Blogovi

Bila je rastrzana. sa jedne strane bilo je sta treba da radi, sa druge ono sto zeli. Sputavala je sebe, jer nije bila sigurna u svoja osecanja, a nije zelela da rizikuje. Htela je da svet i vreme stane na sat vremena, da uradi sta zeli,pa da se vrati realnosti. Tada bi mozda lakse odlucila. Ovako, morala je da rizikuje da bi donela presudnu odluku. Nesto ju je drzalo tu gde je, dok ju je neka jaka sila vukla napred tamo gde ne bi smela. Reci,slova,pogledi i reci... Kuda i kako? Zasto sama rec zabranjeno postoji? zasto se ne moze prepustiti culima i leteti ka njemu? Zasto ne moze sebi da da sansu? Brojna pitanja su joj se motala po glavi,pritiskala je,gusila... Nije umela da se izbori sa tim. Istovremeno je bila besna. Besna na sebe jer...
LJUBAV SI MOJA
Ljubav si moja jedina ti to dobro znas to je jedina istina i nemoj da me izdas Sva sam ti od snova sva sam ti od maste kada sam srecna blistam ko ruza iz baste Pogledaj u moje oci izbrisi zadnju suzu iz oka ne daj me ne daj nikom dodji mi u dva skoka Pitam se jutros sneno: jel to prolece stiglo? kad me je nesto zorom na noge podiglo... Jos senka samo stoji izmedju proleca i zime skinucu ti zvezdu sa neba i dacu joj tvoje ime...:heart:
I Postali smo veoma oprezni tolike nesreće su nas zadesile moji vojnici motre na sve živo na sen osluškujemo nama nepoznate zvuke zaplašeni palimo tamjan u ognjište razbuktavamo vatru i povećavamo fitilj sveće molimo se mnogobrojnim bogovima šapatom uplašenih skrušenih ljudi pitamo ih: kako kuda kada čime hramove ispunjavamo apsolutnom tišinom čekamo odgovor čekamo budućnost još se nije dogodilo da nam odgovore ostarili smo za kratko u čekanju tom ili su nam jezici kojim govorimo nepoznati ili ne razumemo znake sa neba poslate ili oni ne mogu da se dogovore šta da nama ubogim odgovore nemamo više vremena za odgovor nesreće se namnožile spasenja nam treba i onaj koji će nas čuti i odgovoriti nam jednostavnim znacima sutrašnjice...
Hriscanstvo i Astrologija.
Sta kaze Isus: Luka 21.25 Gde bi se to mogle nalaziti reci bozije a da nisu mutirale oblikom i znacenjem. To znaci da su nebesa objavila slavu Boga i da nema jezika niti govora gde se nebi cuo glas nebeski. Bog je postavio zvezde na nebo kao jedan univerzalni jezik. Рилски манастир је највећи и најпознатији православни манастир у Бугарској. Налази се на југозападу Бугарске на планини Рила, 117 km јужно од главног града Софије, у дубокој долини Рилске реке, на надморској висини од 1,147 m. Ovo je Isus u centru kruga. 12 apostola i 13-i Isus Hrist. Vidi se da svaki znak pripada jednom od apostola. Mudraci=vracari, zvezdari,gatari, haldeji. Car je znao da mu mogu protumaciti san i reci da ce se nesto desiti i da se to desi...
I G R A
Ne volim igru sunca i kise. Kao da srecu ona spira, Unapred zna se ko je gubi I dusi umornoj ne da mira! Kad sunce nakratko obasja lice I svoje zrake na njega baci Ne stigne srce ni da zatreperi Vec stizu crni teski oblaci. Nakratko zrake sunce baci I umorna lica malo ogreje Oblaci sivi vec teraju ga Ko kad se tuga sreci smeje. Te kisne kapi ko tuzna pesma Pomazu snu da me savlada Al sto mi je jastuk jutros mokar Kad kisa samo napolju pada???
Hvala Vam braćo i sestre blogeri na lepim pozdravima i čestitkama.Nadam se da ste obratili pažnju na onaj deo teksta gde se govori o utvrdjivanju nagrade u U ČAST STEVANA RAIČKOVIĆA.Nagrada će izvesno biti utvrdjena sa primamljivim nagradama.Zna to predsednik Inicijalnog odbora za organizaciju manifestacije.Konkurs za poeziju biće objavljen najkasnije do petnaestog aprila i biće otvoren do prvog juna.Glavna svečanost i promocija nagradjenih radova biće dvadeset i šestog juna na dan rodjenja velikog pesnika u njegovom rodnom mestu...O svemu precizno bićete obavešteni blagovremeno...Zato braćo blogeri šiljite olovke i spremajte se...Mogu Vam obećati kvalifikovan žiri i poštenu borbu NAPOMENA:Za sve one koji su zainteresovani da kupe...
Oduvek su ljudi voleli i pratili simboliku brojeva. Na osnovu te simbolike su probali da dokuče stvari i dešavanja van prostora i vremena. Na osnovu brojeva su predviđali događaje i dešavanja,nekada uspešno,nekada neuspešno. Posebno su se time počeli baviti u poslednjim decenijama prošlog i početkom ovog veka. Ameteri i profesionalci,svi su nešto predviđali i predpostavljali. Kružile su i kruže raznorazne priče. Da se malo i mi pozabavimo brojevima. Galaktički krug traje 25920.godina. 2+5+9+2+0=18=1+8=9 Kažu 9 neba,9 stepenika,Božanski broj,ja kažem 9 dimenzija. Podelili su taj galaktički krug na 5 delova po 5184.godine??? 5+1+8+4=18=1+8=9 9 dimenzija??? Pitanje je šta je onih 5 delova??? % dimenzija je očitavanje programa,po mojim...
Moj prvi blog... Ni sam ne znam kako da zapocnem, ali imam osnovnu ideju, a to je da u ova teska vremena razmenimo iskustva o tome kako najlakse doci do nekog pristojnog posla. Pod pristojnim mislim na dobro placen i sa normalnim radnim vremenom. Pozivam sve koji zele da razmene misljenja o ovoj temi, da se prikljuce sa svojim komentarima, idejama ili dosadasnjim iskustvima.
E da, pocinjem, ali ko moze da mi obeca da cu je ikad zavrsiti daleko je od mene barem taj kraj a pocetak kao da ga stalno stvaram iznova pokusavam da pisem njenu pricu, koju je ona pomislila, a ja sam dozivela ali nekako mi se ne da, nekako sve to postaje previse sporo to pisanje toliko toga je u mislima, toliko toga se desava a ova slova ne idu u korak sa svim zbivanjima sa svim pricama oko mene koje crpe svu snagu iz kosti, iz duse crpe zelju i volju al ipak postaju inspiracija, ali i u njoj se gubim kao i u vremenu prebrzo ide da bi ga moj tok misli stigao moje misli-njena istina- nerealna-ali nekako dobro prihvacena. Ja nju ne poznajem, ali kroz sebe dozivljavam je. on, one, oni... svi ti prilivi snage, tu su. ali svi su tu jos...
Dugo učim da ćutim ćutanjem tražim put svetlosti treba srcemu mojemu Govorim samo kada rušim zidove da uteknem od sebe i njemu se približim Ja sam belutak u kolanju ljudskom dodirujem život očima raba odvajajući veru od nevere čistim od trave kamene staze da zaslužim dan i usnim san Romorim ponekad kao potok nedugački u tišini kamena neba i molitve da obznanim čoveka u sebi
MUŠKA RUKA IZ TUĐU KUĆU
(priče o kerećim ljubavima) MUŠKA RUKA IZ TUĐU KUĆU Već je pao mrak, nas tri (Maza, Maša I ja) same u kući I vidim kroz prozor dnevne sobe samo siluetu kako pretrčava kroz dvorište osvetljeno svetlom sa trema.. Keruše zalajaše, zategoše se I nakostrešene stadoše ispred staklenih vrata…bogami uplašim se, ali izadjem sa njih dve napolje za svaki slučaj da ih razbojnik čuje kako urlaju. Kad, evo ga poštar. Čovek je smislio da preko našeg dvorišta ode u komšijsko koristeći malu kapiju koja je izmedju naših dvorišta….da ne bi zalazio do njihove kapije, on lepo reši da ide kraćim putem. Normalno, njih dve besno zalajaše I juriš na njega. Maza je uspela čak da ga uhvati za nogavicu. Vratim ih pored mene a on meni “Ujela me je...
OBNAVLJANJE GRADIVA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) OBNAVLJANJE GRADIVA E, sad se iznervirah.....propisno.......ali sam se propisno i izvikala. Molim lepo......sve po zasluzi..... Sve završne sam uradila juče......samo još jedan koji donosi odjedared da se radi cela godina. Zvao me, kažem da sam u gužvi ali da donese papire, i lepo i razgovetno (a inače sam jasna i glasna bez govorne mane) mu saopštim da mi sve papire složi da uradimo udarnički sin i ja za vikend.....nemoj da mu se desi da ga zivkam na mobilni svaki čas jer mi nešto fali....znači, to je uslov. Sve je prihvatio iz cuga i kaže da nema puno ....to nema puno kod privatnog sektora je toliko rastegljiv pojam .......kao kad bih ja rekla ovde da imam 22 godine pa...
GOSTI
(priče o kerećim ljubavima) GOSTI Ako nam neko dolazi u goste, mora brzo, ali zaista brzo da prodje kroz kapiju, jer njih dve brzinom svetlosti prolaze kroz noge I šmugnu van dvorišta. Sistem je razradila Maza do tančina, a Šaša je sve u originalu preuzela od glavnokomandujuće. Prema onom ko ulazi se zatrče kao lude, laju I vrte dupićima. Pridošlica sav sretan misli da mu se raduju pa stoji u otvorenoj kapiji da prvo njih pomazi I u tu svrhu se još I malo sagne I malo raširi noge ne očekujući da će njih dve samo projuriti kroz njegove raširene noge I šmugnuti napolje a da on nije uspeo ni ruku da pruži da ih pomazi. Za celu akciju mojim devojkama je potrebno 2-3 sekunde zavisno od gabarita pridošlice. Pametnice moje. Onda...
Ok, zabluda se obično percipira kao nešto od čega uglavnom imamo samo štete. Ponekad, istina, ona se pominje i u poprilično pozitivnom kontekstu, kad su u pitanju neke potencijalno psihički stresne situacije, pa se zabluda koristi u izvjesnom smislu i kao lijek, melem. Međutim, zbog čega ne bismo posmatrali fenomen zablude u svjetlu njene neobično važne uloge u kreativnom procesu? http://milkogrmusa.blogspot.com/2010/02/iskoristite-svoje-zablude.html
Po snegu ja volim, tragove da pravim, kad idem po tvojim, ja se zaboravim. Kad gazim po blatu, baru biram sam, volim taj trenutak, dok dubinu njenu osećam. Dok po kiši šetam, ja širmu ne nosim, volim da mi kapi, šetaju po kosi. Kad zvezda upeče, ja poželim veče, da mogu po noći, skriti se od sreće. U magli dok stojim, ničeg se ne bojim, jer osećam vetar, na grudima mojim. I dok vetar tiho, rukom maglu sklanja, ja polazim dalje, u nova saznanja. I na kraju volim, to šta znam da volim, što osećam život, u grudima svojim. http://www.poslednjiskaut.com
Zdravo svima, imam predlog za sve ljubitelje stihova koji i sami napišu ponešto "iz dubine srca i iz duše čiste" da svoje radove, ali svoje, podele sa svima nama. *Ajd, ko će da počne prvi?
Ako je suditi po reklamama cela Srbija pere ves i pije pivo, a ko hoce uopste da stane u neki red mora da se shaumira shaumom. Tu je jos i dranje prstiju na mobilne poruke i telefoniranje, a sve to uz pomoc neverovatnih kredita od 625.474% kamate. "Svu vasu bednju mozete uloziti u svim filijalama nase bande, a ako pozovete odmah dobicete besplatno mesto u redu na Brankovom mostu. I to nije sve! Dobicete i kamen za oko vrata da vas dzepovi puni vazduha ne povuku na povrsinu vode". Pozovite odmah!
БЕОГРАД
БЕОГРАД NATO agresija 1999 Dan trideset sedmi - Noć između 29. i 30. aprila U najžešćem napadu od početka agresije pogođene su zgrade Generalštaba Vojske Jugoslavije i već oštećena zgrada Savezne policije. Projektili su pogodili i stambeno naselje na Vračaru u delu između Južnog bulevara i ulice Maksima Gorkog. Ceo kraj je ostao bez vode. Srušen predajnik RTS na Avali i antena Radija Studio B u Borči. U toku ovih napada poginula su tri lica, a 40 je ranjeno. Dan trideset deveti - Noć između 1. i 2. maja Raketirano područje Lipovačke šume. Raketirana sela Surčin i Jakovo. Dan četrdeseti - Noć između 2. i 3. maja Zbog delovanja specijalnih materija koje izazivaju kratke spojeve na meži visokog napona (grafitne bombe) na...
VUK

VUK

VUK Postoje tri vrste vukova. Sivi vuk Canis lupus, Crveni vuk Canis rufus i Etiopijski vuk Canis simensis. Uz tri temeljne vrste vuka postoje i brojne podvrste sivog vuka. Vukovi prosečno žive 8 do 9 godina ( u divljini ). U zarobljeništvu ponekad znaju doživeti i do 18 godina. Ako kaskaju kreću se od 8 do 16 km na sat. Ako trče mogu preći i do 45 km na sat. Obično dnevno pređu oko 35 km u potrazi za hranom. Većinom krepavaju zbog gladi, ali i u sukobima sa vukovima iz drugih čopora u borbama za teritorij. Uz ta dva glavna razloga smrtnosti manji deo spada i u mortalitet uzrokovan raznim bolestima i drugim činjenicama. U područjima gde nema uticaja čoveka, ili je on minimalan, glavni uzrok smrtnosti vukova su drugi vukovi, čak do 70%...
Između dva uporednika dok provirujem glavu između dve žiške u slepoočnicama u pauzama kad radnici piju čađavo mleko i prašnjavi maslačak lepi se za plućna krila dok crpem med iz jezika i sipam u tvoje uši između dva daleka poređenja Volim te Brodovi se ljuljaju kao poljupci i sloj vazduha se na lepe senke cepa u mašineriji noći moje je srce slično kompresoru naklonjeno svemu što nema veze sa mnom dok pokušavam nestati u poljupcu Volim te Rudnici kamene soli u mom srcu zora lomi suđe od porcelana kad si sa mnom znam da si na drugom mestu postaću prašina ako prašinu voliš ti koja me tuđim imenom zoveš Volim te Dolazi proleće i jednu pravu damu niko ne može zamisliti bez pudlice stavi mi ogrlicu oko vrata i vodi me...
Previse osecaja za malo reči,na kraju svega,jeza obavije telo,zatvorim oči da sakrijem strah,sklopim ruke oko tvoga tela,osetim vrelinu ali prožme me hladnoća tog saznanja,da grlim te poslednji put...Tvoje su oči mogle promeniti moj svet...Vreme je krenulo u galop po ovim danima sto ne nose smeh,a ja stojim u noći ranog proleća,miris kiše i tvoje kože u grudima,vidim te u zoru kako spavaš,dodirnem ti lice,i znam da sam dotakla svoj san,tu sam ostala,zakljucana...Mogla sam ti reći,da su procvetale orhideje ove zamrznute duše,tad,da su potekle reke bistre i vedre kroz beskrajne poljane nekih mučnih čežnja,želje su našle svoj put ostvarenja kroz planine sive,tad,život je pevao početak neke pesme za nas,kad sam imala tebe,mogla sam ti reći...
VUK

VUK

Vuk- totemska životinja Starih Slovena Vuk je bio totemska životinja starih Slovena. On u njiovom folkloru zauzima veoma važnu ulogu a ista stvar stoji i sa mitologijom. Magijska praksa Slovena takođe je vezana za vukove, bilo da se radi o ritualima zaštite, astralnoj ili eteričnoj projekciji, ili pak o ritualima vezanim za kult predaka. Neki od ovih rituala praktikuju se i dan-danas zbog čega je važna da ispitamo kakva je uloga ova životinje staro-slovenskoj religiji. Mitologija Slovenska mitologija spominje jedno božastvo koje je u neraskidivoj vezi sa vukom. To je Dažbog, bog Sunca i sin Svaroga, dakle, jedan od Bogova koji se nazivaju Svarožićima. Dažbog je kao i većina božanstava teriomorfan a njegov životinjski oblik je beli...
Back