101 Biblijska Kontradiktornost

• Začetnik teme Začetnik teme Mord
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sve u svemu, ja mislim, da ti to nisi dobro shvatio
Схватам ја проблем. Ја читам шта пише и мислим својом главом о томе. Но, црква каже да ја немам шта да мислим већ да слушам "паметније" да ми објасне.

lot spasava dva andjela, a sodomiti kazu vidi ga ovaj bi da nam sudi, daj njega cemo sad da...
ne redi se o tome da su zene manje vredne, vec da su prirodni i logicni interseksualni, a ne homoseksualni odnosi za koje rekoh da su proizvod dominacije i potcinjavanja...
Па Лот ко вели, каква је корист од педерастије, него ево моје ћерке, и још невине (то да мало заслади понуду) мож од тога да испадне нека корист (дете). Онако се само џаба троши семе? То наравно зато јер га је Бог научио шта ваља а шта не? Обашка то што помињеш доминацију и потчињавање у вези педерастије а то се наравно не односи на силовање жена?

Па Лот ко вели, каква је корист од педерастије, него ево моје ћерке, и још невине (то да мало заслади понуду) мож од тога да испадне нека корист (дете). Онако се само џаба троши семе? То наравно зато јер га је Бог научио шта ваља а шта не? Обашка то што помињеш доминацију и потчињавање у вези педерастије а то се наравно не односи на силовање жена?
Lot nudi pederima cerke?
Mislite da lot ne zna sta su ******?
Zna, ali zeli da im pokaze koliko su mu vazni gosti, ali i zna da ovi cerke nece hteti.

Lot nudi pederima cerke?
Zna, ali zeli da im pokaze koliko su mu vazni gosti, ali i zna da ovi cerke nece hteti.
A gosti su bili samo ljudi, jer pojam andjela, kao duhovnog bica je uveden na 4-tom Lateranskom saboru 1215 god.
Avram se baca na zemlju pred njima govoreci ADONI.
Drugo, oni su prasnjavi, ugrejani i on im nudi da odmore kod njega, dajuci im da Jedu.Otkada to duhovna bica Jedu, :?:

Уништење Содома. Лотово спасење. Гријех кћери Лотових.
Znaci pored ovoga sto Mi citamo , i naravno drzimo za tako, kod ovog tvog pitanja moze se na netu naci vise prica.
Mislim da se radi o tzv bukvalnom citanju , bez razumevanja poente.
................................................................................................................................................................................................
Sad cu nesto da napisem po secanju zato nemojte mene "drzati za rec" :
Ako se secam , a to sam letimicno pregledao , Elen White je nesto pisala o tome ( ovo pisem samo kao citalac ) ,
a ko je procitao na Srpskom detaljno mozda moze ovde da napise .
Zatim u Hadisima se spominje Lot ali sad sa tri cerke ( bez tzv incesta) koje su ostavile zivote na putu bekstva iz grada.
Od njih su nastala tri izvora ( Jevreji kazu "Knjiga je kao Voda" ) i sad tu ne razumevajuci sustinu , neki muslimani kritijuju
Stari Zavet .
No ono sto je najupecatljiviji i najneobicniji prikaz potice bas od nase bivse forumasice. To je toliko neobicno , u zanimljivom stilu njenih reci , da evo linka
( nije mi htela reci odakle potice ovakav stav)
" nebitna sam "
"preskocicu i lota/za sve u gradu u kojem je ziveo poznat kao prikriveni i niko nije znao njegovo ime.....i kako se setao i sreo andjele/bake i deke koji su ga pitali jer mozemo u tvom gradu da otvorimo skolicu za vase i nase bogove/decu i koji im je lepo rekao bezite odavde koliko vas noge nose...i oni ga pitase pa mozemo da nadjemo sigurno 50 ucenika,a lot im odgovori ne mozete ni 1......i andjeli dosli da se uvere o cemu ovaj prica,svi vole da uce......i ovi htedose da siluju andjele......lot/prikriveni im kaze evo vam moje cerke/nedovrsene knjige/knjige bez naslova ocete stariju midrash/ucenje,proucavanje ili mladju aggdah/cistoca,nevinost....ni jedna ne zna ime svoga oca,i andjeli ga uvedose i rekose,bezi odavde....krenuse oni i lotova zena edith/svetica ili ne se okrenu za ocem svoje dece jer kad vas neko cupa iz bare ili vas uznese u nebo neokreces se da vidis od cega si spasen.......i u pecini lot/prikriveni se napi (napiti u bibliji znaci/nadograditi.otkriti) i knjige/cerke rekose....nemamo naslova i ne znamo kako nam se otac zove ajde da uzmemo pravo ime od lota i da mi napisemo nase knjige.....prvo starije znanje sazna ime oca/pravo ime knjige iazove svoje dete/knjigu/pleme po njoj moab/ime zakona.ime mog oca lota/pravde.u ime prevde.obespravljeni i rece mladjoj knjizi sada znam ime oca idi saznaj i ti i mladja sazna i nazove svog sina/knjigu/pleme ben ami/iza-pored.covece i covecanstvo.u ime mog brata lota i moaba......tako da ko god se uhvatio za incest (.......ne daj boze napisao knjigu,nacrtao sliku i jos se potpisao "

Lot nudi pederima cerke?
Ако хоћеш да читаш између редова, да и ја додам. Испред Лотове куће се скупио ЦЕО град, како каже и старо и младо. У том граду су живели и хетеросексуалци, као например Лотови будући зетови, што је уредно поменуто. Твоја претпоставка да је Лот знао да ови неће његове ћерке не пије воду.

ajd sad ti kad mislis svojom glavom, reci mi da l' si cuo za ovog epstajna koji se navodno ubio u zatvoru, a cujemo da je ucenjivao svetsku elitu za pedofiliju[ocigledana bolest dominacije i potcinjavanja]... ja tebe sad pitam je l' ima u ljudskoj istoriji slucaj uporediv sa ovim sa silovanje zena? pa ti sad mislis svojom glavom da ja pravdam silovanje zena, ali opet ti kazem - nisi ti to dobro shvatio, nije ni glasnik, ali on je izgubljeni slucaj. Poenta je da je silovanje zena pojedinacni kriminal, a ovo je organizovani kriminal, da se propagira homoseksualizam, a u cilju legalizacije pedofilije. Ukljuci mozak.

Poslednja izmena:
Ако хоћеш да читаш између редова, да и ја додам. Испред Лотове куће се скупио ЦЕО град, како каже и старо и младо. У том граду су живели и хетеросексуалци, као например Лотови будући зетови, што је уредно поменуто. Твоја претпоставка да је Лот знао да ови неће његове ћерке не пије воду.
Naravno da pije.
Da je bilo heterosexuelaca , rastrgli bi te devojke.
Pa i sami heterosexuelac u ovoj grupa je bio u opasnosti.
Koji heterosexuelle ce da ide sa tom grupom koja se dogovorila da ide da siluje muskarce?
Samo kada bi culi, pobegli bi od grozote.
A jos i njih mogu da siluju uzgred.

Šta je tačno knjiga Postanak ili knjiga Mojsijeva?
Šta je prvo stvoreno čovek ili životinje?
Da li je prva žena stvorena kad i prvi čovek ili je prvo stvoren Adam pa od njegovog rebra Eva?

Postanak 2,18I reče Jahve, Bog: "Nije dobro da čovjek bude sam: načinit ću mu pomoć kao što je on.
Postanak 2,19Tada Jahve, Bog, načini od zemlje sve životinje u polju i sve ptice u zraku i predvede ih čovjeku da vidi kako će koju nazvati, pa kako koje stvorenje čovjek prozove, da mu tako bude ime.
Postanak 2,21Tada Jahve, Bog, pusti tvrd san na čovjeka te on zaspa, pa mu izvadi jedno rebro, a mjesto zatvori mesom.
Postanak 2,22Od rebra što ga je uzeo čovjeku napravi Jahve, Bog, ženu pa je dovede čovjeku.

1. Mojsijeva 1,25I stvori Bog zvijeri zemaljske po vrstama njihovijem, i stoku po vrstama njezinijem, i sve sitne životinje na zemlji po vrstama njihovijem. I vidje Bog da je dobro.
1. Mojsijeva 1,26Potom reče Bog: da načinimo čovjeka po svojemu obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cijele zemlje i od svijeh životinja što se miču po zemlji.
1. Mojsijeva 1,27I stvori Bog čovjeka po obličju svojemu, po obličju Božijemu stvori ga; muško i žensko stvori ih.

Tacno je Postanak ili 1 knjiga Mojsijeva. /prvih pet knjiga SZ se zovu mojsijevim, iako on nije autor/
Petog dana su stvorene zivotinje u vodi i zraku/ribe,ptice/ a sestog dana kopnene zivotinje i covek/musko i zensko/
Stvoreni su istovremeno/prvi covek je androgen po liku bozjem/, kasnije u snu dolazi do 'diobe'

I u vezi Sodome, Gomore i Lota sve ste stavili pod lupu umesto pod mikroskop :)

Lotovi potomci nisu jevreji vec njihovi neprijatelji, narodi u rangu samaracana. Incesta je uvek bilo, nazalost i danas ima takvih slucajeva i potomci iz ovakvih zajednica ne treba da odgovaraju za krivicu roditelja.

i da, Lotova zena je razglasila da su im dosli gosti/isla da trazi soli u komsiluku :), stvarno/ pa se narod okupio pred njihovim vratima i trazio ove da se pojave
ovo je iz nekih popratnih jevrejskih knjiga tako sam cula
ima logike :D
U to vreme svaki stranac je bio primecen, i glas o strancima u mestu se brzo sirio.
Ljudi nisu imali cim drugim da se bave.
Stranci su bili izvor informacija i izazivali su interesovanje i radoznalost.
Do kuce lotove je moglo da ih vidi stotine ljudio.

I u vezi Sodome, Gomore i Lota sve ste stavili pod lupu umesto pod mikroskop :)

Lotovi potomci nisu jevreji vec njihovi neprijatelji, narodi u rangu samaracana. Incesta je uvek bilo, nazalost i danas ima takvih slucajeva i potomci iz ovakvih zajednica ne treba da odgovaraju za krivicu roditelja.
Ispravno je i jedno i drugo.
Jer je Mojsije pisao sve 5 knjige.
Isus Naivin je dopisao kraj, smrt Mosjijevu.
Mk 12:19 Učitelju! Mojsije nam napisa: Ako kome brat umre i ostavi ženu a dece ne ostavi, da brat njegov uzme ženu njegovu i da podigne seme bratu svom.
Mk 12:24 I odgovarajući Isus reče im: Zato li se vi varate što ne znate pisma ni sile Božje?
Mk 12:25 Jer kad iz mrtvih ustanu, niti će se ženiti ni udavati, nego su kao andjeli na nebesima.
Mk 12:26 A za mrtve da ustaju niste li čitali u knjigama Mojsijevim kako mu reče Bog kod kupine govoreći: Ja sam Bog Avraamov, i Bog Isakov, i Bog Jakovljev?
Mk 12:27 Nije Bog Bog mrtvih, nego Bog živih. Vi se dakle vrlo varate.

Jn 1:45 Filip nadje Natanaila, i reče mu: Za koga Mojsije u zakonu pisa i proroci, nadjosmo Ga, Isusa sina Josifova iz Nazareta.

U to vreme svaki stranac je bio primecen, i glas o strancima u mestu se brzo sirio.
Ljudi nisu imali cim drugim da se bave.
Stranci su bili izvor informacija i izazivali su interesovanje i radoznalost.
Do kuce lotove je moglo da ih vidi stotine ljudio.

Moglo je da ih vide na stotine ali to nigdje u SZ ne pise, ako ti tvrdis da su bili zapazeni ko sam ja da sumnjam u tvoje misljenje i razmatram pratece jevrejske zapise. Kako god, bilo mi je simpaticno kako je zena opet kriva

Ispravno je i jedno i drugo.
Jer je Mojsije pisao sve 5 knjige.
Isus Naivin je dopisao kraj, smrt Mosjijevu.
Mk 12:19 Učitelju! Mojsije nam napisa: Ako kome brat umre i ostavi ženu a dece ne ostavi, da brat njegov uzme ženu njegovu i da podigne seme bratu svom.
Mk 12:24 I odgovarajući Isus reče im: Zato li se vi varate što ne znate pisma ni sile Božje?
Mk 12:25 Jer kad iz mrtvih ustanu, niti će se ženiti ni udavati, nego su kao andjeli na nebesima.
Mk 12:26 A za mrtve da ustaju niste li čitali u knjigama Mojsijevim kako mu reče Bog kod kupine govoreći: Ja sam Bog Avraamov, i Bog Isakov, i Bog Jakovljev?
Mk 12:27 Nije Bog Bog mrtvih, nego Bog živih. Vi se dakle vrlo varate.

Jn 1:45 Filip nadje Natanaila, i reče mu: Za koga Mojsije u zakonu pisa i proroci, nadjosmo Ga, Isusa sina Josifova iz Nazareta.

misljenja su podeljena ko je autor prvih pet knjiga

Moglo je da ih vide na stotine ali to nigdje u SZ ne pise, ako ti tvrdis da su bili zapazeni ko sam ja da sumnjam u tvoje misljenje i razmatram pratece jevrejske zapise. Kako god, bilo mi je simpaticno kako je zena opet kriva
Pa iz dogadjaja je jasno da su ih videli i logicno je dok idu do Lotove kuce da ih vide ljudi.
Ljudi su dosli tek uvece, znaci imalo je vreme da se rasprica i da se sakupe.
Dovoljno je da ih je video jedan od tih.
Kada od ovakve janse stavri komplikujes, kako li teze?

Dovljlno je da su dosli, nije nikako bitno zasto.
Nije potrebno da se zapisuje, jer je nebitno i jasno.
Svakom coveku je jasno da su imali informaciju.
Kada bi se takve nevazne stvari zapisivale, kolika bi onda biblia biblija?
A onda bi kazao,la, da je bog bio mudar, on bi to krace zapisao.

misljenja su podeljena ko je autor prvih pet knjiga

Podeljenja u smislu da ima i kriticara kao i za sve sto ima, i da oni nemaju nista relvantno.
Imamo izvestaj jevreja, apsotola i Isusa da je Mosjije pisao.
Vise nego dovoljno i nepotreban je svaki komentar.
Neki se pitaju kako je Mojsije mogao da zapise svoju smrt, i onda dovode sve u pitanje.
To je smeno.
Isus navin je dopisao njegovu smrt.
Ne mogu da verujem da neko moze da diskutuje o ovkavim stvarima ovde?
Nemoguce.
.

Jbt razmisljam sad nesto i sve su mi se kockice slozile. Ustvari je potpuno logicno da je Jehova bog ovoga sveta. Dovoljno je da se okrenemo oko sebe i vidimo svo zlo koje nas okruzuje i shvatimo da bi upravo jedino takav Bog kakav je Jehova i mogao da bude na vrhu ovog brda od gowana. Ljudi su uvek zamisljali Boga kao dobrog, plemenitog i apsolutno pravednog pa zbog toga nisu mogli da ukapiraju kako onda ovoliko zla ako je on takav.
Medjutim, ako postavimo stvari tako da je recimo Jehova Bog onda se sve uklapa i sve je objasnjivo.

Taj"bog"sam za sebe kaže da je ljubomoran,sam za sebe kaže da kreira zlo,sam za sebe kaže da se sveti deci onih otaca koji su ga mrzeli do trećeg i četvrtog kolena.Dobri Isus nikad nije rekao ništa protiv porobljavanja i kako je nemoralno i pogrešno da poseduješ drugog čoveka kao roba,nego je samo nešto ofrlje rekao nemojte mnogo da bijete svoje robove tako nešto ali ništa tipa robovlasništvo je pogrešno .Dobri Isus je takođe rekao da moramo da ga volimo više od svoje porodice,kakav je karakter osobe koja više voli fiktivnog lika iz drevnih spisa od svoje rođene dece? Taj bog se igra žmurke sa ljudima ali na kraju obećava večiti oganj i muku sve i da mrava nisi zgazio samo eto nisi verovao u njega to je dovoljno za večitu muku.Taj bog postoji taman kolko i deda mraz.To je to.

Pa nije oduvek, nekad su ljudi verovali i u dobre i u loše bogove.
Danas hrišćani mahom veruju da je Bog pun ljubavi prema čoveku jer im se tako servira a malo njih i sami tako vide.
Po mom mišljenju trebalo bi da je Bog pravda, iako se nama čini da se dešavaju stvari koje nama nisu.
Šta recimo ima Bog sa tim što deca oboljevaju od teških bolesti kada smo sami zatrovali planetu.

Back