A-smyle

Ja sam bio u Budimpesti na testovima za tu gimnaziju, nisam prosao ali moj drug jeste. Kaze mi da je nastava busan ****, prijemni mi je bio iz tri dela:
1.matematika (pola sata)
2.srpski - citas neka 2 texta i odgovaras na 19 pitanja (pola sata) a tekstovi su predugacki
3.intervju sa neka 3 smaraca

Ograniceno ti je sve, imas odredjeno vreme za ucenje , ovi sa v. dobrim uspehom uce sami odredjeno vreme, a ovi sa nizim uce sa profesorom, jedino sa odlicnim uspehom mozes da izlazis u grad i to tek 2-3 godina do 22h, tako da ti toplo ne preporucujem, a i moras malo da budes budzovan, tj roditelji moraju dati budu advokati, doktori itd...

Cek,budzovani....Zbog visine skoalrine????Kolika je?

pa kod mene nigde ne pise uskrs u potpisu, za uskrs sam obicnoi sa familijom, mozemo i vanredno

Ae, necemo vise da se zezamo, ljute se forumasi... :roll:

Jedno pitanje:Zasto ne otvorite posebnu temu za ugovaranje date,i deo za tu gimnaziju,a ovde ostavite A-Smylovce da pisu o tome....????

Jedno pitanje : Zar nije bolje da bar neko pise na temi, nego da tema stoji tako bezveze? Nikome malo sale nije skodilo, al' ae ako ti toliko smeta nema veze, necemo se saliti... :roll::roll::roll:

PS. I debilno zvuci "za ugovaranje date" mogla si napisati na srpskom "za ugovaranje sastanaka" ili ako bas hoces da ubacis nesto na engleskom "za ugovaranje date-ova" ... :dash:

Slazem se sa Lil_devil93......Bolje je da se na temi pise i o gimnaziji u Budimpesti nego da "zvrji' prazna.......Ipak je i ta gimnazija "skolovanje u inostranstvu"........

Ae, necemo vise da se zezamo, ljute se forumasi... :roll:

Jedno pitanje : Zar nije bolje da bar neko pise na temi, nego da tema stoji tako bezveze? Nikome malo sale nije skodilo, al' ae ako ti toliko smeta nema veze, necemo se saliti... :roll::roll::roll:

PS. I debilno zvuci "za ugovaranje date" mogla si napisati na srpskom "za ugovaranje sastanaka" ili ako bas hoces da ubacis nesto na engleskom "za ugovaranje date-ova" ... :dash:
Ma ne smeta meni,a i da mi smeta nije bitno.Nego kazem to zato,sto mi moze promaci ako neko napise nesto bitno o A-Smyle,.......

Slazem se sa Lil_devil93......Bolje je da se na temi pise i o gimnaziji u Budimpesti nego da "zvrji' prazna.......Ipak je i ta gimnazija "skolovanje u inostranstvu"........

Hvala na podrsci... :flert:

Ma ne smeta meni,a i da mi smeta nije bitno.Nego kazem to zato,sto mi moze promaci ako neko napise nesto bitno o A-Smyle,.......

Ma nema da brines! ;)

Znaci ja na kratko vreme odem sa foruma i sve ode u tri lepe.........sargarepe.

SAAAAAAAAAAALIM SEEEEEE!!!!!!!!!!!!!

Dosli mi juce u goste rodjaci iz Amerike.Zive u Feniksu-Arizoni.
Tek sam juce upoznao rodjaku koja je tek napunila 8 godina(Slabo zna srpski).
Ona je tamo tek neki drugi razred.I tako pitam ja nju, cisto iz zezanja(na engleskom), koliko je 7+ 7.
Ona me gleda zebezeknuta, ko da sam je pitao ne znam sta. Ovde u Srbiji, moja mladja sestra je u drugom razredu
i vec su ucili celu tablicu mnozenja. **** te lebac koliko smo napredniji od njih.

Svejedno, posto vidim da tema polako propada, palo mi na pamet da zapocnemo neku glupu temu
i tako odrzimo u zivotu a-smyle temu. Ima li neko rodjake u Americi i ako ima napistite kakvi su i u kom delu Amerike zive.
Rekoh glupa tema . Ako nekom nesto bolje padne na pamet, samo napisite temu za tu vasu temu.

Uostalom, ako ovo ne uspe, uvek mozemo da pisemo viceve.

Poslednja izmena:
Ima li neko rodjake u Americi i ako ima napistite kakvi su i u kom delu Amerike zive.

Rodjake ne... Ali imamo dosta prijatelja po Amrici dosta... Ali su to vecinom Srbi i Bosanci koji su otisli za vreme rata, pa sad zive 9128712361273 puta bolje nego mi ovde... xD Mnogo ih ima u Cikagu i u Micigenu, par u Kanadi i jedni u Njujorku... ;)

A cistokrvnih Amera znam samo par... :)

Ranije u forumu sam napisao da mi je prijateljica pre par godina bila preko a-smyle-a u Americi.
Rekla mi je da kada dobijemo rezultate u aprilu, one koji su prosli zvace na neku vrstu obucavanja.
Tipa, kako zivot u Americi funkcionise, sta mozemo, a sta ne mozemo da radimo itd.
Ona je dosla u Spoken(drzava Vasington)-grad u kojem se nalazila njena porodica domacin neke 2 nedelje pre pocetka skolske godine, otprilike sredinom avgusta. Porodica ju je sacekala na aerodromu
i svi su je izgrlili i izljubili(To je verovatno neki nacin da opuste ucesnike programa). Potom su je odvezli njihovoj kuci. Domacini su joj bili mladi bracni par oboje ekonomisti.Imala je svoju sobu i zivela je sa tri psa i jednom mackom. Bogata porodica. Pre pocetka skoloske godine odveli su je do njene skole gde se upoznala sa par buducih prijatelja i prijateljica. Amerikanci i tokom letnjeg raspusta u skolama imaju treninge kosarke, ragbija, odbojke itd. Posto je ona ovde trenirala odbojku upisala se tamo, tako da je mnogo dece upoznala pre prvog dana skole sto joj je sigurno mnogo olaksalo pocetak skolovanja. Rekla mi je da se prostor na kojem se nalazi skola i sve okolne zgrade koje pripadaju skoli zove Kampus(eng.-campus).Sigurno ste vec culi za to. Tamo su profesori mnogo spremniji da pomognu uceniku i da ga saslusaju ukoliko on/ona ima nekih problema. Takodje, tamo se retko jede zdravo, gotovo svi obroci su joj bili fast food(MCDonalds, Pica, Spagete, Lazanje itd.). Ako hoces tamo da ostanes mrsav moras dosta da vezbas. Kada se vratila bila je deblja za nekih 8 kila.
Posle par meseci ovde vratila je prvobitnu tezinu.
Rekla je da joj je vreme provedeno tamo bilo izuzetno iskustvo i da se nije pokajala sto je otisla.

Back