A-smyle

@DLON Jedi go'na... Sve sebe ubedjujem da ako prodjem ne idem i da nista necu propustiti... I sad ti ovo pises... Aaaaaaaaaaa... Ja stvarno nzm sta cu raditi... Najbolje da ne prodjem... ;)

Rodjake ne... Ali imamo dosta prijatelja po Amrici dosta... Ali su to vecinom Srbi i Bosanci koji su otisli za vreme rata, pa sad zive 9128712361273 puta bolje nego mi ovde... xD Mnogo ih ima u Cikagu i u Micigenu, par u Kanadi i jedni u Njujorku... ;)

A cistokrvnih Amera znam samo par... :)

Pa sad ispade da kod njih cvetaju ruze,a ovde je kao u Avganistanu.......Prvo, i ti ljudi koji su otisli tamo za vreme rata su se dooobro namucili,nisu svi odmah seli u pentahouse-e na Menhetnu.......Ljudi tamo rade kao crnci,malo izlaze vikendima......Pa kad sam bio u Becu,tmao ima stvarno mnogo nasih ljudi,ali rade od ujutru do uvece,na ulicama se ne vide ljudi posle 10 sati......

Ranije u forumu sam napisao da mi je prijateljica pre par godina bila preko a-smyle-a u Americi.
Rekla mi je da kada dobijemo rezultate u aprilu, one koji su prosli zvace na neku vrstu obucavanja.
Tipa, kako zivot u Americi funkcionise, sta mozemo, a sta ne mozemo da radimo itd.
Ona je dosla u Spoken(drzava Vasington)-grad u kojem se nalazila njena porodica domacin neke 2 nedelje pre pocetka skolske godine, otprilike sredinom avgusta. Porodica ju je sacekala na aerodromu
i svi su je izgrlili i izljubili(To je verovatno neki nacin da opuste ucesnike programa). Potom su je odvezli njihovoj kuci. Domacini su joj bili mladi bracni par oboje ekonomisti.Imala je svoju sobu i zivela je sa tri psa i jednom mackom. Bogata porodica. Pre pocetka skoloske godine odveli su je do njene skole gde se upoznala sa par buducih prijatelja i prijateljica. Amerikanci i tokom letnjeg raspusta u skolama imaju treninge kosarke, ragbija, odbojke itd. Posto je ona ovde trenirala odbojku upisala se tamo, tako da je mnogo dece upoznala pre prvog dana skole sto joj je sigurno mnogo olaksalo pocetak skolovanja. Rekla mi je da se prostor na kojem se nalazi skola i sve okolne zgrade koje pripadaju skoli zove Kampus(eng.-campus).Sigurno ste vec culi za to. Tamo su profesori mnogo spremniji da pomognu uceniku i da ga saslusaju ukoliko on/ona ima nekih problema. Takodje, tamo se retko jede zdravo, gotovo svi obroci su joj bili fast food(MCDonalds, Pica, Spagete, Lazanje itd.). Ako hoces tamo da ostanes mrsav moras dosta da vezbas. Kada se vratila bila je deblja za nekih 8 kila.
Posle par meseci ovde vratila je prvobitnu tezinu.
Rekla je da joj je vreme provedeno tamo bilo izuzetno iskustvo i da se nije pokajala sto je otisla.
Mozes li malo detaljnije o tome???
Inace,sve je super,osim te hrane.To ce me smetati.Navikao sam na zdravu hranu,al ***.Mora nesto da se zrtvuje.;) Vezbacu jos vise nego ovde,pa ce valjda biti OK.
Takodje me zanima,sta se "desavalo" sa njom kad se vratila........

Mozes li malo detaljnije o tome???
Inace,sve je super,osim te hrane.To ce me smetati.Navikao sam na zdravu hranu,al ***.Mora nesto da se zrtvuje.;) Vezbacu jos vise nego ovde,pa ce valjda biti OK.
Takodje me zanima,sta se "desavalo" sa njom kad se vratila........

To obucavanje se zove PDO Pre Department Orientation... Ides u BG u hotel i imas sastanke i sednice gde objasnjavaju kako je tamo, kakve su skole itd. itd... ;)

Pa sad ispade da kod njih cvetaju ruze,a ovde je kao u Avganistanu.......Prvo, i ti ljudi koji su otisli tamo za vreme rata su se dooobro namucili,nisu svi odmah seli u pentahouse-e na Menhetnu.......Ljudi tamo rade kao crnci,malo izlaze vikendima......Pa kad sam bio u Becu,tmao ima stvarno mnogo nasih ljudi,ali rade od ujutru do uvece,na ulicama se ne vide ljudi posle 10 sati......

Nije ni kod nas lose, i znam da su se namucili u medjuvremenu, ali sada mnogo bolje zive... Devojka jedna, cerka prijatelja mojih roditelja koji su sada u Americi, vrlo je talentovana za slikanje, pa je nakupila puno nekih stipendija i proputovala puno po Severnoj i Juznoj Americi, u Aziji i u Evropi... Tako da ako si pametan ili talentovan ne cvetaju samo ruze, vec i pare... :mrgreen:

Nadam se da ces da prodjes.

Hvala... I nadam se da cu imati hrabrosti da ako prodjem da odem... A ja tebi i svima na forumu zelim da prodjete... :D

@Lil_devil93 Pricao je moj otac skorije sa jednom zenom iz Kanade,msm Srpkinja samo zivi u Kanadi pa dosla na kratko.....Radi kao stomatolog.....Kaze da razmislja da se vrati,kaze da Indusi i Kinezi toliko spustaju cene da je to sramota.....Ne kazem da je u toj Americi lose,stavise, i ja sam se jedno vreme primio da idem u Ameriku da zavrsavam skolu itd....Ali nzm,dosta se gubi,posle treba upisati fakultet ovde....A sto se posla tice,bas je tesko,treba ga naci,posle te i otpuste pa radi sve,samo ne ono sto ti je struka

@Lil_devil93Ne kazem da je u toj Americi lose,stavise, i ja sam se jedno vreme primio da idem u Ameriku da zavrsavam skolu itd....Ali nzm,dosta se gubi,posle treba upisati fakultet ovde....A sto se posla tice,bas je tesko,treba ga naci,posle te i otpuste pa radi sve,samo ne ono sto ti je struka

Cek, cek, cek... Jesi ti prosao u treci krug za A-SMYLE?

Ja sam prilicno sigurna da cu nesto u Bg-u..Medicina ili Psihologija na Filozofskom fakultetu su mi sad na vrhu liste...
Btw Lil_devil93, komentar 666 :cool:;)

E, verujes li mi da sam jedno vreme obracala paznju da bih namerno stavila ja 666 comm, ali u medjuvremenu zaboravih... Kad ono slucajnost... :) A mozda i nije...:zper: Mozda je sudjeno... ;) Ma nista na ovom svetu nije sudjeno, ipak sam ja lil_devil... :mrgreen: xD

Auuuuu,sad si pogresio......Sad moras post od pola strane da iskucas i da sve lepo objasnis........:D:D:D:D:D:D

Potpuno se slazem! Sam je sebi iskopao grob... *r.i.p.* :pop: :D Ae DLON, deder zasuci rukave! ;)

Nije lako stici do Kembridza. Testovi koje je moj brat polagao su izuzetno teski, ali je uspeo da dobije stipendiju. A posto su testovi i intervju teski, i ima velike konkurencije, a moja zelja je da takodje odem na Kembridz, nije u mom interesu da povecam konkurenciju dajuci vam informacije. Tako da, bez uvrede, ne mogu vam dati bilo koju informaciju. Koliko god da se ljutite, mislim da cete razumeti logiku mog razmisljanja.

Poslednja izmena:
Koliko god da se ljutite, mislim da ce te razumeti logiku mog razmisljanja.

Sirenje informacija o tome kako je bilo na intervjuima i testovima i sta su pitali je takodje bilo za nas povecavanje konkurencije... ;) Al' smo ipak rekli sve sto smo mogli... ;) Nema veze DLON, ima razlicitih ljudi i razlicitih razmisljanja... :roll:

PS. Cete se pise sastavljeno... :huh: I ti bi na Kembridz... :ljutko:

Back