Blogovi

Ти никад не певаш о мени. А мислила сам да сам ти битна. Зашто никад не певаш о мени? Питала је. И? Шта да јој кажем? Истину? Или да је слажем како ја само записујем речи које кроз мене траже пут као да желе да проговоре небитно кроз кога. Или да јој кажем истину? Да ми јесте битна. Да ствара мој свет од снова као осмех симпатије у петом разреду док стојим прилепљен за зид у школском ходнику. Али да ми није муза јер ме никад, баш никад није повредила.
Данас данас сам те опет волео А тако сам се понадао да је јуче био последњи дан кад си ми била смисао живота А сутра? Сутра је нови дан...
Срећан ти пут путуј, посети свако место које носиш у срцу дочекај излазак сунца на сваком најлепшем месту на свету радуј се људима које ћеш срести радуј се онима које ћеш љубити радуј се и понеком којег ћеш волети Буди јака јер падаће кише и дуваће ветрови биће и страшних снегова досадних комараца и још досаднијих мува и, кад ти буде тешко, сети се да тако, просто, мора А кад дођеш до најдаље обале и кад погледаш с последње планине ти се врати слободно без страха јер иако си све ово носила у срцу видећеш да је оно остало у мојим длановима и да сам га сачувао за нови пут Али, сад неће ићи сама...
Ne znam koliko vas je čulo za Vojislava Ilića Mlađeg i njegove pesme, ali znam da je ovaj pesnik bio od strane sudbine gađan najvećim kamenjem. Izdvajam iz njegovog stvaralaštva dve pesme posvećene njegovoj deci Dušanu - Duki i Jovanu. Još jednom upozoravam one sa slabim srcem da ovo ne čitaju. DUKINA SVIRALA Na svom malom detinjskom odru bolestan leži, bez iskre nade... "Šta želiš sine?" - pitamo nežno - "Bombone, smokve il' čokolade? Šta hoćeš? Reci!"A on lagano, "Ne mogu ništa!"šapatom veli, Kao da čeka čas rastanka Te zato ništa više ne želi... Ćutaše dugo...Zatim bacivši Upitan pogled na svoju majku, pogleda me i reče tiho: "Kupi mi, tata, malu svirajku!" I otac hitro kao bez duše, Trči, a znoj mu obraze rosi...
Sve smo pretvorili u prah
Bio si mi sve Sunce sto mi sija Mesec sto me uspavljuje Reka koja me nosi I bol koja boli Bila sam zena Za tebe stvorena Zena koja te sanja Zena koja te voli Sve smo u vodu pretvorili U crno obojili Sve smo pretvorili u prah Danima traje ova bol Koja sece kao macem Zalivena gorcinom I mojim placem Znam da mi kazes mnogo toga Sto ne mislis Znam da hoces da me povredis Znam da si me zeleo nekad I uspeo zelju da pobedis Neka si me ranio Mozda ce tebe boleti manje A ja ti zelim da budes srecan U mom srcu ostaces vecan Nemoj me samo raniti vise Stani na ovome Kad te molim Nisam zasluzila da me ubijes Ako te i dalje volim…
<3333333333333333
``...Rodjeni da gresimo, rodjeni za neverstvo, rodjeni da lutamo, trazeci savrsenstvo... Savrsenstvo je u srcu...ne trazi formulu posebnu...-nauci savrseno voleti nesavrsenu osobu...``...:heart:...:D
Uvek sam se plasio da ti tepam. Plasio sam se sa ti kosu drzim u ruci. Prestrasen bio da naglo mozes da se okrenes i da mi uhvatis nezno oko na vratu svom.. Jer,glupavo sam verovao da cu,ako ti ruku na rame stavim da cu,ako ti prstima celo dodirnem da cu,ako ti u tople oci grudi slijem da cu tada izgubiti sebe.. Sad kada si otisla,imam sebe...isuvise! ZORAN RADMILOVIC Ps.Kada sam slucajno naisla na ovu pesmu naseg nezaboravnog "Kralja Ibija" ili "Radovana Treceg", iznenadila sam se,nisam znala da je nas vanserijski glumac pisao ovakvu poeziju. I eto..da je podelim sa vama,znam da ce vam se dopasti.
Ipak je samo jedna Osmeh na licu mi leden, srce je hladni kam, ti tražiš ljubav od mene, a ja ne mogu da ti je dam. Ti jesi dobra i mila želiš mi dati sve, i nisi nimalo kriva to što te ne sretoh pre. Sada je kasno da ljubav iskrenu ja tebi dam, jer ja sam zgarište pusto, bez slike tek prazan ram. Vatre se dvaput ne pale nit ljubav dva puta sja, pepeo ljubavi prave srce povede do samog dna.
GOSPODINE.....
(priče o kerećim ljubavima) GOSPODINE..... Maza se još jednom kotila. Celu noć smo presedili moj otac i ja pored nje. Izbacila je prvo štene i onda pauza od nekoliko sati. Mnogo se mučila jer se drugo štene poprečilo i nije moglo da izadje. Tada sam imala telefon nekog veterinara koji radi 24 sata i zvala,zvala ali se on ne javlja. U gluvo doba noći nisam znala koga da zovem a ni šta da radim. Nisam smela sama da okrenem štene i kada je već počela da me hvata panika, ono se okrenu i počeše da izlaze malene bebe kao na traci. Moja sirotica je bila jako,jako umorna nakon toga. Šaša je odlepila načisto. Vidi da se nešto dešava i stalno se muva oko Maze, ne da joj mira. Na kraju smo je izbacili iz...
PRSTEN JESTE SAMO KRUG
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) PRSTEN JESTE SAMO KRUG Prsten jeste samo krug Da li će ti biti drug To zavisi od te ruke Što ga nosi, što ga gladi... To zavisi i od ruke Što iz džepa prsten vadi. Ako na dlanu ruke što daje Srce već stoji kraj prstena smelo, Ako na dlanu ruke što prima Srce već stoji čekajući smerno, Tad srce daje i srce prima Prsten u krugu srcem u krugu. Hrabro hajte da trčite skupa Životnu trku dok vam srce lupa, Da budete ljubavnici, svadjalice, smejalice, Plakalice, spavalice, dosadnice i vrednice. Tako ti je kćeri moja Kad je ljubav sada tvoja Tvoj najbolji drug za trčanje u krug. Otvorite dlanove da vam zvezde slete Ispružite ruke k’o drveta mlada S prstenom na ruci i rukom u...
Armagedon je počeo u NAVIP-u. Ljudi moji, znao sam da se ovde nešto dešava, ali ovoliko sranja za jednu državu je mnogo, a sranja naravno ima još mnogo. Ovo je samo jedan delić. Čoveku koji je ovo napisao i pre toga sakupio informacije ja skidam kapu i želim mu da poživi još 100 godina. Čitajte, ako imate dobar želudac. Pre čitanja pripremite šećer i vodu. Nikako ne čitajte stojeći. Sedite. Dakle, ovo je priča o jednoj firmi.:rtfm: http://www.*******************/casopis/index.php?id=06&br=200&cl=10 Da nisam lepo vaspitan ja bih psovao na sav glas.:dash:
Danas sam tumarao netom nekoliko sati iu potrazi za poslom. Najvise je oglasa tipa brza zarada, sedi i zaradjuj, rad kod kuce... Ne znam sta da mislim o tome... Imam komp i brzu vezu... Ima li neko iskustva sa time??? Da ne uletim u neki zaj.b...
Promocija knjige sa intrigatnim nazivom "NE PUŠTA ONA KIŠU" autora Milana Višnjića (53) iz Kučeva održana je u svečanoj Sali opštinske uprave uz veliki broj posetilaca.Promociju je otvorila direktorka Centra za kulturu Jasmina Blagojević i ujedno izdavač ove knjige.Jasmina je svojim sugradjanima predstavila autora zbirke ljubavnih pesama koga većina već prepoznaje po svojim stihovima.Na ovoj promociji bile su prisutne i dve dame od kojih je jedna recezent i književnik Ana Dudaš Koja je pesme Milana Višnjića objasnila na sopstveni način gde se nije ni naslućivala kritika...i Radmila Zorić..profesor književnosti čije su tople reči samo dopunile zadovoljstvo svih pesnika jer im je u jato došao ovakav umetnik." Centar za kulturu"Veljko...

Aka

Želim i moram puno toga da podjelima sa vama...cijenjeni i poštovane... drgae...najdraže i mili...najmiliji...HOĆU DA PIŠEM BLOG! Javite mi kako to da odradim? Uživaćemo....u mojim mislima, idejama, razmišljanjima...i ne psujte, molim vas...lijepoooo! :) Zagrljaj topao ...za sve vas!
Данас ми се десио невероватан случај. Читам нешто, кад чујем женски глас из дворишта, дозива ГАЗДА, ГАЗДА. Супруга код куће, ова зове газду па се пуно не цимам. Дозивање не престаје. Устајем, нервозан због прекинутог читања, излазим напоље, кад у дворишту две даме од неких 40 - 50 година. Изволите, рекох уљудно, а оне ће. * Ми смо дошле да попричамо са вама* Помислих, синови су некога премлатили па дошла мајка од тога, појачана тетком да интевенише. Изволите, позвовем их у кућу и сместим. У том дође и супруга па нам се придружи. На моје питање у чему је проблем, рекоше: * Нема никаквог проблема, него оне ето обилазе грађане, причају са њима о дешавањима у свету, ратови, поплаве, урагани.......* На моје питање, како ја на то могу да...
Evo mene ponovo među vama. Ovih dana moja linija komunikacije sa svetom je bila preopterećena i samo malo vremena mi je ostajalo za ono što volim. Da li su vam nedostajali moji tekstovi:rtfm:? U svakom slučaju kada je čovek na zauzet nema vremena da se posveti onim sitnicama koje život znače. Koliko su one važne shvati se tek onda kada sva frka prođe i kada se sedne pred komp uz šoljicu kafe. Neke obične stvari počinju da se cene malo više i zbog toga ja vam sada svima želim dobro jutro i poklanjam jedan osmeh.:lol: Dobro jutro.
Onaj ko me voli, rasplakao me ne bi
Ne, necu te vise terati Da sa mnom uzalud pricas Necu te pitati nista jer ne mogu Podneti sve ovo sto cujem… Zasto da opet placem I dusu svoju trujem? Ako je neko od mene bolji Za tebe sreco moja Okreni se i idi Ne gledaj me nikada vise Jer sve sto ces videti u oku mom posle Bice hladne ledene kise Kad kisa prestane u ocima mojim Kasno ce biti za nas Ti ces se okrenuti prijateljicama tvojim I u njima naci za dusu spas Kad tako mislis o meni Da ne vredim vise od drugih Nemam ti sta vise reci Osim da ti pozelim da ona koju zelis Bude vrhunac tvojoj sreci Imas ti sreco nekog ko te voli A i ti volis nju Pa sta onda trazimo ti i ja Mi smo dva voza sto se srecu Na dva koloseka Za srce si me ujeo i to dobro znas Samo se naivan pravis Da...
Jeeeer,TI Za Moj Osmeh Krivac Siiii... : )
Jaoooo,kako je divno imati nekoga ko moze u svakom trenutku da te nasmeje. :D Ja imam NEKOG! I ne mozete da verujete kako je divan osecaj znati tako neku pozitvnu i veselu osobu! Uvek me razveseli. Svojim facama koje pravi,svojom pricom,totalno ludom pricom,i pre svega svojim iskrenim osmehom! Zato,TREBA UVEK BITI OKRUZEN OSOBAMA SA VEDRIM,POZITIVNIM STAVOM!!! Jaoooo kako je divan ovaj zivot,toliko toga pozitivnog,lepog! :mrgreen: ~Ja uvek,pricam o toj nekoj sreci i pozitivnom razmisljanju,i shvatam da to nije samo prica!!! UKOLIKO MISLITE POZITIVNO,ZAOBILAZITE SVE NEGATIVNE STVARI,STALNO SE SMEJETE(iskreno, naravno),UZIVATE U PRAVIM ZIVOTNIM RADOSTIMA....NEMA SANSE DA NE BUDETE SRECNI!!! OSMEH,OSMEH,SAMO OSMEH,NISTA VISE!!! =)...
Nikad nemoj da se vraćaš kad već jednom u svet kreneš Nemoj da mi nešto petljaš Nemoj da mi hoćeš-nećeš. I ja bežim bez povratka. Nikad neću unatrag. Šta ti znači staro sunce, stare staze, stari prag? Tu je ono za čim može da se pati Tu je ono čemu možeš srce dati. Al' ako se ikad vratiš moraš znati tu ćeš stati I ostati. Očima se u svet trči Glavom rije mlako veče Od reke se dete uči ka morima da poteče. Od zvezda se dete uči da zapara nebo sjajem. I od druma da se muči i vijuga za beskrajem. Opasno je kao zmija opasno je kao metak da u tebi večno klija i čarlija tvoj početak. Ti za koren nisi stvoren, Ceo svet ti je otvoren. Ako ti se nekud žuri, stisni srce i zažmuri. Al' kad pođeš - nemoj stati Mahni rukom. I odjuri. Ko zna...
Moram da probam... Mrak više stene Vidi cvili štene Točak okno balet Evo `vatam zalet S ss Ssssssssssssssssssss Svašta Suton Skriva Saten Suho Svila Sada sledi vežba Kotur okno balet evo, `vatam zalet...
Moj zivote temelje mi rusis nejakog me slabis iz inata telo moje zapljuskujes vetrom moj zivote.. rodom iz nehata moja sudbo nezgodne naravi sto postenje u okove stavi a zoves me a teras me otmi sebi drugoga prevari
Jedna stara violina u prašini kraj kamina broji vreme dane sate koji neće da se vrate Jedna stara violina sačuvana od davnina počela je već da trune iskidane ima strune Ruke veštog čarobnjaka duge kose bleda lika jedine bi živoz dale toj starici tužnih žica Nije sama violina u prašini kraj kamina starac sedi njenog doba želeo bi da je proba Sve je zalud drhte ruke ne može joj čuti zvuke večna ljubav od davnina maestro i violina Dragan Stojnić
Kidnapovao sam jednog šizofreničara. Držim ga dole u podrumu, njemu fino. Napravili smo korisnu kooperaciju-njegov um, moja društvena prihvaćenost. On mnogo voli da jede feta sir. Volim i ja. Uopšte, nije nešto zahtjevan. Ne pije, ne puši, vrlo je uredan. Svako jutro, kad mu donosim knjige i sir, on mi preda list hartije sa isječcima slika iz njegovog poremećenog uma. Potom ja izlazim van, idem medju svijet, kome prezentujem njegove isječke. Ništa ne mjenjam, naravno. Ljudi me tapšu po ramenu, hvaleći moju kreativnost. Meni drago. Otplatio sam kredit za stan i kola, mogu si priuštiti svaki mjesec da odem na par dana na neko egzotično mjestašce. Kupio sam i sira. Njega su odveli u ludnicu prije, kad je on pokušao da prezentuje svoju...
Zasto te volim?
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/aLmL0bbQFWU&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/aLmL0bbQFWU&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Back