A-smyle

E ja sam prošla prvi, bila u drugi krug, i tako sad čekam ako mi jave da sam prošla. . . Al ovaj, čula sam kako su se neki baš pokajali što su išli, kao oni tamo su sebični i sve,. . . ne možeš da nadješ neko društvo vredno spomena. i ne izlazu nešto sdruštvom ko ovde sve ono cio dan pred tv ili comp.
Pa sad ne znam... ne izgleda mi super ko prije. . . čak i ako prolazim.

E ja sam prošla prvi, bila u drugi krug, i tako sad čekam ako mi jave da sam prošla. . . Al ovaj, čula sam kako su se neki baš pokajali što su išli, kao oni tamo su sebični i sve,. . . ne možeš da nadješ neko društvo vredno spomena. i ne izlazu nešto sdruštvom ko ovde sve ono cio dan pred tv ili comp.
Pa sad ne znam... ne izgleda mi super ko prije. . . čak i ako prolazim.

Ja ni od koga nisam cula da je imao negativna iskustva... Kad je taj "neko" ko ti je to pricao bio u Americi?

Ja ni od koga nisam cula da je imao negativna iskustva... Kad je taj "neko" ko ti je to pricao bio u Americi?

*** sta to ima zanimljivo tamo?....Imaju vise para,ipodove,iphonove,sony 3,voze skupa kola pocev od 16 godine,imaju diznilende...Sve je to propaganda na TV-u,inace zive gore od nas...
Kod njih radis od 23 do 80 godine,***** takav zivot....

Petre, kod nas radis isto toliko i jedva imas za hleb. Kod njih radis toliko i imas i za hleb i za ipod i iphone.
Od mog komsije brat zivi tamo. Ostao je bez posla uoci ove krize i prima socijalnu pomoc.
Ima vecu socijalnu pomoc, nego moja majka platu, a radi 8 sati dnevno.
I da nagovestim, kako je covek pre otpustanja radio kao drvoseca. Znaci nije visok polozaj.
A moja mama radi u prodavnici mesovite robe.

Pa ti vidi ko bolje zivi.

Petre, kod nas radis isto toliko i jedva imas za hleb. Kod njih radis toliko i imas i za hleb i za ipod i iphone.
Od mog komsije brat zivi tamo. Ostao je bez posla uoci ove krize i prima socijalnu pomoc.
Ima vecu socijalnu pomoc, nego moja majka platu, a radi 8 sati dnevno.
I da nagovestim, kako je covek pre otpustanja radio kao drvoseca. Znaci nije visok polozaj.
A moja mama radi u prodavnici mesovite robe.

Pa ti vidi ko bolje zivi.

Kod njih je sve skuplje,znam stric od mog caleta godinama zivi tamo,npr jedna jabuka 1 dolar,znaci jedna jabucica 60 dinara...Ja imam za hleb i za net...Vi ne shvatate da njihova propagande utice na vase male mozgove.Gledate serije,filmove svi oni voze dobra kola,imaju ekstra kuce,samo tata radi dok mama ostaje kuci...To oni tako pokazuju,retko gde pokazuju onu drugu stranu.Dzabe njemu sto ima platu 1500 dolara,kod nas bi ziveo kao bog,ali tamo jedva prezivi.Evo jedni ljudi tamo,rodjaci mogu prijatelja,treba da idu u penziju.Penzija im iznosi 1000 dolara.Oni sa time NE MOGU da prezive,pa se zato sele nazadu u Srbiju.Uzgredi SVAKI Amerikanac placa kucu(kirija,ili kredit),zdravstveno,ogromne poreze...Sada se klinci napale sto u filmu njihovog omiljenog glumca vide Ameriku pa ceznu za njom i zivotni san im je da odu nekako i zive tamo...Dovoljno je samo da si sposoban i ovde mozesda zivis kao bog,samo da si spospban nista drugo....

Poslednja izmena:
Vidi ti ovako. Ja sam dobio na A- smyle, kad sam prosao u treci krug primer cena iz amerike. :D

Komplet za salu ( patike, trenerka ( oba dela ), sorc i majica, benneton ) iznosi 20 dolara.

Nadji ti to ovde za 2000 dinara.

Inace, nema ti ovo sta ja pricam veze sa TV- om. Tetka mi je zivela u Kanadi godinama, imam mnogo prijatelja tamo.
Pre bih rekao da su tebi vidici ograniceni, nego meni. Prestani da mrzis, i otvorice ti se oci.

Vidi ti ovako. Ja sam dobio na A- smyle, kad sam prosao u treci krug primer cena iz amerike. :D

Komplet za salu ( patike, trenerka ( oba dela ), sorc i majica, benneton ) iznosi 20 dolara.

Nadji ti to ovde za 2000 dinara.

Inace, nema ti ovo sta ja pricam veze sa TV- om. Tetka mi je zivela u Kanadi godinama, imam mnogo prijatelja tamo.
Pre bih rekao da su tebi vidici ograniceni, nego meni. Prestani da mrzis, i otvorice ti se oci.

Ma jeste sve je dzaba,svi oni tamo zive kao bogovi,mi smo ovde najveca sirotinja....Moj deda zivi tamo dosta godina,sad neki prijatelji od tvoje tetke....Znas li bre koliko skolovanje iznosi tamo?OD 20.000 dolara do 50.000-60.000,oni ceo svoj zivot stede da bi im deca mogla da idu na koledz,a ko nema u Americi koledz,je kao da nema osnovnu ovde kod nas,i svaki idiot moze da zavrsi koledz....Plus oni placaju kuce,zdravstveno i to kosta mnogo.Nadji na netu koliko beskucnika zivi u SAD-u....Tipican americki film govori koliko je dobar zivot tamo,a u Rusiji i ostalim zemljama protivnicima umiru od gladi...A kad zavrsis faks u Srbiji definitivno si pametniji i bolji nego u Americi,pola Amerikanaca i vise milsi da je Evropa jedna drzava :confused:....Toliko o njihovm sistemu obrazovanja....

@Alan vi Britannia :aha: E, nek' si mu rekao... Da nisi ti, ja bih! :)

I btw da dodam, Petre, ovo je tema za ljude koji zele da odu na razmenu studenata u AMERIKU, samim tim oni imaju dobro misljenje o Americi... Ako nemas nista vezano za student excange temu da kazes, vozi dalje i trazi temu "Mrzim Ameriku" ili "Volim da pametujem" ili tako nesto... :zplez: :) :hvala:

Peace... :cool:

@Alan vi Britannia :aha: E, nek' si mu rekao... Da nisi ti, ja bih! :)

I btw da dodam, Petre, ovo je tema za ljude koji zele da odu na razmenu studenata u AMERIKU, samim tim oni imaju dobro misljenje o Americi... Ako nemas nista vezano za student excange temu da kazes, vozi dalje i trazi temu "Mrzim Ameriku" ili "Volim da pametujem" ili tako nesto... :zplez: :) :hvala:

Peace... :cool:

Pa i Amerikanci imaju dobro misljenje o Srbiji:
nato%20bombe.jpg
....
Njima je potrebna jeftina radna snaga,jedva vas cekaju da se preselite tamo ;)

Prije 2 god. Sve ovo o amerikancima je islo predaleko... ma sigurno je sve ovo divno iskustvo, samo jednom u zivotu ti se pruzi ovakva prilika, al ni tamo nije sve savrseno. . . i valjda sve zavisi od mjesta gdje ides, sad kako ko ima srece.

Jeste... Razmisljala sam malo o tome sta sve zelim da ih pitam i zapisala neku tonu pitanja... Smoricu ljude... ;) Al' to cu majci da uvalim da ih ona pita, pa da pomisle : ,, Jadno dete sa ovakvom majkom... Nju cemo da posaljemo da se malo odmori..." ;) xD

:zcepanje: jesi likusa xDD
pa sta si otprilike zapisala...? :)

Pa zapisala neke stvari oko skolovanja i ocena 'vamo-tamo... Oko tih porodica... Oko bezbednosti onih koji putuju... I tako...

E, da, i pitacu ih jel se sad mi koji smo prosli u 3. krug spajamo sa onima koji prodju u 3. iz BG-a, Vranja, N.Pazara itd. pa nas onda biraju ili kako... :)

Ma kad vide kako sam opicena reci ce samo : ,, Hvala sto si dosla..." :roll: xD

Pa zapisala neke stvari oko skolovanja i ocena 'vamo-tamo... Oko tih porodica... Oko bezbednosti onih koji putuju... I tako...

E, da, i pitacu ih jel se sad mi koji smo prosli u 3. krug spajamo sa onima koji prodju u 3. iz BG-a, Vranja, N.Pazara itd. pa nas onda biraju ili kako... :)

Ma kad vide kako sam opicena reci ce samo : ,, Hvala sto si dosla..." :roll: xD

pa dobro pametno :)
hahaha ma nece bre ne lupaj :D :)
e a sta cete vi raditi u 3. krugu...? :D

U sredu imam interview i grupnu aktivnost, a u cetvrtak eseje i interview sa jednim od roditelja... I ako zelis da me pitas sta je ova grupna aktivnost... nem' ni ja pojma... :huh: :)

Back