Blogovi

Da bi odmah na početku sve bilo jasnije reći ću vam moje mišljenje o tome šta je sistem, a šta radnička klasa. Sistem je svet u kome živimo uređen na taj način da sebi obezbedi dalju egzistenciju bez velikih oscilacija. Sistem se menja samo onda kada je na to primoran. Da ne bi došao u situaciju da se menja on preventivno vrši radnje koje sputavaju razumno i razložno razmišljanje stanovništva. Nekada je bila aktuelna parola da narodu treba dati " hleba i igara ", a danas bi sistem da narodu da samo igara bez hleba. Za hleb neka se snalazi kako zna i ume. Svedoci smo poplave nagradnih igara, pa igara u kojima nekoliko poznatih pokušava da ćapi neku veću lovu, pa nekoliko anonimusa koji moraju da se potrude malo više od poznatih da tu...
sećam se...bila je to lepa,prijatna letnja noć...zvezdu su ponosno treptale na nebu kao da su mi namigivale...i vodile me putem te noći...vazduh je bio čist i svež...mogla sam da namirišem osećaj zadovoljstva i euforije u njemu...iako sam tiho koračala,bat mojih koraka je odzvanjao,odbijao se od zidova kuća pored kojih sam hodala...i jedva primetan vetar se poigravao sa mojom dugom,crnom kosom...onda sam ispred sebe ugledala priliku nekog čoveka koji mi je išao u susret...što se više približavao,srce je jače lupalo...a disanje je postalo plitko i neujednačeno...pomislih,šta mi je? koliko sam samo puta išla tim putem i sretala ljude..ali ne pamtim ovaj osećaj koji me sad obuzeo...tada je prolazio pored ulične lampe i jaka svetlost je...
Podsetio me je jedan komentar na događaj od pre xx godina. Elegantno nalakćen na šank stajao sam i posmatrao prisutne devojke sa željom da neku smuvam. Pošto su uglavnom bile zauzete već sam digao ruke od njih i uhvatio čašicu. Iznenada se pojavila ona i pitala me da li je se saćam. Blago šokiran njenom lepom pojavom na žalost konstatovah da je se ne sećam pa to i rekoh. Na moju sreću ona se veoma dobro sećala i podsetila i mene kada smo se upoznali. Beše to jedne večeri kada smo slavili rođendan drugu, a ja bio pijan da pijaniji ne mogu biti. Elem, ja sam tada nju oduševio koliko sam pametno pričao i poželea je da joj budem momak. Potpuno zatečen situacijom prihvatih njen poziv da se bolje upoznamo. Upoznavali smo se mi tako do...
Sedim noćas pred ovim monitorom i on mi dođe kao kelner nekada davno kome sam se jadao do tri ujutru kako me je ostavila ljubav mog života. Drumski raj, tako se zvala kafanica slična po mnogo čemu ostalim srpskim kafanama. Ova naoćas se zove Drumska Krstarica. Nije ovo crni humor. Možda je malo graorast, ali nije crn. Elem, kelneri su se menjali baš kao i mi koji smo se jadali i pili za šankom. Savršena kombinacija. Ja pričam i ne zapamtim, on sluša, a ne čuje me. Na sledećem viđenju ni on ni ja se ničega ne sećamo. Stvarno ne bih da kvarim ovaj post nepotrebnim proširivanjem tako da ću ovde reći - :kpozdrav: The end.:kpozdrav:
Staro šunjalo u sobu mi se ušunjalo kroz lomno okno prste tanane pružilo zidove usnule sjenama svjetlim oslikalo usnulu mene probudilo staru želju u srcu razbudilo...
SNEVANJE
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) SNEVANJE Lagani dodir......da li je noć ta koja dodiruje ovako nežno.....ili san.....mmmm... noć ne miriše ovako.....onda sanja......kakav san...lep, živ........ne otvara oči uživajući u snu već se okreće ka njumu pružajući toplu ruku da dodirne san, da ga privuče sebi.....A, on, zagnjuri glavu u njen vrat udišući toplinu noći i tako poznat njen miris.....još uvek zatvorenih očiju prepušta se milujućem snu...mmm... tako prija ovakvo sanjanje....miriše na sapun i losion posle brijanja....miriše na život i poljupce......na poznato, sigurno utočište.....polako, nežno da je ne povredi san ulazi u njen san da snevaju zajedno.........dobro jutro blogeri :)

...

Sneg...sve je belo... Sunce kao pokusava da se probije i pusti svoje zrake da razbiju ovu hladnocu koja nikako ne zeli da ode... Nocas celu noc nisam oka sklopila jer kapci nisu mogli da se spuste od bujice suza koje su tekle ne zeleci da se zaustave.Sva sreca pa su svi jutros rano otisli i nisu bili tu da me vide bledu,naduvenu...neispavanu. Sve ono sto je lepo uspes za tren da razbijes u najsitnije komadice.Samo jednom recju u stanju si sve da obrises kao gumicom pa da ostane cist papir kao da ga niko nikada nije ni koristio. Volis ti mene znam samo ponekad to pokazujes na jako cudan nacin...na nacin koji me razara...jer sebican si...naucio si tako. Volim i ja tebe...uvek sam te volela...i prihvatila te takvog kakav jesi...iako znam...
Sanjam te u zimskoj zori,kroz jutarnje kise.Opet cekam da cujem ti glas,vidim radost u oku tvome,zrno srece, osmeh i kap veselja u nasoj uobicajenoj casi ljubavi :heart: Zagrli me zracima sunca.Pronadji put do srca,od mene do tebe.Kilometrima me voli i sanjaj me daljinom koja nas boli.Zaustavi vreme kada smo zajedno jer nista na svetu ne vredi kao jedan trenutak srece za nas :heart:
Gledam kroz prozor ovo tmurno predvece...nisi tu. Pre neko vece pitao si me:"Kako me volis?"Dok smo lezali jedno drugom u zagrljaju osetila sam kako ti je srce jace zakucalo.Ako ti kazem da te volim kao pre petnaest godina slagala bih te jer nije tako.Ostala sam bez reci...bojala sam se da cu reci nesto sto ne zelim i sto ce te povrediti...jer volim te ali nekom posebnom ljubavlju.Rekla sam:"Volim te kao coveka mog zivota.Volim te kao osobu sa kojom delim i dobro i lose,sa kojom se smejem i placem.Volim te kao oca moje dece." Zagrlio si me i shvatila sam da nisam pogresila.Rekla sam prave reci...reci iz srca.Reci koje sam sa puno ljubavi uputila osobi koja je uvek uz mene...mome muzu :heart:
Jedna od najbitnijih stvari koju treba shvatiti o coveku je da je covek uspavan. Cak i kada misli da je budan, on to nije. Njegova budnost je veoma krhka; njegova budnost je toliko mala da uopšte i nije bitna. Njegova budnost je samo lepo ime, ali sasvim prazno. Vi spavate nocu, vi spavate danju – od rodenja pa do smrti, vi samo menjate nacin vašeg spavanja, ali nikada niste uistinu budni. Nemojte zaludjivati sebe da ste budni ako samo otvorite oci. Sve dok se ne otvore unutrašnje oci – sve dok vaše unutrašnje ne bude ispunjeno svetlošcu, dok ne vidite ko ste – nemojte misliti da ste budni. To je najveca zabluda u kojoj covek živi. Kada jednom prihvatite da ste vec budni, tada više nema potrebe da cinite napor da budete budni. Prva...
’’Sada govorimo o terminu postojanja kao različitom od bivstva. - Kako se oni razlikuju? - Ma šta da postoji je, izvan evolucije, izvan izraza. Ono je unutar večne sadašnjosti, unutar Apsoluta. - Sada sam zaista zbunjen, - rekao sam ozlojeđeno. - Slušaj! Mi smo kao Svete Monade, kao duše, i pre nego što postojimo. Postojanje stičemo kada prođemo kroz Ideju čoveka i uđemo u svet odvojenosti. Ono što postoji ima početak i kraj koji zatim uzastopce biva novi početak za drugi ciklus postojanja. Kao večna bića, mi jednostavno jesmo. Uvek smo bili. Upravo kroz krugove postojanja stičemo samosvest. Ovo je značenje Hristove parabole o bludnom sinu, kao što sam ti već objasnio. Kada je Hrist rekao: ’’Ja sam Put, Istina i život’’, šta misliš...
...Nesto Jako Lepo Receno... : )
~ :heart: Ljudi koji vole samo jednom u zivotu, u stvari su povrsni.Ono sto oni nazivaju vernoscu, to je lenjost navike ili nedostatak fantazije. Vernost! U njoj je strast za svojinom.Mnoge stvari bismo odbacili kada se ne bismo bojali da ce ih drugi uzeti. :heart: ~ Ovo mi se jako svidelo kad sam procitala,zato sam morala da objavim. A stvarno je super receno. :ok:
Budite Ono Sto Jeste...!!!
Da,budite,i ne birnite da li cete se dopasti drugima kao takvi.Iskazujte svoje misljenje,stavove,sve,bez trunke straha,KO VAS BUDE ZAVOLEO BAS ZBOG TOGA (ZBOG ONOG STO STE VI STVARNO) TAJ VOLI VAS,A AKO AKO VAS ZAVOLI ZBOG ONOG STO MU VI SAMO ISERVIRATE,TAJ VOLI NEKOG DRUGOG! :rumenko: Mnogo je dobar osecaj kad shvatis da se ti nekom svidjas sa svim svojim MANAMA,tad se zaista osecas voljeno,ususkano,lepo.. Zato budi uvek ono sto jesi,bez obzira da li ce se to nekom dopasti,HEJ PA TI SI TI.NEMOJ DA SE FOLIRAS. Pa iskreno,svi zapravo zelimo da nas neko voli onakve kakvi smo.Da bi te tako neko zavoleo,moras biti ono sto stvano jesi. ;) I ono kao "Sta ako mu/joj se ne svidim ja?!" Evo realnog odgovora,,,NE MORATE DA SE SVIDITE TOM...
Lice čoveka zrelog opisuje ga kao kniga celog. Nije to samo tek stranica,dve cela je tu priča životne sudbine. Na njemu se pozna sve. Ne samo što jeste i što bilo je već i šta je moglo biti da je što šta bilo drugačije.
Kazu da noci provodis u gradu i da te cesto srecu pijanu i da od tebe prave samo salu... Ne bi oni tako da sam ja tu, ne bi oni moju dragu. Kazu da ides od ruke do ruke, da si sa svakim najvise dan, dva, a ja crvenim od kajanja i bruke... Ne bi ti tako da sam tamo ja, ali tebi necu doci nikada. Mala, sta radis to dok nema me? Da li mi se tako svetis ili su to te godine? Mala, za ono lose oprosti mi, ne daj da te ljubav unisti, budi dobra prema sebi ti.
Nesto bih ti napisao ,ali reci nema vec mesecima.Stoji.Mrtvo i tesko u grlu.Gusi me kao kravata kad izgubim u onoj dugogodisnjoj borbi sa kilama.Smejem se prethodnim slovima i vicem u sebi kako ni ovo pismo necu dovrsiti, kako cu ponovo vesto iskoristiti backspace tipkicu.Secam se ,bilo je nekako lakse crtati slova po papiru i za tebe pisati najgluplje stihove koji su samo posle par pelinkovaca dobijali pravi smisao.Posle sve to smotas u neki papir iz politike ,oblikujes kovertu i potrudis se da na mestu markice bude glava nekog politicara i eto ti besplatnih reci u sanducetu i kad ode nazad nema.Svi se potrudili ,oni sto pisu novine,stamparija,posta i postari pa cak i ja ,a sve da bi to malo tebe u meni olovkom stiglo u tvoje uho...
Ostavili su nam preci mnogo toga u slikama i simbolima. Poznato sumersko oko,koje su zloupotrebili,i mahom kažu "đavolje oko",kao i za Horusovo oko. Hteli su da nam ukažu da je sve sakriveno u dužici oka. Da su svi naši životi zapisani u irisu oka. Kako napredovati jasno se vidi iz slika,iz simbola. Iskreno pokajanje za prošle živote i činjenje moralnog dobra u sadašnjem životu,otvaraju nam vrata Raja. Sizif,na slici, nam ukazuje na to da je vrlo teško kristalisati dušu u trenutnom životu,jer ako se napravi greška , ponovo se rađamo i sve jovonanovo. Kada se bude shvatila ova simbolika,i kada ljudi budu podigli nivo svoje svesti , mogu i da očekuju prelazak u sledeću - šestu dimenziju,ako ne shvate i ne pokaju se, ponovo će se roditi,i...
Piramide su zvezdana karta neba od pre 12500.godina.Dve piramide su na istoj osi,a treća odstupa od te ose i pomerena je ulevo od dijagonale.Njihov međusobni položaj ukazuje na tri najvažnije zvezde u sazvežđu Oriona. Ispod piramida su instalirani generatori velike snage. Velika piramida je generator energije,sredstvo za stvaranje izmenjenih stanja svesti i aktiviranje viših nivoa energije. Piramida služi i kao sunčani sat.Podnožje je sastavljeno od kamenih ploča širine 1,365 metara,pri čemu se senka piramide svakodnevno skraćuje za isti iznos,sve dok potpuno ne nestane na poslednji dan u godini. Piramidalni oblik stvari sabira i fokusira energiju prostora.Piramide fokusiranu energiju šalju u kosmos. Tri piramide predstavljaju tri dela...
Najstarija religija je - džainizam.U džainističkim tekstovima ,spominju se atomske monade,klice života.One ispunjavaju ceo svet , a trajanje imOn je neodređeno.Monade se, kao termin,prvi put susreću u Pitagorinoj teoriji brojeva i njima se,kao suštinama,objašnjava svet.Osnovni su elementi i izvor svih stvari. Sholastici platonovci XII veka monadom su nazivali Boga,kao jedino biće koje je apsolutno prosto. Đordano Bruno shvata monadu (monas) kao supstanciju stvari,kao nedeljive najmanje atome - od kojih ja svaki za sebe svet u malom.On kaže da je i najviše monada monade (monas monadum),kao i najniža,uvek samo supstancija stvari,nedeljiva supstancija stvari.Franc Mekurijus van Helmont (1618-1699) piše o monadama kao o atomima iz kojih se...
Zašto se Srbi stide sami sebe i svoga porekla? Zar je moguće da su nam isprali mozak? Zar mi kao najstarija svetska civilizacija i kolevka čovečanstva trebamo da se stidimo toga? Nije ni čudo kada su nas pogrešno učili. Nije imao ko da nas nauči. Prihvatali smo tuđe,bili smo pomodari. Čak je i Vuk Stefanović Karadžić napravio najveće zlo srpskom narodu sa svojom,ili Kopitarevom,reformom srpskog jezika. Raskinuo je kontinuitem sa prvim i najstarijim svetskim jezikom. To je bilo namerno urađeno. Stavljeni smo u grupu mladih naroda kao što su Englezi,Francuzi,Italijani... Pa njihov jezik je nastao krajem XVI veka!!! Fridrih Barbarosa je jeo rukama kao divljak na dvoru Nemanjića,kada su naši preci jeli zlatnim viljuškama i noževima!!! Zašto...
Pokušaj da pređeš preko ovog zida, da vidiš šta ima sa druge strane. Nemoj samo da ga koristiš, da bi svoje krivo ogledalo držala na njemu. Pokušaj da pređeš reku, da prošetaš malo po drugoj obali. Jer, svaka reka ima dve obale. Pogledaj u nebo noću, danju su zvezde nevidljive. Ni jedan zid se nije napravio sam od sebe, bez neke potrebe. Ne, svaki ima svoju priču, svoj razlog. Ni jedna obala nije isto, svaka ima svoje lepote i poroke. Da li se po nekada zapitaš, da li su zidovi pravljeni za tvoja ogledala… Da li je pitoma obala reke tvoja… Jednoga dana, probudićeš se, a vetar će tvoje krivo ogledalo srušiti i ti ćeš se tražiti u delovima, rasturenim po travi. Ono što budeš videla, neće biti slika koju želiš da vidiš. Srušiće se i zid...
Tako, samo od sebe dođe. I onda teče iz mene, ali suviše brzo, da ne mogu da pokupim sve. Nešto ostane, mnogo više ode… Iznenada osetim neverovatan poriv za pisanjem, toliku jaku želju, da osećam kako mi celo telo podrhtava. Ne znam o čemu, ali osetim da moram da se oslobodim te čudne energije, koju verovatno oseća svako ko nailazi na slične reke i potoke, kojima plutaju misli i reči. Osećam da ne smem ni cigaretu da zapalim, da će mi sve pobeći, da će me trenutak pražnjenja napustiti istom brzinom kojom je i došao. Govorim svima, da jednostavno ne umem da pišem da bi pisao, kao što ne umem ni da spavam kada mi nije do sna. Kažu, daj nam, piši! Kako, kad mi nije vreme, kad sam kao riba na suvom, koja bi da se vrati u vodu, a nje nigde...
Goranci su jedan miroljubljiv narod .Koji su vekovima na Kosmetu ,Albanci toje danas svakodnevnica pojedinih ili cak Srbi.Nazalost to nije u potpunom sadrzaju ,Goranci su jedna mala grupa Islamske religije.Istorija Goranaca nije cak ni u poverljivim arivama pronadzena ,Goranci zive na jugu Kosmeta pod opstinom Dragas,Pod opstinom Dragas nalazi se 18 sela ,sto je nazalost nekada bilo 24 sela .na stranu Srbije je vecina Goranaca jer su goranci vekovima ziveli sa Srpkim narodom .TO je jedna mal sadrzina GORANCA.
Na moje dveri kucaju zveri sirim ruke da prigrlim demone nek" dodju uzmu ono malo sto je ostalo.. ja vise nemam kome. Nema ovde znoja,suza, krvi kasnite zveri,on stigao je prvi... Na mestu gde bilo je srce zjapi crna rupa odneo ga jedan covek u njegovoj saci lupa. Dusa? Nema nje odavno, odvajkada ne secam se jel" bila moja nekada. Molim zveri, sto lupahu na moje dveri: Kuda cete,ne idite,vratite se... pokidajte ovo prazno telo, evo me, tu sam, zar me ne vidite?! Iz mraka svetlijeg od mog stize jetki odgovor: Gorak je ukus tela tvog. Nema tu nista za nas. Ostah nema,cekam dan-danas. K"o duh lutam kroz puste sobe upucujem molbe zverima, demonima,djavolu licno.. Nek neko dodje!!! Meso mog tela je odlicno! Evo, ja ga grizem, zubima kidam...

Rec

Pronašla sam jednu reč pod jastukom, jutros. Dugo sam takvu reč tražila, uzalud. U senkama, u drvoredima, u zalascima. I onda, najednom, sama se stvorila, kao blagoslov. Bila je tu. Ogrnuta vetrom i tvojim osmehom. Govorila je mnogo toga. Nečujno, nestvarno. Namigivala je šeretski, ozarila me. Pretvarala se čas u jedan, čas u drugi oblik. Znala sam, iako snena. Bila je sve to. Žudnja, potreba, bliskost, ljubav, pripadanje, davanje, ispunjenje. Bila je sve. A opet, samo jedna obična reč. Ako bih je izgovorila, zvučala bi tvojim imenom.
Back