ne uvodim ja besmislene nego vrlo opipljive razloge
pre svega ti si uveo neku pricu nataliteta sa indirektnim pominjanjem kosova (iliti otimanje drzave), a podsecam te da je tema abortus. i naravno da je to glupost teska jer deca i ljudi nisu topovsko meso i bezimena masa koja sluzi "visim cilejvima" pa da ih posmateras ko iste. i uzasavam se svakog ko u opste moze tako da razmislja o ljudima.
Užasavaj se čega i koga god hoćeš hoćeš.Izneo sam svoje mišljenje,bez namere da ga nametnem kao apsolutnu istinu,ali sa namerom da dam skroman doprinos temi,a tema je "Abortus,da ili ne?"Naveo sam svoje razloge za,i razloge protiv,ne da bih tebe provocirao,ili bilo koga drugog,već da bih obrazložio svoje mišljenje.
Nesreća je upravo u tome što mnoge misle kao ti,a velike će uspeh biti ako,bar jedna,ostane zamišljena posle onoga što sam ja napisao.
Ne znam otkud ti ideja da mi objašnjavaš da deca nisu bezimena masa,i topovsko meso.
Zar možeš da misliš da bih ja stvarao decu i slao ih pred topove,kao bezimenu masu?
Tvoji razlozi jesu opipljivi,i konkretni,ali ja ne mislim da trebaju biti bitni prilikom odluke o abortusu.Štaviše,oni nisu suštinski bitni u čitavom životu nekog deteta,samo u jednom periodu,a i to prođe,odrastu,zarađuju,budu bolji roditelji,itd.
U mom komšiluku ima jedna žena sa četvoro dece,i lenjim mužem dostojnim prezira.Ona je nezaposlena,on je muzičar(sve u svemu-svirač qurcu)Ipak,ona nije abortirala,rodila je svako dete(čak i da nije svako,ali naglašavam,ima četvoro) i meni je mnogo lepa ta slika,daleko lepša od onih koje mnogo češće mogu da vidim.Jeste ona davala čaj deci,umesto mleka,jeste bilo teško,jeste oskudica,ali ona je,po mom mišljenju,uradila mnogo dobru stvar za sebe,za njih,za društvo(a time i za tebe i mene,i sve druge).
Sve što pominješ-dodatak,posao,ovo-ono,neko treba da
stvoriovde,ne u Skandinaviji,neko da napravi uslove i pare,ali ko će to uraditi ako je sve manje ljudi?Neko pomenu Skandinaviju,kao primer blagostanja,a i gore je mali natalitet.
Nije problem standarad niti to treba da bude razlog za abortus,to hoću da kažem.Ako neka misli da je to dobar razlog,neka abortira,ali je strašno što to postaje opšteprihvaćeno mišljenje,čini se.
Eto,ukratko sam pokušao da obrazložim svoj stav,moguće je da nisam uspeo,i da bi se složili kada bih detaljno i potpuno jasno objasnio zašto tako mislim,ali to bi potrajalo.