27-mi mart: Dan Radosti, ili Dan Žalosti

То су права питања Наташа. Совјети нису фаворизовали Хрвате а ни ЈБТ - а, али су то чинили Черчил и Британска влада. Под њиховим притискомсу мењане наше владе у Лондону док нису дошли до Мачека који је завршио посао.
Зато није било хрватсих делегата на Свеосавском конгресу , а не због тешкоћа да стигну у БА.

Kao što nije bilo ni srpske na zasedanju AVNOJ-a

Meni sada izgleda da je to bilo zasedanje za NDH koja bi se nazvala Jugoslavija

To zasedanje je urađeno u isto vreme kada i konferencija u Teheranu ...

I ko je i zašto naručio avion da ubije ILRibara dva dana pre toga . Šta je on nosio, a šta je donešeno umesto toga ?

Jedno je stav Austrije za koji si u pravu a drugo je navlacenje mrznje na Srbe od strane čitave Evrope , nebitno na kjoj
su strani te države , zbog tog akta.

To nije bilo prvo ubistvo. Franca Ferdinada je ubio njegov podanik, što je samo poslužilo Austriji

Većina je i msilila da je to sasvim ok ... nije se čoveku dopadalo šta radi njegov vladar ... ni prvi ni poslednji ubijen

Kao što nije bilo ni srpske na zasedanju AVNOJ-a

Meni sada izgleda da je to bilo zasedanje za NDH koja bi se nazvala Jugoslavija

To zasedanje je urađeno u isto vreme kada i konferencija u Teheranu ...

I ko je i zašto naručio avion da ubije ILRibara dva dana pre toga . Šta je on nosio, a šta je donešeno umesto toga ?

То су све питања на која ни данас нема прецизног и документаваног одговора , као и зашто је ишао у Ватикан ( кажу туристички !!!) када су га Британци после бекства из Дрвара пребацили прво у Каиро а после у Италију.

То су све питања на која ни данас нема прецизног и документаваног одговора , као и зашто је ишао у Ватикан ( кажу туристички !!!) када су га Британци после бекства из Дрвара пребацили прво у Каиро а после у Италију.
A posle na Vis ,ostrvce na dometu Nemaca , ono na 15 minuta .

Да се "Горски цар" борио против шваба уместо што су његове пијане брадоње клале децу на 30км од Теразија можда и не би дошло до "окупације Србије Брозовим бригадама".
Da, svakako! Staljin je odlučio da će ustoličiti svoje bravarsko kopile jer su neki četnici (navodno) poklali neke? :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Ako komsija kaze da je najsvetliniji onda je dan zalosti.
Ali za mene je mnogo gori onaj kada je Princip vrsio atentat.
Zašto? Nakon WW1 je Srbija mogla postati malo veća, barem je mogla da uključi Bosnu, i danas bi na Balkanu bila mnogo jasnija i mirnija situacija!
Pa kaže: Po kojim bilo kavim merilima i kriterijima je svojevremeno Bosna trebala pripasti AU-Monarhiji? Kome je trebala pripasti nakon raspada i propasti te Monarhije?
Usput, molim da me se ne hebe sa BOGUMILIMA! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Da, svakako! Staljin je odlučio da će ustoličiti svoje bravarsko kopile jer su neki četnici (navodno) poklali neke? :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Ne znam dokle će ljudi da tvrde kako je Staljin nama nametnuo JBT

Staljin je u celoj priči figurirao do 1948. dok se JBT nije učvrstio, onda kada je osvojio kompletnu vlast tada je pokazao pravo lice i bio je nogiran .

Sve mi više govori da je on bio plan B za dominaciju hrvatskog faktora na Balkanu , kada je NDH pokazivala propast

Čak sam i ubeđena da su tzv komunisti Srbi imali dva krila i da su mnogi bili instalirani u držanju na uzdi brozovštine i da su direktno od Staljina ubačeni

Da nije bilo tako sad bi već imali ko zna šta

Zašto? Nakon WW1 je Srbija mogla postati malo veća, barem je mogla da uključi Bosnu, i danas bi na Balkanu bila mnogo jasnija i mirnija situacija!
Pa kaže: Po kojim bilo kavim merilima i kriterijima je svojevremeno Bosna trebala pripasti AU-Monarhiji? Kome je trebala pripasti nakon raspada i propasti te Monarhije?
Usput, molim da me se ne hebe sa BOGUMILIMA! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Krajem 19 veka da je Bosna i Hercegovina (poseban entitet) smatrana srpskom zemljom svi su msilili, čak i Austrijanici, pa čak i Albanija da pripada Srbima

Druga je priča što im se to nije dopadalo, pa su našli rešenja ...

Hahahha...Vidi se da ne znate nista o tadasnjim vremenima...Srbi su NAJCVRSCE OD SVIH NARODA na Balkanu prigrlili Broza i socijalizam....
Тако је, после погубљења више десетина хиљада Срба и више хиљада младића на сремском фронту, остали су "признали под батинама".

Резултат: сва руководећа места, у Србији, држе Црногорци и Херцеговци, и понеки Србин по принципу "ако је Турчину рука крвава до лаката, потурици мора бити крвава до рамена".

Нажалост из тих "потурица" је већина српске елите.

Ne znam dokle će ljudi da tvrde kako je Staljin nama nametnuo JBT

Staljin je u celoj priči figurirao do 1948.
dok se JBT nije učvrstio, onda kada je osvojio kompletnu vlast tada je pokazao pravo lice i bio je nogiran .

Sve mi više govori da je on bio plan B za dominaciju hrvatskog faktora na Balkanu , kada je NDH pokazivala propast

Čak sam i ubeđena da su tzv komunisti Srbi imali dva krila i da su mnogi bili instalirani u držanju na uzdi brozovštine i da su direktno od Staljina ubačeni

Da nije bilo tako sad bi već imali ko zna šta
Koji ti je ku*ac danas? Nije nam ga nametnuo, ali je do 1948-e sve radio po Staljinovom receptu! Žrtvama toga prostaljinovog režima je kasnije bilo svejedno da se Bravar proglasio i Marsovcem te uvodio marsovsku demokratiju! :zcepanje:

Тако је, после погубљења више десетина хиљада Срба и више хиљада младића на сремском фронту, остали су "признали под батинама".

Резултат: сва руководећа места, у Србији, држе Црногорци и Херцеговци, и понеки Србин по принципу "ако је Турчину рука крвава до лаката, потурици мора бити крвава до рамена".

Нажалост из тих "потурица" је већина српске елите.
A zar nisu i Crnogorci i Hercegovci smatrani za Srbe? Srbi su bili samo oni iz Srbije?

Back