrede jednako kao zivoti ovih drugih? zasto? :neutral:

E to i mene zanima! Kad su već toliki dušebrižnici i protivnici abortusa i žele da srpska nacija se broji u milionima i trilionima, zašto abortirati ako je dete defektno? Je l smo onda kao Nemci za vreme II svetskog rata, hoćemo samo "čistu" naciju? Po čemu je mentalno zaostalo dete manje vredno i osporava mu se pravo na život? Ili dete začeto silovanjem? I oni su ljudska bića? Ista prava za sve....

Nego, u zemlji Srbiji, većina majki koja ima bolesno dete, nema muža. Utekao je vrlo brzo i zaboravio da ima dete....(ja poznajem bar desetak takvih "priča"..a vi?)

Ma kako da ne! Hajde da nam oduzmete svako pravo, i da glasamo i da dišemo i da živimo.
Moje telo, moja stvar. Mogu da ga prodam, iskasapim, mazim i pazim, poklanjam ili nudim. Ko je taj koji će da mi zabrani da sa njim radim šta želim? Kada muškarac bude mogao da začne, kada on bude naticao ko balon tokom 9 meseci, gegao se ko patka, opadala mu kosa, pojavljivale mu se strije, bio na ivici smrti tokom porođaja....e tek onda ćete imati pravo da odlučujete. Ovako, vi ste samo davaoci sperme, i ništa više!
I da li zaaaista mislite da je abortus ešto lako i lepo. Hiljadu stvari može krenuti po zlu tokom te "rutinske operacije", da ne pominjem da se u zemlji Srbiji ni anestezija ne dobija tokom abortusa (navodno je tako bolje...aha, kako da ne...). To je odluka sa čijim posledicama živiš ostatak života......
I kad ste već toliki dušebrižnici, što ne koristite kondom, i smanjite broj abortusa u zemlji? Nego bude "ne brini draga, paziću." (za ovaj deo žene su guske što dozvoljavaju da ih neko drugi "pazi" kao da su retardirane...al to je peta tema).
Što se rodoljublja tiče, ne rađam decu državi, nego sebi. I puca mi brus za natalitet, belu kugu i slične nebuloze. Neće država da mi hrani, oblači i školuje dete, nego ja. Zato ja i odlučujem da li ću, kada i koliko dece da imam......

Pa,dobro,kad ćeš i hoćeš li?
Ovaj komentar je veoma razočaravajući.Ima sam znatno bolje mišljene o tvojoj inteligenciji i karakteru.:(

mislim
a zasto je dete (il kako kazete ljudski zivot) zaceto silovanjem manje vredno nego dete zaceto u dobrovoljnom seksualnom odnosu? zasto ono ima manje prava da se rodi nego ovo dete posledica neodgovornog ponasanja? ili dete sa ozbiljnim fizickim problemima i bolescu? njihovi zivoti....ne vrede jednako kao zivoti ovih drugih? zasto? :neutral:

kakav idiotizam z:D
Znaci trebas da doneses dete nekog silovatelja, pa da bude kao tatica. To kada ti uradis javi se, pa da ti daju medalju
:hahaha:
Inace ne znam stvarno kako neko moze biti protiv abortusa, sta ces da radjas dete na svet ako ga ne zelis z:D.
I ne, to nije uzimanje zivota, jednostavno to dete nije ni svesno. A ako tako gledamo i ubijanje zivotinja je strasan strasan zlocin z:D

Užasavaj se čega i koga god hoćeš hoćeš.Izneo sam svoje mišljenje,bez namere da ga nametnem kao apsolutnu istinu,ali sa namerom da dam skroman doprinos temi,a tema je "Abortus,da ili ne?"Naveo sam svoje razloge za,i razloge protiv,ne da bih tebe provocirao,ili bilo koga drugog,već da bih obrazložio svoje mišljenje.
Nesreća je upravo u tome što mnoge misle kao ti,a velike će uspeh biti ako,bar jedna,ostane zamišljena posle onoga što sam ja napisao.
Ne znam otkud ti ideja da mi objašnjavaš da deca nisu bezimena masa,i topovsko meso.
Zar možeš da misliš da bih ja stvarao decu i slao ih pred topove,kao bezimenu masu?
Tvoji razlozi jesu opipljivi,i konkretni,ali ja ne mislim da trebaju biti bitni prilikom odluke o abortusu.Štaviše,oni nisu suštinski bitni u čitavom životu nekog deteta,samo u jednom periodu,a i to prođe,odrastu,zarađuju,budu bolji roditelji,itd.
U mom komšiluku ima jedna žena sa četvoro dece,i lenjim mužem dostojnim prezira.Ona je nezaposlena,on je muzičar(sve u svemu-svirač qurcu)Ipak,ona nije abortirala,rodila je svako dete(čak i da nije svako,ali naglašavam,ima četvoro) i meni je mnogo lepa ta slika,daleko lepša od onih koje mnogo češće mogu da vidim.Jeste ona davala čaj deci,umesto mleka,jeste bilo teško,jeste oskudica,ali ona je,po mom mišljenju,uradila mnogo dobru stvar za sebe,za njih,za društvo(a time i za tebe i mene,i sve druge).
Sve što pominješ-dodatak,posao,ovo-ono,neko treba da stvoriovde,ne u Skandinaviji,neko da napravi uslove i pare,ali ko će to uraditi ako je sve manje ljudi?Neko pomenu Skandinaviju,kao primer blagostanja,a i gore je mali natalitet.
Nije problem standarad niti to treba da bude razlog za abortus,to hoću da kažem.Ako neka misli da je to dobar razlog,neka abortira,ali je strašno što to postaje opšteprihvaćeno mišljenje,čini se.
Eto,ukratko sam pokušao da obrazložim svoj stav,moguće je da nisam uspeo,i da bi se složili kada bih detaljno i potpuno jasno objasnio zašto tako mislim,ali to bi potrajalo.

Da, za sebe, za muža, za državu je uradila mnogo lepu stvar, a za decu? Je l njima lepo da budu gladna, da piju čaj umesto mleka, budu siromašna? Ne kažem da je ovde abortus rešenje, ali mogla je da koristi bilo koji vid kontracepcije a ne da štancuje decu ko zečeve. I nema tu ništa lepo. Ona i muž su dva retardirana imbecila koje treba oglobiti za svako dete koje nemaju novca da izdržavaju kako treba.
Pa nije dete jagorčevina da samo nikne i samo sebe hrani i neguje. Kakav si ti čovek, ne...kakva si ti majka rađajući dete dok unapred znaš da nemaš čime da ga hraniš? Majka hrabrost? Ne! Majka zločinac. Ovde ne govorim o situacijama kada život promeša karte pa ostanete bez krova nad glavom ili novca. Mada i tada, što kaže jedna forumašica, bi krala, prostituisala se, prala podove...radila bilo šta da prehranim svoju decu.....a ne tavorila kraj muža alkosa i kuvala deci čaj....

E to i mene zanima! Kad su već toliki dušebrižnici i protivnici abortusa i žele da srpska nacija se broji u milionima i trilionima, zašto abortirati ako je dete defektno? Je l smo onda kao Nemci za vreme II svetskog rata, hoćemo samo "čistu" naciju? Po čemu je mentalno zaostalo dete manje vredno i osporava mu se pravo na život? Ili dete začeto silovanjem? I oni su ljudska bića? Ista prava za sve....

Nego, u zemlji Srbiji, većina majki koja ima bolesno dete, nema muža. Utekao je vrlo brzo i zaboravio da ima dete....(ja poznajem bar desetak takvih "priča"..a vi?)

Eto ti odgovora na tvoje pitanje.Osim toga,ne sprečiti rođenje zasigurno bolesnog deteta,pre svega je surovo prema tom ljudskom biću,a onda i prema onom ko ga najviše voli.

Majke koje radjaju decu o kojoj posle nece moci da se brinu su zlocinci
Nema opravdanja za ako nesto. Samo stvaraju bedu drustvu, i srozavaju ga... I jos unisavaju i donose mnogo patnje u svet kroz to dete koje nece moci posle da bude podrzavano itd

Pa,dobro,kad ćeš i hoćeš li?
Ovaj komentar je veoma razočaravajući.Ima sam znatno bolje mišljene o tvojoj inteligenciji i karakteru.:(

Moj cilj i nije bio da tebe ili bilo koga očaram. A o mojoj inteligenciji nisi prozvan da prosuđuješ. Naprotiv, ja ne smatram da si ti glup zato što mislimo različito.
Ono što mene nervira je osporavanje mog prava na izbor. Ja nigde ne kažem da bih se odlučila na abortus. Naprotiv, verovatno ne bih...(ovde ne govorim o silovanju već o detetu začetom u normalnom sexualnom odnosu). Ali neću da mi se otme pravo da odlučim drugačije. I neću da neko tamo drugi: država, crkva, ko god, odlučuje umesto mene.....

Eto ti odgovora na tvoje pitanje.Osim toga,ne sprečiti rođenje zasigurno bolesnog deteta,pre svega je surovo prema tom ljudskom biću,a onda i prema onom ko ga najviše voli.

Čekaj, ti znači smatraš da ako postoji opasnost da dete bude rođeno bolesno ili defektno onda treba abortirati? Kakvo licemerje! Znači pravo na rođenje imaju samo zdrava deca! A ako se dete rodi zdravo a posle se razboli, je l onda kolac u čelo ili da i dalje brinemo o njemu?

Da, za sebe, za muža, za državu je uradila mnogo lepu stvar, a za decu? Je l njima lepo da budu gladna, da piju čaj umesto mleka, budu siromašna? Ne kažem da je ovde abortus rešenje, ali mogla je da koristi bilo koji vid kontracepcije a ne da štancuje decu ko zečeve. I nema tu ništa lepo. Ona i muž su dva retardirana imbecila koje treba oglobiti za svako dete koje nemaju novca da izdržavaju kako treba.
Pa nije dete jagorčevina da samo nikne i samo sebe hrani i neguje. Kakav si ti čovek, ne...kakva si ti majka rađajući dete dok unapred znaš da nemaš čime da ga hraniš? Majka hrabrost? Ne! Majka zločinac. Ovde ne govorim o situacijama kada život promeša karte pa ostanete bez krova nad glavom ili novca. Mada i tada, što kaže jedna forumašica, bi krala, prostituisala se, prala podove...radila bilo šta da prehranim svoju decu.....a ne tavorila kraj muža alkosa i kuvala deci čaj....

Za decu je uradila najlepšu stvar-dala im je život,(ima li plemenitijeg i savršenijeg dela?)i trudi se da im pomogne da odrastu,radi šta je u njenoj moći,i pomažu njegovi roditelji.
Deca će,kao što to biva,izrasti u vredne i poštene ljude,koji će se truditi da svojoj deci sve daju,a njihova deca će (MOŽDA?)biti sebičnjaci koji će misliti prvo na sebe,i štedeti u "štancovanju" dece...

Čekaj, ti znači smatraš da ako postoji opasnost da dete bude rođeno bolesno ili defektno onda treba abortirati? Kakvo licemerje! Znači pravo na rođenje imaju samo zdrava deca! A ako se dete rodi zdravo a posle se razboli, je l onda kolac u čelo ili da i dalje brinemo o njemu?

Ako će biti rođeno sa teškom i neizlečivom bolesti,a to je nepobitno utvrđeno,treba abortirati.Drugi deo tvog pitanja me zgražava,i ostavlja bez teksta.

mislim

1. Dete koje je zaceto silovanjem je u startu nezeljeno
2. Gledala sma pre neko vece emisiju o bracnom paru, patuljcima. Imaju cetvoro dece, troje normalne visine i jedno dete je kepec, kao i oni. Pri tome taj kepec je brat blizanac drugom decku.
Deca koja su normalne visine su izjavila da povremeno zele da su njihovi roditelji normalne visine, a onaj patuljak..........pa, mozes misliti kako je njemu? Mislis da je on srecan sto je rodjen takav, mislis da se nije zapitao zasto je bas njemu palo da bude kepec? Zeli da igra fudbal- ne moze, zeli ono ili ovo i ne moze........
takvi roditelji su za osudu, jer su oni znali da oboje nose lose gene i znali su da mogu dobiti dete patuljka (sto se i dogodilo) kome je od rodjenja unisten zivot.

kakav idiotizam z:D
Znaci trebas da doneses dete nekog silovatelja, pa da bude kao tatica. To kada ti uradis javi se, pa da ti daju medalju
:hahaha:
Inace ne znam stvarno kako neko moze biti protiv abortusa, sta ces da radjas dete na svet ako ga ne zelis z:D.
I ne, to nije uzimanje zivota, jednostavno to dete nije ni svesno. A ako tako gledamo i ubijanje zivotinja je strasan strasan zlocin z:D
e smaracu povrsni neidentifikovanog pola i roda
aj procitaj sve moje postove na temi pre nego sto krenes da pises ovakve odgovore bez ikakvog smisla.

da si naprego koju vijugu video bi da je ovo pitanje upuceno onima koji ne opravdavaju abortuse osim u ova dva slucaja :roll:

Za decu je uradila najlepšu stvar-dala im je život,(ima li plemenitijeg i savršenijeg dela?)i trudi se da im pomogne da odrastu,radi šta je u njenoj moći,i pomažu njegovi roditelji.
Deca će,kao što to biva,izrasti u vredne i poštene ljude,koji će se truditi da svojoj deci sve daju,a njihova deca će (MOŽDA?)biti sebičnjaci koji će misliti prvo na sebe,i štedeti u "štancovanju" dece...

Samo bih volela da upoznam tu majku kojoj dete kaže "mama, gladan sam" a ona nema čime da ga nahrani, al je srećna jer mu je podarila život...Povraća mi se...
Štrumpetaš gluposti pa živ ne ostaješ. I nije sebično već odgovorno ponašanje imati onoliko dece koliko finansijski i fizički možeš sebi da priuštiš.....
A ta deca će da izrastu u kopače kanala i sezonske radnike, pošto će im najverovatnije biti onemogućeno pravo na obrazovanje....Jer, mama svetica neće imati novca ni za knjige ni za sveske, za eskurzije, vanškolske aktivnosti, o faksu da ne govorim...I šta se postiže time? Tvoje ljubljeno srpstvo će da se uveća za još nekoliko neobrazovanih individua. Ili je bitan samo kvantitet a ne kvalitet?

Moj cilj i nije bio da tebe ili bilo koga očaram. A o mojoj inteligenciji nisi prozvan da prosuđuješ. Naprotiv, ja ne smatram da si ti glup zato što mislimo različito.
Ono što mene nervira je osporavanje mog prava na izbor. Ja nigde ne kažem da bih se odlučila na abortus. Naprotiv, verovatno ne bih...(ovde ne govorim o silovanju već o detetu začetom u normalnom sexualnom odnosu). Ali neću da mi se otme pravo da odlučim drugačije. I neću da neko tamo drugi: država, crkva, ko god, odlučuje umesto mene.....

Gospođice,ja sam u prvom postu naveo da svaka žena treba da ima pravo na izbor-sa kim,kada i kako će da ima seks.
Sloboda za abortus?Imaju je,ali ponekad ni svaka sloboda nije dobra,nekad neka zla dođu zbog previše slobode.

Ako će biti rođeno sa teškom i neizlečivom bolesti,a to je nepobitno utvrđeno,treba abortirati.Drugi deo tvog pitanja me zgražava,i ostavlja bez teksta.

I mene prvi deo tvog posta. Ko si ti da ocenjuješ kada i ko treba ili ne treba da bude rođen! Hoćeš da zabraniš abortuse ali tražiš da se abortira ako je plod defektan! To je licemerje! Ili svi ili niko! Ako pravo na rođenje imaju svi, onda tu spadaju i mentalno zaostala, sa fizičkim manama, deca bolesna od SIDE....jer sve su to "deca"....

Samo bih volela da upoznam tu majku kojoj dete kaže "mama, gladan sam" a ona nema čime da ga nahrani, al je srećna jer mu je podarila život...Povraća mi se...
Štrumpetaš gluposti pa živ ne ostaješ. I nije sebično već odgovorno ponašanje imati onoliko dece koliko finansijski i fizički možeš sebi da priuštiš.....
A ta deca će da izrastu u kopače kanala i sezonske radnike, pošto će im najverovatnije biti onemogućeno pravo na obrazovanje....Jer, mama svetica neće imati novca ni za knjige ni za sveske, za eskurzije, vanškolske aktivnosti, o faksu da ne govorim...I šta se postiže time? Tvoje ljubljeno srpstvo će da se uveća za još nekoliko neobrazovanih individua. Ili je bitan samo kvantitet a ne kvalitet?

Kopači kanala nemaju prava na život,?!?!mnogoobrazovana .....kako da te nazovem?

1. Dete koje je zaceto silovanjem je u startu nezeljeno
2. Gledala sma pre neko vece emisiju o bracnom paru, patuljcima. Imaju cetvoro dece, troje normalne visine i jedno dete je kepec, kao i oni. Pri tome taj kepec je brat blizanac drugom decku.
Deca koja su normalne visine su izjavila da povremeno zele da su njihovi roditelji normalne visine, a onaj patuljak..........pa, mozes misliti kako je njemu? Mislis da je on srecan sto je rodjen takav, mislis da se nije zapitao zasto je bas njemu palo da bude kepec? Zeli da igra fudbal- ne moze, zeli ono ili ovo i ne moze........
takvi roditelji su za osudu, jer su oni znali da oboje nose lose gene i znali su da mogu dobiti dete patuljka (sto se i dogodilo) kome je od rodjenja unisten zivot.
i ponavljam po ko zna koji put
ovo je pitanje upuceno onima kji su protivnici abortusa osim u navedenim slucajevima
zelim da saznam njihovo moralnu i ljudsku tacku gledista, zasto selektivno odlucuju ko moze a ko ne moze da se rodi.

aj sad cekam da me jos neko citira i napise nesto u tom stilu.

I mene prvi deo tvog posta. Ko si ti da ocenjuješ kada i ko treba ili ne treba da bude rođen! Hoćeš da zabraniš abortuse ali tražiš da se abortira ako je plod defektan! To je licemerje! Ili svi ili niko! Ako pravo na rođenje imaju svi, onda tu spadaju i mentalno zaostala, sa fizičkim manama, deca bolesna od SIDE....jer sve su to "deca"....

Ništa ja ne određujem,a srećom ,ni ti.Samo kažem ono što mislim,i pokušam to objasniti.Ne znam zašto te to toliko pogađa.

ovo je pitanje upuceno onima kji su protivnici abortusa osim u navedenim slucajevima
zelim da saznam njihovo moralnu i ljudsku tacku gledista, zasto selektivno odlucuju ko moze a ko ne moze da se rodi.

Zato sto nema smisla da rodis defekte, i nesrecne ljude na ovaj svet da pate jos vise- Logika.

Bogu hvala da je josh neko rekao........i ja ovo pominjem u mom postu,cini mi se da sam dobila odgovor '' defektna deca bolje da se ni ne rode '' :roll: A to mi je licemerno i sramotno,shto sma takodje rekla.

Želiš da rodiš dete koje si začela kada si silovana?
Rodi ga,ako želiš,niko nije napisao da ga treba prisilno abortirati,i niko nije rekao da te treba naterati da ga rodiš.Isti odgovor i za bolesno dete.

Kopači kanala nemaju prava na život,?!?!mnogoobrazovana .....kako da te nazovem?

A mentalno zaostala i fizički defektna deca? Što bi se zaustavili samo na njima. Po tvojoj logici i manje inteligentni onda nisu poželjni....

I da završim ovu konverzaciju.....Dete se rađa da bi bilo voljeno, maženo, paženo, da mu se pruži normalan život, obrazovanje u skladu sa njegovim interesovanjima ili mogućnostima a ne da bi ga mučili, izgladnjivali, "podarili mu život" (kako ti patetično ističeš) a onda ga pustili da se zlopati. Ljubav jeste najvažnije, dete prvenstveno mora biti voljeno i željeno ali se od te ljubavi ne raste. Mora i da se hrani i neguje.
I zato nikada neću podržati one koji izrode desetoro mukica a onda od države traže da im kupi "garnjoseru na čpijunku" i da im tu decu hrani i školuje!

Zato sto nema smisla da rodis defekte, i nesrecne ljude na ovaj svet da pate jos vise- Logika.
tvoja logika me ne zanima jer ti odobravas abortus.

zanima me logika protivnika - ko su oni da selektivno odredjuju ko moze a ko ima prava a ko nema prava da bude rodjen?
Želiš da rodiš dete koje si začela kada si silovana?
Rodi ga,ako želiš,niko nije napisao da ga treba prisilno abortirati,i niko nije rekao da te treba naterati da ga rodiš.Isti odgovor i za bolesno dete.
jel ti ne znas da citas,ne znas logicki da zakljucujes i razmisljas ili psotoji neki drugi problem u komunikaciji kad me pitas ovo? :manikir:

Ništa ja ne određujem,a srećom ,ni ti.Samo kažem ono što mislim,i pokušam to objasniti.Ne znam zašto te to toliko pogađa.

Zato što ti nisi niti ćeš ikada biti majka (bogu hvala) i nikada nećeš saznati sa kolikim strahom žena čeka tih devet meseci, koliko noći provodi besana pitajući se da li će sve biti u redu, hoće li beba biti dobro, da li ću ostati živa....
Nisi gledao očaj i pokušao da utešiš dragu osobu čija je beba umrla u stomaku u četvrtom mesecu trudnoće, ne znaš kako izgledaju oči majke koja mora na izazivanje porođaja u sedmom mesecu zato što je beba umrla......Da si doživeo tako nešto, ne bi štrumpetao gluposti....

Back