27-mi mart: Dan Radosti, ili Dan Žalosti

Ovo mi moraš da nacrtaš!

Pazi iz Austrijske perspektive objedinjenje srpskog etničkog prostora i stvaranje velike države nije im išlo na ruku nikako + što je Srbija imala drugačiji model života , primamljiv za sveslovenske narode

Srbija je bila seljačka država koja nije bila ni feudalna , niti je trpela relikte feudalizma ... oslobodiš seljake , ali zadržiš zemlju .

Dakle jedna carevina gde koja se sporo menja nije imala šansu pored države sa jakim identitetom i sa pravljenjem države po meri njenih državljana .

Krajem 19 veka da je Bosna i Hercegovina (poseban entitet) smatrana srpskom zemljom svi su msilili, čak i Austrijanici, pa čak i Albanija da pripada Srbima

Druga je priča što im se to nije dopadalo, pa su našli rešenja ...
Ali su je IPAK austrijanci rado prihvatili u AU-monarhiju! A kasnije zinuli na Srbiju! Gavrilo Princip im je bio dobar POVOD! :bravo:

Koji ti je ku*ac danas? Nije nam ga nametnuo, ali je do 1948-e sve radio po Staljinovom receptu! Žrtvama toga prostaljinovog režima je kasnije bilo svejedno da se Bravar proglasio i Marsovcem te uvodio marsovsku demokratiju! :zcepanje:

To što se koristi dobar recept ne znači da je pristalica ...

Ko je najviše stradao u toj novoj državi sem velikosrpske buržoazije , (onu ustašiju ne računam , jer je isporučena Srbiam da se malo umire) sem pristalice Staljina

Pazi iz Austrijske perspektive objedinjenje srpskog etničkog prostora i stvaranje velike države nije im išlo na ruku nikako + što je Srbija imala drugačiji model života , primamljiv za sveslovenske narode

Srbija je bila seljačka država koja nije bila ni feudalna , niti je trpela relikte feudalizma ... oslobodiš seljake , ali zadržiš zemlju .

Dakle jedna carevina gde koja se sporo menja nije imala šansu pored države sa jakim identitetom i sa pravljenjem države po meri njenih državljana .
I gde je tu bilo kakvo pravo austrijanaca prema Balkanu nastanjenim pravoslavcima i mujkanima, kao recimo Bosna i Srbija?

Ali su je IPAK austrijanci rado prihvatili u AU-monarhiju! A kasnije zinuli na Srbiju! Gavrilo Princip im je bio dobar POVOD! :bravo:

Za vreme Obrenovića oni su je podržavali sa idejom da će je kad tad progutati .

Nešto kao EU sada .

I opet se ponavlja istorija ... imamo period kada se "ljubimo sa zapadom" dok ne ojačamo , a onda opet naša državotvorna ideja izbije na površinu

Ta naša državotvorna ideja je naš usud,

I gde je tu bilo kakvo pravo austrijanaca prema Balkanu nastanjenim pravoslavcima i mujkanima, kao recimo Bosna i Srbija?

Jedino u glavi Austrijanaca ... ništa više

Da ih sada možeš da izvučeš iz tog vremena i da ih pitaš sa kojim pravom - njima bi to pitanje bilo čudno

Pa i sada ... sve ovo što mi živimo 30 godina to je nastavak toga ,

Oni smatraju da ovde treba da zavode red .

To što se koristi dobar recept ne znači da je pristalica ...

Ko je najviše stradao u toj novoj državi sem velikosrpske buržoazije , (onu ustašiju ne računam , jer je isporučena Srbiam da se malo umire) sem pristalice Staljina
MORAO je biti pristalica dok nije učvrstio Vlast i stvorio kritičnu masu raje! Nakon toga se mogao i bahatiti! A zašto je trebala stradati velikosrpska buržoazija?

Za vreme Obrenovića oni su je podržavali sa idejom da će je kad tad progutati .

Nešto kao EU sada .

I opet se ponavlja istorija ... imamo period kada se "ljubimo sa zapadom" dok ne ojačamo , a onda opet naša državotvorna ideja izbije na površinu

Ta naša državotvorna ideja je naš usud,
Moja generacija se 'ljubila sa zapadom' samo radi bravarevog nedemokratskog, trulog i zločinačko-kriminalnog mentaliteta bravarevog režima! :bravo:

Да смо паметни то би данас славили као трећи српски устанак јер мало народа може да се похвали тиме у својој историји, и то Србе разликује од свих других народа поготово Балканаца.
27. mart 1941 11.jpg

Да смо паметни то би данас славили као трећи српски устанак јер мало народа може да се похвали тиме у својој историји, и то Србе разликује од свих других народа поготово Балканаца.
Pogledajte prilog 671121

+1

Само мали додатак, цела причица о "два србска устанка" је масонска игранка, Срби су имали преко 15 већих устанака од Босне до Румуније и од Пирота до Дурмитора за време Турака, тако да би 27. март, био ко зна који по реду.....оно кад већ остали "народи" немају ни један честит, доста вама цела два да имате!

Jedino u glavi Austrijanaca ... ništa više
Da ih sada možeš da izvučeš iz tog vremena i da ih pitaš sa kojim pravom - njima bi to pitanje bilo čudno
Pa i sada ... sve ovo što mi živimo 30 godina to je nastavak toga ,
Oni smatraju da ovde treba da zavode red .

A što je pogrešno? Ako smo bili protiv bravarevog totalitarnog režima i takve zajednice naroda i narodnosti, to NE znači da smo automatski i za nekakvu novu EU zajednicu naroda! :bravo:

A što je pogrešno? Ako smo bili protiv bravarevog totalitarnog režima i takve zajednice naroda i narodnosti, to NE znači da smo automatski i za nekakvu novu EU zajednicu naroda! :bravo:
KO JE U SRBIJI BIO PROTIV TITA?
Ni 5% stanovnistva!
Nemojte lagati BESRAMNO, ima nas koji se jos dobro secamo onih vremena. Sacekajte bar da pomremo pa onda sirite svoje ruzne nacionalisticke lazi...

Poslednja izmena:
Само мали додатак, цела причица о "два србска устанка" је масонска игранка, Срби су имали преко 15 већих устанака од Босне до Румуније и од Пирота до Дурмитора за време Турака, тако да би 27. март, био ко зна који по реду.....оно кад већ остали "народи" немају ни један честит, доста вама цела два да имате!
Имали су и више, она два су била успешна јер су довела до стварања модерне српске државе.

Pogledajte prilog 671121

Meni logika govori da su Srbi bili izuzetno kivni na Kneza Pavla ... i svaka prilika da se on ukloni je iskorišćena

Njega nisu voleli, nisu mu čak ni ime hteli pominjati

Sam pomen njegovog imena i za vreme JBT izazivao je grimasu na licima ljudi iz tog vremena -

Meni logika govori da su Srbi bili izuzetno kivni na Kneza Pavla ... i svaka prilika da se on ukloni je iskorišćena

Njega nisu voleli, nisu mu čak ni ime hteli pominjati

Sam pomen njegovog imena i za vreme JBT izazivao je grimasu na licima ljudi iz tog vremena -
Јесу али то није главни разлог демонстрација, потписивање пакта је кап која је прелила чашу, официри су демостације касније искористили и извели пуч.
Све објашњено овде.

Јесу али то није главни разлог демонстрација, потписивање пакта је кап која је прелила чашу, официри су демостације касније искористили и извели пуч.
Све објашњено овде.

Zbog svega što je taj nesretni čovek radio to potpisivanje je bilo samo kap , kao što kažeš

Da on nije napravio toliko grešaka u koracima ni 27.mart ne bi bio moguć

Ono što mi zameramo Kralju Aleksandru to je zapravo ono što je radio Knez Pavle .

Препуцавање ко је за Тита а ко је против, СФРЈ и сличне ствари које немају везе са темом.

Naravno da imaju jer je to posledica

Ja bih to prekinula i bez brisanja , jer ima na ovoj temi toliko materijala da ne treba ništa vezano za to da se širi

I naravno da je naš dragi blajbi došao da bi ovu priču odveo u pravcu gde se ne bi iznosile činjenice

Ali već imamm iskustva sa takvim upadima

Back