101 Biblijska Kontradiktornost

• Začetnik teme Začetnik teme Mord
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa ako čitamo bibliju dolazimo do zaključka da je ono dete koje je obolelo od leukemije kažnjeno zato što se njegov čukundeda zamerio bogu,tako piše tamo mani me toga zatrovali smo planetu zar nije biblija savršeno slovo božije
Ja lično ne znam da li je Biblija božije slovo. Ima delova koji mi se dopadaju i dosta stihova koja su za sva vremena.
Sad bi te pitao, otkud takav animozitet prema fiktivnom liku, koga ćeš da kriviš za leukemiju?

Ne krivim ja njega nizašta poenta je da takav nebeski monstrum ne postoji kontaš
Iz tvog gledišta a iz nečijeg je stvaran. Što manje predrasuda manje sukoba, budi čovek i poštuj tuđe a svoje ne daj. Ni ti ne voliš da ti se soli pamet tako ni onaj drugi. Ubeđivati u svoju ispravnost je jalov posao.
Biblija nije obična knjiga to je de facto jer opstaje 2000 godina o kojoj se još uvek diskutuje.

Iz tvog gledišta a iz nečijeg je stvaran. Što manje predrasuda manje sukoba, budi čovek i poštuj tuđe a svoje ne daj. Ni ti ne voliš da ti se soli pamet tako ni onaj drugi. Ubeđivati u svoju ispravnost je jalov posao.
Biblija nije obična knjiga to je de facto jer opstaje 2000 godina o kojoj se još uvek diskutuje.
Koja bre moja ispravnost ja ti kažem šta tvoja sveta knjiga kaže zašto su deca bolesna zato što su se preci te dece zamerile bogu tako piše u tvojoj svetoj knjizi a ti sad vrdaš levo desno gore dole i nećeš da braniš svoju svetu knjigu nego skrećeš sa teme i bežiš u neka opšta mesta kao poštuj tuđe ne daj na sebe,jalov posao,to je mnogo stara knjiga nije obična knjiga itd. rokaš frazetine koje ništa ne znače i ne braniš pozicije svojih svetih spisa

Pa kako onda isto ne znas, citiram te -
Ja lično ne znam da li je Biblija božije slovo.

Mislim, mene znas koliko, par meseci, a Biblija stoji vekovima, kada mislis da saznas?
koliko sam ja za tebe relevantan, ne trebalo uopste, a ovo bi trebalo.

p.s. nema problema, mozemo da se ignorisemo ako hoces, jer rece da si me ono poslednje pitao, a i ja tebe vise nemam sta da pitam, tako da 1 klik menja sve.

Pa kako onda isto ne znas, citiram te -
Ja lično ne znam da li je Biblija božije slovo.

Mislim, mene znas koliko, par meseci, a Biblija stoji vekovima, kada mislis da saznas?
koliko sam ja za tebe relevantan, ne trebalo uopste, a ovo bi trebalo.

p.s. nema problema, mozemo da se ignorisemo ako hoces, jer rece da si me ono poslednje pitao, a i ja tebe vise nemam sta da pitam, tako da 1 klik menja sve.
ja tebe ne poznajem nikako samo gledam slova koja su napisana, mnogi su ovde dolazili i blatili pravoslavlje predstavljauci se da su bas pravoslavci i to su vuci u ovcijoj kozi.

p.s. nisam nikog ignorisao niti cu

ok, sale, postujem, necu ni ja tebe da ignorisem, samo ne dozvovoljam imputiranje da ja blatim pravoslavlje... mozes da dokazujes da sam u zabludi, kao i ja sto dokazujem citrirajuci, pozivajuci se na..., mada i tu bi bilo postenije da imas jasnije stanoviste, ali sta je tu je... pa kada procitas sto sam pisao/diskutovao sa south-om koji prevede Zlatoustovljevo citiranje Otkrivenja ili Grigorijevo izostavljanje Otkrivenja iz spiska Bogonadahnutih knjiga, ili sto sam analizirao RUKA I 666, ti vidi ta slova, pa pokusaj da ih razumes da bi, ako hoces, bio u mogucnosti da prodiskutujemo.
'oces ovo da diskutujemo
vuci u ovcijoj kozi.
  • Matej 7,15 Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u odelu ovčijem, a iznutra su vuci grabljivi.
    • Dela apostolska 20,29-31 (OD STIHA 20,17, PA DO KRAJA POGLAVLJA PAVLE GOVORI EFESKIM STAREŠINAMA - PREZVITERIMA) Jer ja znam to da će po odlasku mome ući medju vas grabljivi vuci koji ne štede stada; I izmedju vas samih ustaće ljudi koji će govoriti naopako da odvlače učenike za sobom. Zato pazite i opominjite se da tri godine dan i noć ne prestajah poučavati sa suzama svakoga od vas. (PUSTIO JE PAVLE SUZE I ZA, TJ. KA KORINĆANIMA.)
  • Matej 7,16 Po plodovima njihovim poznaćete ih...

Dr. Kent Hovind da ja mogu da te vidim pa da ti izložim još neke protivurečnosti koje ovde nisu date a ti si spinovanjem lepo uspeo da ih zaobiđeš pa bi ti bio i ostao poraženi kršćanin.
Postanak 1
26 Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.
27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.
28 I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: Rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom, i budite gospodari od riba morskih i od ptica nebeskih i od svih zveri što se miče po zemlji.
31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.
Postanak 2
7 A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovek duša živa.
18 I reče Gospod Bog: Nije dobro da je čovek sam; da mu načinim druga prema njemu.
21 I Gospod Bog pusti tvrd san na Adama, te zaspa; pa mu uze jedno rebro, i mesto popuni mesom;
22 I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu.

Kako je video da je Adama sam kada je u Postanku 1 već stvorio Muško i Žensko i još im rekao da mogu da se pare a ovamo nisu sbili svesni da su goli i nijesu se parili. Mogo bih ja ovako doživotno....Sit sam palamuđenja raznih teologa kao što si ti Dr Kent.

Naravno, mrzeti Hovida zato što je rekao da je evolucija najgluplja teorija na svetu je razumljivo..mrzeti one koji ukazuju neosnovanost teza koje tobože opovrgavaju Sveto Pismo je takođe normalno :).

Možete mrzeti Hovida što je kreacionista i opovrgavalac svih evolucionističkih teza ali time se samo pokazuje da ima nešto intrigantno što kvari sve koncepte...inače se ne bi javio postavljač teme..do sada je ćutao:)

Naravno, mrzeti Hovida zato što je rekao da je evolucija najgluplja teorija na svetu je razumljivo..mrzeti one koji ukazuju neosnovanost teza koje tobože opovrgavaju Sveto Pismo je takođe normalno :).

Možete mrzeti Hovida što je kreacionista i opovrgavalac svih evolucionističkih teza ali time se samo pokazuje da ima nešto intrigantno što kvari sve koncepte...inače se ne bi javio postavljač teme..do sada je ćutao:)

Nema potrebe da se Hovid mrzi, nije on kriv što je glup i što logičnim putem pokušava da brani nešto što je napisano apstraktno.
Upada u kontradikciju jer ne možeš apstrakciju gledati logički pa mu se rezonovanje svodi na nivo glasnika, dečije neuverljivo i glupo. (U fazonu glasnika: "Vino koje je Isus napravio od vode je bio sok":)))
Takvi su skoro svi protestanti koji se drže Biblije a ne shvataju značenje pojedinih stihova jer ih tumače bukvalno.

Nema potrebe da se Hovid mrzi, nije on kriv što je glup i što logičnim putem pokušava da brani nešto što je napisano apstraktno.
Upada u kontradikciju jer ne možeš apstrakciju gledati logički pa mu se rezonovanje svodi na nivo glasnika, dečije neuverljivo i glupo. (U fazonu glasnika: "Vino koje je Isus napravio od vode je bio sok":)))
Takvi su skoro svi protestanti koji se drže Biblije a ne shvataju značenje pojedinih stihova jer ih tumače bukvalno.

Hmmm...Hovid mnogo zna..veruj mi. Možda se ne slažem sa njim baš u svemu ali što se tiče kreacionizma i mnogih stavova iz Biblije sve podržavam.

Ne znam šta je Glasnik pisao o vinu no dobro...

Hovid je Hovid...:)

Pa ne bi se Mord javio..veruj mi..nego ga pogodi Hovid :)..ima tu nešto ima.

Primer koji navodis dokazuje suprotno, a to je da se pametovanjem i apstrakcijom dolazi do kontradikcije da se po svadbama piju sokici. Bukvalno je Hristos vodu pretvorio u vino, a ne u neki apstraktni sokic, bukvalnio je izlecio mnoge, otvorio im oci itd bukvalne - fizicke, da ne idu slepi, pa cak rekao nekima da ste bukvalno slepi ne bi imali greha.
Kazes da se na apstrakciju ne moze gledati logicki. A ja ti kazem i nemoj onda, tj. zasto to radis?? Gledaj na konkretizaciju logicki.

Bukvalno je Hristos vodu pretvorio u vino

Nije, to nije moguće uraditi bukvalno, ali metaforički je moguće. Ako te interesuje kako je to moguće mogu ti objasniti, ali ako budeš razmislio na pravi način možda i sam nađeš odgovor.

bukvalnio je izlecio mnoge, otvorio im oci itd bukvalne - fizicke, da ne idu slepi, pa cak rekao nekima da ste bukvalno slepi ne bi imali greha.

Razmisli malo o ovom poslednjem delu rečenice, "da ste bukvalno slepi ne bi imali greh", o kakvom slepilu se tu radi?

Nije, to nije moguće uraditi bukvalno, ali metaforički je moguće. Ako te interesuje kako je to moguće mogu ti objasniti, ali ako budeš razmislio na pravi način možda i sam nađeš odgovor.

Razmisli malo o ovom poslednjem delu rečenice, "da ste bukvalno slepi ne bi imali greh", o kakvom slepilu se tu radi?
bukvalno nije moguce da ti komuniciras sa mnom preko ovog sokocala, vec ti metaforciki to radis, a u stvari pricas sam sa sobom, jer si u matriksu samoobmane
"da ste bukvalno slepi ne bi imali greh", - je prvi deo recenice, a drugi je - a sad govorite da vidite, tako vaš greh ostaje.
sta nas uci covek zarobljen u matriksu, - da duhovno slepilo nije greh vec da se tek pojedini radjaju duhovno slepi kao jadnik koga je Hristos iscelio, i za koga su i njegovi roditelji svedocili da se rodio duhovno slep, i ostao duhovno slep i posto mu je Gospod otvorio duhovne oci, sve dok se nisu ponovo sreli i dok mu sam Hristos nije rekao da je ON sin Boziji. To je teski matriks pricanja sam sa sobom, ti vidis da pise vcbccbc vcbcvb: ali u stvari pricas sam sa sobom. Cela ta prica sa slepilom u stvari ne postoji, samo je posluzila da Hristos otkrije slepcu da je Sin Boziii, a ovi koji su to vec znali da zaborave da je on Sin Bozjii - coco bill matriks iz koga nema napolje.
edit - izvoli sad ti, nastavi da bukvalno pricas sam sa sobom u svom metaforickom - kvaziduhovnom repliciranju meni, razmisljajuci na pravlji nacin nego malopre, mozda nadjem odgovor u cocobill matriksu gde je vcbcvccv jedan od cocobillovih alter ega.

Poslednja izmena:
Da, istrazivaci biblije protestantskog pristupa ne kapiraju koliko samu Bibliju uvaljuju u jos vece blato pokusavajuci da arheoloskim i raznim drugim materijanim dokazima potvrde autenticnost svake biblijske reci, koju oni bukvalno tumace. Znaci trebalo bi ljudima dokazati Boga da bi "verovali" u njega. Pa ako ga i dokazemo onda to vise nije verovanje. Miroljub Petrovic naneo je mnogo vise lose reklame hriacanstvu nego bilo koji ateista.

Nema ni potrebe tražiti simbolično objašnjenje "kontradiktornosti" ovde navedenih već je jasno da se one ne postoje...jedan pisac istog događaja obraća pažnju na jedan aspekt tog događaja a drugi na drugi aspekt...uglavnom se oko toga sve vrti i još po neka pojedinost.

Recimo klasičan primer..ako je jedan pisac naveo da Izraelski car taj i taj je imao 7000 borbenih kola a drugi opisuje da je imao 70000 konja jasno je da drugi pisac obraća pažnju na broj konja koji prvi ne opsiuje već samo kola a ovaj drugi obraća pažnju na borj konja i tako imamo kompletan podatak...po 10 konja za jedna borbena kola...ili ako jedan pisac novog zaveta pominje događaj u kome je u pomoru stradalo 23000 ljudi sa napomenom u "jednom danu" a tekst starog zaveta opisuje isti događaj gde navodi da je u tom pomoru stradalo 24000 ljudi tekst govori o ukupnom broju pomorenih u tom pomoru koji se logički protegao i na drugi dan pa sabira ukupan broj...tako da kontradikcije ne postoje.

Sve se da razjasniti samo ako se pravilno razmatra tekst.

PS..mislim da bi pravilniji naslov za ovu temu trebao biti "101 prividna kontradiktovrnost" jer ni jednu neće moći da opravdaju pred konkretnim argumentima.

Da, istrazivaci biblije protestantskog pristupa ne kapiraju koliko samu Bibliju uvaljuju u jos vece blato pokusavajuci da arheoloskim i raznim drugim materijanim dokazima potvrde autenticnost svake biblijske reci, koju oni bukvalno tumace. Znaci trebalo bi ljudima dokazati Boga da bi "verovali" u njega. Pa ako ga i dokazemo onda to vise nije verovanje. Miroljub Petrovic naneo je mnogo vise lose reklame hriacanstvu nego bilo koji ateista.
covece, ovde se ne radi om protestantima, niko ziv osim coco billa ne tvrdi da Hristos nije pretvorio vodu u vino [kazu u sok], dakle niko zivi koji se predstavlja hriscaninom, iz cega prozilazi da coco bill nije ni deklarativni hriscanin, a zna o hriscanstvu- mi bi trebali da imamo neke legitimacije kako se ko izjasnjava od nas da ne bismo bili dovodjeni u zabludu, ako je vec religiozni forrum , kako se ko deklarise, da zna svako sa kim ima posla.

vcbccbc vcbcvb:

Bukvalno je Hristos vodu pretvorio u vino
Nije, to nije moguće uraditi bukvalno,

Miroljub Petrovic naneo je mnogo vise lose reklame hriacanstvu nego bilo koji ateista.
da nije vas koji ga [anti]reklamirate, ja ne bih ni cuo za njega - znaci, neko ga promovise

Nema ni potrebe tražiti simbolično objašnjenje "kontradiktornosti" ovde navedenih već je jasno da se one ne postoje...jedan pisac istog događaja obraća pažnju na jedan aspekt tog događaja a drugi na drugi aspekt...uglavnom se oko toga sve vrti i još po neka pojedinost.

Recimo klasičan primer..ako je jedan pisac naveo da Izraelski car taj i taj je imao 7000 borbenih kola a drugi opisuje da je imao 70000 konja jasno je da drugi pisac obraća pažnju na broj konja koji prvi ne opsiuje već samo kola a ovaj drugi obraća pažnju na borj konja i tako imamo kompletan podatak...po 10 konja za jedna borbena kola...ili ako jedan pisac novog zaveta pominje događaj u kome je u pomoru stradalo 23000 ljudi sa napomenom u "jednom danu" a tekst starog zaveta opisuje isti događaj gde navodi da je u tom pomoru stradalo 24000 ljudi tekst govori o ukupnom broju pomorenih u tom pomoru koji se logički protegao i na drugi dan pa sabira ukupan broj...tako da kontradikcije ne postoje.

Sve se da razjasniti samo ako se pravilno razmatra tekst.

PS..mislim da bi pravilniji naslov za ovu temu trebao biti "101 prividna kontradiktovrnost" jer ni jednu neće moći da opravdaju pred konkretnim argumentima.
To je hovind objašnjavao

Niko ne dokazuje arheologijom svaku rec niti je to moguce.

Areheologija su video klipovi tadasnjeg vremena.

Ali je vazno da arheoligija potvrdjuje hiljade imena, ljudi, gradova i mnostvo dogadjaja, koja su ljudima bila poznata samo u bibliji.
Ne treba svakome arheologija, ali postoje ljudi kome je potrebno.
Razni su putevi koji vode nekoga spasenju.
A i potrebna je arheologija zbog rugaca koji tvrde da je u bibliji sve izmisljeno i pokusvaju da poljuljaju veru mladih u veri.

Kada se pokaze da nije izmisljeno onda to olaksava mnogim mladim i ne iskusnim u veri a kriticarima zatvara usta i smanjuje im levak za pljuvanje.

Areheologija je nesto dobro ne lose.
To su zivi dokazi, zivi video klipovi toga vremena.
Nekada treba ljudima samo mali pokretac, neko malo svedocanstvo d akrenu da istrazuju.

Uostalom arheologija je svedok protiv nevernika.

Na drugoj temi pricamo o Noju i njegovoj deci, ali mene zanima nesto oko Adama i njegove dece.
Bog je stvorio Adama, pa Evu, proteruje ih iz Raja.
Eva rodi Kajina i Avelja. Kajin ubije Avelja, bog ga progoni zbog toga i onda:
1. Mojsijeva
4:17 I pozna Kajin ženu svoju, a ona zatrudni i rodi Enoha. I sazida grad i prozva ga po imenu sina svog Enoh

Gde je Kajin nasao svoju zenu?

Back