Blogovi

Meni nije potreban prijatelj koji se u svemu slaze i na sve klima glavom, jer to isto moze moja senka uraditi jos mnogo bolje.
Ovaj mali ogled o nevažnim stvarima ove nedelje ne bi trebalo da čitaju mlađi od šezdeset godina - ništa neće razumeti. Ujutru, kad se brijem, i utvrdim novu količinu propasti na svom licu, uvek pomislim na mirise koje je moje pokolenje upotrebljavalo nakon brijanja. Počeli smo, naravno, s ljutom rakijom kao prvim afteršejvom u životu, zbog koga su neki od nas, najverovatnije, i postali pijanci. Kada se porežemo brijačem upotrebljavalo se nešto slično okrugloj kredi, zvalo se stipsa i zaustavljalo je krv. U Beogradu cicije još uvek nazivaju stipsama. Posle rakije pojavi se pravo kozmetičko čudo - prvi posleratni afteršejv, "brion", dok su drugarice (kasnije dame) imale na raspolaganju dve kolonjske vode - "crnu mačku" i "pokošeno...
Sjedim sam u sobi. Ne palim svijetlo jer se bojim da će ono pokvariti društveni mir. Skriven negdje u kutku svojih želja, po ko zna koji put pokušavam zaboraviti tebe i nastaviti sam živjeti. Tako sam znao da je nemoguće tražiti život u svemiru, vodu u kamenu, a ja, ja sam tražio život u tebi, ljubav u tebi. Ta ljubav prema tebi uvukla se u mene tiho i neprimjetno, kao sunce kada se ujutru uvlači kroz prozore moje sobe i osvjetljava sve predmete. Ne znam zasto sam tog ljeta, među tisuću ljudi, vidio samo tebe. Ne znam zasto su nam se pogledi sreli, zašto mi je tijelo zadrhtalo kad te do tada nisam ni poznavao. Nije trebalo dugo vremena da dođeš do mene i kažeš mi naj ljepše riječi na svijetu, naj ljepšim glasom na svijetu. Po prvi put...
ZORAN DJINDJIC 01. avgust 1952 - 12.mart 2003. Zorane…. Glasovi sitnih dusa stvaraju na cas zaglusujucu buku - Glas velikana odjekuje kroz vreme i istoriju…. “ Uspomena na ljude u kojima se otelotvorila uzvisenost covecanstva jeste najvrednije nasledstvo koje smo dobili iz proslosti od istorije, i postoje ljudi koji su cvrsti i vecni kao zvezde na nebu; a kada covek na otvorenom moru vise ne zna na kojoj je strani sveta, onda ce svoj put na zemlji naci sledeci nebeske zvezde “. ( B. Auerbah)
Šta gaćice govore...
Bokserice Devojke u boksericama su sportski tipovi, a poželjne su muškarcima zbog svoje razigranosti. Tange Činjenica je da žene koje nose tange žele privući poglede, zato ih i nose jer vole da naglase ono što tange otkrivaju. Staromodne gaće Nose ih opuštene devojke i žene koje se osećaju dobro u svojoj koži. Loša vest je da su opuštene jer su u dugoj i ozbiljnoj vezi i ne moraju se više truditi oko partnera. Ništa ispod odeće... Cure koje ne nose donje rublje su zavodnice i znaju šta žele. Muško donje rublje Verne su jednom partneru i nisu sklone avanturama i flertu. Skupe tange Kada već skupo plate taj sićušan komadić odeće, sigurne su da će ga nekome pokazati! Oblače ih u posebnim, isplaniranim prilikama. Skinuto sa neta
Iskrena priča jedne narkomanke, poklonila je tu priču mojoj sestri, od koje sam je ja i pročitao... Djevojka je pokušala da se liječi, išla je neko vrijeme u manastir Ostrog, gdje je upoznala moju sestru, koja je tamo išla na poslušanje par mjeseci... na žalost, ona više nije sa nama... Imala je i lijepo ime... Danima,mesecima pa i godinama postavljala sam sebi pitanja;'Gde je sve pocelo?O Boze,cemu sv ta muka vecno zednog i vecno svesnog-JA??!!Ne znam odgovor ni u ovom casu ,dok na na belilu kockaste sveske ispred sebe dozivam taj trenutak i na njega secanje.. Nadamnom oblaci zli,nemi i zalosni. Neka sam sama i neka me boli,ali neka su mi oci oborene i nema usta.A u svojoj tisini,satkanoj od bola prizivacu misao sto nice,kao ljutu...
Dva drustvena instrumenta. Prvi koji pokazuje podelu odgovornosti i kontrole, a drugi koji pokazuje vaznost i uticajnost na odluku. Kriterijumi za drugo, servis, norme protocnosti i zadrzavanja, kolektivno ili individualno donosenje odluka.Postoji tendencija unosenja i znacaja odluke prema proceni profita i vrednosti povezane imovine. Kriterijumi za prvo, drustveni znacaj u smislu sukobljenih profitnih interesa, kontrola i javnost kontrolnog izvestaja, nezavisnost kontrole i multidisciplinarnost, moze preko linearnog uticaja na imenilac (/D).... Prednost su kvantifikatori koji omogucuju lako pronalazenje kriticnih tacaka u uticaju i devalvaciji drustva. I najprostiji imenilac donosi unapredjenje kroz ukrstenu kontrolu (/D+A+B)....
Kakve veze ima ovo jedno s drugim upitacete se? Pa evo, pokusacu da ne budem preopsirna: neki ce se setiti, a neki i nece serije koja se kratko vreme emitovala na TV B92 – Aqui no hay quien viva iliti u prevodu Moje drage komsije. Kazem kratko vreme, jer, iako je serija po mom skromnom misljenju bila jedna od najboljih humoristickih serija koja se prikazivala kod nas, neko ko uredjuje program na tv b92 odlucio je “da nije dovoljno gledana”, i prebacio je najpre s udarnog termina u 17.05 na termin u 15.00 (koji zaposleni ne mogu da prate), pa ni to nije bilo dovoljno nego je potpuno ukinuo i prebacio u neki suludi nocni termin 2 sata posle ponoci – koji niko ne moze da prati. Nebitno, reci ce neko, sto se ti toliko oko toga potresas? I...
Volio bih znati kako se drvece u tvom dvoristu ponasalo kada si se rodila, da li je vazduh bio gust i da li se spremala kisa. Mozda sam ja bio mlado drvo u tvom vrtu, odatle te tako dobro poznajem.. Mozda si se na mene pela i plodovima mojim lice i haljinu umrljala, odatle te tako dobro poznajem.. Mozda si mi prste sjekla i pravila od njih male svirale, mozda si od mog lisca niske nizala i u sjeni mi se nad knjigu nadnosila za dugih ljeta mladosti.. odatle te tako dobro poznajem. PERO ZUBAC
Toplinu usana u grcu razmenjujemo i stisnuta tela nam pozuda savija. Hladna noc nas mesecevom svetloscu greje, dok vodimo ljubav,gospodine,vi i ja.. ..to strast nas osvaja. Na vedrom nebu hladno zvezde svetlucaju, proslost se u nasim mislima previja. Kroz miris tela duse nam se prepoznaju i mi postajemo,gospodine,ti i ja.. ..to ljubav se razvija. Ps.Za nekog ko ce se prepoznati...
кад умрем не долази на мој гроб кад умрем не питај људе како сам живео не плачи кад умрем Јер ја сам одавно мртав још од оног дана када си отишла а то што кажу да сам живео још годинама лажу Кад умрем ме криви никог ко те мимоиђе од оних који су ме волели јер не памте те више и не знају ко си Знају те само онакву каква си била какву сам те ја знао јер знају те из мојих прича, а сама ти си им остала страна.
Не веруј ми Не буди нежна према мени Немој ме благо миловати погледом Не надај се да ћу остати Не тражи ми осмех кад могу да ти пружим само додир Пусти ме да идем, мој пут ме чека Не задржавај ме предуго и не плачи кад пођем Јер морам даље морам напред да тражим да нађем ону која ме је иза себе оставила Не брини Не тугуј Једнога дана и твоје сунце ће да засија и схватићеш да ја био само месец пред зору.
Чији си? Епиктетов?Платонов? Аристотелов?Сократов...? Тако замишљен над круговима, погнут крај фењера Демостенова, у руци пребираш облутке беле ко тога, слепцима црташ симетрију звезда -без разлога, а софија у теби виче да поломиш кумире кукавичке и заридаш, достојан неба и Човека, над испразношћу народа овога века. (Variantu)
NEDORECENA
I Sunce je Al nije Sunce Ne sija tako jako I mesec je Al nije Mesec Ne obasjava tako I ljubav je Al nije ljubav Dodir joj fali I strast je Toliko velika Svemir joj mali I pesma je Al nije pesma Niko je ne peva I san je Pravi pravcati U kom se sneva I ja sam Al nisam ista Suza me slama I ti si Previse umoran A ja sam sama
Pošto sam izabran za šefa sveta od strane obećanjima podmićenih glasača ovde, dajem prvo saopštenje za javnost u vidu pesme. Kao vladar izabrani zakone ću prve dati, i mene će svi na svetu voleti i znati.:heart: Dozvoljavam da se ljubav širi lako, da slučajno neko ne bi zbog nje plak'o. Radujte se ludi ljudi, od sad ludak vlada, od koga će samo nesreća da strada.:mafijas: Od danas je drugo stanje širom sveta, zabranjujem tuzi da se među nama šeta.:cool: Na ovome blogu jasno kažem svima, Sad planeta Zemlja novu šansu ima.:orkestar:
Tako mi Moga, hoću da budem predsednik bloga.:cool: Ovo sam prvo stavio kao komentar na http://forum.krstarica.com/blog.php?b=14465, ali pomislih kako zaslužuje poseban post. Tako mi Uma, hoću da budem vođa foruma.:rtfm: Tako mi Sveta, hoću da budem gazda od neta.:ajmo: Tako mi Lude, ove glave moje, nemoguće to je, a baš sam hteo čuda da pravim i Gejtsa Bila u ćošak da stavim.:mazipsa:
Ja hoću da budem ministar finansija Muzika? :orkestar: - Tu je. Publika ? :veseljaci::veseljaci: - Tu je. Krećemo. Je''n, dva' je''n dva tri četiri. Želim samo vaše pare, želim da ih mnogo imam, pa spotove pred izbore sve skupe da snimam. Da ih trošim nemilice i ne brinem ni o čemu, da ulepšam svoje lice kupim neku skupu kremu. Da idem u teratane, šopingujem kol'ko hoću, da odlazim u kafane uživam u slatkom voću. Glasjte za mene ljudi biću bolji od svakoga, zašto da sa vama vlada neka stroga babaroga. Ja prelepe priče pričam, lako dajem obećanja što nestanu vrlo brzo iz vašeg sećanja. Otimaću od bogatih, vama dao kol'ko treba barem ono što ostane od mojih potreba. Glasajte za mene ljudi, ja iskreno...
Muce me slutnje o tebi... a nista od toga nemam samo bol nanosim sebi ja nisam na to spreman.... Dosta sam patio...dosta necu ja tudju srecu da opet skacem sa mosta veruj da vise necu... Hladna je dole reka jedva preziveh pad otrezni odmah coveka ubije svaku glad... A gladan tebe jesam i zedan, usta se sushe i ceo svet mi je tesan al imam jos malo dushe... I srca ostade deo nisam sve hteo da dam nekad sam bio ceo a sad sam tuzan i sam.... Ovo sto ostade meni drzim pod bacenim kljucem nedam ni jednoj zeni da tamo prste zavuce... A ti daleko jesi.... mada se cinis blizu daleko.....ostani gde si ne zelim poraz u nizu... Daleko budi i cuti gledaj u zvezdane noci cudni su moji puti mozda cu i tuda proci......
Iz zavičaja svog koji može samo da se sluti kada se na ovaj svet uputi ,kreće i možda poput leta lastavice sleće i nalazi svoje zemaljsko lice. Ili se pojavljuje iz dubine tajne svoje i čarobnim preobražajem u telo se oblači koje joj Najviše biće prstom sudbine naznači. Tako stupa na zemnu scenu unapred pripremljenu Scenario se tu već igra u činova bezbroj sa kolena na koleno prenosi se duše i tela boj. Ispite što duša da polaže treba odredjuju i mere sudije sa neba. Istinu i put označi joj sa neba poslati heroj ali kuda smer taj vodi tajna je ostavljena za kraj kad sloboda se dogodi
Univerzalni lek
1) Seks je dobar tretman.Naucna ispitivanja su otkrila da zene za vreme seksa izlucuju hormon (estrogen) od koga se kosa sjaji i koza postaje meksa. 2) Nezan i opustajuci seks smanjuje mogucnost ostecenja koze i bubuljica, cisti pore I cini tvoju kozu sjajnom. 3) Seks trosi kalorije koje si progutao za vreme romanticne vecerice… 4) Seks je najbolji sport! Dajes tonus misicima i radis vezbe istezanja celim telom. Ugodniji je nego preplivati 20 puta bazen…… a za njega ti ne trebaju ni posebne patike … 5) Seks je trenutni lek za depresiju! Stvara endorfin u krvi, proizvodi osecaj euforije I daje ti dobar feeling! 6) Sto vise seksa dobijes, to vise seksa dajes! Seksualna aktivnost proizvodi veliku kolicinu feromona, a to...
Građevinski materijal je svaka tvar koja se koristi u građevinarstvu. Građevinski materijal se po poreklu deli na prirodne i veštačke, po nameni za visokogradnju i niskogradnju, a po sastavu na proste i složene (koji nastaju spajanjem prostih: npr. beton nastaje mešavinom cementa, šljunka i vode). Po konstruktivnim svojstvima dele se na noseće i vezivne materijale. Najvažniji građevinski materijali su: drvo, kamen, cement, beton, čelik, aluminijum, staklo, opeka, pesak, šljunak, kreč i gips, a u građevinarstvu se koriste i mnogi drugi.
karirano ćebe na mokroj travi, posmatranje okrnjenog meseca kroz granje tek olistale prastare jabuke. harmonija mraka, cvrčaka, modrog neba, polena, mirisa zemlje. senke naokolo. tvoj smeh u noći. * * * iznenadna letnja kiša u četiri popodne. uz kožu prilepljena mokra haljina. klizanje bosih nogu kroz papuče. trčanje po ulici do prve tende. pa do druge...pa do treće. držanje za ruke. sjaj u tvojim očima. * * * pust park. izmešani mirisi američkih krofnica i pečenog kestenja. udisaji punim plućima. paljenje uličnih svetiljki par sati ranije. zalutali list breze u tvojoj kosi. * * * dvanaest u minusu. zamagljena prozorska stakla. smrznuti obrazi i crveni nosevi. kuvano vino i zagrljaji. šareni šal dužine metar i kusur, i ljubičasti...
Back