101 Biblijska Kontradiktornost

• Začetnik teme Začetnik teme Mord
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A sad specijalka:

In fact, what has really happened is as follows: The early community of believers was influenced by a number of factors as outlined in Samuele Bacchiocchi's book, From Sabbath To Sunday, to change their form of worship from a strictly scriptural model based upon the teaching of Yahusha and the Torah, to a radically different form of worship modeled after the pagan sun-god worship of Mithraism. Just as Constantine changed the scriptural seventh-day Sabbath to first-day Sun worship, the scriptural holy days into the pagan holidays of Christmas and Easter, and the Torah based walk of faith into a de-Judaized anti-Torah lifestyle, even the very name of the Messiah was stripped of its Hebraic roots and source (Yahusha) and was paganized and Hellenized into the form which is fashioned after the name of their supreme deity Zeus (Sous) and his son, Dionyzeus (Dionysous). And in its final form it became Iayzeus (Iaysous). Then, unwitting English Bible translators transliterated the Greek Iayzeus (Iaysous) into Jesus.

У ствари, оно што се заиста десило је следеће: На рану заједницу верника утицали су бројни фактори као што је наведено у књизи Самуеле Баццхиоццхи, Од суботе до недеље, да би променили облик обожавања са строго библијског модела заснованог на учењу о Иахусха и Тора, до радикално другачијег облика обожавања по узору на поганско богослужење митраизма. Баш као што је Константин променио седми дан светковања суботу у први дан обожавања Сунца, светим светим данима у паганске празнике Божића и Ускрса, и Тора заснован ход вере у де-јудаизован анти-Тора начин живота, чак и сам Месијино име је лишено својих хебрејских коријена и извора (Иахусха) и било је паганизирано и хеленизирано у форму која је настала по имену њиховог врховног божанства Зеуса (Соус) и његовог сина Дионизеја (Диониз). И у свом коначном облику постао је Иаизеус. Тада су несвесни енглески преводиоци Библије преводили грчки Иаизеус (Иаисус) у Исуса.

Znaci Bakonja, sta slave pravoslavci i rimokatolici:
grcko boga Zevsa, zajedno sa njegovim sinom Dionezijom, i dobilo se Iaizeus===Iaisus=== Isus

Bakonja, jos uvek imas vremena da slavis Boga koji se zove YAHuah, i Sina njegovog YAHusha Hamashiach

HalleuYAH

Mogao su makar ime autora da napišeš kako se čovek zaista zove. Pomenutu knjigu su objavili Adventisti u Hrvatskoj.

:)
Itsrazivac@:
"
Bakonja, jos uvek imas vremena da slavis Boga koji se zove YAHuah, i Sina njegovog YAHusha Hamashiach".

:D
https://forum.krstarica.com/threads...a-naplacuju-svoje-usluge.829371/post-37962572

Dodatak :

"
1. U Novom Zavetu, pre svega u Delima Apostolskim (2: 24) je napisano “Njega Bog vaskrse”, međutim, to uopšte ne protivreči tome da je “Hristos vaskrsao kao Bog”, da je vaskrsao Njemu pripadajućom Božanskom silom. Zaista, Božanstvo Boga Oca jedno je sa Božanstvom Sina i Duha Svetoga. U Svetoj Trojici je jedna volja, jedna želja, jedno dejstvo. Zato su reči “Njega Bog vaskrse” i “Hristos je vaskrsao kao Bog” u ovom slučaju sinonimi. Zašto teolog kojeg ste citirali insistira na tome da Hristos nije vaskrsao kao Bog? Zato da bi pravoslavne hrišćane doveo do apsurdne misli da ili Hristos nije Sam vaskrsao, već da je samo bio vaskrsnut drugom Ipostasi, to jest, da Hristos nije u Ocu i Otac u Njemu; ili, da mi nismo bogovi, te ne možemo vaskrsnuti. U stvarnosti, između Hristovog Vaskrsenja i sveopšteg vaskrsenja ljudi, postoji principijelna razlika: Hristos vaskrsava iz mrtvih kao Bog, a ljudi će biti vaskrsnuti Bogom, to jest, ne potencijalom besmrtnosti, postavljenim u ljudsko telo, koji sam sebe vaskrsava, već delovanjem blagodati Božije. Čini mi se da ovde postoji skriveno stremljenje prema arijanstvu: želja da se Bog Otac postavi po Božanstvu više od Boga Sina.
2. Reči “…Zato se Crkva javlja Njegovim ovaploćenim Sinom” – vode ka panteizmu. Crkva u sebe uključuje ljude i anđele – stvorenja Božija. Sin je priroda od Očeve prirode, koja je jednosušna Ocu. Ako je Crkva jednosušna Svetoj Trojici, onda ona zauzima mesto četvrte Božanske Ipostasi. Ovde teolog kojeg ste citirali postavlja znak jednakosti između podobija tvorevine i njegove jednosušnosti sa Bogom – ono što je takođe karakteristično za arijanstvo, samo u drugoj formi. Arijanstvo je Sina Božijeg spuštalo do nivoa tvorevine, a teolog uzdiže tvorevinu do jednosušnosti sa Bogom. Oprostite za paradoks: ako je Crkva – Sin Božiji, onda je Bog Otac deda Crkve. Pišem ovo da bih pokazao besmislenost sličnih avangardnih izjava. Potpuno su neshvatljive reči da “Hristos ne postoji van Liturgije”. Sveti Vasilije Veliki piše, da se Sin Božiji u bogojavljenjima Staroga Zaveta javljao pod imenom Jehova. To ime označava “Onoga Koji jeste”, “Postojećeg”, “Onoga Koji poseduje najviše postojanje”, “Onoga koji ima postojanje u Sebi Samome i Koji je Istočnik svakog postojanja”. Sin Božiji je kroz Svoju Božansku blagodat zajedno sa Ocem i Duhom Svetim uvek-postojeći; a ljudskom prirodom prebiva sa desne stane Oca. Ne stvaramo mi Hrista na Liturgiji – to bi bio primat čoveka nad Bogom, već Gospod na Liturgiji stvara Telo i Krv Svoju sjedinjenu sa Božanstvom, da bi nas osvetio i obožio.
Podelio sam sa Vama svoja razmišljanja. Ako u njima postoji neka bogoslovska netačnost, biće mi drago da je ispravim. Ali činjenica ostaje činjenicom: modernizam, imajući za koren liberalizam, koji postaje normom života, sve više prikuplja silu i mi se približavamo onom vremenu o kome je Hristos govorio da će se pravednik jedva spasiti.
U Bibliji i u molitvama čitamo reči “Bože otaca naših”. Bog nam se otkriva kroz veru naših Otaca, kroz učenje Crkve, koje se predaje iz pokoljenja u pokoljenje i koje se čuva blagodaću. Nećemo je menjati za nove bogove, stvorene iz blata ljudskih misli!
Molim Vaše molitve. Neka Vam Gospod pomogne.
arhim. Rafail (Karelin)
:)
Itsrazivac@:
"
Bakonja, jos uvek imas vremena da slavis Boga koji se zove YAHuah, i Sina njegovog YAHusha Hamashiach".

:D
https://forum.krstarica.com/threads...a-naplacuju-svoje-usluge.829371/post-37962572

Dodatak :

"...
Sveti Vasilije Veliki piše, da se Sin Božiji u bogojavljenjima Staroga Zaveta javljao pod imenom Jehova.
To ime označava “Onoga Koji jeste”, “Postojećeg”, “Onoga Koji poseduje najviše postojanje”, “Onoga koji ima postojanje u Sebi Samome i Koji je Istočnik svakog postojanja”.

Sin Božiji je kroz Svoju Božansku blagodat zajedno sa Ocem i Duhom Svetim uvek-postojeći; a ljudskom prirodom prebiva sa desne stane Oca.

Ne stvaramo mi Hrista na Liturgiji – to bi bio primat čoveka nad Bogom, već Gospod na Liturgiji stvara Telo i Krv Svoju sjedinjenu sa Božanstvom, da bi nas osvetio i obožio.

Podelio sam sa Vama svoja razmišljanja.
Ako u njima postoji neka bogoslovska netačnost, biće mi drago da je ispravim. Ali činjenica ostaje činjenicom: modernizam, imajući za koren liberalizam, koji postaje normom života, sve više prikuplja silu i mi se približavamo onom vremenu o kome je Hristos govorio da će se pravednik jedva spasiti.
U Bibliji i u molitvama čitamo reči “Bože otaca naših”. Bog nam se otkriva kroz veru naših Otaca, kroz učenje Crkve, koje se predaje iz pokoljenja u pokoljenje i koje se čuva blagodaću.
Nećemo je menjati za nove bogove, stvorene iz blata ljudskih misli!
Molim Vaše molitve.
Neka Vam Gospod pomogne.

arhim. Rafail (Karelin)".

Hoćeš li odgovoriti????..kako to da zapovest kaže:"jer je za šest dana Gospod stvorio nebo i zemlju"..da li je tebi jasan ovaj stih? Zašto je zemlja i nebo staro tek šest dana na samom kraju stvaranja ako je zemlja postojala pre prvog dana stvaranja?

Drugo, nevedi mi stih gde piše da je Bog stvorio dve zemlje..ovo prvi put čujem od tebe?

Hajde sada iz ovog stiha mi navedi gde piše da se to odnosi na dana stvaranja? :)..ako mi navedeš takav kontekst stiha možgu da razmoitrim tu činjenicu.

Mislim da mnogo mudruješ..bez Biblijskog objašnjenja ili navođenje i jednog jedinog jasnog stiha koji potvrđuje to što govoriš. Dakle, samo stihove gde to piše tako..može?
A sta bi to drugo znacilo, vec da apostol tvrdi da je jedan dan kao 1000 godina, sta te buni, :?:
Dokazi da je Elohim oblikovao zemlju za 6 dana, :?:

Ja navedoh u Prvom stihu, Prvo stoji Nebo,a onda u Osmom stihu, tek se kreira nebi, sta tu nije jasno, :?:

Ja navedoh u Prvom stihu, Prvo stoji Nebo,a onda u Osmom stihu, tek se kreira nebi, sta tu nije jasno, :?:

Au...čoveče ala se ti praviš nevešt.

E ja hoću da ti meni ogovoriš evo četvrti put te pitam..kako je zemlja stara 6 dana prema izveštaju Pisma na kraju stvaranja ako je postojala pre stvaranja prvog dana? Navedi mi gde stoji da je Zemlja postojala pre šestodnevnog stvaranja..jel hoćeš to da mi odgovoriš?

A sta bi to drugo znacilo, vec da apostol tvrdi da je jedan dan kao 1000 godina, sta te buni, :?:

A po čijem to tumačenju? Po tvom? Ja tražim Biblijsko tumačenje i kontekst a ne ljudski i odokativno...hajde lepo te pitam gde piše da se to odnosi na dane stvaranja? Navedi stih...

Čekam odgvoor na ova dva pitanja..tražim Bibljkih stih koji to potvrđuje....

E ja hoću da ti meni ogovoriš evo četvrti put te pitam..kako je zemlja stara 6 dana prema izveštaju Pisma na kraju stvaranja ako je postojala pre stvaranja prvog dana? Navedi mi gde stoji da je Zemlja postojala pre šestodnevnog stvaranja..jel hoćeš to da mi odgovoriš?

A po čijem to tumačenju? Po tvom? Ja tražim Biblijsko tumačenje i kontekst a ne ljudski i odokativno...hajde lepo te pitam gde piše da se to odnosi na dane stvaranja? Navedi stih...

Mislim da jasno pise da je zemlja Oblikovana pre 6 Hiljada godina,a to znaci da to nije jedino sto je Postojalo u univerzumu.
Drugo je sto tvoj mozak, nije otvoren za slobodna razmisljanja, vec je iskljucivo vezan za dogmatiku crkvenu, koja Apsolutno ne "pije vodu".
Prosla su vremena, kada je crkva vladala gvozdenom rukom i odredjivala sta ima da se prizna i misli.
Po njoj knjiga Enohova nije tacna, itekako je Tacna, imamo dokaz u Knjizi o Jovu, gde lepo pise da se skupise Boziji sinovi, pa pise da su pre potopa Boziji sinovi uzimali ljudske kceri.
Dokaza na sve strane, pa tako isto i za Zemlju, jer u svemiru ima istih takvih planeta.
Prema tome , lepo ti pise da je stvoreno Prvo nebo, pa onda zemlja,a posle u osmom stihu, opet pise da je stvoreno Nebo.

Kao sto sam napisao, hebrejska rec BARA, ne znaci stvaranje, vec Oblikovanje, i tako dobijamo potpuno drugaciji kontekst bibl. teksta.

Kao sto sam napisao, hebrejska rec BARA, ne znaci stvaranje, vec Oblikovanje, i tako dobijamo potpuno drugaciji kontekst bibl. teksta

Kakav bi ti želeo ali nije tako. :). Reč bara znači i stvoriti a u izveštaju o stvaranju u četvrtoj zapovesti se koristi još jedan hebrejski izraz za stvaranje koji jasno ukazuje da je stvaranje bilo u toku 6 dana a ne nekakvo oblikovanje. A i koji bi postojao razlog da Bog stvori Zemlju i da je prepusti milionima godina da postoje pusta i nenaseljena da bi se onda odlučio na stvaranje čoveka...i prirode? Jer Bog sve što radi nije bez smisla..ove po tvojoj priči nepostoji nikakav smisao i Boga predstavljaš na pogrešan način. Ne znam u čije ime i za koga ali da dobro radiš ne radiš.

No, i nevezano za to nemaš Biblijsku potvrdu za to što pričaš jer nigde ne stoji u Pismu da je Zemlja postojala pre šestodneva...sve što stoji od samog početka tj od onoga "u početku stvori Bog nebo i zemlju" sve je to obuhvaćeno onim "jer je za šest dana Gospod stvorio nebo i zemlju..". Dakle, nema nigde ni nagoveštaja o nekakvom postojanju zemlje pre početka šestodneva...kažem ako ima stih slobodno navedi.

Ali nisi jedini koji govoriš u svoje ime bez argumentacije i jasnih stihova ili citata u potvrdu onoga što govoriš.

Po njoj knjiga Enohova nije tacna, itekako je Tacna

U čemu je tačna? Masonska knjiga parexcelance:)...ako i jedna knjiga može se nazvati njihovom onda je to ova...definitivno. Drevna masonerija tada "oblikovana" na drugi način je pisala tu knjigu..sveštenik Jason okulista parexcelace i saradnik Antioha Epifana(neprijatelja Božijeg naroda) je učestvovao u pisanju te okultne knjige. Ko to ne vidi jasno je kome pripada.

Svako dobro.

U čemu je tačna? Masonska knjiga parexcelance:)...ako i jedna knjiga može se nazvati njihovom onda je to ova...definitivno. Drevna masonerija tada "oblikovana" na drugi način je pisala tu knjigu..sveštenik Jason okulista parexcelace i saradnik Antioha Epifana(neprijatelja Božijeg naroda) je učestvovao u pisanju te okultne knjige. Ko to ne vidi jasno je kome pripada.

Svako dobro.

odakle sad masoni u 3 veku pre nove ere, pa i antioh epifan?

odakle ovo u bibliji onda?

Саборна посланицa
светог апостола Јуде
14. Али и за овакве пророкова Енох, седми од Адама, говорећи: Гле, иде Господ с хиљадама светих анђела својих
ali jasno je meni sve 100 posto, ti napadas jer si osetio da je dosao kraj laznom otkrivenju, a ova poslanica zajedno sa 2. Petrovom su poslednji cavli u kovceg laznog otkrivenja. Antihrist koji je napisao lazno otkrivenje je upravo od Enoha pozajmio andjele kazne, kod kesarijskog su to demoni, ... evo, izvoli i uzivaj u citanju...

Enoh 92,12 Teško vama koji pravite prevarna i lažna MERILA. I (vama) koji uzrokujete GORČINU na zemlji; jer će oni usled toga biti sasvim uništeni.
V MOJSIJEVA 29,18 ... neka ne bude medju vama korena na kom bi rastao otrov ili PELEN.
JEVREJIMA 12,15 Pazeći da ko ne ostane bez Blagodati Božije, da ne bi nekakav koren GORČINE uzrastao i napravio nemir, i njime se zarazili mnogi.
NA UDARU JE PASUS U OTKRIVENJU 8,11 A ime zvedi beše PELEN. I 1/3 voda posta PELEN, i mnogi ljudi pomreše od voda, jer postadoše GORKE. 8,12 I četvrti andjeo zatrubi, i udarena bi 1/3 sunca 1/3 meseca i 1/3 zvezda, tako da se pomrači 1/3 njihova, i da 1/3 dana ne svetli, takodje i noći.
  • AMOS (Opširnije, tj. nastavak: Amos 7,1-6)
  • 5,7-8 Koji obraćate sud u pelen i pravdu na zemlju obarate, Onoga tražite koji je stvorio zvezde kola i štape (the seven stars and Orion - semizvezdie sozvezdie bur6), i koji pretvara sen smrtni u jutro a dan u tamnu noć, koji doziva vode morske i proliva ih po zemlji, ime mu je Gospod. (nasuprot OTK. 8,10 gde zvezda pelennacilja padajući 1/3 reka i izvore voda)
    • SABORNA POSLANICA SV. APOSTOLA JUDE
    • ...zvezde lažne (lutalice) za koje se mrak tame čuva zanavek. Ali i za ove prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: Gle, ide Gospod sa hiljadama hiljada svetih svojih, da učini sud nad svima, i da pokara sve bezbožnike...
  • 6,12 Trče li [OTK. 6,2-8] konji po steni i ore li se volovima? jer vi pretvoriste sud u žuč(*), i plod od pravde u pelen.
    • JEREMIJA 23,15
    • Zato ovako veli Gospod nad vojskama o tim prorocima: evo ja ću ih nahraniti pelenom i napojiću ih žuči; jer od proroka jerusalimskih izidje oskrnvljenje po svoj zemlji.

ENOH (oko 3. veka pne): poglavlja 18 & 21 protiv SEDAM ZVEZDA iz lažnog otkrivenja, jer se najprostije rečeno, nigde drugde ne pominju osim u lažnoj apokalipsi (i gornjem raskrinkavajućem kontekstu ako uzmemo tudje prevode), i to ne na jednom mestu samo, što su višestruki dokazi: OTK. 1,16 i 20; 2,1; 3,1.
Dakle, Enohova knjiga: ... ne beše vode (potvrda u Mateju 12,43 za generacije iz 1. veka) iznad, i ptica, ali beše strašno i užasno mesto. I videh tamo SEDAM ZVEZDA kao veliku goreću planinu, i meni, kad pitah gledajući ih, andjeo reče: Ovo mesto je kraj neba i zemlje, ovo je postao zatvor za zvezde i nebesku vojsku. I zvezde koje se kotrljaju preko vatre su one koje su sagrešile, prestupile zapovest Gospodnju u početku njihovog izlaska, jer nisu došle u ugovoreno vreme. I On se rasrdi na njih i ograniči, sveza ih dok vreme njihove krivice ne bude potrošeno (čak) za 10000 godina.
I ja nastavih tamo gde stvari behu haotične. I videh tamo nešto užasno. Videh ni nebo iznad, ni čvrsto ustanovljenu zemlju, već mesto haotično i strašno. I tu videh SEDAM ZVEZDA nebeskih svezanih zajedno u tome kao goreća planina i goreći vatrom. Tada rekoh: Za koji greh su svezane i na osnovu čega su bačene ovamo? Tada Uriel reče, jedan od svetih andjela ...
DAKLE, DA UTVRDIM: Enohova knjiga, poznata još 3. veka pre nove ere, a njegovo proroštvo potvrdjeno i u Bibliji, raskrinkava 7 ZVEZDA i to u 2 svoja poglavlja, 18 i 21. Neposredno pre toga, a takodje u 18 poglavlju referiše o ugaonom kamenu i 4 vetra, koji se nesumnjivo odnose na 1. i 2. dolazak Gospodnji, tj. Sina Čovečijeg, jer je Hristos u jevandjelju jasan kad o sebi kaže da je On kamen od ugla koji odbaciše zidari, te prorokujući o dolasku Sina Čovečijega kaže da će sabrati izabrane svoje od 4 vetra. Enohovo poglavlje 19 se odnosi na jednog od svetih andjela Uriela koji mu govori, i koji mu je takodje govorio i pojašnjavao u svim ovim poglavljima. Enohovo poglavlje 20 IMENUJE zajedno sa Urielom 7 svetih andjela koji stražare. Enohovo poglavlje 21, u kome isti taj Uriel posle raskrinkavanja 7 ZVEZDA, pokazuje Enohu još gore mesto i spektakl bola koje je zatvor andjela zauvek.

OTK. 1,20... 7 zvezda jesu andjeli 7 crkava,... 2,1... koji drži 7 zvezda... 3,1... tako govori onaj što ima 7 duhova božijih i 7 zvezda,...
Umalo da zaboravim da se pozovem i na 2. knjigu Enohovu, takodje znanu i kao Slavonic Enoch, poglavlje 66: ... jer u ovom svetu sedmi deo je uzet od svega, svetlosti, tame, hrane, radosti, žalosti, raja, muke, vatre, mraza i drugih stvari; on je sve to zapisao da bi mi mogli da čitamo i razumemo.
Dakle, ako sam dobro razumeo, sedmi deo tj. 7 zahteva kontekst da bi se okvalifikovao kao dobar ili zao, a sama sedmina tj. 7 je neodredjen(a).​

No, da nastavim, lažno otkrivenje, pored 7 zvezda, dokazuje svoju otpadnost i sa 7 bezimenih duhova:

OTK. 1,4 ... i od 7 duhova, koji su pred prestolom njegovim, I od Isusa...
  • MATEJ 12,43 ~ LUKA 11,24 A kad nečisti duh [OTK. 1,10; 4,2] izidje iz čoveka ide kroz bezvodna mesta [OTK. 21,1] tražeći pokoja i ne nadje ga (vidi AVAKUM 2,5)
  • 12,44 Onda reče: da se vratim u dom svoj otkuda sam izišao i došavši nadje prazan, pometen i ukrašen. [OTK. 4,3; 21,19]
  • 12,45 Tada otide i uzme sa sobom sedam drugih duhova gorih od sebe [OTK.1,4 i 20; 2; 3; 4,5; 5,6; 8,6…] i ušavši žive onde i bude potonje gore čoveku onome od prvoga. Tako će biti i ovome rodu zlome.

Poslednja izmena:
sto bi rek'o moj pokojni otac, Bog da mu dusu prosti, - ja kad se smejem, onda sam najopasniji, ... a vi, zar se vi trudite da me zasmejavate?

hajde reci ko je pre Enohovog proricanja naveo imenom - imenovao 7 svetih andjela, ko? a kako je znao kako se zovu ako mu Bog nije rekao?
a kod antihrista - pisca laznog otkrivenja imamo bezimene andjele, koji kao kaznjavaju, - odakle je to pokupio, a odakle kesarijskom da su oni u stvari demoni?
zar vi stvarno mislite da je ovo igra, sala, nastojite da me zasmejete? mislite, necu se uozbiljiti?

odakle sad masoni u 3 veku pre nove ere, pa i antioh epifan?

odakle ovo u bibliji onda?

To nije Biblija i neće biti nikada..to je ezoterija i magija. Nema tu Biblije ni malo...plagijat sveštenika Jasona

ali jasno je meni sve 100 posto, ti napadas jer si osetio da je dosao kraj laznom otkrivenju

Ma za Otkrivenje ja sam ti napisao šta sam imao...to sada je na tebi da razmotriš...ovo sad što pišem je nova tema nevezano za Otkrivenje...Enohova knjiga nastaje u II p.n.e i spoj je grčke mitoligije i ezoterije i judaizma..ekumenizam starog veka.

Antihrist koji je napisao lazno otkrivenje je upravo od Enoha pozajmio andjele kazne, kod kesarijskog su to demoni, ... evo, izvoli i uzivaj u citanju...

Nema veze Otkrivenje sa lažnim Eohom :). Ma pročitao sam Enohovu knjigu znam o čemu govorim. Ona je kažem spoj ezoterije i judaizma i to nema veze sa judaizmom.

Kakav bi ti želeo ali nije tako. :). Reč bara znači i stvoriti a u izveštaju o stvaranju u četvrtoj zapovesti se koristi još jedan hebrejski izraz za stvaranje koji jasno ukazuje da je stvaranje bilo u toku 6 dana a ne nekakvo oblikovanje. A i koji bi postojao razlog da Bog stvori Zemlju i da je prepusti milionima godina da postoje pusta i nenaseljena da bi se onda odlučio na stvaranje čoveka...i prirode? Jer Bog sve što radi nije bez smisla..ove po tvojoj priči nepostoji nikakav smisao i Boga predstavljaš na pogrešan način. Ne znam u čije ime i za koga ali da dobro radiš ne radiš.

No, i nevezano za to nemaš Biblijsku potvrdu za to što pričaš jer nigde ne stoji u Pismu da je Zemlja postojala pre šestodneva...sve što stoji od samog početka tj od onoga "u početku stvori Bog nebo i zemlju" sve je to obuhvaćeno onim "jer je za šest dana Gospod stvorio nebo i zemlju..". Dakle, nema nigde ni nagoveštaja o nekakvom postojanju zemlje pre početka šestodneva...kažem ako ima stih slobodno navedi.

Ali nisi jedini koji govoriš u svoje ime bez argumentacije i jasnih stihova ili citata u potvrdu onoga što govoriš.

Svako dobro.
Imas li Dokaze da je knjiga Enohova, masonska projekcija, zeleo bih da se edukujem, :)
A sto se tice hebrejske reci BARA, postoje dokazii to u judaistickoj zajednici.
Evo ti dokaz da je Zemlja stara u hiljadama godina,a ne u danima, :)

http://evolucija-na-testu.net/dr-robert-dentri/index.html

Količine helijuma u slojevima granita ukazuju da je naša planeta stara samo nekoliko hiljada godina - upravo kako tvrdi Biblija.

https://www.vesti.rs/Vesti/Naucnik-koji-je-srusio-bogobornu-teoriju-evolucije.html

Kako su ova otkrića uticala na Vaš problem na poslu?
Dugo godina sam radio na skladištenju nuklearnog otpada u granitu, tako da sam uzorke granita mogao detaljno da istražujem. Pored pronalaska polonijumau granitu, koji ukazuje da je naša planeta stvorena za kratko vreme, otkrio sam u granitu velike količine helijuma – gasa koji brzo isparava i koji bi odavno ispario iz granita u slučaju da je granit star milione i milijarde godina. Ali, velike količine helijuma i u najdubljim slojevima granita ukazuju da je naša planeta veoma mlada, samo nekoliko HILJADA godina – upravo onako kako tvrdi Biblija.
U to vreme je došlo do sudskog spora u državi Arkanzas, jer je ta država donela odluku da se pored teorije evolucije u školske programe uvede i nauka o biblijskom Stvaranju – poznata kao „kreacionizam“. Jedna veoma uticajna nevladina organizacija – AKLU, tužila je državu Arkanzas zbog takve odluke, sa obrazloženjem da se tom odlukom krši Ustav Amerike u kojem se kaže da su država i religija odvojene.

To nije Biblija i neće biti nikada..to je ezoterija i magija. Nema tu Biblije ni malo...plagijat sveštenika Jasona

Ma za Otkrivenje ja sam ti napisao šta sam imao...to sada je na tebi da razmotriš...ovo sad što pišem je nova tema nevezano za Otkrivenje...Enohova knjiga nastaje u II p.n.e i spoj je grčke mitoligije i ezoterije i judaizma..ekumenizam starog veka.

Nema veze Otkrivenje sa lažnim Eohom :). Ma pročitao sam Enohovu knjigu znam o čemu govorim. Ona je kažem spoj ezoterije i judaizma i to nema veze sa judaizmom.
Cekaj malo, priznajes da je Enohova knjiga postojala pre nove ere, a ne priznajes biblijsku poslanicu svetog apostola Jude Jakovljevog? e jesi duhovit, zsto onda mene samo prozivaju ovde, hehe... moderatore, ako imamo dopustenje da vidimo to u posebnoj temi, o Enohu, tj. Enohovom proricanju koje se citira u Bibliji, kao sto vec navedoh, a ne plagira se ili krade kao sto imamo slucaj sa laznim otkr. Na jednoj strani IMENA 7 svetih andjelja, a na drugoj bezimeni [pali] andjeli za kesarisjkog u stvari demoni - neko se ovde oprostio sa pamecu. Hristos kaze da je on DOBRI PASTIR, a ne jerma lopov/lupez, ...na koga se pozivas dok negiras brata Jakovljevog znajuci da je zahvaljujuci njemu i 2. Petrovoj kraj laznom proroku - antihristu.

Poslednja izmena:
Interesantno je, da na netu, nista ne pise o masonima koji su pisali knjigu Enohovu, zato, daj dokaz,:)

Masoni su ti naslednici gnostika..to ti govori najveći mason ikada Albert Pajk. A Enohova knjiga je spoj tog grčko-istočnjačkog gnosticizma i judaizma. To su sve moderni masoni...mogu ti i citirati Alberta Pajka u njegovoj knjizi Moral i Dogma. Naravno, ja znam da ti mnoge takve ideje baštiniš u svom pisanju posebno ono o oblikovanju :)..to su te ideje apsolutno.

Cekaj malo, priznajes da je Enohova knjiga postojala pre nove ere, a ne priznajes biblijsku poslanicu svetog apostola Jude Jakovljevog?

Juda je apostol i poslanica je autentična a "Enohova knjiga" je apokrif...

ako imamo dopustenje da vidimo to u posebnoj temi, o Enohu, tj. Enohovom proricanju koje se citira u Bibliji, kao sto vec navedoh,

Nema nikakog citiranja Enohove knjige u Novom Zavetu..jer ta knjiga nikada nije ušla u kanon..čitaj Josifa Flavija hebrejskog istoričara i poznavaoca judaizma..on u svojoj knjizi "Protiv Apiona" navodi da pobožni judejci nikada nisu smatrali nadahnutim knjige nastale nakon Vavilonskog ropstva...sve su kaže bajkovite i protivurečne te ih ni jedan Judejac pravoverni ne uzima za nadahnute. Rana apostolska zajednica koju čine većinom hebreji nikada ne bi citirala Enoha ili Juditu ili Makabejce itd...to su činjenice a sada neka svako veruje šta želi. Dakle, Juda ne citira Enohovu knjigu..to je nemoguće. Kada pominje Enoha, sedmog od Adama on citira ili staru tradiciju među hebrejima šta je rekao doslovni Enoh ili je sam nadahnut Duhom Svetim rekao šta je doslovni Enoh zaista rekao.

hehe, mozes da je zoves kako hoces, uostalom istok-zapad nema istu klasifikaciju, vidi nize, ali je fakat da je Judina poslanica CITIRA, i mi imamo mnogo vise knjiga van biblije na koje se pozivaju apostoli, Pavle na primer...
CLAIM: Jude cites from both the Assumption of Moses (v.9) and the Book of Enoch (v.14-15). Neither of these books are canonical (inspired Scripture); they are pseudepigraphal (uninspired books outside the Bible). Critics argue that either Jude believed these books were Scripture, or the book of Jude is not Scripture itself.
Nego, izgubi mi se ovaj covek, koji napravi ovaj sajt, prevede nesto od Enohovog prorocinja, nije najbolji prevod, ali ko ne zna strane jezike neka cita odavde
http://www.pravoslavlje.net/index.php?title=Књига_Пророка_Еноха

Masoni su ti naslednici gnostika..to ti govori najveći mason ikada Albert Pajk. A Enohova knjiga je spoj tog grčko-istočnjačkog gnosticizma i judaizma. To su sve moderni masoni...mogu ti i citirati Alberta Pajka u njegovoj knjizi Moral i Dogma. Naravno, ja znam da ti mnoge takve ideje baštiniš u svom pisanju posebno ono o oblikovanju :)..to su te ideje apsolutno.

Juda je apostol i poslanica je autentična a "Enohova knjiga" je apokrif...

Nema nikakog citiranja Enohove knjige u Novom Zavetu..jer ta knjiga nikada nije ušla u kanon..čitaj Josifa Flavija hebrejskog istoričara i poznavaoca judaizma..on u svojoj knjizi "Protiv Apiona" navodi da pobožni judejci nikada nisu smatrali nadahnutim knjige nastale nakon Vavilonskog ropstva...sve su kaže bajkovite i protivurečne te ih ni jedan Judejac pravoverni ne uzima za nadahnute. Rana apostolska zajednica koju čine većinom hebreji nikada ne bi citirala Enoha ili Juditu ili Makabejce itd...to su činjenice a sada neka svako veruje šta želi. Dakle, Juda ne citira Enohovu knjigu..to je nemoguće. Kada pominje Enoha, sedmog od Adama on citira ili staru tradiciju među hebrejima šta je rekao doslovni Enoh ili je sam nadahnut Duhom Svetim rekao šta je doslovni Enoh zaista rekao.
Sto se tice masona i pocetaka, pronadji ko je bio Hiram Abif.
Postavi link da procitamo vezu izmedju masona i gnosticizma :?:
Igrom slucaja imam knjigu Moral i dogma, navedi mi tacnu stranicu, procitacu sam, :)

Sto se tice Enokove knjige na Wikipediji pise sledece:

Knjiga proroka Henoka, starozavjetna apokrifna knjiga koja nije dijelom kršćanskog i židovskog kanona, ali je sačuvana u kanonu Etiopske pravoslavne Crkve. Autorstvo knjige pripisano je Henoku, sedmom patrijarhu, a napisana je u 2. ili 1. stoljeću pr. Hr.

Unatoč tomu što nije dio židovskog, kao ni kršćanskog kanona, predstavljala je veoma utjecajan izvor za rane židovske i kršćanske mislioce. Neke od poznatih tema, poput palih anđela, uskrsnuća i Sudnjeg dana, prvi put su se pojavile upravo u ovome djelu.

Henokova knjiga predstavlja jedna od najvećih sačuvanih pseudoepigrafskih djela; bila je štovana sve do 4. stoljeća kada je proglašena apokrifom, izbačena iz kanona i prepuštena zaboravu. Međutim, u 2. stoljeću Ireneji Klement Aleksandrijski nisu dovodili u pitanje njenu svetu narav, dapače, pozivali su se na njene odlomke. Origen knjizi također pripisuje vjerodostojnost, ali poput Tertulijana, naglašava kako to djelo nije jednoglasno prihvaćeno od strane Crkve

A kako to da je Etiopijska pravoslavna crkva priznala kao kanon, :?:

Sto se tice masona i pocetaka, pronadji ko je bio Hiram Abif.
Postavi link da procitamo vezu izmedju masona i gnosticizma :?:
Igrom slucaja imam knjigu Moral i dogma, navedi mi tacnu stranicu, procitacu sam, :)

Naravno da su masoni naslednici gnostocizma. Jer gnosticizam je put ka unutrašnjoj spoznaji Boga ili unutrašnje prosvetljenje dok kod masona ista je stvar...traženje tajnog znanja. Sve su to okultističke discipline...čitaj i sam izjave masona posebno Alberta Pajka i videćeš istu matricu i istu filozofiju..meni je žao što ti to ne želiš jer voliš da se baviš ovokvim temama..sve što je van Biblije tebe inspiriše i kad kad se ustremiš i na samu Bibliju..podržavajući ovakve ideje o nekim kontradiktornostima itd..

Sto se tice Enokove knjige na Wikipediji pise sledece:

Knjiga proroka Henoka, starozavjetna apokrifna knjiga koja nije dijelom kršćanskog i židovskog kanona, ali je sačuvana u kanonu Etiopske pravoslavne Crkve. Autorstvo knjige pripisano je Henoku, sedmom patrijarhu, a napisana je u 2. ili 1. stoljeću pr. Hr.

Unatoč tomu što nije dio židovskog, kao ni kršćanskog kanona, predstavljala je veoma utjecajan izvor za rane židovske i kršćanske mislioce. Neke od poznatih tema, poput palih anđela, uskrsnuća i Sudnjeg dana, prvi put su se pojavile upravo u ovome djelu.

Henokova knjiga predstavlja jedna od najvećih sačuvanih pseudoepigrafskih djela; bila je štovana sve do 4. stoljeća kada je proglašena apokrifom, izbačena iz kanona i prepuštena zaboravu. Međutim, u 2. stoljeću Ireneji Klement Aleksandrijski nisu dovodili u pitanje njenu svetu narav, dapače, pozivali su se na njene odlomke. Origen knjizi također pripisuje vjerodostojnost, ali poput Tertulijana, naglašava kako to djelo nije jednoglasno prihvaćeno od strane Crkve

Ehohova knjiga..kao prvi nije mogao da je piše Enoh jer je on živoeo pre Potopa..kako je mogao da sačuva knjigu..kao drugo ako ju je i sačuvao Noje..na primer da poverujemo u takav scenario..kako to da se ona javi tek u II v.p.n.e a nije recimo kad i knjiga o Jovu koja je među prvim knjigama Starog Zaveta? Dakle, nije ju pisao Enoh i nema validnosti nikakve da je to poteklo od njega. Ovo za neke crkvene oce da je citiraju je verovatno tačno ali moramo imati na umu jednu drugu činjenicu...Jerusalimska zajednica je nikada nije prihvatila :). Ona se držala kanona sa knjigama do vavilonskog ropstva i neposredno nakon oslobođenja iz Vavilona...sve druge je smatrala apokrifima..njenim slabljenjem nakon početka II v. n.e zajednice koje je osnovala sama postepeno samostalno formiraju neke poglede i učenja koji često nisu oni izvorni. No, to je je nova tema. Kažem i za ovu tzv. "Enohovu" knjigu je ista stvar jer su je počeli citirati neki oci ali ne svi i ona nikada nije proglašena delom kanona...za tvoju radoznalost ta knjiga je ušla zvanično u kanon na saboru u Tridentu 1546 kada je papa odredio da ona bude deo kanona Crkve. Crkva Istoka se drži onog spiska koji je određen kaknonom u Laodikeji 364 n.e a tu nema Enohove knjige.

A kako to da je Etiopijska pravoslavna crkva priznala kao kanon, :?:

Kako..pa upravo onako kako sam naveo...tokom vremena nakon nestanka vođstva Jerusalimske zajednice.

Pozdrav.

i jos..............." ..........moramo placati porez, moramo u rat ici i ubijati nevernike, moramo kralja postovati jer je od Boga nametnut............"
"..........zasto me teras da lutam po svetu, neko me moze ubiti.........molio je Kain Boga posto ga je posle ubistva Avelja Bog kaznio progonstvom............"ostaje enigma KO JE MOGAO UBITI KAINA PO SVETU KADA JE ON BIO TRECE LJUDSKO BICE ( POSLE ADAMA I EVE)...........?

Naravno da su masoni naslednici gnostocizma. Jer gnosticizam je put ka unutrašnjoj spoznaji Boga ili unutrašnje prosvetljenje dok kod masona ista je stvar...traženje tajnog znanja. Sve su to okultističke discipline...čitaj i sam izjave masona posebno Alberta Pajka i videćeš istu matricu i istu filozofiju..meni je žao što ti to ne želiš jer voliš da se baviš ovokvim temama..sve što je van Biblije tebe inspiriše i kad kad se ustremiš i na samu Bibliju..podržavajući ovakve ideje o nekim kontradiktornostima itd..

Ehohova knjiga..kao prvi nije mogao da je piše Enoh jer je on živoeo pre Potopa..kako je mogao da sačuva knjigu..kao drugo ako ju je i sačuvao Noje..na primer da poverujemo u takav scenario..kako to da se ona javi tek u II v.p.n.e a nije recimo kad i knjiga o Jovu koja je među prvim knjigama Starog Zaveta? Dakle, nije ju pisao Enoh i nema validnosti nikakve da je to poteklo od njega. Ovo za neke crkvene oce da je citiraju je verovatno tačno ali moramo imati na umu jednu drugu činjenicu...Jerusalimska zajednica je nikada nije prihvatila :). Ona se držala kanona sa knjigama do vavilonskog ropstva i neposredno nakon oslobođenja iz Vavilona...sve druge je smatrala apokrifima..njenim slabljenjem nakon početka II v. n.e zajednice koje je osnovala sama postepeno samostalno formiraju neke poglede i učenja koji često nisu oni izvorni. No, to je je nova tema. Kažem i za ovu tzv. "Enohovu" knjigu je ista stvar jer su je počeli citirati neki oci ali ne svi i ona nikada nije proglašena delom kanona...za tvoju radoznalost ta knjiga je ušla zvanično u kanon na saboru u Tridentu 1546 kada je papa odredio da ona bude deo kanona Crkve. Crkva Istoka se drži onog spiska koji je određen kaknonom u Laodikeji 364 n.e a tu nema Enohove knjige.

Kako..pa upravo onako kako sam naveo...tokom vremena nakon nestanka vođstva Jerusalimske zajednice.

Pozdrav.
1)Za Alberta Pajka, navedi tacno stranicu, gde se nalazi to sto si napisao.
2)Citat " Naravno da su masoni naslednici gnostocizma. "
Ovo "Naravno" ne pije vodu, vec iskljucivo Dokazi, da cujemo koji su, da su masoni naslednici gnosticizma.
3) sta je Starije, : Gnosticizam ili Kabala, :?:
4) biblijski tekst je kopija na kopiju, s tim da imamo Mazoretic tekst, Lenjingrad Codeks, Targum i aramejska Pesita,a pored toga latinske Vulgate i grcke Septuaginte, tacno 17,5 Hiljada teksta, koji je Original :?:
6) napisi koje su to kontradiktornosti, :?:
7) Enohova knjiga je posebna prica.
Etipljani su pravoslavni i kanonizovali su je, zasto:?:
Da li je Mojsije ziveo u predpotopno doba, ili mu je Kreator ispricao, sta se tada desavalo, :?:
A sta mislis, ko je originalno pisao bibl. tekst, :?:
8) da vidimo sta pise ovde:

Prvi “kanon” je bio Muratorijev Kanon, koji je sastavljen 170. nove ere. Muratorijev Kanon je uključivao sve knjige Novog zaveta osim Jevrejima, Jakovljeve poslanice i Treće Jovanove. Loadikejski sabor 363. nove ere, nalaže da se jedino Stari Novi zavet (sa Apokrifima) i 27 knjiga Novog zaveta mogu čitati u crkvama. Sabor u Hipu (393. nove ere) i Kartaginski sabor (397. nove ere) takođe potvrđuju istih 27 knjiga kao autoritet.

Neke od knjiga Novog zaveta su kružile među crkvama (Kološanima 4:16; Prva Solunjanima 5:27). Kliment Rimski pominje bar osam knjiga Novog zaveta ( 95. nove ere). Ignacio Antioški priznaje oko sedam knjiga (115. nove ere). Polikarp, učenik Apostola Jovana, priznaje 15 knjiga ( 108. nove ere). Kasnije, Irinej pominje 21 knjigu ( 185. nove ere). Hipolit priznaje 22 knjige ( 170-235. nove ere). Novozavetne knjige koje su izazvale najviše polemike su bile Jevrejima, Jakovljeva, Druga Petrova, Druga Jovanova i Treća Jovanova.

Kao sto se da videti, Laodikejski sabor Nalaze da se citaju odredjene knjige.

A ti braniš masone og gnostika? :)..malo mi sumnjivo to.

Jesu naslednici gnostika jer govre o prosvetljenju onom unutrašnjem i pronalasku Boga u sebi...

Mojsiju nije ispričao Tvorac o Enohovoj knjizi jer je jasno da Mojsije nije pisao Enohovu knjigu..inače bi morala biti najstarija a zašto potiče iz II v.p.n.e jasno je plagijat i epigraf.

Inače ja je ne moram osporavati istorijeki uopšte jer ona sama sebe osporava jer unosi misticizam i izopačenja svoje vrste..ono najpoznatije o mešanju ljudi i anđela pre Potopa..dok Biblija govori o pretpotopnim ljudima "Enohova" knjiga unosi ova izopačenja o nebiblijkom mešanju ljudi i anđela što je gnusoba od učenja..gnusoba pustošna.

Ja sam takođe rekao da je Josif Flavije jasno kazao da pseudoepigrafi nikada nisu bili deo kanona a takođe jerusalimska zajednica niakda ih nije priznala za nadahnute.

Zabuna oko tih spisa postoji u kasnijem periodu.

Svakako Enohova knjiga sa ovakvim izopačenjem ne može biti nikada kanon.

Back