Abortus da ili ne?!

Ja sam mislila da nikada ne bih mogla da abortiram tj ne prvi put... Ali sam posle shatila da kada bi se nasla u situaciji kao moja jedna drugarica (mada mislim da se nikada necu naci u takvoj situaciji) koja je spavala sa tri lika u istom mesecu i kasnilo joj, istripovala se da je trudna, a dolazi do problema sto ne zna ko bi mogao biti otac, tj mogao bi biti bilo koji od njih. Sva sreca posle je dobila i nije bila trudna. Ali mislim da je to bas razlog za abortus kada zena. devojka (idiot) ne zna ko je otac tog deteta. Jos jedan razlog je to ako bas i nisi dugo u vezi sa tim frajerom i nisi spremna da zivis sa njim, ali ako se osvrnemo i pogledamo posledice shvatimo da to i nije bas razlog za tim, jer moze taj brak da ispadne bolje nego onaj koji licno biramo.
A od osoba koje su abortirale i redjale cula sam da je posle abortusa bol isti kao i posle porodjaja, Tj da su se osecale isto kao da su se porodile itd...

...zena koja svoj zivot stavi ispred zivota svog deteta nije za zaljenje

Ovo sam rekla i u toj nekoj ranijoj temi gde je bilo reci o abortusu.

Normalno da zena treba da stavi svoj zivot na prvo mesto. Zasto? Ona je vec tu, zivi. A to dete jos nije tu. Pa zar neko stvarno misli da bi abortus bio dozvoljen od strane medicine i zakona da se embrion u tim trenucima moze smatrati formiranim zivim bicem, a unistavanje tog zivog bica ubistvom? Ne zena - svako treba da ceni svoj zivot i trudi se da bude zadovoljan.

Roditeljstvo je veoma ozbiljna stvar. Dete ne sme da bude kazna, a ovako kako ti govoris, ono bi bas to bilo.

e ne mogu sad da stignem sve detaljno da iscitam al hocu kad se vratim
kakva bre opravdanost ako ste spremni da se hebete spremni ste i da snosite posledice sve moguce...joj kao jadna klinka od 16, 17..kada joj je ulazila ki.ta onda je bila odrasla...a kada je trebalo snositi posledice neodgovornog ponasanja onda je dete..more bre..nije problem da li je neko svesno pristao na neodgovorno ponasanje...ali onda ne moze da kuka i odstrani hirurski posledice..pored sve crne kontracepcije koja postoji danas posle pilule za jutro posle neko bi da ne razmislja ali ondak pa sta sad ode i ubije ljudski zivot ko ispijanje kafe...hebi ga nisam spremna...m crkni

pa crnjak je sto sa 17 godina vecina nije ni spremna za seks,u psihickom smislu,jer pojma nemaju koje su sve posledice ni kako da ih sprece....al kad te sa svih strana bombarduju seksom u nekoj formi (muzika,marketing,film,serije,u sustini gde god se okrenes) to je onda u redu :neutral:

jako sam pazila da o tom ne moram ni da razmisljam....jednom sam ostala trudna kada smo zeleli i imam sina...ne mogu ni da pojmim koliko bi mi to tesko palo.....ali, u tudje odluke ne mogu da se uzivim, ipak je to stvar odnosa prema svom telu i prema zivotu....

Poslednja izmena:
Pitanje abortus da ili ne?! Ako ‚‚da‚‚ zašto, ako ‚‚ne‚‚ opet zašto? U kojim slučajevima je opravdan a u kojim ne.....
Problemi nakon njega,iskustva,psihički uticaj na ženu pri odluci.....

Čula sam da se u Srbiji izvrši oko 220.000 abortusa.....pa to je jedan veći grad!:eek:

Molim vas da spamove smanjite na najmanju moguću meru.
Hvala

Tema je 100% bila ali da ne kopam sad....
upravo ova tema, kao i tema o emancipaciji žene su teme koje izazivaju najviše trvenja ovde...to je moje mišljenje...
...abortus je po meni opravdan kad je trudnoća izazvanja silovanjem...
...u svim ostalim slučajevima je stvar dogovora između partnera koji su napravili to dete...a pre svega majke...
...što se tiče problema posle toga, znam samo da se javljaju neki fiziološki problemi, a i to ne znam koji jer se ne sećam ispovesti te jedne žene...o psihičkim nemam pojma, jer nisam u bližoj okolini imao takve slučajeve, niti mi se iko ispovedio...

Bio bih sretan kada bi u Srbiji zakonodavac dozvolio,a javnost opravdaval abortus u samo dva slučaja:
-kada su u pitanju medicinski razlozi,
-kada je dete začeto činom silovanja

Žene trebaju da imaju mogućnost izbora?
Neka njihov izbor bude kada ,sa kim,i kako će da imaju seks.

Da je sreće i pameti,srpske žene bi maštale da rode četvoro,petoro dece.

Bila bi to sreća za njih,i njihove muškarce,kao i za njihovu državu.

U svojoj okolini primećujete muškarce koji svojim ponašanjem pokazuju da ni najmanje ne zaslužuju decu,iako ih imaju?
To ne znači da ta deca ne zaslužuju da žive.

Dok su srpske majke rađale decu,niko od dušmana nije mogao da nam otme državu,čak i kad nam ubije trećinu stanovništva.
Ko nije rodoljub emotivac,neka bude rodoljub praktičar.Može nam biti bolje tek kad budemo imali snažniju državu,a državu čine ljudi.
Oni koji abortus pravdaju nekim materijalnim razlozima (mnogo je takvih) potpuno greše,da ne kažem da ih treba prezirati ....ili, žaliti.
Neka pomisle da li bi svet bio bolji,ili bi oni bili uskraćeni,emotivno siromašniji, da je majka nekog bića koje njima veoma znači(sestra,brat,momak,devojka) odlučila da to dete abortira,nije važno iz kojih razloga koji se smatraju "opravdanim".

U Srbiji se godišnje obavi 220000 hiljada abortusa?
Pa,to je divno!....za one koji nam osvojiše i oteše državu,sa k.urcom,d' izvinete.

ajde ne tupi,ne pravis decu zbog drzave i yebenih albanaca da bi imo da im saljes vojsku,nego zbog sebe.

nema glupljeg argumenta u prici oko abortusa od drzave.ebala vas ona.jel ta drzava pomaze porodiljama il ih uskracuje? jer im garantuje sigurno zaposlenje i primanja za vreme trudnoce i porodiljskog? jel su zene dobri samaricani pa da pre svega misle kako da usrece drzavu na visem nivou a to sto nece bre imati koricu leba i solju mleka da daju to 4-5 dece to nema veze.nisu zene ybn masine za radjanje koje radjaju junake i ratnike sa ciljem da brane i cuvaju zemlju.

koliko ima licemernih muskih odgovora to je strasno.

ko radja decu treba da ih radja iskljucivo zbog sebe!jer je spreman da se zrtvuje,da ih voli,da ulaze u njih,da im se posvecuje i na kraju krajeva hrani i finansira da toliko da ne budu goli bosi i bolesni! to znace deca,a ne sa ciljem dizanja nataliteta. da je drzavi do nataliteta stimulisala bi to na drugi nacin,ko sto sada ne radi.

ajde ne tupi,ne pravis decu zbog drzave i yebenih albanaca da bi imo da im saljes vojsku,nego zbog sebe.

nema glupljeg argumenta u prici oko abortusa od drzave.ebala vas ona.jel ta drzava pomaze porodiljama il ih uskracuje? jer im garantuje sigurno zaposlenje i primanja za vreme trudnoce i porodiljskog? jel su zene dobri samaricani pa da pre svega misle kako da usrece drzavu na visem nivou a to sto nece bre imati koricu leba i solju mleka da daju to 4-5 dece to nema veze.nisu zene ybn masine za radjanje koje radjaju junake i ratnike sa ciljem da brane i cuvaju zemlju.

ko radja decu treba da ih radja iskljucivo zbog sebe!jer je spreman da se zrtvuje,da ih voli,da ulaze u njih,da im se posvecuje i na kraju krajeva hrani i finansira da toliko da ne budu goli bosi i bolesni! to znace deca,a ne sa ciljem dizanja nataliteta. da je drzavi do nataliteta stimulisala bi to na drugi nacin,ko sto sada ne radi.
Navodiš uprvo besmislene razloge,materijalne.
Naravno da ih treba rađati zato što ih voliš,ovde je pitanje zašto ih treba ubijati,a ti ,indirektno, kažeš da ih treba ubiti zato što neće imati ovo-ono,ili zato što ćeš morati da se žrtvuješ.Znam puno primera gde su deca u teškoj sirotinji odrasla u divne i uspešne ljude.
I moji su bili siromašni,kupovali mi dva broja veću obuću da se ne bi desilo da mi omanja,a da nisam stigao da je poderem,itd,bilo je i dana kad smo bili na ivici gladi,ali sve to prođe,i ja sam srećan što nisam na svetu sam,i što nisu samo mene rodili.
Država,to smo mi,kad govorim o državi govorim o nama,ne pričam o vojsci,ni o ratu,već o tome što svi prizivamo-boljem životu-niko nam neće to dati,sami to trebamo stvoriti.Ko će to da stvori,i sa kim?

1.Ne verujem ti da nisi abortirala
2. ti tolerantna :hahaha: :hahaha:

Pa ja znam shta govorim,ti slobodno misli shta hoces

ako ti je toliko je.ebno cudno shto sam takva prema ljudima,i imam takav stav-to je jer sam takva osoba.

Vi ste ti koji niste tolerantni-koji osudjujete i napadarte ljude o kojima nishta ne znate,koji ste puni rechi osude i vredjanja,a valjda,ako ste iole neki normalni vernici znate da se nikad ne baca prvi kamen,cak ni prema '' najgorim ljudima.''

josh ce ispasti da,zato shto ne napadam i ne osudjujem ljude koji naprave greshke,ti mislis da ja moram biti jedna od njih jel :roll:

ako hoces da me upzonash evo,nudim se da idem zajendo sa tobom do gienkologa da me pregleda i da izvadi test da nisam nika bila trudna pa cu ti lepo poshtom poslotai :roll:

neverovatno je koliko ste plitki i glupi ljudi.

Meni je mnogo zao shto su me roditelji do malena tako uchili.

Kako mozes reci da ti ne osudjujes? ti i psujes,sve shvatash pogresno,imas recnik kao kocijash, iskljuciv si i napadas,a ja zagovaram da treba ne samo vezano za abortus,vec kod bilo koga ko je imao neke teshke situacije u zivotu,da to treba sagledati iz vishe ugla I TI IMAS J.EBENI OBRAZ DA MENI KAZES DA NISAM TOLERANTNA PREMA LJUDIMA?

Navodiš uprvo besmislene razloge,materijalne.
Naravno da ih treba rađati zato što ih voliš,ovde je pitanje zašto ih treba ubijati,a ti ,indirektno, kažeš da ih treba ubiti zato što neće imati ovo-ono,ili zato što ćeš morati da se žrtvuješ.Znam puno primera gde su deca u teškoj sirotinji odrasla u divne i uspešne ljude.
I moji su bili siromašni,kupovali mi dva broja veću obuću da se ne bi desilo da mi omanja,a da nisam stigao da je poderem,itd,bilo je i dana kad smo bili na ivici gladi,ali sve to prođe,i ja sam srećan što nisam na svetu sam,i što nisu samo mene rodili.
Država,to smo mi,kad govorim o državi govorim o nama,ne pričam o vojsci,ni o ratu,već o tome što svi prizivamo-boljem životu-niko nam neće to dati,sami to trebamo stvoriti.Ko će to da stvori,i sa kim?
ne uvodim ja besmislene nego vrlo opipljive razloge
pre svega ti si uveo neku pricu nataliteta sa indirektnim pominjanjem kosova (iliti otimanje drzave), a podsecam te da je tema abortus. i naravno da je to glupost teska jer deca i ljudi nisu topovsko meso i bezimena masa koja sluzi "visim cilejvima" pa da ih posmateras ko iste. i uzasavam se svakog ko u opste moze tako da razmislja o ljudima.

Raisa, šlogiraćeš se bre, smiri se :(
izadži na frišak luft časkom, čitam bre sve što si napisala i manje-više O.k., ali spusti malo loptu, će te strefi nešto :)

Ne ne ne ne moze,ne mogu

ne interesuje me,ostali mogu da dizu svoje lopte i dizu svaki j.ebeni dan po pedest puta,i ja sam uljudna i fina e ne moze ! I shta, onda ja dignem svoju loptu i odmah se svi bune ja je samo dignem glasnije,i kad ih sve pogodim krenu da se bune je rkobajagai ja preterano reagujem ali ja reagujem noormalno!:besna:

auuuuu......ja sam zivela ovolike godine u zabludi

Bio bih sretan kada bi u Srbiji zakonodavac dozvolio,a javnost opravdaval abortus u samo dva slučaja:

U svojoj okolini primećujete muškarce koji svojim ponašanjem pokazuju da ni najmanje ne zaslužuju decu,iako ih imaju?

Dok su srpske majke rađale decu,niko od dušmana nije mogao da nam otme državu,čak i kad nam ubije trećinu stanovništva.
Ko nije rodoljub emotivac,neka bude rodoljub praktičar.Može nam biti bolje tek kad budemo imali snažniju državu,a državu čine ljudi.
Oni koji abortus pravdaju nekim materijalnim razlozima (mnogo je takvih) potpuno greše,da ne kažem da ih treba prezirati ....ili, žaliti.
Neka pomisle da li bi svet bio bolji,ili bi oni bili uskraćeni,emotivno siromašniji, da je majka nekog bića koje njima veoma znači(sestra,brat,momak,devojka) odlučila da to dete abortira,nije važno iz kojih razloga koji se smatraju "opravdanim".

U Srbiji se godišnje obavi 220000 hiljada abortusa?
Pa,to je divno!....za one koji nam osvojiše i oteše državu,sa k.urcom,d' izvinete.

Ma kako da ne! Hajde da nam oduzmete svako pravo, i da glasamo i da dišemo i da živimo.
Moje telo, moja stvar. Mogu da ga prodam, iskasapim, mazim i pazim, poklanjam ili nudim. Ko je taj koji će da mi zabrani da sa njim radim šta želim? Kada muškarac bude mogao da začne, kada on bude naticao ko balon tokom 9 meseci, gegao se ko patka, opadala mu kosa, pojavljivale mu se strije, bio na ivici smrti tokom porođaja....e tek onda ćete imati pravo da odlučujete. Ovako, vi ste samo davaoci sperme, i ništa više!
I da li zaaaista mislite da je abortus ešto lako i lepo. Hiljadu stvari može krenuti po zlu tokom te "rutinske operacije", da ne pominjem da se u zemlji Srbiji ni anestezija ne dobija tokom abortusa (navodno je tako bolje...aha, kako da ne...). To je odluka sa čijim posledicama živiš ostatak života......
I kad ste već toliki dušebrižnici, što ne koristite kondom, i smanjite broj abortusa u zemlji? Nego bude "ne brini draga, paziću." (za ovaj deo žene su guske što dozvoljavaju da ih neko drugi "pazi" kao da su retardirane...al to je peta tema).
Što se rodoljublja tiče, ne rađam decu državi, nego sebi. I puca mi brus za natalitet, belu kugu i slične nebuloze. Neće država da mi hrani, oblači i školuje dete, nego ja. Zato ja i odlučujem da li ću, kada i koliko dece da imam......

e ne mogu sad da stignem sve detaljno da iscitam al hocu kad se vratim
kakva bre opravdanost ako ste spremni da se hebete spremni ste i da snosite posledice sve moguce...joj kao jadna klinka od 16, 17..kada joj je ulazila ki.ta onda je bila odrasla...a kada je trebalo snositi posledice neodgovornog ponasanja onda je dete..more bre..nije problem da li je neko svesno pristao na neodgovorno ponasanje...ali onda ne moze da kuka i odstrani hirurski posledice..pored sve crne kontracepcije koja postoji danas posle pilule za jutro posle neko bi da ne razmislja ali ondak pa sta sad ode i ubije ljudski zivot ko ispijanje kafe...hebi ga nisam spremna...m crkni

Tacno....sve su to samo izgovori za neodgovorno ponasanje...z:((z:(

:ok: ,,,

mislim
a zasto je dete (il kako kazete ljudski zivot) zaceto silovanjem manje vredno nego dete zaceto u dobrovoljnom seksualnom odnosu? zasto ono ima manje prava da se rodi nego ovo dete posledica neodgovornog ponasanja? ili dete sa ozbiljnim fizickim problemima i bolescu? njihovi zivoti....ne vrede jednako kao zivoti ovih drugih? zasto? :neutral:

ne uvodim ja besmislene nego vrlo opipljive razloge
pre svega ti si uveo neku pricu nataliteta sa indirektnim pominjanjem kosova (iliti otimanje drzave), a podsecam te da je tema abortus. i naravno da je to glupost teska jer deca i ljudi nisu topovsko meso i bezimena masa koja sluzi "visim cilejvima" pa da ih posmateras ko iste. i uzasavam se svakog ko u opste moze tako da razmislja o ljudima.
Užasavaj se čega i koga god hoćeš hoćeš.Izneo sam svoje mišljenje,bez namere da ga nametnem kao apsolutnu istinu,ali sa namerom da dam skroman doprinos temi,a tema je "Abortus,da ili ne?"Naveo sam svoje razloge za,i razloge protiv,ne da bih tebe provocirao,ili bilo koga drugog,već da bih obrazložio svoje mišljenje.
Nesreća je upravo u tome što mnoge misle kao ti,a velike će uspeh biti ako,bar jedna,ostane zamišljena posle onoga što sam ja napisao.
Ne znam otkud ti ideja da mi objašnjavaš da deca nisu bezimena masa,i topovsko meso.
Zar možeš da misliš da bih ja stvarao decu i slao ih pred topove,kao bezimenu masu?
Tvoji razlozi jesu opipljivi,i konkretni,ali ja ne mislim da trebaju biti bitni prilikom odluke o abortusu.Štaviše,oni nisu suštinski bitni u čitavom životu nekog deteta,samo u jednom periodu,a i to prođe,odrastu,zarađuju,budu bolji roditelji,itd.
U mom komšiluku ima jedna žena sa četvoro dece,i lenjim mužem dostojnim prezira.Ona je nezaposlena,on je muzičar(sve u svemu-svirač qurcu)Ipak,ona nije abortirala,rodila je svako dete(čak i da nije svako,ali naglašavam,ima četvoro) i meni je mnogo lepa ta slika,daleko lepša od onih koje mnogo češće mogu da vidim.Jeste ona davala čaj deci,umesto mleka,jeste bilo teško,jeste oskudica,ali ona je,po mom mišljenju,uradila mnogo dobru stvar za sebe,za njih,za društvo(a time i za tebe i mene,i sve druge).
Sve što pominješ-dodatak,posao,ovo-ono,neko treba da stvoriovde,ne u Skandinaviji,neko da napravi uslove i pare,ali ko će to uraditi ako je sve manje ljudi?Neko pomenu Skandinaviju,kao primer blagostanja,a i gore je mali natalitet.
Nije problem standarad niti to treba da bude razlog za abortus,to hoću da kažem.Ako neka misli da je to dobar razlog,neka abortira,ali je strašno što to postaje opšteprihvaćeno mišljenje,čini se.
Eto,ukratko sam pokušao da obrazložim svoj stav,moguće je da nisam uspeo,i da bi se složili kada bih detaljno i potpuno jasno objasnio zašto tako mislim,ali to bi potrajalo.

Back