A-smyle

Dziberu,nemoj da ti manjak za po...............z:lol:z:lol:z:lol:

Hahahahah... Legendarno... xD

Znaci ja se malo nasalio a vi se odma 'fatili grudve a?

cccc

Naravno, i to u glavu da je malo rashladi, da se ne zezas sa necijim zivcima... Msm mene nije tol'ko dotaklo, al' opet ima ovde ljudi koji bi bas zeleli da idu, pa nije lepo...

Da se ti njima lepo izvinis... ;) xD Salim se... Nije mi toliko stalo do Amerike, al' zbog ovog gripa sve neke budalastine, pa reko' ako i ovo zaje*u zbog gripa onda stvarno... xD

Ja non-stop svracam... Al' nzm o cemu da pisem...

Evo tema... ,, Da li ko ima second thought-se?" ... Ja imam... Sad nzm vise dal' mi se ide ili ne... z:(

Nemoj tako.
To ti se desava zato sto ima jos dosta do rezultata pa ti je dojadilo da cekas.

Ajde neka veselija tema.
na primer:
nabroj 5 gradova koja bi najvise voleo da posetis u USA.

Ja: Los Angeles,Las Vegas,Washington D.C.,Denver,New York.

A vi

Nemoj tako.
To ti se desava zato sto ima jos dosta do rezultata pa ti je dojadilo da cekas.

Nije mi dojadilo... Nego sam pocela malo da razmisljam o losim stranama...

Kao npr. Kako cu da nastavim sa mojim gradivom? Dal cu se snaci sa njihovim recima izzzzz biologije ili hemije??? Kako da kazem organela? -.-

Onda razmisljala sam i o tome da necu ovde biti godinu dana... Nece biti isto sa mojim bliskim prijateljima... Nije to par dana, nego deset meseci! Promenice se oni kao licnosti, a i ja cu sigurno... :/

Razmisljam tako o 100 stvari koje bi mogle da se iskomplikuju... :cistisneg:

A sto se tice gradova... To su ovim redom : New York, Los Angeles, Miami, California i Chicago... Cak i sama pomisao me natera da se nasmesim... ;)

Poslednja izmena:
@Lil:
I ja sam o tome razmisljao.O njihovim strucnim recima.Al dobro,necu hemiju izabrati sigurno.Tamo ionako biras predmete.
Sto se tice prijatelja i devojke,ni za koga nisam toliko vezan da ne mogu bez njih.Prosto takav sam.Veci mi je problem za porodicu.Sto se tice domaceg gradiva,to ne smatram problemom.

@Dlon:
Ima ih jako mnogo,al evo 5:
Boston,NYC,Miami,Las Vegas,LA.......a ima ih jos milion.Sve bih voleo da posetim.

Kao npr. Kako cu da nastavim sa mojim gradivom? Dal cu se snaci sa njihovim recima izzzzz biologije ili hemije??? Kako da kazem organela? -.-
Za biologiju (tj. taj biohemijski deo biologije) nema mnogo problema, jer oni koriste poengležene latinske nazive, jedino što je izgovor verovatno čudan a ono što je napisano nema problema sa razumevanjem, tako se zovu i kod nas - organelle, meiosis itd. Problem može da bude u ovom prirodnjačkom delu biologije, za reči kao što su lukovica, stabljika itd. i te stvari koje se uče u 4-5 razredu, ali to može da se nađe u ilustrovanim enciklopedijama

Jao,ja bas dugo nista nisam pisala...E,i ja se dvoumim,ali to je potpuno normalno..Pa ne odlucujes svaki dan da tek tako odes u stranu zemlju na skoro godinu dana...Ali ako ti stignu rezultati da prolazis,onda ce ti biti lakse..=) ...nadam se xD
Sto se tice gradova-NYC,San Francisco,Washington,Seattle,LA
Btw,Happy NY :zskace::zjelka:

@Lil:
.Al dobro,necu hemiju izabrati sigurno.Tamo ionako biras predmete.

Ja moram da izaberem hemiju, jer je imam u trecoj godini, a NE PADA MI NA PAMET da je posle naknadno polazem, a u Americi da ucim... xD

Problem može da bude u ovom prirodnjačkom delu biologije, za reči kao što su lukovica, stabljika itd.

Joj, da... :/

A prvo da nam jave da li smo prosli,pa cemo tek onda da razmisljamo o ostalom.....

Znam da ne treba da razmisljam pre, ali prirodno je, ljudi smo... xD Moram sad da razmislim dobro, jer ako prodjem onda imam samo par dana da razmislim jesam li sigurna da idem ili nisam, ofc da mogu i dan pred put da otkazem, al' ne bih ih tako ispalila...

Sumnjam da cu proci, al' takva sam, uvek razmisljam unapred... puno unapred... tako da ovo nije nista neuobicajeno... ;)

Ja sam drustevni smer,nemam hemiju u trecoj,tako da je ne uzimam svakako.z:lol:
I ja uhvatim sebe kako razmisljam,ali se onda nateram da prestanem,posto ima jako mnogo jos da se ceka.Poludece ako samo o tome budem mislio,mada priznajem da je tesko.

Ja se nesto i ne radujem tom pozivu, lakse bi mi bilo da ne prodjem... I onda ne moram da lupam glavu dal da idem ili ne... I ako prodjem, a ne odem, nekad bih se mozda pokajala... Ma nzm...

Najbolje da ne prodjem i nikom nista! xD

Ja moram da izaberem hemiju, jer je imam u trecoj godini, a NE PADA MI NA PAMET da je posle naknadno polazem, a u Americi da ucim... xD

Obavezno biraj AP Chemistry. AP je skraćenica od Advanced Placement i tu se radi hemija na nivou naše gimnazijske. Ako uzmeš samo Chemistry, radi se na nivou osnovne škole.

* * *

Što se tiče lukovica i sličnog, dobro kaže Peyton, ima tih dictionary enciklopedija, ja sam viđao po Mamutu/IPS-u enciklopedijski slikovni rečnik od DK. Ima skoro kvadratne korice (kao bukvar) samo manjeg formata.
DK je Dorling Kindersley izdavačka kuća i ima veći broj tih enciklopedijica na raznim nivoima školovanja.

Zanimljivo je da je taj rečnik jedna od retkih enciklopedijica iz te edicije koju nisam kupio; imam opštu "visual" enciklopediju (uglavnom zbog mapa i podataka o državama), science enciklopediju* i animal enciklopediju. Doduše imam i onu o dinosaurusima, ali veliko izdanje a ne to malo.
*jedno vreme na početku reforme školstva je kružila priča da će biolozi moći da predaju science deci u 3,4,5 razredu, pa sam kupio knjigu da se malo potkujem fizikom (koja mi ne ide nikako). Posle je to propalo...

@Jukie
E, ti si neki novi lik... Pa reci mi samo gde si ti, jesi u Americi ili sta? Jesi nase godiste ili...? xD Nista mi nije jasno otkud ti na temi... Ali dobrodosao... :D
Ne, biolog beogradski, bio na par zamena u školi svojevremeno dok sam planirao karijeru kao nastavnik (ali ne u poslednjih par godina) pa zato malo pišem po ovim školskim temama :snesko5:, ali sam dosta čitao na netu šta pišu američki nastavnici pa sam se i priključio na neke njihove mejling liste i objašnjavali su mi sve i svašta kako je kod njih (a i ja njima kako je kod nas, to im je egzotično)

a i ja njima kako je kod nas, to im je egzotično

I ja sam se zacudila kad sam cula koliko je njima zanimljivo to sto smo mi iz Evrope i koliko zele da nauce novog o nama, o Srbiji i uopste o Evropi... :)

A Lil_devil,ako ti prodjes a ja budem zamena,ti onda odustani,ako ti se vec ne ide,posto ja gorim od zelje da odem.z:mrgreen::zskace:

Lil_devil93 veruj mi, ako te prime, neces ni razmisljati o odustajanju.

Daleko od toga da mi se ne ide... Nego previse razmisljam o posledicama koje bi mogle da se dese, da se ne bih zeznula... Sta reci? Sem da sam jarac... (-.-)

Jes' da ovo nema veze sa temom, ali bih stvarno voleo da upoznam @Lil_devil93.
Kol'ko si detaljna, i predana obavezama... Zanimljivo...! :D

To je bilo ironicno? :prstic:

I ja sam se zacudila kad sam cula koliko je njima zanimljivo to sto smo mi iz Evrope i koliko zele da nauce novog o nama, o Srbiji i uopste o Evropi... :)
Mislim da im je najčudnije kada prvo vide koliko stvari imamo zajedničkih sa njihovom kulturom, pa onda odjednom nalete na nekoliko dijametralno suprotnih stvari. Imaju razne običaje i pojmove koje mi nemamo, a oni ih imaju od pamtiveka, pa im je neobično kako uopšte funkcionišemo bez njih, npr. (da se držimo teme o školama kad smo već tu) cheerleaders, detention, in-school-suspension, community service, fundraising, razne vrste tih prom-ova i homecoming-a (koje kod nas sve prevode sa "maturski ples"), IEP, 504, 70 odsto poena za dvojku, pa i sama naša podela gradiva na predmete im je takva da samo zinu pa gledaju (krenuo ja da im objašnjavam da mi imamo biologiju za peti razred, šesti, sedmi, osmi, prvi srednje, drugi srednje, treći srednje...)
Edit: da, i oni stalno imaju standardizovane testove i nešto što se zove NCLB, to je neka reforma zbog koje je moguće da će svi nastavnici da pogube poslove za par godina (ako svi đaci ne polože te testove sa određenim brojem poena, škola ide na crnu listu, pa je posle par godina preuzima država (?) i zapošljava potpuno novi kadar)

Poslednja izmena:

Back