2012 Aplikanti za Kanadsku Spouse Vizu

Molim te ako ti nije problem da mi se raspitas za tu proceduru.Muz i ja zivimo u Srbiji,mi bi se razveli i vencali sa kanadskim drzavljanima(da li oni moraju doc u Srbiju da se vencaju sa nama ili mi idemo tamo pa se tamo vencamo)? Jeli provera da li se zivi sa laznim bracnim partnerom tipa upadanja u kucu bez najave i kontrolisanja koga ima ili samo kontrolisu ko je na kojoj adresi prijavljen?Koliko kosta razvod tamo?
Hvala!

Mozete se vencati u Srbiji ili u Kanadi. Ako uspete da dobijete turisticku i odete u Kanadu da se tamo vencate, morate da racunate na to da cete tamo biti oko 2 godine bez prava na rad i bez prava izlaska iz zemlje a za to vreme treba se izdrzavati. Dakle, moj savet je, vec sam pisao ranije, da se obavezno vencate u Srbiji. Tako odlazite u Kanadu kao permanent resident sa pravom na rad i sa pravom napustanja zemlje i vracanja, ali, ako vam kinta nije problem i imate dosta para u steku bar jedno 70.000 CAD, onda vam ne igra ulogu gde cete se vencati.
Ako planirate da idete tim koracima, trebalo bi da sto vise dokaza prikupite u komunikacii, dakle svakodnevni pozivi na skype, fb itd, kako bi dokazali istinitost veze i braka..

Jesam udata ali posto nikako da se domognem kanade razmisljam da se razvedem i udam za kanadjanina zbog papira(lazni brak) pa me interesuje koliko dugo moram biti u braku dok dobijem papire da mogu ostati tamo i raditi (koliko bi mi trajao taj lazni brak)?

Hvala!
Od ukupno 5 godina od dolaska u Kanadu, treba 3 da provedes u zemlji ne bi li aplicirala za drzavljanstvo, sa sve to vreme mozes da ostanes i da radis.

Pozdrav svima!

Vidim da na ovoj temi vec dugo nikoga nije bilo, al' nadam se da jos uvek ima nekoga ko prati temu i ko ce moci da mi pomogne. Naime, imam dosta pitanja vezanih za proces apliciranja za spouse vizu ali ono prvo na koje moram da saznam odgovor je sledece: Da li neko zna sta tacno znaci to da sponzor mora da dodje da zivi u Kanadi od momenta kad aplikant za sponzorstvo dobije PR status? Naime, ja cu svog common law partnera sponzorisati iz Srbije, jer tu oboje zivimo, ali trenutno nismo sigurni kada cemo tacno da se selimo za Kanadu, a sad nam je dobar momenat da apliciramo iz vise razloga. Znaci, zelim da ga sponzorisem sada, zelimo na leto da odemo u Kanadu gde ce on aplicirati za PR card s kojom ce moci da ulazi u Kanadu, a znam da je za odrzavanje PR statusa neophodno provesti 2 godne od 5 u Kanadi. Ako on mora od 5 godina 2 godine da provede u Kanadi, zasto ja kao sponzor moram a zivim u Kanadi od momenta kad on dobije PR status?

Puno pozdrava jos jednom svima i nadam se odgovoru :)

Pozdrav Jasna, Rekao bih da ti kao sponzor ne moras da zivis u Kanadi. Medjutim, morala bi da budes tamo pri sletanju imigranta kako bih aplikant mogao uspesno da udje u zemlju i zapocne proces PR kartice koja se u ovom trenutku dobija za nekih 64 dana, pa zatim SIN broj koji bude gotov za 3 nedelje i konacno, zdravstveno, za koje moze da se aplicira tek nakon provedenih 3 meseca u zemlji.
Dakle, ako imate dovoljno novcanih sredstava da aplikant zivi i radi sam u Kanadi, skoro sam siguran da ti kao sponzor za to vreme ne moras da zivis tamo, sve dok ne aplicirate za produzenje statusa i za drvavljanstvo, gde bi morali da dokazete odredjene stvari.
Edit:
Zaboravio sam da napomenem, a vec sam pisao o tome ranije, moze da se aplicira from outside of Canada ukoliko ti kao Kanadski drzavljanin radis u nekoj drugoj zemlji a imas Kanadski pasos i racun u Kanadskoj banci sa odredjenim prilivom, takodje i neka adresa sponzora mora da postoji na koju se imigrant poziva.

Poslednja izmena:
Cao windy, ja sam jos uvek u UK hehe, bio sam u Kanadi samo da odradim papirologiju i na odmor ali za sada sam jos uvek u Londonu i planiramo da ostanemo ovde jos neko krace vreme...
Meni je bilo super, Richmond je malo mesto ali Ottawa je blizu, bio sam i do Bramptona i Toronta kod prijatelja, do Nijagarinih vodopada i mislim da cemo tu negde se i mi smestiti oko Toronta pa cemo biti komsije hehe
Svako dobro i cujemo se kad budem dolazio pa mozda i vidimo ako bog da, do tada srecno i samo napred, vreme radi za vas, samo pamet u glavu, pozdrav

Cao svima, ja sam u Kanadi . Koliko dugo ste vi cekali u Misisagu? Kakva je vasa situacija.. Uhh nadam se da ce ovo brzo odobriti, ja sam vec izgubila 4 mjeseci, jer sam predavala muzu za turisticku vizu 2 puta.. I oba puts su ga odbili, jer ima prejaku veze tj mene i djecu ovamo.. Ja sam inace kanadski drzavljanin od 93 god, a vratila sam se nazad u cg 2004 i tamo zivjela sve do unazad 5 mjeseci.i dosli smo ja i djeca ovamo da bi sto prije doveli muza/oca ovamo, ali nije nam bas poslo za rukom iz prve.. Puno srece zelim svima

Poslednja izmena od moderatora:
Hello !!! Imam jedno pitanje,bicu sto kraca u opisivanju svoje situacije ;)
Ja sam Kanadski drzavljanin,suprug je Srpski drzavljanin,zivimo u Srbiji. Hocu da pokrenem papire da odemo odavde zajedno,znaci da ga iz Srbije sponzorisem..ima li neko iskustva sta i kako ??? Jer bi da ovde zavrsim njegov PR ...savet???

Hello !!! Imam jedno pitanje,bicu sto kraca u opisivanju svoje situacije ;)
Ja sam Kanadski drzavljanin,suprug je Srpski drzavljanin,zivimo u Srbiji. Hocu da pokrenem papire da odemo odavde zajedno,znaci da ga iz Srbije sponzorisem..ima li neko iskustva sta i kako ??? Jer bi da ovde zavrsim njegov PR ...savet???

Mi smo tako aplicirali a suprug se u medjuvremenu vratio za Kanadu. Imate sve detalje o apliciranju van Kanade na sajtu CIC-a. Prikupite sva dokumenta, bar smo mi tako uradili i posaljete postom u Kanadu. Tamo razmatraju da li ste "sposobni" da budete sponzor. Taj proces traje oko 55 dana mislim (mada je nama trajao oko 3.5 meseca jer oni vreme racunaju od trenutka kada otvore kovertu, ne od trenutka kada je dobiju!). Ako vam odobre sponzorstvo, dokumenta prosledjuju u Bec gde proveravaju aplikanta tj. onoga koga sponzorisete i taj proces trenutno traje oko 17 meseci.

Ja mogu samo da vas posavetujem da dobro procitate uputstvo i sve popunite i posaljete TACNO onako kako traze. Ne zaboravite na kraju potpisati sve sto treba. Takodje savetujem da pre slanja dokumenata uplatite potrebne takse (mislim da je nesto oko 900CAD) iako moze i kasnije jer sve sto eventualno nedostaje moze da produzi vreme dobijanja PR koje je ionako, kao sto vidite bas bas dugo... U svakom slucaju, puno srece!

Mi smo tako aplicirali a suprug se u medjuvremenu vratio za Kanadu. Imate sve detalje o apliciranju van Kanade na sajtu CIC-a. Prikupite sva dokumenta, bar smo mi tako uradili i posaljete postom u Kanadu. Tamo razmatraju da li ste "sposobni" da budete sponzor. Taj proces traje oko 55 dana mislim (mada je nama trajao oko 3.5 meseca jer oni vreme racunaju od trenutka kada otvore kovertu, ne od trenutka kada je dobiju!). Ako vam odobre sponzorstvo, dokumenta prosledjuju u Bec gde proveravaju aplikanta tj. onoga koga sponzorisete i taj proces trenutno traje oko 17 meseci.

Ja mogu samo da vas posavetujem da dobro procitate uputstvo i sve popunite i posaljete TACNO onako kako traze. Ne zaboravite na kraju potpisati sve sto treba. Takodje savetujem da pre slanja dokumenata uplatite potrebne takse (mislim da je nesto oko 900CAD) iako moze i kasnije jer sve sto eventualno nedostaje moze da produzi vreme dobijanja PR koje je ionako, kao sto vidite bas bas dugo... U svakom slucaju, puno srece!

Hvala... Skinula sam formulare sa CIC-a,sad treba da ih popunim i prikupim svu dokumentaciju... jeste li vi na kraju dobili PR? Sada je nova cena za taxe 1050$ + medical je otisao na 135e ... jeste vi popunjavali inladn ili ? Ja bi odavde da apliciram i da budemo ovde dok nedobije,kazu da je brze malo kad smo van Kanade,jel muz rodjen tamo ili je preko PR dosao do drzavljanstva? jer je razlika i u tome...

Hvala... Skinula sam formulare sa CIC-a,sad treba da ih popunim i prikupim svu dokumentaciju... jeste li vi na kraju dobili PR? Sada je nova cena za taxe 1050$ + medical je otisao na 135e ... jeste vi popunjavali inladn ili ? Ja bi odavde da apliciram i da budemo ovde dok nedobije,kazu da je brze malo kad smo van Kanade,jel muz rodjen tamo ili je preko PR dosao do drzavljanstva? jer je razlika i u tome...

Mi smo predali u martu a sponzorstvo je odbreno u julu 2014 i dokumenta prosledjena za Bec. Sad smo u ovom 17-o mesecnom procesu...

Sada citam kako su u Britaniji poostrili vize za ljude koji su ozenjeni/udati. Naime 2012 je uveden neki novi zakon gde svi koji nisu u EU ne mogu vise lako aplicirati za drzavljanstvo. Tu govorim o sasvim legitimnim brakovima dge drzavljani Velike Britanije imaju decu/zenu muza izvan EU. Ja mislim da ce to polako poceti da se I desava u Kanadi zbog jednostavnog razloga sto takva drzavljanstva kostaju zamlju a ne onako kao dodjete kao for a sa bodovima, pa donesete pare da trosite, pa jos onako nasi Kinezi kada kupuju kuce I stanove.......bracna viza je lost profit.

Izgleda da cu morati da zbrzam vencanje sa mojom Tajlandjankom :)

Zanima me sta mislite, kako bi gledali na slucaj spajanja porodice u Kanadi, kada je zana dezavljanka Kanade starija 10-15 godina od muskarca kom bi pomagala za useljenje... ali ako je to prava stvar, znaci nije fiktivno, nego istinska ljubav, ima li tu rizika za nekoga i kakvih ako ima?

Takodje me interesuje, da li za tzv. "registrovanog partnera" vaze ista pravila kao i za supruznika, i u cemu se razlikuju ta prava ako nisu ista?

Ja isto smatram da godine nisu problem ali je dosta teze dokazati vanbracnu vezu. Inace, mislim da ne treba "registrovati partnera" vec samo u dokumentima napisati da ste partneri itd. Mozda ne bi bilo lose, ukoliko ne zelite da se vencate, da razmislite i o opciji radne vize. Ukoliko mozete naci posao, radna dozvola se dobija preko poslodavca u roku od nekoliko meseci a posle 1 ili 2g (ovo treba proveriti) mozete aplicirati za PR.

Btw. Za sve koji prate ovu temu, citala sam po forumima da se sada slucajevi u Becu resavaju mnogo brze iako je oficijelno na sajtu jos uvek proces 17 meseci. Dosta ljudi je dobilo PR u roku od 9-12 meseci sto su zaista sjajne vesti :)

Pozdrav,vidim da nas ima dosta sa slicnim pitanjima tako da se nadam da cemo brzo saznati sve sto nam treba.Zamolio bih sve ljude dobre volje a koji su upuceni u detaljan postupak oko predavanja aplikacije za spouse vizuvizu da pomognu. Moja "Kanadjanka " je u Srbiji od 2000te god.ali naravno ima njihov pasos. Nakon vencanja i internacionalnog vencanog lista treba da skinem sa CICa formulare za sponzora i formulare za mene,popunim ih i uz njih sta sve saljem za Kanadu?

Back