MUŠKA RUKA IZ TUĐU KUĆU

(priče o kerećim ljubavima)​

MUŠKA RUKA IZ TUĐU KUĆU

Već je pao mrak, nas tri (Maza, Maša I ja) same u kući I vidim kroz prozor dnevne sobe samo siluetu kako pretrčava kroz dvorište osvetljeno svetlom sa trema.. Keruše zalajaše, zategoše se I nakostrešene stadoše ispred staklenih vrata…bogami uplašim se, ali izadjem sa njih dve napolje za svaki slučaj da ih razbojnik čuje kako urlaju. Kad, evo ga poštar. Čovek je smislio da preko našeg dvorišta ode u komšijsko koristeći malu kapiju koja je izmedju naših dvorišta….da ne bi zalazio do njihove kapije, on lepo reši da ide kraćim putem. Normalno, njih dve besno zalajaše I juriš na njega. Maza je uspela čak da ga uhvati za nogavicu. Vratim ih pored mene a on meni
“Ujela me je komšinice”
“Pa normalno kad u mraku pretrčavaš preko njihove teritorije. I ja bi te ujela da mogu. Što nisi išao na njihovu kapiju? Znaš da su ovde dva psa a ti trčiš u mraku.”
Nikada više nije to uradio.
U principu, njih dve, iako su lovački psi, odlično čuvaju kuću I dvorište. Toliko se zatrče lajući na kapiju da onaj ko ne zna kakve su, bogami, ne sme da udje. Treba da budeš prilično lud da udješ dok prema tebi besno jure dva psa. E kada udje, uz našu pomoć, prvo mora da pomazi Šašu (da ga ne bi ćapnula za nogu) I normalno Mazu, a onda se izvrću na ledja za još maženje. Oni koji znaju ulaze normalno.

Njih dve sve rade zajedno. Mnogo vole da kuvaju sa mnom. Uvek me prate. Dok idem kroz dvorište I kuću izgledam kao voz sa dva vagona. Moje prikolice su uvek tu. Užasno su vezane jedna za drugu. Često se pitam kako će Šaša kada Maze jednog dana ne bude više. Ta njihova medjusobna povezanost je za mene čudo prirode. One čak I teranje imaju zajedno sa razmakom od nedelju dana. Tako je od oduvek. Jednom je izostalo teranje I to obema. Maza je sada stara,ima skoro13 punih godina, hormoni joj lude, pa je zato dobila teranje 3 meseca nakon prethodnog. Mislili smo da je to zbog hormona I godinica, ali kada je I Šaša posle 7 dana dobila teranje, zaista sam se zapitala kakva je to veza izmedju njih dve . Priroda je čudnovata I puno puta pomislim da su ljudi isuviše maleni I glupi da je shvate. Nikada se ne razdvajaju. Ako ide jedna ide I druga , zajedno jedu, spavaju, kada žickaju obavezno se parčence deli na dva dela, laju zajedno, čuvaju zajedno……uvek su zajedno……

Šaš je prilično posesivna……posebno kada je mladja ćera u pitanju. Kada dodje neki njen drug ili momak, Šaš se raduje, mazi, igraju se……I sve je u najboljem redu dok taj neko ne pokuša da zagrli ćeru. Eeeeee, to ne može. Kako vidi mušku ruku iz tudju kuću preko njenih ramena tako iza njihovih ledja skoči I samo malo ga ….hm…..dohvati za istu. Ovaj odmah spušta ruku a ona stane I gleda ga prkosno…..u stilu šta to radiš bre. I uopšte nije bitno koliko je taj delija visok…..Šašavko iz mesta skače preko metar u vis…… taman do ćerinih ramena. Samo kažeš “Šaš, opa” I ona skoči gde hoćeš. Mazuljak reaguje ako neko, opet muško iz tudje kuće, hoće Cic da poljubi…..ali bodi gard nastup je od napred…….skoči izmedju njih dvoje….ta taktika se zove onemogućavanje neprijatelja…… Tako da su naše devojke vrlo primerenog vladanja u kući a vala I momci…...keruše jako vode računa o doličnom ponašanju I ne razlikuju momka od druga…..mislim, tudje muško je tudje muško….

Arhimed 1;bt74209:
Psi - ta divna stvorenja. Retki su ljudi koji ih razumeju a ti Ljiljo si jedna od njih.:)
Priroda je čudnovata I puno puta pomislim da su ljudi isuviše maleni I glupi da je shvate.

Hvala, ali nisu retki....samo ne pišu o tome, a tako je interesantno.....najvažnije je posmatranje i izvodjenje zaključaka......isto kao i kod ljudi

Back