2012 Aplikanti za Kanadsku Spouse Vizu

Drzimo fige Sayu :)
Windy mi cemo skoro u isto vreme za Ca samo sto cu ja iz Londona. Gde si ti rekla da ces da se smestis ono, Ontario? Koje mesto?
Nama su opcije bile London ON, Ottawa (Richmond), Vancouver( Horseshoe Bay), Calgary, ali, izgleda da cemo pored jezera u mesto Oakville, Ontario, nije sigurno ali najverovatnije.

Poslednja izmena:
Drzimo fige Sayu :)
Windy mi cemo skoro u isto vreme za Ca samo sto cu ja iz Londona. Gde si ti rekla da ces da se smestis ono, Ontario? Koje mesto?
Nama su opcije bile London ON, Ottawa (Richmond), Vancouver( Horseshoe Bay), Calgary, ali, izgleda da cemo pored jezera u mesto Oakville, Ontario, nije sigurno ali najverovatnije.

Cool, bit cemo komsije :) , I mi smo tako prvo planirali London ON, ali poslije pisanja jedne nase blogerke i iz prve ruke (moj muz) odustali smo, previse kriminala :( , zatim smo odlucili Kitchener ( i sada je naginjem tamo oko 60% ), ali na kraju smo se odlucili za Mississaugu , imaju fine skole sudeci po http://www.compareschoolrankings.org/ , sto mi je bitno za djecu i mene takodje, fine Koledze i najveci plus je Medicinski fakultet, kao opcija za djecu ako se odluce, bar nece putovati. A osim toga blizina Toronta i Amerike :)

Cekamo skupa sa tobom Sayu ;)

Dragi moji frendovi,Windy i Zmaja,havala vam na podrsku,znam i osjecam da ste uvjek tu okolo sa mnom:) jako je ljep osjecaj podrske
ah kako je ljepo cuti ,vase planove za buducnost,medjutim,ja i windy,vise se brinemo vise kako i gdje za djecu,a ti Zmaja kako je ljepo cuti,kako biras mjesta kao da ides na odmoru,epa brate,to je prednost mladosti,odnosno mladog bracnog para, free za izbor :)...Nek ste vi meni srecni i dobri,i samo napred

Ako bog da zmaja, windy..pa da se na sjelo sakupimo uz kahvicu a ti windy ponesi i rahat lokum sa sobom..pa da sve ovo ljepo zaokruzimo,prijateljski
Pozdrav ljudi moji,i daj boze za dobre razloge da se sujemo,ako bog da i vidimo...SRETNO SVIMA nama i ostalima koji ce morati proci nasom stazom

Pozdrav svima,

molila bih sve vas koji ste aplicirali za spouse vizu da mi razresite dilemu-DA LI JE MOGUCE DOBITI TURISTICKU VIZU ZA KANADU dok cekamo odgovor za spouse vizu?
Moj suprug je u Kanadi,aplicirali smo jos prvog februara i jos uvek nismo dobili nikakav odgovor cak ni iz Misisage...bukvalno ne znamo da li su nasi papiri uopste primljeni-da li je to moguce....da li neko ima pametan savet sta da radimo i kome da se obratimo...jer ocigledno nesto ne stima....
I zbog toga,posto ce se ocigledno oduziti nas proces,a ja sam pritom u drugom stanju,zeleli bismo da se spojimo pa zato pitamo ima li sanse da uopste pokusamo da trazimo turisticku vizu za mene?
Hvala unapred!

Pozdrav Georgina. Na zalost sanse su jako male za turisticku kada zenska osoba ide u Kanadu kod muske i obrnuto, pogotovo sada kada ste vec aplicirali za spouse vizu, prakticno nemoguce. Ako ste poslali papire u Februaru morali ste dobiti obavestenje da je aplikacija primljena jer u Becu svakako nista ne pocinje dok ne dobiju kompletnu dokumentciju, ali nesto se oduzilo jer sponzora odobre posle 2 meseca otprilike. U svakom slucaju nazovite postoji broj u Missisaugi pa pitajte sta se desava sa papirima. Ja ti iz mog iskustva pricam, ja sam aplicirao prvo za turisticku pre nego smo se vencali i odbili me, razlog je bio nedovoljno razloga da se vratim u Srbiju iako sam imao dosta razloga na papiru. Nadam se da ce se resiti, ne bi trebalo da bude problema ako ti suprug radi i zivi tamo, srecno!

Pozdrav Georgina. Na zalost sanse su jako male za turisticku kada zenska osoba ide u Kanadu kod muske i obrnuto, pogotovo sada kada ste vec aplicirali za spouse vizu, prakticno nemoguce. Ako ste poslali papire u Februaru morali ste dobiti obavestenje da je aplikacija primljena jer u Becu svakako nista ne pocinje dok ne dobiju kompletnu dokumentciju, ali nesto se oduzilo jer sponzora odobre posle 2 meseca otprilike. U svakom slucaju nazovite postoji broj u Missisaugi pa pitajte sta se desava sa papirima. Ja ti iz mog iskustva pricam, ja sam aplicirao prvo za turisticku pre nego smo se vencali i odbili me, razlog je bio nedovoljno razloga da se vratim u Srbiju iako sam imao dosta razloga na papiru. Nadam se da ce se resiti, ne bi trebalo da bude problema ako ti suprug radi i zivi tamo, srecno!

Zmaja,hvala puno na odgovoru...
Ma i nama je cudno sta se desava,moj suprug je zvao Misissagu,i rekli su mu da jos nije aplikacija uzeta u razmatranje...jedino sto je mogao da da je trucking broj(od poste iz koje smo poslali)...to je zena koja se javila zapisala,uzela podatke i rekla da se javimo za mesec dana :dash:
po tom postanskom broju,aplikacija je stigla tamo,ali vise od tad ni slovceta nema....katastrofa :(
Stvarno ne znam sta da radimo dalje......a ja vec peti mesec trudnoce....
Jos jednom hvala Zmaja i vama od srca zelim sve najbolje...

Cao!
Molila bih ako neko zna i hoce da mi napise koliko se dugo mora biti u braku sa kanadskim drzavljaninom da bi dobila njihove papire sve koji su mi potrebni da bih mogla ostati tamo i raditi? Verovatno pise negde na sajtu ali nemam vremena da citam.

Hvala unapred!

Cis se udas, moze odmah da ti sredjuje papire (PR). U poslednje vreme su poostrili proceduru zbog gomile laznih brakova (uglavnom iz Kine).

Jesam udata ali posto nikako da se domognem kanade razmisljam da se razvedem i udam za kanadjanina zbog papira(lazni brak) pa me interesuje koliko dugo moram biti u braku dok dobijem papire da mogu ostati tamo i raditi (koliko bi mi trajao taj lazni brak)?

Hvala!

Ako se udas npr. u Srbiji i dobijes PR u Kanadi, kao i tvoj muz (ili ako je vec drzavljanin), mozes da se razvedes posle 1. godinu provedenu u Kanadi.
Skoro sam sasvim slucajno cuo za jedan par iz Kanade koji se razveo i ona se udala za njegovog brata a on za njegovu sestru (ili nesto slicno) da bi ih doveli u Kanadu. Nisam pitao za vremenske intervale, nije me interesovalo, ali znam da su sve uspeli da srede.

Ako se udas npr. u Srbiji i dobijes PR u Kanadi, kao i tvoj muz (ili ako je vec drzavljanin), mozes da se razvedes posle 1. godinu provedenu u Kanadi.
Skoro sam sasvim slucajno cuo za jedan par iz Kanade koji se razveo i ona se udala za njegovog brata a on za njegovu sestru (ili nesto slicno) da bi ih doveli u Kanadu. Nisam pitao za vremenske intervale, nije me interesovalo, ali znam da su sve uspeli da srede.

Molim te ako ti nije problem da mi se raspitas za tu proceduru.Muz i ja zivimo u Srbiji,mi bi se razveli i vencali sa kanadskim drzavljanima(da li oni moraju doc u Srbiju da se vencaju sa nama ili mi idemo tamo pa se tamo vencamo)? Jeli provera da li se zivi sa laznim bracnim partnerom tipa upadanja u kucu bez najave i kontrolisanja koga ima ili samo kontrolisu ko je na kojoj adresi prijavljen?Koliko kosta razvod tamo?
Hvala!

Molim te ako ti nije problem da mi se raspitas za tu proceduru.Muz i ja zivimo u Srbiji,mi bi se razveli i vencali sa kanadskim drzavljanima(da li oni moraju doc u Srbiju da se vencaju sa nama ili mi idemo tamo pa se tamo vencamo)? Jeli provera da li se zivi sa laznim bracnim partnerom tipa upadanja u kucu bez najave i kontrolisanja koga ima ili samo kontrolisu ko je na kojoj adresi prijavljen?Koliko kosta razvod tamo?
Hvala!

Na zalost nemam vremena da proveravam to za vas, ali sigurno mozete naci sve informacije na internetu.
Uostalom sve sto bih vam ja ovako rekao 'iz glave' treba takodje proveriti.
Takodje uvek racunajte na najgore, uvek siguran nacin da najbolje prodjete.

Linkovi za pocetak (koji mozete i sami izguglati za 10 sekundi):
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/spouse-apply-who.asp
http://www.cic.gc.ca/english/department/media/releases/2012/2012-03-02.asp

Srecno.

Poslednja izmena:

Back