101 Biblijska Kontradiktornost

• Začetnik teme Začetnik teme Mord
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na drugoj temi pricamo o Noju i njegovoj deci, ali mene zanima nesto oko Adama i njegove dece.
Bog je stvorio Adama, pa Evu, proteruje ih iz Raja.
Eva rodi Kajina i Avelja. Kajin ubije Avelja, bog ga progoni zbog toga i onda:
1. Mojsijeva

Gde je Kajin nasao svoju zenu?
Pogledaj samo godine života tadašnjih ljudi. Za vreme Adamovog života moglo je biti i 100.000 ljudi ako ne i više

Niko ne dokazuje arheologijom svaku rec niti je to moguce.

Areheologija su video klipovi tadasnjeg vremena.

Ali je vazno da arheoligija potvrdjuje hiljade imena, ljudi, gradova i mnostvo dogadjaja, koja su ljudima bila poznata samo u bibliji.
Ne treba svakome arheologija, ali postoje ljudi kome je potrebno.
Razni su putevi koji vode nekoga spasenju.
A i potrebna je arheologija zbog rugaca koji tvrde da je u bibliji sve izmisljeno i pokusvaju da poljuljaju veru mladih u veri.

Kada se pokaze da nije izmisljeno onda to olaksava mnogim mladim i ne iskusnim u veri a kriticarima zatvara usta i smanjuje im levak za pljuvanje.

Areheologija je nesto dobro ne lose.
To su zivi dokazi, zivi video klipovi toga vremena.
Nekada treba ljudima samo mali pokretac, neko malo svedocanstvo d akrenu da istrazuju.

Uostalom arheologija je svedok protiv nevernika.

Nikakav arheologija nije svedok niti je njom dokazana bilo koja biblijska prica. Samo je rec o tome sa kvazi naucnici hriscanske provencijencije pokusavaju da kroz materijalne "dokaze" ljudima uteraju strah u kosti od Boga, ne da bi mladi verovali nego se plasili...

Evo jedno pitanje za tebe: da li ce se spasiti Indijac koji ne veruje u Hrista Boga, a moralan je covek?

Nikakav arheologija nije svedok niti je njom dokazana bilo koja biblijska prica. Samo je rec o tome sa kvazi naucnici hriscanske provencijencije pokusavaju da kroz materijalne "dokaze" ljudima uteraju strah u kosti od Boga, ne da bi mladi verovali nego se plasili...

Evo jedno pitanje za tebe: da li ce se spasiti Indijac koji ne veruje u Hrista Boga, a moralan je covek?
U sve vidim da se poplasila cela Srbija zbog arheoloskih dokaza?
Niko nezna ni da postoje.
Mozda njih 10 koji slede Miroljuba?

Pa spasece se i indijanci koji ne veruju u Hrista a zive po savesti.
I ne samo indijanci.
Odkud to znam?
Mozda izmisljam?
Ne, apostol pavle nam to kaze.

Rim 2:14 Jer kad neznabošci ne imajući zakon sami od sebe čine šta je po zakonu, oni zakon ne imajući sami su sebi zakon:
Rim 2:15 Oni dokazuju da je ono napisano u srcima njihovim što se čini po zakonu, budući da im savest svedoči, i misli medju sobom tuže se ili pravdaju)
Rim 2:16 Na dan kada Bog uzasudi tajne ljudske po jevandjelju mom preko Isusa Hrista.

U sve vidim da se poplasila cela Srbija zbog arheoloskih dokaza?
Niko nezna ni da postoje.
Mozda njih 10 koji slede Miroljuba?

Pa spasece se i indijanci koji ne veruju u Hrista a zive po savesti.
I ne samo indijanci.
Odkud to znam?
Mozda izmisljam?
Ne, apostol pavle nam to kaze.

Rim 2:14 Jer kad neznabošci ne imajući zakon sami od sebe čine šta je po zakonu, oni zakon ne imajući sami su sebi zakon:
Rim 2:15 Oni dokazuju da je ono napisano u srcima njihovim što se čini po zakonu, budući da im savest svedoči, i misli medju sobom tuže se ili pravdaju)
Rim 2:16 Na dan kada Bog uzasudi tajne ljudske po jevandjelju mom preko Isusa Hrista.

Aha, znaci oni nuzno moraju da se ponasaju po Bozjim zapovestima i Hristovim moralnim ucenjem iako nikada nisu videli Hrista niti culi za njega. Tipa, ako se neko hebe pre braka onda ce on ici u pakao bez obzira sto nije znao da ne sme da se hebe pre braka.

Kako je video da je Adama sam kada je u Postanku 1 već stvorio Muško i Žensko i još im rekao da mogu da se pare a ovamo nisu sbili svesni da su goli i nijesu se parili. Mogo bih ja ovako doživotno....Sit sam palamuđenja raznih teologa kao što si ti Dr Kent.
to su dva razlicita izvestaja o stvaranju koje su jevreji sakupili
musko i zensko, dva pola nasuprot danas kvazinauci koja izmislja ne znam koliko polova
prvo musko, pa onda zensko, nauka je to potvrdila, ako imas pojma o logici, ovo bi trebalo da shvatis
Females typically have two of the same kind of sex chromosome (XX), and are called the homogametic sex. Males typically have two different kinds of sex chromosomes (XY), and are called the heterogametic sex
jer da je prvo zensko, odakle bi mi muski dobili Y ako ga zene nemaju? a mi imamo oba, pa je eva mogla da dobije od nas, tj. adama

To me ne zanima što ti pišeš niti je to poenta već je reč o kontradiktornosti u Bibliji kako sam gore objasnio. Prvo je stvoreno muško i žensko i rečeno im da se razmnožavaju a posle se stvara Adam pa Eva koji su goli i ne pare se jer besmrtnicima parenje ne treba. Tako da sam ja to dobro razumeo i to nema veze sa onim što ti objašnjavaš već da Biblija ima kontradiktornosti gde god zagrebaš.
Kada sam išao na veronauku davne '78g voleo sam da pitam što se sva 4 Jevanđelja toliko razlikuju među sebe. Odgovor do danas je jedan te isti od svih teologa i ljudi (moja majka takođe); da su apostoli to pisali svako iz svog ugla kako su prisustvovali.
To objašnjenje ne drži vodu. Njihovo svedočenje ne bi prošlo ni kod našeg suda a bogami prolazi kod ljudi samo tako. Kovorim retorički. Oni su apostoli koji bi trebalo da imadu božanskoga duha koji sve znade a oni su pisali po principu rekla kazali o događajima kojem i nisu bili prisutni već čuli od "baba". Kada dva sveca gledaju istog čoveka jedan spreda a drugi od pozadi ondak jedan kaže: "Ima plave oči i nosi konjski rep." Onaj koji gleda od pozadi bi kazao:"Nosi konjski rep i ima plave oči."
Kada obični ljudi gledaju ondak bi jedan kazao: "Ima plave oči i zalizanu kosu da li ima rep ne znam nisam video." Drugi bi rekao:"Ima konjski rep a oči nisam video."
Šta je onda tačno pisalo na krstu banalan primer.
1. Koje su reči ispisane na krstu ako su sva četvorica prisustvovala istom događaju?

a) "Ovo je Isus, kralj Jevreji" (Matej 27:37)

b) "Kralj Jevreja" (Marko 15:26)

c) "Ovo je Jevrejski kralj" (Luka 23,38)

d) “Isus iz Nazareta, Kralj Jevreja” (Jovan 19: 19)

U 101 Biblijske Kontradiktornosti postoji mesto kod Samuila valjda gde u jednoj stranici njegovoj ako se sećam a slabo me to i intersuje date dve tri kontradiktornosti koje protivureče jedna drugoj a on sam pisao. I sve se to potura kao velika istina što nije.
Najslađi su YouTuberi kreacionisti koji se uvate za Granit tako nešto na G ako se ne varam da dokažu da je zemlja "mlada" mlađa nego što nauka tvrdi dok Biblija tvrdi da je naša Zemlja i voda na njoj stariji i od Svetlosti i samog Univerzuma i je li ti možeš to da dokažeš tu biblijsku istinu? Ko je tu u pravu? Da je Biblija tačna Zemlja bi bila ladna iznutra ko i Mesec a ona je veoma vrela pa kada lava iz vulkana bljune ode mast u propast.

U početku stvori Bog nebo i zemlju.
2 A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom
Kako može biti Zemlja pusta kada ima Vodu. Sahara je pusta jer nema vodu a okean je pust jer nema zemlju - ostrvo. Još da je neko rajsko ostrvo pa Palme pa harem sa lepezama koje te lade ko sultana na divanu sve pušeći pa milina bre.
A đe je stajao - živeo Bog pre nego što je stvorio zemlju sa andjelima svojiem i šta je radio? Đe je povukao naviku za krvave žrtve paljenica da su mu samo mile i da se krv prolije kada se žrtva prinosi??????

Ja sam negde čitala tumačenje da je Kain decu pravio Evi. Ništa čudno, obzirom na druge morbidnosti u celoj toj fikciji.
On je oteran od Adama i Eve, a Eva je radjala decu Adamu, nekako ne ide da se i Kajin tu motao.

Prica kao da pretpostavlja da postoje drugi ljudi, jer Kajin trazi zastitu od boga pre proterivanja. I bog kaze da svako ko ga povredi ce 7 puta okajavati to.
I to isto, zasto bog toliko stiti Kajina?
Kajin je medju tim ljudima nasao zenu i dobio decu od nje, mada se ne kaze odakle su dosli ti ljudi.

To me ne zanima što ti pišeš niti je to poenta već je reč o kontradiktornosti u Bibliji kako sam gore objasnio. Prvo je stvoreno muško i žensko i rečeno im da se razmnožavaju a posle se stvara Adam pa Eva koji su goli i ne pare se jer besmrtnicima parenje ne treba. Tako da sam ja to dobro razumeo i to nema veze sa onim što ti objašnjavaš već da Biblija ima kontradiktornosti gde god zagrebaš.
Kada sam išao na veronauku davne '78g voleo sam da pitam što se sva 4 Jevanđelja toliko razlikuju među sebe. Odgovor do danas je jedan te isti od svih teologa i ljudi (moja majka takođe); da su apostoli to pisali svako iz svog ugla kako su prisustvovali.
To objašnjenje ne drži vodu. Njihovo svedočenje ne bi prošlo ni kod našeg suda a bogami prolazi kod ljudi samo tako. Kovorim retorički. Oni su apostoli koji bi trebalo da imadu božanskoga duha koji sve znade a oni su pisali po principu rekla kazali o događajima kojem i nisu bili prisutni već čuli od "baba". Kada dva sveca gledaju istog čoveka jedan spreda a drugi od pozadi ondak jedan kaže: "Ima plave oči i nosi konjski rep." Onaj koji gleda od pozadi bi kazao:"Nosi konjski rep i ima plave oči."
Kada obični ljudi gledaju ondak bi jedan kazao: "Ima plave oči i zalizanu kosu da li ima rep ne znam nisam video." Drugi bi rekao:"Ima konjski rep a oči nisam video."
Šta je onda tačno pisalo na krstu banalan primer.
1. Koje su reči ispisane na krstu ako su sva četvorica prisustvovala istom događaju?

a) "Ovo je Isus, kralj Jevreji" (Matej 27:37)

b) "Kralj Jevreja" (Marko 15:26)

c) "Ovo je Jevrejski kralj" (Luka 23,38)

d) “Isus iz Nazareta, Kralj Jevreja” (Jovan 19: 19)

U 101 Biblijske Kontradiktornosti postoji mesto kod Samuila valjda gde u jednoj stranici njegovoj ako se sećam a slabo me to i intersuje date dve tri kontradiktornosti koje protivureče jedna drugoj a on sam pisao. I sve se to potura kao velika istina što nije.
Najslađi su YouTuberi kreacionisti koji se uvate za Granit tako nešto na G ako se ne varam da dokažu da je zemlja "mlada" mlađa nego što nauka tvrdi dok Biblija tvrdi da je naša Zemlja i voda na njoj stariji i od Svetlosti i samog Univerzuma i je li ti možeš to da dokažeš tu biblijsku istinu? Ko je tu u pravu? Da je Biblija tačna Zemlja bi bila ladna iznutra ko i Mesec a ona je veoma vrela pa kada lava iz vulkana bljune ode mast u propast.

U početku stvori Bog nebo i zemlju.
2 A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom
Kako može biti Zemlja pusta kada ima Vodu. Sahara je pusta jer nema vodu a okean je pust jer nema zemlju - ostrvo. Još da je neko rajsko ostrvo pa Palme pa harem sa lepezama koje te lade ko sultana na divanu sve pušeći pa milina bre.
A đe je stajao - živeo Bog pre nego što je stvorio zemlju sa andjelima svojiem i šta je radio? Đe je povukao naviku za krvave žrtve paljenica da su mu samo mile i da se krv prolije kada se žrtva prinosi??????
Gde si mamo veronauku 78

To me ne zanima što ti pišeš niti je to poenta
imamo naucnike ovde, a imamo i mordove koje ne zanima nauka - odakle bibliji da je muskarac morao prvo da bude stvoren, pa potom zena, ako ne zbog toga sto mi imamo XY, a one XX hromozome?
odakle vam evolucija, ako ne iz biblijskog stvaranja, jer covek - najsavrseniji je stvoren poslednji, ali u najkracem vremenu?
vi se samo kao pijani plota uhvatite otpadije koja je spaljivala ljude na lomaci i tvrdila gluposti, kao da mi hriscani imamo veze sa njima?

To je hovind objašnjavao

Da, slično ovome. Samo sam tako reći parafrazirao...

Vrlo dobro je objasnio po kom krierijumu se navode prividne "kotradiktornosti"...to je smešno šta se sve ubraja u "kontradiktornosti"...nego to kada krene sa nekim kakvim takvim "kontradiktoornostima" koje se opet kada se razume pozadina teksta lako pokaže kao neosnovana..e onda kada se krene od toga da se ode u fanatizam tj. paranoju pa se od svake nejasnoće i najmanje prave kontradiktornosti i proglašavaju.

I sam postavljač teme nije ni pročitao sve kontradiktornosti..bar 50% nego je samo sasuo sa nekog sajta....inače ih i on proučava tek sad :)..no dobro. Tako je to.

Da, slično ovome. Samo sam tako reći parafrazirao...

Vrlo dobro je objasnio po kom krierijumu se navode prividne "kotradiktornosti"...to je smešno šta se sve ubraja u "kontradiktornosti"...nego to kada krene sa nekim kakvim takvim "kontradiktoornostima" koje se opet kada se razume pozadina teksta lako pokaže kao neosnovana..e onda kada se krene od toga da se ode u fanatizam tj. paranoju pa se od svake nejasnoće i najmanje prave kontradiktornosti i proglašavaju.

I sam postavljač teme nije ni pročitao sve kontradiktornosti..bar 50% nego je samo sasuo sa nekog sajta....inače ih i on proučava tek sad :)..no dobro. Tako je to.
Ja sam uveren da u Bibliji nema kontradiktornosti. Ti koji kažu da ima čitaju selektivno i ne vide da ispod stihova imaju odrednice.
Ima recimo dosta stvari koje ne razumem ali onda i pitam, nađe se uvek neko da razjasni. Evo recimo Josifov rodoslov, dobio sam toliko objašnjenja ali nijedno mi ne pije vodu

Ja sam uveren da u Bibliji nema kontradiktornosti. Ti koji kažu da ima čitaju selektivno i ne vide da ispod stihova imaju odrednice.
Ima recimo dosta stvari koje ne razumem ali onda i pitam, nađe se uvek neko da razjasni. Evo recimo Josifov rodoslov, dobio sam toliko objašnjenja ali nijedno mi ne pije vodu

Da, naravno samo treba proučiti.

Josifov rodoslov...misliš na spisak Isusovih predaka? Ako na to misliš a znam za ta pitanja vezana za Isusa...jako je važno da razumemo da Isus dolazi iz Davidovog potomstva...kao što je i prorečeno. U tom smsilu važno je da i Josif i Marija dolaze iz tog rodoslova..pa samim tim to daje osnpvu za razmatranje da li je i Marijin rodoslov možda uključen kako i Josifov...što postoji kao mogućnost...tako onda nema kontradiktornosti kada su imena predaka navedena.

Poslednja izmena:
Da, naravno samo treba proučiti.

Josifov rodoslov...misliš na spisak Isusovih predaka? Ako na to misliš a znam za ta pitanja vezana za Isusa...jako je važno da razumemo da Isus dolazi iz Davidovog potomstva...kao što je i prorečeno. U tom smsilu važno je da i Josif i Marija dolaze iz tog rodoslova..pa samim tim to daje osnpvu za razmatranje da li je i Marijin rodoslov možda uključen kako i Josifov...što postoji kao mogućnost...tako onda nema kontradiktornosti kada su imena predaka navedena.
Već sam čuo to objašnjenje. Samo ne pije vodu jer su oba od Josifa.

https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/Родослов_Исуса_Христа

Već sam čuo to objašnjenje. Samo ne pije vodu jer su oba od Josifa.

https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/Родослов_Исуса_Христа
jedino objašnjenje je jda su Matej i Luka samo ljudi i da kao takvi mogu da pogreše u želji da Isusa pokažu kao nekog ko dolazi iz Davidovog potomstva.
.
Isusov rodoslov po muškoj liniji ionako nema smisla jer on po muškoj liniji potiče od Svetog Duha, a Sveti Duh je stvarajući ga mogao naprimer da koristi DNK od Davida

jedino objašnjenje je jda su Matej i Luka samo ljudi i da kao takvi mogu da pogreše u želji da Isusa pokažu kao nekog ko dolazi iz Davidovog potomstva.
.
Isusov rodoslov po muškoj liniji ionako nema smisla jer on po muškoj liniji potiče od Svetog Duha, a Sveti Duh je stvarajući ga mogao naprimer da koristi DNK od Davida
Mislim da je bitno jer je Bog obećao Davidu da će večni car biti iz njegove "kuće"

Back