Blogovi

DRUGARSTVO JE...
Drugarstvo je kad s nekim delis sve: igracke, sveske i lutke, kad s nekim podelis srecne i tuzne trenutke. Drugarstvo je kad drugu sapnes na casu, kad zajedno radite zadatke, kad podelite sve, pa i neke tajne podatke. Drugarstvo je ako volite istu curu pa je ti prepustis njemu, drugarstvo je kada ste zajedno u bolu i tuzi, u svemu. Drugarstvo je nesto veoma skupo, nesto jako lepo i snazno, drugarstvo je kad delite sve sto vam je zaista vazno. 1. 12. 2008.god.
PROBA
Znam, reci ces:,,sta si trazila to si i dobila!“ I smejaces se cinicno nesreci mojoj... A ja sam srecna sto sam bar na tren ziva bila I ne zelim da mislim o pakosti tvojoj. Znam, reci ces:,,Snovi ti se ipak ruse I nije sve kako si htela...!“ A ja cu reci:,,Neka, bilo je iz duse I divim se sebi kako sam smela...“ Smejaces mi se, a u sebi ces plakati Jer si kukavica da sebi priznas, Da ces me celog zivota cekati Jer samo za mene ljubavi u srcu imas. Znam, paticemo oboje svako za sebe, Svako u svojoj zasebnoj sobi... I znam, bice mi opet zao tebe Kao i uvek kad nam je brak na probi. 3. 9. 2001.god
Čitajući članak Svet po Mandelbrotu na Promeni ideja sjetio sam se austrijskog matematičara Kurta Gedela koji je 1931. godine dokazao dva revolucionarna teorema, kojima je, poslije Zenona, zadao posljednji smrtni udarac logičkim sistemima. Naime, prvi teorem objašnjava da bilo koji logički sistem koji nije krajnje jednostavan, odnosno koji ima kakav-takav širi misaoni sadržaj, može izraziti istinite tvrdnje koje se pak ne mogu izvesti iz njegovih aksioma. Drugi teorem opet kaže da se za aksiome u takvom sistemu ne može unaprijed dokazati da su lišeni skrivenih protivrječnosti. Prema tome, poenta je da nijedan skup aksioma (logički sistem) ne može biti kompletan, a pogotovo se nikad ne može uzeti zasigurno niti da je konzistentan, čak...
Dostignite maksimum svakog dana. • kako bi shvatili vrednost jedne godine upitajte osobu koja je bila u komi 12 meseci • kako bi shvatili vrednost jednog meseca upitajte jednu majku koja je rodila prevremeno • kako bi shvatili vrednost jedne nedelje upitajte izdavaca nedeljnika • kako bi shvatili vrednost jednog sata upitajte dvoje zaljubljenih koji cekaju na susret • kako bi shvatili vrednost jedne minute upitajte nekoga ko je upravo zakasnio na voz • kako bi shvatili vrednost jedne sekunde upitajte nekoga ko je upravo izbegao nesrecu • dajte vrednost svakom trenutku u kojem zivite i dajte mu jos vecu vrednost ukoliko ga delite s posebnom osobom, toliko posebnom da to zasluzuje. Dostignite maksimum svakog dana. ;)
Danas sam bio u bloku 70 sami kinezi i cigani, naterali ovi iz vlade kineze da zaposle cigane e baš su ih zajebali, kinezi su bili neljubazni a ovi su deset puta gori, em su drski em neće ništa da rade, šutiraju loptu po hali, krevelje se, glasno kao da provociraju slušaju tursku, arapsku muziku, a ono što sam danas čuo ostavilo je neizbrisiv utisak, razgovaraju dva ciganina i jedan od njih kaže sve Srpkinje su ***** i tako nas u sred glavnog grada vređaju a mi trpimo i pravimo se da ne vidimo i ne čujemo, PROBUDI SE SRBINE
Zavaram se tako nekim mislima mislim mislim al" nikako da smislim... Na um mi padne svasta a sta ce mi ostati ako mi nestane masta? Ako izgubim taj maleni kutak svog izmisljenog sveta postacu pajac, tuzni lutak sto vuce za rukav moli: vidi me a ne vidi me niko... Ostace mi samo seta. Postacu jedno veliko nista izronice cudovista, odvesce me na dno okeana gde je sve crno gde nema svetla ni dana. Tamo gde je previse hladno i mracno tamo gde sve je konacno. Gde svemu je kraj samo se tama razvlaci do u beskraj... Zato, nastavljam da mislim na svasta nesto, na blog sa krastarice, nasmejano lice jedne devojcice, na voljene, zaljubljene, na beskucnike... Slazem u glavi slike u svakoj lepo nesto nadjem kad" nestanu opet nove pronadjem...
Nestalo je Kad pogledam u dubinu duše svoje vidim tamo bolne rane kako stoje, zbog otrova što sadrže, rane gnoje sa ljubavlju koju gajih, gotovo je. Ja rastrzan na dve strane gledam rane, posmatram ih kako trule natenane, a one su pocrnele kao vrane truju srce što uskoro će da stane. Nemoćan sam da se spasem, nek me nosi kosa smrti što budale k'o ja kosi, mada tu si, ne vidiš me, daleko si u svom svetu, izgubljeni sjaj u rosi. Sve što nekad beše lepo, nestalo je, ostale su samo tuge da se broje, sad delimo uspomene, ružno to je. Sve što nekad beše lepo... , nestalo je.
Време је... да се крене... стазом или путем... којим још нисам ишао... да прегазим реке... које више никад прегазити нећу... Али... не иде ми се... а морам... и треба да пођем... јер овде више ничег за мене нема... Питам се... да ли је икада и било... или сам то само сањао... Мада... сигуран сам да ми је у сновима неко шапутао... Драга моја Лу Саломе... Знај да ћу остати само ако то пожелиш...
Posle tebe nista vise namam osim suza da me na tebe sete, ni smeha,ni pesme,ni drugova starih, samo secanje na mene...dok sam bila dete. Posle tebe svet je druge boje, nije vise plav kao oci tvoje. Pokrili ga oblaci,nema vise neba, nema ni svetlosti,a tako mi treba. Nema me vise,sada sam sena, klizim niz staze zivota poput leda i cekam da srce u grudima stane... Neka stane,neka pukne,neka se preda! Ja posle tebe vise ne znam kuda... Da li da skrenem ili nastavim pravo? Koliko jos treba uloziti truda da posle tebe nesto bude ispravno? Naci cu posle tebe srecu, moram negde pronaci sebe... A ti se okreni i reci -vidis li sta je ostalo iza tebe?!
Ljubavi su nestale U prahu trosnog vremena Secam se zagrljaja Kise suza i bujice reci Izgubio se odjek negde U hodnicima zaborava Nezni dodir leptirovog krila Maglom obavijene senke Snegom zavejani koraci Mrazom smrznuti osmesi Secam se... Daha sumskih vila U miru detinjstva Ususkane radosti....:heart:
VID-NEVID
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) NEVID Skrivena iza vela zla Skrivena iza pijanih reči Pokreta usporenih i čula mrtvih Pogled od stakla.....nevid. Skrivena iza pijanog daha Iza reči što grde i seku k’o nožem Pogleda slepog uperenog u me Pogled od stakla.....nevid. Skrivena iza skrivenih flaša Iza ludila na brlju što bazdi Skrivena kao plašljiva srna Pogled od stakla....nevid. Skrivena iza zagorelog ručka Iza ideja i pijanih htenja Skrivena kao štene kad zgreši Pogled od stakla.....nevid. Skrivena od tebe i od mene Skrivena Iza gutljaja ljute Iza suznog oka i molbe detinje Skrivena od ljubavi moje U uglu tebe skrivena od tebe Živi još uvek trezan deo ljubavi za mene stvoritelju VID Nada je ono što...
Evo jednog šaljivog poste sa moje strane. Prirodni obnovljivi resursi su lekcija koja mi je dala strašnu inspiraciju. Evo kako. Dakle, ovo je naziv lekcije koju je moj sin relativno skoro učio iz geografije. Po lekciji prirodni gas spada u neobnovljive resurse jer ne može da se reciklira, ali postoji jedan izuzetak. Da bih mu slikovito dočarao šta to znači dadoh mu sledeći primer. Ja - Vidiš sine, mi u svom stomaku imamo centar za reciklažu i u njega tokom dana ubacujemo hranu. Recikliranjem te hrane dobijamo prirodni gas koji poseduje izuzetne energetske sposobnosti jer može da iz pune učionice pokrene sve đake napolje. Zato nikada ne treba stoprocentno verovati udžbenicima.:hahaha:
NEMA TE VISE
I sve je bilo i sve proslo za tebe sam bila princeza kako je doslo tako i otislo sad sam sama ko breza i sve trenutke provedene s tobom pamticu dok sam ziva samo da znas: nisam ni zasta kriva i opet slutnje prekori i svadje zeni koja te voli zasto mi radis sve ovo kad znas koliko boli i nemam te vise cak ni kao sliku bolece dugo znam da cu izdrzati i ovaj bol moram svom srcu da obecam
Ova rečenica može da vas spase ako volite da popijete nekoliko čašica viška, a pri tome imate kući ženu koja to nikako ne odobrava. Da ne bude kako pričam gluposti sledi objašnjenje.Priču sam čuo od druga koji je čuo od druga, što znači da se desilo ko zna kome i ko zna kad, a sad je urbana legenda. Naime, budi se jednog jutra posle žestoke pijanke izvesni gospodin i njegova žena mu prilazi, ljubi ga u obraz, donosi mu kafu u krevet, pita ga da li mu nešto još treba. Čovek je u bunilu. Misli da sanja. Do tada je u ovakvim prilikama sa ženom imao samo žestoke svađe. Popio je kafu i upitao ženu zbog čega je tako drastično promenila ponašanje prema njemu. Žena mu je tada objasnila. "Vidiš mužu, kada su te kum i komšija sinoć doneli...
Ispred svojih vrata prvo pometi pa tek onda se usudi i o postupcima drugih sudi I otkud tebi uopšte pravo ti prepametna ljudska glavo da nos guraš u tuđe stvari gledaj u tvom loncu šta se vari Ako je kaša koju kusaš ukusa gorka da l' misliš da će opora manje biti ako ćeš drugima pamet soliti I ne stavljaj tu masku skrbi lažne ko lanjski snijeg tebi su moje brige važne...
JA SA TOBOM DISEM
Pogledaj mi oko U njemu vatra plamti Usne mi poljubi Strasno, da se pamti Zaviri u dusu Sve se u njoj vidi Srce mi otkljucaj I nigde ne idi Sanjaj moju kosu Kad je vetar njise Gledam te dok spavas I sa tobom disem Slusaj svoje srce Ne vara te nikad O da li cu moci Da te ljubim ikad Zaviri u misli Naci ces se tamo Ako se uplasis Ti produzi samo
Krajnji debilizam i nemaštovitost svih ljudi u Srbiji koji se bave televizijskim poslom dovela je do toga da se iz belog sveta uvoze neki "uspešni"(mada to niko ne proveri) programi koji se kod nas prime još i bolje nego u svetu. NIKO se u ovoj zemlji ne trudi da nešto osmisli sam. Da se krene sa razmišljanjem, šta je to što bi bilo gledano, a da nije vezano za ponižavanje ljudi, njihovo javno ismevanje i zavirivanje u najdublje kutke privatnosti. Ideja Velikog Brata se u Srbiji dobro primila. Svako će za samo mogućnost dobijanja nekog novca prodati sve što imaju,porodicu, prijatelje, dušu... Ja već više od godinu dana pokušavam da nagovorim neku produkciju da krene sa realizacijom jednog zabavnog programa koji podstiče na...
~~~Lagali me svi~~~
Nemam vise reci Sta bih rekla jednoj Izgubljenoj nadi Ako bih opisala tugu Opisala bi veci deo Mog zivota Tacnije Ovo je samo jedna Uzaludno potrosena stranica Srce na dlanu u nekoliko reci Misli u vetru,odjek bez glasa Koga je briga za Neprespavane noci samoce... Ali jedno znaj... Svake noci pisem na pesku ime tvoje Kule od latica ruze pravim I pustam da ih vetar nosi... Do djavola,sta vise trazim opet u glavi ponavljam isto pitanje Odoh,u nove noci,starim bespucem u nove poroke,u novo svitanje...:heart:
Post kao odgovor na post. On nas voli Ko to želi da posvađa Boga se ljudima da strašljivo bude srce u grudima, ko umove ljudske zverski sablažnjava da je Bog sa nama samo da kažnjava. Za grešnike spasa nema, umreće u muci, osetiće žestok bič u Božjoj ruci, novi fariseji ustvrdiće svašta da Bog k’o ni oni ne ume da prašta. Da oproštaj dobiješ, prati rituale što su njima mudrima od starih ostale, samo oni znaju od pakla da spasu u vremenu teškom izgubljenu masu. Bog se listom optužuje za svu ljudsku muku k’o da muka nije delo ljudskih ruku, a Bog s neba gleda i prepušta nama da shvatimo da je On ljubav neprestana. Svakome ko traži kroz molitvu sreću Anđeli iz raja u susret mu kreću, iskrena je molitva jača od zlih sila i po veri...
Čovek raste,sazreva i stari ali bez svoje anime ne može sebe da ostvari. Nepoznat u nama je izvor taj što nam iz dubina bića šalje svoj sjaj Kad njime željeni lik obasja sa njega odsjaj daje našem srcu podsticaj Ona je nesvesnih moći tajna što se tokom života kao stvarnost duše oseća. To je princeza iz carstva podsvesti inspirator i pokretač kreativnosti i ljubavi u nama. A kada ona jednom Sofija postane tek tada čovek čvrsto na obe svoje noge stane.
Mnoge pesme o Parizu pevaju Imamo jednu o pariskom lokalu A ja bih ovim da dam pohvalu Pariskom"mezzo" TV kanalu. Ono što u tom studiju rade zaslužuje priznanja i nagrade. Najlepšu muziku u svet plasiraju koju posvećeni joj umetnici sviraju u hramovima muzike širom sveta. Program je izbor najviših dometa. Ta muzika čoveku dušu preobrazi kad se u njoj sklad i lepota izrazi. Za njom se uvek iznova žudi jer malo šta lepše imaju i mogu ljudi a upravo to nam kanal "mezzo"nudi. PS. Muzika je kreacija Duha koji nam volju sebi usmerava i vodi čas tako što je razonodi drugi put je u zanos dovodi time što izraz za njena htenja nadje opet,teši je kad padne u beznadje
Nesrećni Niče prvi započe nadčoveku da kliče. Iz svoje duše hrišćanske i nežne pobunom dodje do greške neizbežne. Taj poklič jedva dočekaše oni bezbrojni Antihrista ešaloni. A potom šta bi dobro znamo svi Moderno doba na scenu nastupi. Na kraju Niče razum izgubi svoje se opsesije tako oslobodi A svet modernim putem dalje nastavi. Dokle će stići?Šta će sa njim biti? Da li će čovek moći modernoj školi da odoli? Da li će Spasitelj ko što obeća doći ili će svet nestati u tami svemirske noći.
Da bi ljudi shvatili neke stvari moraju da imaju sliku pred sobom. Ova slika bi trebalo mnogima da pomogne da shvate šta i kako se dešava. Zašto je Gordijev čvor pored DNK? Zato što je to povezano,zato što je srž u tome,da je Gordijev čvor isto što i DNK. Mnogi kvazinaučnici govore o promeni DNK,a u suštini nemaju pojma šta to znači?! Kako promeniti DNK i kako se menja DNK? Dajem objašnjenje za sve. Iskrenim pokajanjem za prošle živote briše se negativan zapis iz dužice oka,dolazi do kristalizacije,tada se menja DNK i prelazi se u sledeću dimenziju - šestu ,u Raj. Sve je to povezano,DNK se ne može promeniti kako oni savetuju,jer je povezan sa kristalizacijom i jedino na ovaj način se može promeniti. Prelaskom u višu dimenziju,dolazi do...
NE TRAŽI ZLATO NA DRUGOJ STRANI,ONO JE TU OKO TEBE - OTKRIJ GA! KADA MISLIŠ DA SI DOSTIGAO ZENIT,POGLEDAJ OKO SEBE...I VIDEĆEŠ DA MOŽEŠ JOŠ! PROJEKTUJ SEBE U BUDUĆNOST,BUDUĆNOST PRETOČI U SADAŠNJOST,A KADA SADAŠNJOST POSTANE PROŠLOST,POSTAJE I BUDUĆNOST! LEPOTA JE U DUŠI,ZDRAVLJE U TELU,A USPEH I ZADOVOLJSTVO,U PRUŽANJU POMOĆI DRUGIMA! DA BI NEKO SAZNAO ŠTO I TI ZNAŠ,TREBA DA GA PRONAĐEŠ I .... NAUČIŠ! PIJ VODU SA IZVORA MUDROSTI,SA KOGA SU I USPEŠNI PILI! NEMOJ BITI VUK MEĐU OVCAMA,VEĆ LAV MEĐU LAVOVIMA! NE PODCENJUJ NIKOG,DA NE BI BIO PODCENJEN! NE SAŽALJEVAJ NI SEBE NI DRUGE,JER SAŽALJENJE VODI U DEPRESIJU! ZA SVE U ŽIVOTU MORAŠ SAM DA SE IZBORIŠ,A POSEBNO ZA SVOJU DUŠU! KADA POGLEDAŠ U SVOJU DUŠU,SPOZNAĆEŠ KO SI! AKO PADNEŠ...
Napisaću ti pesmu bez reči, a smisao njen oćutati. Srce će je moje otkucati, a jedino ćeš je ti znati, razumeti i pročitati. Jer jedino ti rukopis mog srca prepoznaješ, a tako lako od naših snova odustaješ. Otplakaću tu pesmu bez suza i reči, jer rastanak je neumoljiv, i niko od nas ne može da ga spreči. I niko videti neće kako naše želje u našim očima kleče.
U sklopu moje antialkoholičarske i antidrogerske kampanje, a u cilju sakupljanja što više glasova pred izbor za trezvenjaka godine u organizaciji društva za očuvanje pameti objavljujem svoje najnovije stihoklepačko delo. Dole alkohol ! Videh Video sam kuče, na miša mjauče, video sam mačku, na poštara laje, video sam sutra da je došlo juče i baš sam se pitao, dokle će da traje. Video sam lovca, od jelena beži i šarenu rodu, sa žabama pliva, ribolovca debelog u sopstvenoj mreži i vuka od ovce kako se sakriva. Onda videh petla kako kokodače, pa kokošku suru kako kukuriče, videh neke prasce veće od krmače i pšenicu iz oblaka, što na dole niče. Iz svega viđenog pouku sam steko, od rakije bolje je da se pije mleko, sa...
Legli smo sinoć kasno. Ja razmišljam da li ima snega na putu do vikendice, a žena počela da čita novu knjigu Dragice Petrović NOĆ ISTINE, dok joj ne dođe san na oči. U neko doba čujem da plače. Pogledam je, onako polusanjiv, vidim - oči joj suzne i crvene. Pitam je šta ju je to rasplakalo i ona mi bez reči samo da knjigu i pokaza prstom odakle da čitam: Slavičin sin Zoran je vojsku završio kao nišandžija na modernim topovima Bofors i među prvima je pozvan u jedinicu za pripremu i doobuku, da bi, zatim, bio poslat u jedinicu za odbranu aerodroma u Prištini. Među prvim izveštajima o bombardovanju bilo je o napadu na aerodrom Priština. Slavica je izbezumljena slušala svaki izveštaj, i svaki put premirala od straha čim bi se pomenula...
Back