A.C. Milan

Barca sigurna
Mislim da je Bordo prilicno bolji od olimpijakosa
cini mi se da ni inter nece daleko dogurati
fiorentina bas nije imala srece,a zasluzili su posle prvog mesta u jakoj grupi
cska- sevilla podjednake ekipe
real favorit ali lion je ipak dosta jak,mada ne kao pre
porto ce biti zeznut za arsenal...

Mislim da mozemo proci Mancester,nisu oni nesto prejaki kao sto su bili 2 godine unazad sa Ronaldom,vazno je samo u prvom mecu na ''San Siru" ne primiti gol,nadam se da cemo u toj utakmici videti i naseg Milana Jovanovica.

Lane: Idem u Milan!

Dugo je čekao Milan Jovanović povoljan momenat, kada će otići na operaciju kolena. Iako se hronična povreda kod srpskog reprezentativca nije ni osetila, pošto je rešetao protivničke mreže u dresu Standarda i Srbije, pred Lanetom je jednomesečna pauza, pa natrag na teren, na „San Siro"! To tvrdi belgijski dnevnik „Lesor", koji je već stavio na Jovanovićeve grudi grb velikog Milana.

- Veliki klub, jedan od najvećih u Evropi. Bila bi mi čast da odem u Italiju. Ipak, nisam još ništa potpisao, a u Milan bih sutra prešao ako mi budu garantovali da ću da igram, bez obzira što su tu Ronaldinjo i Pato. Uostalom, roso-neri su uvek bili naš klub - kaže Jovanović za Blic.

Bićete prvi Srbin u Milanu?

- Prvi? Ma ne, Dejan Savićević je naš, legenda za sva vremena.

Može li neko Milanu da pokvari posao?

- Ne pada mi na pamet da unapred pričam dok ne završim posao. Ima još jedna vrlo važna stvar, koliko god za mene ovo izgledale kao slatke muke, nije mi lako, jer ne smem da se zaletim. U ozbiljnim sam igračkim godinama i neću da odem u veliki klub da bih tek otišao, ne želim da kuburim sa minutažom. Hoću tamo gde me hoće, gde je liga jaka, a zemlja odgovarajuća za porodicu i mene.

Pirlo do kraja karijere u Milanu

00016629.jpg

Fudbaler Milana Andrea Pirlo će, po svemu sudeći, uskoro krenuti stopama Đenara Gatuza i produžiti ugovor sa italijanskim klubom. Iako su Pirla (kao i Gatuza) mediji tokom letnjem prelaznog roka često povezivali sa Čelsijem, budući je klupu londonskog kluba preuzeo dotadašnji trener roso-nera Karlo Anćeloti, to se ipak nije dogodilo i obojica su ostala na "San Siru".

Gatuzo je nedavno produžio ugovor sa Milanom do 2012. godine, a slično bi uskoro mogao da učini i Pirlo koji je otkrio da je pored Čelsija, imao i ponudu madridskog Reala.

- Real Madrid i Čelsi su bili velika iskušenja, ali sada je to sve prošlost. U Čelsiju sam imao priliku da probam nešto novo, budući je u Milanu prošle sezone bilo dosta teško. To je bilo pravo vreme za odlazak sa trenerom koga poznajem. Sada imam 30 godina i nadam se da ću ovde završiti karijeru. Milan je porodica u kojoj se osećam dobro i ne može biti bolje od toga - izjavio je Pirlo, kome aktuelni ugovor sa klubom ističe u junu 2011. godine.

Berluskoni ne da pare

U razgovoru za "Sky Sport 24", potpredsednik Milana Adrijano Galijani je istakao da klub osim Dejvida Bekama i Dominika Adijie neće nikoga dovoditi u januarskom prelaznom roku.

- U januaru dolaze samo Bekam i Adijia - jasan je Galijani.

Vlasnik i predsednik Milana Silvio Berluskoni ne želi da izdvoji novac za pojačanja, pa je treneru Leonardu saopšteno da će morati da se snalazi sa postojećim igračkim kadrom. Mediji su u poslednjih nekoliko dana pisali da se Goran Pandev, Antonio Di Natale, Mamadu Niang i Edin Džek nalaze na listi želja roso-nera, ali, po svemu sudeći, od toga neće biti ništa. Galijani je obećao navijačima Milana da u predstojećem prelaznom roku niko neće napustiti klub, iako je nekoliko igrača bilo na izlaznim vratima.

Još jedna potvrda Lanetovog transfera

Milan Jovanović je na korak od prelaska u Milan. Nedavno je i sam Jovanović izjavio da je posao blizu realizacije, a ova vest je potvrđena i od strane čelnika Standarda iz Liježa. Potpredsednik belgijskog kluba Lusijen D'Onofrio je za belgijski "Sport" rekao da je Hamburg odbijen, kao i da su u toku poslednji pregovori sa Italijanima, pre svega vezani za cenu Laneta Jovanovića.

Još jedna potvrda Lanetovog transfera

Milan Jovanović je na korak od prelaska u Milan. Nedavno je i sam Jovanović izjavio da je posao blizu realizacije, a ova vest je potvrđena i od strane čelnika Standarda iz Liježa. Potpredsednik belgijskog kluba Lusijen D'Onofrio je za belgijski "Sport" rekao da je Hamburg odbijen, kao i da su u toku poslednji pregovori sa Italijanima, pre svega vezani za cenu Laneta Jovanovića.

Fenerovi milioni za Laneta

Turski Fenerbahče je ponudio najbolje uslove srpskom reprezentativcu MIlanu Jovanoviću.

Posle Liverpula, Valensije,Milana, Hamburgera, Šalkea...u red za popularnog "Laneta" stao je i Fenerbahče.

Međutim, turski klub je odmah stao i na čelo kolone zainteresovanih. "Fenerbahče mi nudi, ni manje ni više, nego 12,5 miliona evra za tri godine. U pitanju je neto iznos. Taj novac koji Turci nude, ne mogu nigde da dobijem" izjavio je Jovanović za Sport.

Srpski napadač već mesecima je u centru pažnje evropske fudbalske javnosti. Međutim, sada se očekuje potez predsednika Standarda, koji se neće odreći obeštećenja za Jovanovića:

"Sumnjam da će ukoliko ja pristanem, gazda kluba moći da odbije Turke. I mene je pomalo sramota zbog odugovlačenja. Ljudi iz Valensije su već bili u Belgiji, izneli ponudu koja je maksimalno poboljšana sa njihove strane.Nikome se nisam obećao", kaže između ostalog Jovanović za "Sport".

Srpski reprezentativac se oporavlja u Srbiji od lakšeg hiruškog zahvata koji je obavio dr Popovića u Kataru.

E, sta ce od svega biti z:mrgreen:

Bekam zdrav kao dren

Lekar Milana, Masimo Manara posle pregleda potvrdio je da je zdravstveno stanje Dejvida Bekama odlično. Popularni Beks u Milano je doputovao juče, na pozajmicu iz Los Anđeles Galaksija. U dresu "roso nera" provešće drugi deo sezone.

- Nema nikakvih problema, čak ni sa povredom zgloba koja je nekada bila problem - rekao je Manara o Englezu čiji je dolazak na "čizmu" posledica želje da sačuva mesto u naionalnom timu. Pre početka Mundijala u Južnoafričkoj Republici.

Verovatno ništa.

Nemora da znaci da nece biti nista, Jovanovic ce najverovatnije doci u Milan, ali tek sledece sezone kao slobodan igrac.

Galijani: Srbin dolazi u Milan, ali...

Potpredsednik italijanskog fudbalskog kluba Milan Adrijano Galijani rekao je da će "rosoneri" pokušati da angažuju srpskog reprezentativca Milana Jovanovića, ali tek od sledeće sezone.

- Što se tiče Jovanovića, radimo na njegovom transferu, ali bi u klub mogao da dođe tek sledeće sezone. Tražimo dobre igrače, po mogućstvu da im ugovor uskoro ističe - rekao je Galijani za "Gazetu delo Sport", a prenosi Beta.

Italijanski i srpski mediji prethodnih nedelja spekulisali su da bi Jovanović već u zimskom prelaznom roku mogao da pređe iz belgijskog Standarda u Milan.

Potpredsednik Milana kazao je i da je taj klub odustao od dovođenja napadača Lacija Gorana Pandeva, jer ne želi da remeti dobre odnose sa Rimljanima.

Milan Jovanović je u prethodne četiri sezone za Standard odigrao 134 utakmice i postigao 80 golova.

Kasano rešenje za Leonardov napad

00017574.jpg

Jedan od transfera koji bi mogao da "razmrda" italijansko tržište je i odlazak Antonija Kasana iz Sampdorije u Milan. Prema tvrdnjama "Il Corriere Dello Sport", Kasano želi da dođe u Milano, a trener "roso nera", Leonardo, želi da ojača napad. Pre nekoliko dana, Holanđanin u špicu Milana, Klas Jan Huntelar je postavio ultimatum, da želi da ide, što je reaktiviralo mogućnost da Kasano dođe na "San Siro". Potpredsednik Milana, Adrijano Galijani priznao je da je bivši igrač Barija, Rome i Reala već bio opcija, ali da od transfera nije bilo ništa.

- Kada je igrao za Real, razmišljali smo o njemu, ali se ništa nije desilo. Sada na istoj poziciji imamo Ronaldinja - rekao je Galijani prošlog leta, ali se sada situacija promenila jer Leonardo želi da pojača konkurenciju u napadu. Navodno, u želji da se nešto postigne u Seriji A ili Ligi šampiona, Kasano bi bio "dobro društvo" Patu i Ronaldinju. Jedini problem je cena od 25 miliona evra.

Jovanovic od juna u Milanu

Napadac Standarda i srpski reprezentativac Milan Jovanovic preci ce na kraju sezone u Milan.

Jovanovic je tokom dana doputovao u Milano na lekarske preglede, a ugovor sa "roso-nerima" trebalo bi da potpise u junu ove godine kada mu istice ugovor sa belgijskim klubom.

Finansijski detalji nisu saopsteni.

Jovanovic (28) je u karijeri igrao za Vojvodinu, Sahtjor i Lokomotivu, a clan je Standarda od 2006. godine. On je za belgijski klub odigrao 134 utakmice i postigao 80 golova. Za reprezentaciju Srbije nastupio je na 23 meca i devet puta se upisao u listu strelaca.

Sedorf „preskače" derbi?

Veznjak i jedan od najiskusnijih u timu Milana, Klarens Sedorf, mogao bi da propusti derbi koji se u nedelju igra u Torinu, protiv Juventusa. Kako navode milanski mediji, Holanđanin je propustio meč u kojem su „roso neri" pobedili Đenovu sa 5:2, zbog povrede butnog mišića. Lekarski tim drugoplasiranog tima Serije A će obaviti dodatne preglede, ali su šanse da Sedorf zaigra protiv „bjanko nera" veoma male. Ipak, trenera Leonarda može da raduje povratak Alešandrea Pata koji takođe nije igrao protiv Đenove.

Razlika između Milana i za mesto lošije plasiranog Juventusa je samo bod, (34-33), pa bi eventualna pobeda za oba tima predstavljala dobru osnovu za dalju poteru za vodećim Interom koji ima 42 boda.

Back