2012 Aplikanti za Kanadsku Spouse Vizu

@Sayu, drzi se ja nekako cvrsto vjerujem da ces uskoro i ti sa nama slaviti :) , a ja trenutno gubim strpljenje i ne mogu da se nacudim kolika sam budala bila te poslala pasose postom, :dash: sad se grizem, jesu li sigurno stigli u Bec, jer naravno nasa posta nije pouzdana a nemaju nmi opciju tracking :dash: , ako mi se kojim slucajem posta sa pasosima vrati(jer sam stavila povratnicu), gibam za Bec asap

@Sayu, drzi se ja nekako cvrsto vjerujem da ces uskoro i ti sa nama slaviti :) , a ja trenutno gubim strpljenje i ne mogu da se nacudim kolika sam budala bila te poslala pasose postom, :dash: sad se grizem, jesu li sigurno stigli u Bec, jer naravno nasa posta nije pouzdana a nemaju nmi opciju tracking :dash: , ako mi se kojim slucajem posta sa pasosima vrati(jer sam stavila povratnicu), gibam za Bec asap

Windy@ nadajmo se da ce sve dobro zavrsiti kod tebe sa pasosima,hvala bogu ti dosla do kraja i izasla iz ovog birokratskog kruga...ja sam bila pustila isto postom papire,do njih,pa je bilo sve ok...mislim da nece biti problema..javi nam kada in budes dobila...

Hvala Zmaja i svako dobro i tebi i ostalima koji dolaze na ovaj forum, @Sayu, necemo te ostaviti samu :), visit cemo mi ovdje jos neko vrijeme.
Hvala Windy,Zmaja,vi ste mi bas utjeha,u svemu ovome,kroz sta prolazim...nadam se da cu i ja da zavrsim skoro,ali mislim da bi bilo ljepo,da budemo opet u kontaktu ,ako nista drugo onda barem na netu...Ljepo je poznavati ljude kao vas dvoje :)...
by the way;mi smo poslali email,u Vienni,odnsosno moj suprug,nadamo se da cemo dobiti ikakav odgovor od njih!!!

Doci ce i taj dan Sayu kada ces i ti slaviti, i to ce biti vrlo brzo. Sigurno cete dobiti neki odgovor iz Beca. Ja sutra idem u Bec da odradim sve, mozda mogu da lobiram za tebe hehe. Salim se ja, svako dobro i kucamo se, update-uj nas :)

Zmaja,tebi srecno u Bec,obavezno i rado cu spodjeliti sa vama,bilo koju novost,a njima gore u Becu,prenesi im,molimte da sam jako ljuta na njih,posto razdjeljuju ljude,odnosno brakove na ovaj nacin...Svaka cast tom djecku Serdj,sa vienna office foruma,kada sam vidjela njegovo vrjeme cekanja,doslo mi je da placem radi njega...a nase djete ce mi skoro i zaboraviti oca,na ovakav nacin...a moj suprug jos od maja prosle godine nije odmor dobio,pa mozes zamisliti kako je meni ovo cekanje...kako i da je,zelim ti ljep provod u Becu,i sretno tebi i tvojoj supruzi

Uh Sayu znam kako ti je , moja mala vise oca niti ne zove "oce" , vec imenom kao kakvog tudjinca i kaze da je ljuta na njeg jer je "odnio avion, pa mi ne mozemo ici" :), a usput da kazem na mojoj vizi stoji da je udarena isti dan kad su i zaprimili pasose(nisu gubili vrijeme) :D sto mi je drago, a istice 1 dan prije isteka mojih medicals , uf za dlaku sam se provukla. Ako ti se ne jave ovi iz Beca u roku 2 sedmice od dana slanja emaila, saljite opet, sad imate pravo da ih bombardujete emailima dok vam ne odgovore , samo naprijed nema odustajanja niti posustavanja

Uh Sayu znam kako ti je , moja mala vise oca niti ne zove "oce" , vec imenom kao kakvog tudjinca i kaze da je ljuta na njeg jer je "odnio avion, pa mi ne mozemo ici" :), a usput da kazem na mojoj vizi stoji da je udarena isti dan kad su i zaprimili pasose(nisu gubili vrijeme) :D sto mi je drago, a istice 1 dan prije isteka mojih medicals , uf za dlaku sam se provukla. Ako ti se ne jave ovi iz Beca u roku 2 sedmice od dana slanja emaila, saljite opet, sad imate pravo da ih bombardujete emailima dok vam ne odgovore , samo naprijed nema odustajanja niti posustavanja

Draga moja Windy,izgleda da i djeca sa nama suosjecaju,ja sam sve moguce avione,ispokupovala iz prodavnice gde god maleni vidi,poludi za njima,misleci da ako kupi avion,oped ide kod oca,posto,mi smo isto tako dosta i putovali avionima ,u relaciji Kuwait-Skoplje,pa cim vidi avion,ne izlazi is prodavnice dok mu ne kupim...U vezi emaila,dva smo im do sada pustili,i nemam ni namjeru da prestanem,dok ne dobijem odgovor....ovo je vise nego glupost,da me ovako zadrzavaju za bezveze,..a ti kazes da si se za dlaku izvukla,u vezi medikals,ali koliko ja pamtim sa tog drugog foruma,ti si in bila uradila ljeti,kao i ja..a zar nisu vazeci jednu godinu,taj lekarski pregled!!??

Cao svima,

imam jedno mozda malo neobicno pitanje za ovu temu,ali se iskreno nadam da ce mi neko pomoci...

Ovako,moj suprug(koji je kanadski drzavljanin) i ja smo aplicirali outland 30.januara 2012,ali jos uvek nismo dobili nikakvo obavestenje oko toga da su primili aplikaciju u Mississuagi,mada vidim da svima i ne salju obavestenje. Ja sam tada jos uvek bila u Kanadi ,kod njega(produzavala sam dva puta turisticku vizu) i posto smo pocetkom marta saznali da sam trudna,morala sam da se vratim za Srbiju,jer sam se razocarala u njihovo zdravstvo,a i nemam pokriveno zdravstveno osiguranje,a i uzelela se mojih....hormoni... : D...uglavnom,sad sam u Srbiji,pa sam htela da pitam da li neko zna kojim putem bismo mogli najlakse da ih obavestimo,da li treba da prevedem izvestaj od mog ginekologa i samo im posaljem ili sta vec....pritom,jos uvek nemamo nikakav broj naseg predmeta,ne znam ni gde bismo usmerili taj nalaz : Roll:
Ako neko ima bilo kakve informacije,bila bih vam jako zahvalna na tome....

A svima vama zelim puno uspeha sa dobijanjem PR-a : Ok:

Cao svima,

imam jedno mozda malo neobicno pitanje za ovu temu,ali se iskreno nadam da ce mi neko pomoci...

Ovako,moj suprug(koji je kanadski drzavljanin) i ja smo aplicirali outland 30.januara 2012,ali jos uvek nismo dobili nikakvo obavestenje oko toga da su primili aplikaciju u Mississuagi,mada vidim da svima i ne salju obavestenje. Ja sam tada jos uvek bila u Kanadi ,kod njega(produzavala sam dva puta turisticku vizu) i posto smo pocetkom marta saznali da sam trudna,morala sam da se vratim za Srbiju,jer sam se razocarala u njihovo zdravstvo,a i nemam pokriveno zdravstveno osiguranje,a i uzelela se mojih....hormoni... : D...uglavnom,sad sam u Srbiji,pa sam htela da pitam da li neko zna kojim putem bismo mogli najlakse da ih obavestimo,da li treba da prevedem izvestaj od mog ginekologa i samo im posaljem ili sta vec....pritom,jos uvek nemamo nikakav broj naseg predmeta,ne znam ni gde bismo usmerili taj nalaz : Roll:
Ako neko ima bilo kakve informacije,bila bih vam jako zahvalna na tome....

A svima vama zelim puno uspeha sa dobijanjem PR-a : Ok:
Ovako, za pocetak, CIC cesto ne salje AOR tako da nema potrebe da te to brine, a drugo, processing time je 75 dana trenutno, znaci sada tek obradjuju one od 17. januara, znaci jos nisi dosla na red. Kada vas odobre, dobit ces iz Beca potvrdusa file brojem, tek onda sa tim brojem mozes kontaktirati Bec i obavjestiti ih o trudnoci, a ne bi bilo lose ni da se ukljucis na canadavisa.com forum i pitas tamo ima nas puno vise tako da ce se uvijek naci neko ko je bio u slicnoj situaciji pa te moze posavjetovati evo ti link za januarsku grupu :http://www.canadavisa.com/canada-im...nuary-2012-applicants-join-here-t92925.0.html , a ja mislim da bi negdje trebalo i da postoji obrazac za prijavu djeteta samo sto se ne sjecam gdje sam naisla na ta pravila, kako i sta. Mada mislim da ces ti biti u Kanadi davno prije nego se porodis. Kontaj da ces zavrsiti papire do kraja Jula najkasnije.

Windy city,

puno,puno ti hvala na informacijama.
Jako su mi korisne,posto stvarno nismo imali ideju kako da ih obavestimo,jer jos uvek ne postojimo u njihovoj evidenciji...a opet bismo zeleli da se sto pre ponovo sastavimo,pogotovo u ovim uslovima sadasnjim:-)
Hocu,naravno uclanicu se i na taj forum,cim pre stignem,nego sam sad malo prezauzeta oko anliza,doktora i sl.

U svakom slucaju puno hvala za ove lepe zelje i ja bih bila presrecna da stignem do jula :-)

A i ono sto je sigurno,bicu aktivnija na forumu,cim dobijem neke informacije,cisto da ima za nekoga ko bude u nasoj situaciji...

Sve najbolje!

Ovako, za pocetak, CIC cesto ne salje AOR tako da nema potrebe da te to brine, a drugo, processing time je 75 dana trenutno, znaci sada tek obradjuju one od 17. januara, znaci jos nisi dosla na red. Kada vas odobre, dobit ces iz Beca potvrdusa file brojem, tek onda sa tim brojem mozes kontaktirati Bec i obavjestiti ih o trudnoci, a ne bi bilo lose ni da se ukljucis na canadavisa.com forum i pitas tamo ima nas puno vise tako da ce se uvijek naci neko ko je bio u slicnoj situaciji pa te moze posavjetovati evo ti link za januarsku grupu :http://www.canadavisa.com/canada-im...nuary-2012-applicants-join-here-t92925.0.html , a ja mislim da bi negdje trebalo i da postoji obrazac za prijavu djeteta samo sto se ne sjecam gdje sam naisla na ta pravila, kako i sta. Mada mislim da ces ti biti u Kanadi davno prije nego se porodis. Kontaj da ces zavrsiti papire do kraja Jula najkasnije.

@Luckygirl, dobrodosla i srecno :)

Drustvo, ja sam ipak juce isao u Bec a ne u Cetvrtak, viza je u pasosu. Ne znam da li su to neka nova pravila, ali, sada mora da se ide u Kanadu do datuma medicala tj imigrantska viza je validna do datuma do kada je medical i MORA da se ide do tog datuma u Kanadu inace ceo proces mora ponovo da se radi. U mom slucaju, moram da idem u CA pre 1. Novembra 2012 iako nisam planirao da idem do Januara 2013.
@Windy, da li je tako i u tvom slucaju, mislim znam da ti svakako ides sada ali cisto da znaju oni koji treba da rade vizu?!

Inace, da preporucim dobar hostel http://www.meininger-hotels.com/en/hotel-hostel/hotelsearch/vienna/ - 18eura je noc i hostelov underground parking za ceo dan je 12 eura. Izuzetno je cisto, soba je sa 5 kreveta, supruga i ja smo prenocili i bio je samo jedan decko sa nama u sobi. Moze da se iznajmi i soba za sebe ali je oko 57 eura cini mi se. Metro stanica Keplerplatz je bukvalno minut od hostela, od koje se ide nekih 15-20 minuta do stanice Schwedenplatz, od koje je Kanadska ambasada udaljena isto bukvalno minut odmah iza ugla.
Edit: 18 eura za noc izadje ako iznajmi par, a samo a jednu osobu je 19.50e

Poslednja izmena:
Zmaja,neka ti je sa srecom,a bilo novembar ili januar,mislim,da ti ipak nije puno razlike,u pitanju su samo dva mjeseca ranije...Luckygirl dobrodosla na forumu..Windy nam nesto nema ,mozda zauzeta spremanjem :)..
Zmaja,ja sam dobila email od njih,na njemu stoji da mi je procces na pending,i da a cekaju da platimo FEE u missusagi 490 dol.,pa da mi finaliziraju papire...nadam se da je ovo kraj,ali jos koliko ce to da traje,ne znam...eto to je to za sada
Pozz..

@Luckygirl, dobrodosla i srecno :)

Drustvo, ja sam ipak juce isao u Bec a ne u Cetvrtak, viza je u pasosu. Ne znam da li su to neka nova pravila, ali, sada mora da se ide u Kanadu do datuma medicala tj imigrantska viza je validna do datuma do kada je medical i MORA da se ide do tog datuma u Kanadu inace ceo proces mora ponovo da se radi. U mom slucaju, moram da idem u CA pre 1. Novembra 2012 iako nisam planirao da idem do Januara 2013.
@Windy, da li je tako i u tvom slucaju, mislim znam da ti svakako ides sada ali cisto da znaju oni koji treba da rade vizu?!

Inace, da preporucim dobar hostel http://www.meininger-hotels.com/en/hotel-hostel/hotelsearch/vienna/ - 18eura je noc i hostelov underground parking za ceo dan je 12 eura. Izuzetno je cisto, soba je sa 5 kreveta, supruga i ja smo prenocili i bio je samo jedan decko sa nama u sobi. Moze da se iznajmi i soba za sebe ali je oko 57 eura cini mi se. Metro stanica Keplerplatz je bukvalno minut od hostela, od koje se ide nekih 15-20 minuta do stanice Schwedenplatz, od koje je Kanadska ambasada udaljena isto bukvalno minut odmah iza ugla.
Edit: 18 eura za noc izadje ako iznajmi par, a samo a jednu osobu je 19.50e

Zmaja, hvala za info o Hostelu , a to nije nista novo za medical, ima ja mislim negdje na CIC websiteu, to pravilo, ide nekako ovako, Visa se izdaje u trajanju od 1 g. ili do datuma isteka medicala, sto god dodje prvo. Tako da sm ja to znala i ocekivala, I kod mene je isto tako visa mi vazi do 6.Jula, a tada mi istice i medical. Drago mi je da imas vizu u Pasosu, sad se lakse dise jel?! :D

Zmaja,neka ti je sa srecom,a bilo novembar ili januar,mislim,da ti ipak nije puno razlike,u pitanju su samo dva mjeseca ranije...Luckygirl dobrodosla na forumu..Windy nam nesto nema ,mozda zauzeta spremanjem :)..
Zmaja,ja sam dobila email od njih,na njemu stoji da mi je procces na pending,i da a cekaju da platimo FEE u missusagi 490 dol.,pa da mi finaliziraju papire...nadam se da je ovo kraj,ali jos koliko ce to da traje,ne znam...eto to je to za sada
Pozz..
U pravu si Sayu, bas sam zauzeta, jer mi ovi iz Beca nisu vratili originale dokumenata samo slike, Citav dan sam trkala okolo vadeci nove inter. rodne, potvrde za vozacku, itd. I sto ne velis da ti je slatka , pa to je za veselje, draga moja, cim su ti trazili ROPRF to je to, gotovo je djevojko, :D, sad ga lijepo mozes uplatiti online i onda tu uplatnicu popunis te prvo faxiras u CIC mississauga, a zatim i u Bec , a onda lijepo posaljes postom u Mississaugu. Ja sam izgubila mjesec dana kad sam to radila jer sam samo emilom slala a trebalo je fax, :(, nakon 6-8- sedmica ce ti traziti pasos , ako ne i prije(nazalost Mississaugi treba toliko vremena da procesuiraju uplatu), Da ustedis da vremenu neka ti muz isprinta uplatnicu kod sebe i popuni (PUNI SE NA TVOJE IME) te posalje postom u CIC. Imas adresu i fax no. na CIC.gc.ca . Placas samo za osobe 18 i starije, znaci samo za sebe :D

Back