2012 Aplikanti za Kanadsku Spouse Vizu

Hvala narode na lijepim zeljama, i vama sve najbolje , @Sayu, kako stvari stoje , ako ne cekas kraj skolske godine ici ces ti prije mene, trenutno se mucim sa ovom B4 formom, brate jesu ga zakomplikovali, ima detaljan opis sta treba uraditi ali trenutno mi mozak nije na toj frekvenciji, pa mi sve izgleda komplikovano. Cak i nakit moras slikati inavesti svaki komad, eh to ce da potraje :)

Poz Zmajo, izvini sto nisam odogovorio al videces kako je ovde kad stignes nema vremena ni zasta:) Ja sam u Kanadi vec 7 meseci(Vankuver) , sto se tice posla ja ih trenuto imam 2 jedan full i jedan part time (tako da za posao ne moras da se brines).
Ja sam kartu uzeo preko Budimpeste -Cirih - Vankouver 570 eura i bez dugackih konekcija max sat i po naparavio sam neki ludacki povratak zato je karta bila dzabe a u avionu Cirih - Vankuver sam spavao na 4 srednaj sedista:)
Ako ti treba jos nekih informacija pokusacu da budem aktivnji ovde . Ali ako su ti papiri vec u Becu ne bi trebal oda traje dugo:)

Sayu izvini na kasnom odgovoru znaci od kad sam im posalo dokumenta a poslao sam DHL - om cekao sam tacno 8 dana i dobio obavestenje da posaljem pasos u Bec. Sve verovatno zavisi od slucaja do slucaja. Ja sam u paketu posalo dokaze/slike hronoloski 8 godina nase veze pre braka odmori itd....mozda je to ubrzalo

Poz Zmajo, izvini sto nisam odogovorio al videces kako je ovde kad stignes nema vremena ni zasta:) Ja sam u Kanadi vec 7 meseci(Vankuver) , sto se tice posla ja ih trenuto imam 2 jedan full i jedan part time (tako da za posao ne moras da se brines).
Ja sam kartu uzeo preko Budimpeste -Cirih - Vankouver 570 eura i bez dugackih konekcija max sat i po naparavio sam neki ludacki povratak zato je karta bila dzabe a u avionu Cirih - Vankuver sam spavao na 4 srednaj sedista:)
Ako ti treba jos nekih informacija pokusacu da budem aktivnji ovde . Ali ako su ti papiri vec u Becu ne bi trebal oda traje dugo:)
Nema frke, potpuno te razumem i verujem da nemas vremena, ja kada sam radio na brodu isto sam tako radio po ceo dan i nisam imao ni 10 min vremena za sebe, ali sve je to zivot, i to malo slobodnog vremena sto imas, koristi za najblize....a ako imas vremena update-uj nas ponekad, lepo je cuti da radis, drago mi je, samo napred i srecno :)
Ja kada budem isao u Ca, putovacu iz Engleske odakle je cini mi e nesto povoljnije nego iz Srbije, ali i to sto si ti platio je ok cena.
Za sad cu biti u Engleskoj, a u Kanadu verovatno kad bude gotov proces, mozda budemo komsije posto nam je jedna od opcija Horseshoe Bay kod Vancouvera :)
Ukoliko mi bude trebala informacija iz prve ruke - necu oklevati da te pitam :)

Poslednja izmena:
Pozdrav dobri ljudi,i hvala vam na svim informacijama,nekako lakse kada se sve ovo podjeli sa vama,hvala vagabunda,zmaja...windy,kako izgleda,mozda i zajedno otputjemo:) kod mene ovo nekako puno sporo! a ljudi moji samo da znate kako je skupo odavdje iz Skoplja za Calgary da se putuje,preko 2000 eura za mene i malenog...Zdravlje Boze,kada budem dobila vizu,onda hajmo na novo istrazivanje za jeftinije karte:)

@Sayu, definitivno bih ti preporucila ove cure iz Vankuvera koje su i meni nasle karte, radile su za Solawaytravel, ali od sutra su solo, evo info
VESNA TRAVEL LTD
#103 – 7738 EDMONDS STREET
BURNABY, BC
V3N 1B8
TEL: 604 304-4080
FAX: 604 304-4051
E-mails: vesna@vesnatravel.com ili tanja@vesnatravel.com

ako ti je muz u Kanadi on moze sa njima da se dogovori, ili ovako emailom, sve, vjerujem da mogu puno bolji deal da ti nadju, 2000 eura je previse. a za @Zmaja ti imas ove imaju idealne cijene za oneway karte provjei ih, http://www.airtransat.com/ , http://www.airtransat.co.uk/en/index.aspx sada imaju letove za 179 funti do Toronta iz Londona

@Sayu, definitivno bih ti preporucila ove cure iz Vankuvera koje su i meni nasle karte, radile su za Solawaytravel, ali od sutra su solo, evo info
VESNA TRAVEL LTD
#103 – 7738 EDMONDS STREET
BURNABY, BC
V3N 1B8
TEL: 604 304-4080
FAX: 604 304-4051
E-mails: vesna@vesnatravel.com ili tanja@vesnatravel.com

ako ti je muz u Kanadi on moze sa njima da se dogovori, ili ovako emailom, sve, vjerujem da mogu puno bolji deal da ti nadju, 2000 eura je previse. a za @Zmaja ti imas ove imaju idealne cijene za oneway karte provjei ih, http://www.airtransat.com/ , http://www.airtransat.co.uk/en/index.aspx sada imaju letove za 179 funti do Toronta iz Londona

Hvala Windy,jeste moj suprug je u Kanadu,bas cu mu prenjeti,phone i email,pa kada dodje vreme,valjda cemo naci neku odgovarajucu cjenu...

Hvala ti zmaja:neutral:,moj suprug isto tako kaze,da bi vec trebala skoro da dobijem ali vidjet cemo...nego ja sam odlucila da se javim kod njih u vienni,pa da vidimo gde je sve to stalo do sada...sta mislite,Zmaja i Windy???
samo ne znam dali imaju neki broj,ili ako neko od vas zna na koji broj da se javim za da dobiemo vizno odeljenje...a ne konzulat..ili je to sve preko tog call centra...ima li iko bilo kakvu informaciju o tome?? sta vi mislite...da se javim ili da pocekam jos malo...uzimajuci predvidda sam kod njih od 26 septembra,sto znaci krajem mjeseca bice punih 7 mjeseci,brate ni vojsku sluzila ni kriminal uradila...zasto im se nece kod mene stvarno ne kapiram!!!

nema potrebe da zoves jer ti nece dati nikakve info preko telefona, takva im je politika, (tako kod mene pise u pismu), ali svakako mozes poslati upit emailom , zasto ne? Ja sam to namjeravala uraditi samo sam cekala da prodje tih prvih 3 mjeseca od kako su dobili moje papire ( i to su naveli u pismu), a kod tebe se malko oduzilo ja vjerujem i zbog tog sto su ti trazili te dodatne papire, svako trazenje novih dokumenata produzi proces za neko vrijeme. Ali svakako im se javi jer je dugo od Januara kad si to slala.

Sayu, ja svakako mislim da bi trebala da pitas dokle su stigli sa tvojim procesom i zasto je stalo, naravno da imas pravo na to. Kao sto Windy kaze, mozda je bolje prvo mail da posaljes, pa da krenes odatle. A ako ne dobijes konkretan odgovor, mozda da probas i sa pozivom. Verovatno su zauzeti, ali mislim da ce zavrsiti i tvoju aplikaciju ubrzo, ostaje ti samo da se nadas, i bice tako, samo treba da nastavis tu igru strpljenja i cekanja, jer veruj mi, ne mogu te odbiti ako je sponzor odobren i aplikacija poslata u Bec, samo je pitanje kada ce te odobriti, ne da li ce!

Sayu, ja svakako mislim da bi trebala da pitas dokle su stigli sa tvojim procesom i zasto je stalo, naravno da imas pravo na to. Kao sto Windy kaze, mozda je bolje prvo mail da posaljes, pa da krenes odatle. A ako ne dobijes konkretan odgovor, mozda da probas i sa pozivom. Verovatno su zauzeti, ali mislim da ce zavrsiti i tvoju aplikaciju ubrzo, ostaje ti samo da se nadas, i bice tako, samo treba da nastavis tu igru strpljenja i cekanja, jer veruj mi, ne mogu te odbiti ako je sponzor odobren i aplikacija poslata u Bec, samo je pitanje kada ce te odobriti, ne da li ce!
Havala Windy i Zmaja,dogovoricu se sa suprugom,da tako onda i uradimio....Znaci,ovako je kod mene detaljnije::we received ur application for permanent residence on26 september,nakon toga dobila sam email sa AOR file number 13 decembra,nakon toga trazili mi papire dodatne koje sam im ja pustila 9 i 25 januara,znaci sve totalno bice skoro 7 meseci,a odkad sam im ja pustila sve sta su mi dodatno trazili,znaci od 25 januara pa do sada ,2 i pol meseci!!! Ja ne znam sta vise da mislim,nego pomisli da me nisu oni mozda stavili na" forgotten case" pa da ispadne ,da sam ja kriva sto se nisam javila!!:cool: eto to je to u kratkim crtama..hvala vama jos jednom,pa cu javiti ako ista budemo uspjeli izvuci iz ove nepodnosljive situacije

Sayu, kao sto sam ti napisao u proslom postu, ne mogu te odbiti, prosto je nemoguce! Osim ako nisi pre ovoga vec aplicirala za Kanadske papire i bila odbijena ili ako se protiv tebe negde ne vodi neki spor za krivicno delo. Cim je tvoj suprug odobren, i tebe ce odobriti, nema tu sumnje. Samo je pitanje kada. Ako si slala dodatne papire, to hoce da oduzi proces, ali ti si tek na 2 i po meseca u Becu, to nije ni tako strasno, Windy je odobrena posle 80 i kusur dana, sto bi znacilo da bi i tebi trebalo da se jave uskoro, a ako prodje 3 meseca procesa u Becu i ne jave ti se, imas pravo da zoves i cujes dokle su stigli. Odobrice te kad - tad, mozda cak i ove nedelje.

Edit: oprosti nisam video timeline mislio sam da je to sve zajedno sa odobrenjem u Mississaugi. Znaci u Becu je nekih 7 meseci koliko vec traje proces, s tim da si slala dodatna dokumenta, hmmm, jeste dugo, ali kazem samo je pitanje kada ce se zavrsiti u pozitivnom smislu, a ja ti zelim da to bude sto pre.

Edit edit: ali ako je AOR 13 Decembar, onda od tog datuma se racuna, sto bi znacilo da u Becu ukupno proces traje oko 3 i po meseca, tako nesto, s tim da si slala additional docs.

Poslednja izmena:

Back