Strelo, ne preteruj. Ovo jeste fraza, ali je nažalost poprilično tačno.
Ja sam 90 imala 12 godina. Imala sam roditeljsku ljubav i pažnju (kad su uspevali da skrenu misli od pitanja kako ćemo preživeti);
Знаш колико се данас (и задњих 6-7 година) породица пита како ћемо преживети?! Много више него тада, иако је мир, нема санкција, нема избеглица, иако је ова политичка гарнитура "миљеник" Запада...
imala sam stan (bez grejanja);
Колико се сећам ти си са Новог Беодграда, знам много људи оданде и ово сад
први пут чујем, да десет година нису имали грејање?!
imala sam odeću (pranu na ruke, da se ne pohaba pre vremena, u vodi zagrejanoj u loncu), obuću (sebago cipele na -15);
Ово такође први пут чујем да су људи 90-их година прали веш на руке!!!:shock:
Каква је то обућа - себаго?
knjige i sveske (koje sam čitala pri svetlosti sveće, jer nije bilo struje), igračke sam prerasla;
Јеси ли ти 10 година живела у мраку?
Могуће да смо ми у центру били привилеговани по питању струје, али ту је 90-их
(у мом крају) живео и Коштуница, и Лабус, и Ђинђић... (а пре 2 године доселио
се и Богдановић)... Тако да ми увек први све добијемо и кабловску и АДСЛ
интернет и никада нам не искључују струју. (Зато је ваљда квадрат код нас
од 2.000 у старијим зградама, до 4.000 евра у луксузној новоградњи.)
imala sam rođake (dobar broj poginulih, ranjenih, izbeglih i psihički upropašćenih na raznim ratištima);
Ово је посебан тема и посебна прича. Од момента када је Месић са места председника СФРЈ, одлазећи са те дужности изјавио: "Обавио сам посао Југославија више не постоји!" Тај распад државе био је дуго и темељно
припреман, далеко од ове земље!
drugare i prijatelje kojisu živeli isto kao i ja; družili smo se, naravno i već u 14 videli uživo "overavanje" u kafiću u sred bela dana; more, koje more?
Eto, to ti je slika jedne obične porodice nekadašnjeg srednjeg sloja u 90-tim godinama.
Nije mi jasno samo gde si ti živela.
Знаш ли колико њих од 2000-те, па на овамо није видело море?
Живела сам на истом месту где и данас живим.