Blogovi

SAN ŠTO SANJA SE SAM
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) SAN ŠTO SANJA SE SAM Gužva ispred hotela…skoro nije bilo tako puno…zapravo prepuno. Tipovi u odelima sa slušalicama na glavama…..krupni, ozbiljni. Odaju ih pogledi koji kruže od novinara do novinara. A ovi, fela im takva, znatiželjna, gledaju čas kroz zatvorena staklena vrata čas prema ulici. Ne znaju nikad odakle će doći …..Nervozni pogledi I žamor, zvone mobilni, stotine reči se sliva samo u buku. Pokušavaju da od momka iz obezbedjenja mitom saznaju bar odakle će gospodja stići...pih….ne uspevaju jer je ovaj kao kamen….čak se I ne pomera…….kao statua …..nije ni čudo kad je služio u gardi. Ulaz u hotel je zakrčen telima obožavalaca. Fontana žubori….neometano se slivaju...
BOLI - NE BOLI ILI AKTIVA I PASIVA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) BOLI-NE BOLI ILI AKTIVA I PASIVA Ovo je knjigovodstvena razrada filozofske misli, sinoć pre utakmice započete, da je bol pozitivan jer ga realno osećaš, tj sve te boli, I kroz njega spoznaješ svoje greške (naravno ako si grešio a jesi čim te boli) te te to dovodi do shvatanja samoga sebe I svojih grešnih postupaka, uz napomenu da prvo treba da budeš dovoljno samosvestan I bez boli da bi tek u svojoj boli postao totalno samosvestan I preispitivački nastrojen..Ako samo sediš I kukaš bez razmišljanja o načinjenom I bez analize učinjenog, onda je tvoj bol totalno neproduktivan , zapravo nazadan jer ne dovodi čak ni do momenta greške a kamoli dalje od nje. Takav stav te...
Jos jedna mana svih HIV testova jeste ta - do sada se, naucno dokumentovano, pokazalo da je u slucaju preko 70 razlicitih bolesti/poremecaja doslo do pozitivne reakcije na testu na HIV antittela, a bez prisutne HIV infekcije. Sada sledi lista bolesti, poremecaja i zdravstvenih stanja za koje je do sada nedvosmisleno utvrdjeno da na HIV testovima daju lazno pozitivne reakcije : (zesci mi je smor da prevodim :lol: ) · Natural occurring polyspecific antibodies (Barbacid et al 1980; Healey & Bolton 1993). · Anti-carbohydrate antibodies (Snyder & Fleissner 1980; Healey & Bolton 1993; Cordes & Ryan 1995). · Antibodies with a high affinity for polystyrene used in the test kits (Arnold et al 1994; Pearlman & Ballas 1994; Yoshida et al 1987)...
Testovi koji se koriste za dijagnozu infekcije HIV-om su dva testa na antitela - ELISA i Western blot, i genetski test - PCR test (ili Viral Load). ELISA i Western blot otkrivaju samo ono sto je pogresno prihvaceno da su HIV antigeni ili proteini. Slicno tome, i PCR test otkriva samo kopije fragmenata RNK, koja je proizvoljno prihvacena kao nuleinska kiselina HIV-a. Nijedan od ovih testova ne otkriva sam HIV, ili HIV cestice. Farmaceutske kuce i laboratorije koje proizvode ove testove, uz svaki test prilazu i detaljno uputstvo na kojem se izmedju ostalog nalaze i ove izjave: ELISA ''Elisa testing alone cannot be used to diagnose AIDS, even if the recommended investigation of reactive specimens suggests a high probability that the...
... Ovakve proizvoljne ''naucne'' izjave ljudi koji su virus ''otkrili'' su posluzile da se mit sto vise ucvrsti. Naucnici, istrazivaci i institucije koje se bave AIDS-om, kao i svi promoteri AIDS industrije, zbog opste postavke price oko AIDSA, zbog utkanosti mita o AIDS-u jednostavno ''nisu u stanju'' da primete vise nego jasno vidljive epidemije toksicnih bolesti, epidemije visokog krvnog pritiska, epidemije alergijskih bolesti, epidemije mentalnih bolesti...oni pod epidemijom podrazumevaju samo epidemiju infektivne bolest. Svi ti naucnici i strazivaci su zaslepljeni duboko utkanom mikrobioloskom predrasudom - da sve bolesti moraju izazivati mikrobi. Montanje i Galo su inace proveli veci deo svojih zivota u potrazi za virusima koji...
Kao sto su pocetkom 20tog veka uvedene tri pojave da slude i zamajavaju covecanstvo - na polju fizike Ajnstajn (da nam podari informacije o fizickim granicama i mogucnostima realnosti u kojoj zivimo), na drustveno politickom polju komunizam (da se covecanstvu uvede jos jedno u nizu sredstava za podele, kao i da mu se dodatno stimulise agresivnost i krvozednost) i na polju misli,osecanja i spoznajnih iskustava Frojd (da nam kaze da je to sve zbog seksa), tako su po slicnom sablonu trojstva, pocetkom 80tih, tacnije leta 1981ve, na scenu uvedene tri gej :lol: pojave, koje ce 10tak godina kasnije da poprime globalne razmere - MTV je poceo sa emitovanjem svog programa u Njujorku, Madona je pocela da peva po njujorskim klubovima i dr. Majkl...
Tamo ste u choji u shumi negde u prvoj zasedi posle i iza vas je kuc'a, iz nje je izlazilo uglavnom zzensko! Ovde ste primamljeni zlatnikom pod suknom koji se klati a vreme nije krsh nije kamen ni znoj ni krv prosuta tamo je mushko za vikara vasheg negde u kutku svec'njaka napushtenog. *rebro* Kada proshetash samnom drugachije je to meni nisam sa psom niti me priroda zanima ne komshiluk ne kada si tu ne nisi kuchka da shetash krajem ko izgladnela godina ne, nisi boginja ne nemash shto nemam pa me zanima glad pa me njuh vara da te lazzem ka zzbunu nashih dogodovshtina ne, ti si ta koja si podigla suknju u vrtu tajni gde nema nikoga!
Od kad nju sretoh kao da nov život živim manje je misli ružnih manje je oblaka sivih Manje je teskobe ispunjene prazninom sad zidovi moje sobe odišu toplinom Sad lepše sanjam i mirnije spavam a teška vrata više ne zaključavam I više ne želim da se sudbini predam jer sve je drugačije od kada na život njenim očima gledam Milan Višnjić
O четворици Била једном четворица по имену Свако,Неко,Билоко и Нико. Требало је обавити један врло важан посао и Свако је мислио да ће га Неко обавити. Билоко је то могао учинити,а Нико није хтео. Неко се због тога наљутио,јер је то био посао за Свакога. Свако је опет мислио да би га Билоко могао обавити,но Нико није схватио да га Неко не жели обавити. На крају је Свако кривио Некога,јер Нико није учинио оно што је могао направити Билоко. ~~~~~~~~~~~~~~ Na neke stvari ne možemo da utičemo.. Ali,postoje i stvari koje zavise isključivo od nas samih. Potrebno je samo da ih kao takve prepoznamo. Njih moramo da sami obavimo,jer će ih neki (ako im ih prepustimo) obaviti na gori način. Zakoračimo hrabro u još jedan ravnodušni dan...
I ti se tako zoveš,samo se još nisi setio... Znaš kako se ja zovem?Ne kao ime i prezime, već kao svetlosni znak? Zovem se slično odjeku.Ne nečeg što je bilo, ne nečeg što je sada,ne nečeg što se priprema. Odjek sam svega zajedno. I ti se tako zoveš,samo se još nisi setio. Zoveš se kao pamćenje onoga što će nastati. Kao žestoka mišljenja,koja strašno uzbuđuju mogućnosti da sutra zaprepaste i zapanje mirnoćom svoga unutra. I mirnoćnom svoga spolja. Šta je,uopšte,ime? Ono je naša mogućnost da letimo kroz prostore kao opiljci svemira,i da plodimo cvetanja veštinom poverenja i majstorijom nade. Znaš kako se ja zovem?Ne kao ime i prezime, već kao boja života? Načinjen od iskonske vatre,misleći je,ja plamtim.I...
Kad mi ljubav dodje Kada uveče pođem sam na naš sastanak, ptice ne pevaju, povetarac prekine svoj pohod, a kuće pokraj puta stoje utišane. To su moje narukvice što zveče sa svakim mojim korakom, pa se stidim. Kad sedim na terasi i slušam njegove korake, lišće ne šumi na drveću i voda miruje u reci kao mač u krilu zaspalog viteza. To je moje srce što tuče glasno - ne mogu ga utišati. Kad mi ljubav dođe i sedne do mene, kada mi telo drhti i kapci se spuštaju, a noć postaje tamnija, vetar gasi moju lampu i oblaci skrivaju zvezde svojim velom. To je dragulj u mojim grudima što svetli i obasjava put. ne znam kako da ga sakrijem. Rabidranat Tagore Ps.Nadam se da vam se dopao izbor ove nežne ljubavne pesme pred...
Pescani sat...
Zivot moj,moj pescani sat Zaglavljen na samom pocetku Vreme je stalo A ja,samo zelim da iscuri Vratite me,vratite me u moj mir Tisinu,setu i tugu Sa lica nestaju tragovi zivota I samo zelim da se vratim Ili da prokleti sat vec iscuri....
Sto jadima moje srce lecim sa bolima rane mi zacele naopako moje zelje idu okom mojim vidim ruke svele Kao kamen snovi moji teski strah mi drzi pamet sto se nada radost ne znam koliko me seca smrtnoj dusi sve to tesko pada Ko da ne znam nerado se secam taj tren iskre zeleo bi rado ne mogu to trezven da razumem zasto zgazi moje srce mlado
Ovo je napisano kao komentar na poslatu pesmu i mislim da zaslužuje da bude deo mog bloga ovde. Abba je sjajna grupa i želeo sam ovim da kažem da je prosto vanvremenska i zauvek mlada grupa. I danas se snimaju remixi njihovih pesama zato što jednostavno vrede. Evo jednog remixa, a ja vam želim sve najbolje. Abba i baba Nekada je moja baba volela tu grupu Abba, moja baba beše žena ispred svog vremena jer i ja sad unuk njen Abbu slušam opčinjen, pesme od te četri Švede I dan danas vrede. Živela Abba i moja baba. :hahaha::hvala:
Počinjem da pišem blog. Mislim, znam, upoznata sam šta to znači, kako bi to trebalo da funkcioniše, ali nekako sve što je moderno i ovovremensko uvek mi je bilo strano. Valjda je to tako kad te vaspitava trula buržoazija. Kad već počinjem, daj da pišem valjano. Sve knjige o stilu koje sam pročitala mi se motaju po glavi: Aristotelovo ,, Peri poitiki'', pa još Kurcijus, Velek i Vorin, Dragiša Živković... Ne vredi. Džabe sam učila škole.Ovo je vraški težak posao! Kako da počnem? Kako da završim? Hej, ja još ni počela nisam, a već bih da završim... Uvek mi padne na pamet Jare iz ‚‚ Kamiondžija" i onaj čuvena epizoda kada on treba da napiše sastav na temu ‚‚Najsrećniji dan u životu" i dobija inspiraciju pet minuta pred kraj. I taman što se...
Ona me voli na svoj način i kao da uvek doda neki svoj začin koji me čini jačim pred iskušenjima mračnim Ona me voli bez vrdanja kod nje nema hoću neću jer ona gine za ono što sanja i ko lavica brani svoju sreću A ja sav treperim i gorim i kapljem ko slavska sveća i pitam sebe zabrinuto može li nebo da izmeri ljubav koju prema njoj osećam Milan Višnjić http://fontanasnova.blogspot.com/
Z asto si kraj mene zastao tog letnjeg dana? A ko ti se nije ucinilo sigurno tlo na kome stojim? S areno, nesigurno i neplodno, ali i kao takvo ja ga volim. T i, zasto si zastao, ako nisi zeleo da ga takvog prihvatis? O krutno si se poigrao sa onim, sto me cini zivom i tera me da se borim. S tojis iza mene, smejes se, dises i govoris,ne slutis koliko mi to znaci I blizu si mi, da blizi ne mozes biti, ali ja ti ne mogu prici Odlazis, po koraku nameru ti poznajem T i, za kog sam se mogla zakleti da ces moj da ostanes I zbog tebe sam mogla neko drugi da postanem S ta tebi to znaci? Tebi, moj najbolji prijatelju lazni A slobodno idi mirne duse, ja da ti sve vratim ne umem O svetiti se tebi nikada ne bih, jer bol bih nanela sebi
Dođu i ovakva buđenja, koja bi svako voleo da preskoči, i da iz jednog sna pobegne u drugi… Budim se mrzovoljan. Dugo mi treba da se uopšte pomerim iz kreveta. Tupo buljim u jednu tačku, mrzi me da pomeram pogled. Neka blaga glavobolja mi nagoveštava dan za zaborav. Nekada sam mislio da ne volim ponedeljak, ali to definitivno nema veze sa imenom dana, meseca… Imena nisu važna. Kako starim, tako hvatam sebe kako dobijam neke osobine, blago rečeno, glupave. Okrećem se u krevetu 180 stepeni, samo da bi ustao na desnu nogu. Pri tom rizikujem da polomim ruku, koja mi je utrnuta od nekog položaja u kojem spavam, a koji više priliči nindzama, nego meni. Pažljivo dodirujem patos desnom nogom, kao da će mi to pomoći da budem bolje volje…. Puštam...
Voleo sam je svakim svojim delicem. Svaku noc je dolazila kod mene. Nesretni cimer (najbolji na svetu) je spavao po domu kao siroce, cas kod ovog, cas kod onog. Spavao sam preko dana, ponekad bi ustao da jedem i tada bi jedva drzao casiku. Uvece bi se opet budio i opet cekao da dodje...Nikad nisam bio srecniji. Vodili bi ljubav, mazili se, pricali...otkrivali najvece tajne, one sto cuvas samo u sebi i nikad ne kazes. Mi smo njih iznosili bez straha, znali smo da ga ovo drugo slusa sa najvecom paznjom i da te voli ma sta rekao...Obozavao sam da je drzim u naruciju i da gledam u njene oci. Toliko puta me je pitala zasto cutim. Nisam osecao potrebu nista da kazem. Sve sto sam zeleo da je gledam i da osecam njenu kozu uz moju. Nista vise...
99 %
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisan ko zna čime) 99% Zašto su ljubavne pesme U 99% slučajeva tužne? Zar ljubav ostavlja samo uspomene ružne? Valjda je ta ljubav bila nekad lepa Pre nego je postala slepa? I da li je obavezno slepilo Kada se ljubavi biće prepilo? I kada se prepije Da li postoji saobraćajac Pa da dotični pijanac Duva u balon a ne da pravi krkljanac? Eeee, kažu da nema ljubavne milicije Već samo ljubavne vibracije I asocijacije, suzacije, Turbulencije.i tugacije. I kažu još da pesnik tada Dok njime slepa tuga vlada Pretoči pijanstvo svoje U stihove za njih dvoje. A dok lepa ljubav vlada Šta pesnik radi tada? Uživa, jede I pije Realizuje snove što snije Ni na kraj pameti mu nije Da reči o sreći izlije...
Pocelo je sasvim naivno, bezazleno. U pocetku, mislio sam samo vikendom, na zurkama, u izlasku. Da se malo razveselim i opustim. Uskoro sam poceo da mislim i kod kuce, u raznim prilikama. Postalo mi je jasno da vise nisam "vikendas" i "rekreativac". Mislio sam potpuno sam, bez prisustva i pomoci drugih. Ponekad sam cak i nocu bio budan i razmisljao. Nedugo zatim, uhvatio sam sebe kako mislim i na poslu. Znao sam da misljenje i posao ne idu zajedno i da cu se brzo uvaliti u problem. Zato sam poceo da izbegavam pauze za kafu (koju ionako ne pijem, al' sto je dz i JHVH je d) samo da bih to vreme potrosio na citanje Orvela, Kafke i slicnih... Nakon toga bih rutinski odradio jos jednu turu razmisljanja o procitanom. Ni kod kuce stvari nisu...
Пред задње велике изборе, није дан прошао, да неко од врлих нам претедената на власт није причао о Еуропи која нас жељно исчекује... Та богата Еуропа је била спремна да нас подигне равно до неба..... ЕБЕШ СЛЕПЦЕ ИЗ ЕУ, КОЈИ НЕ ЗНАЈУ ДА СУ СРБИ НЕБЕСКИ НАРОД... Стотине милиона неких пара...не знам којих је чекало на граници,,,,уз само још неколико услова...Опет...еби га...не сећам се којих, сваки други дан, неки нови... А ми смо храбро корачали ка ЊОЈ...вееееелилим корацима.... Дневно смо доносили на десетине закона, како би смо, када дође тај дан, били спремни....да нас прими, ко мајка чедо у крило... Ишли смо брзо...толико брзо, да смо превазишли ту Еуропу, која је изненада почела да слаби и клеца...Неки би рекли.... ЕБЕ ЈЕ ГОДИНА...
NEZABORAVAK
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) NEZABORAVAK Ponekad me neka reč, nešto što sam pročitala ili videla, nekad I nečiji pokret ili pogled vrati tamo gde ne želim biti…..u neki drugi život ….u vreme davno prošlo. Znam da ću iz tog vremena izaći, znam da sam samo privremeno na tom neželjenom putu. Znam to zato što sam jaka. Snagu mi daje toliko toga lepog, toliko vrednog pre I posle tužnog sećanja. Ružna sećanja su kao ono cveće….zove se nezaboravak. Samo se rasejava, ne treba mu nikakva nega, ni djubrivo pa čak ni zalivanje. Buja li buja, I kad kiša lije danima, I kad sunce peče danima, I najveći mrazevi mu ne smetaju, svake godine zauzimajući sve veću površinu. Ume da bude divno, lepo….sa plavim I roze...
Како данас заправо изгледа српска привреда?
Како данас заправо изгледа српска привреда? Бруто друштвени производ Један од много апсурдних митова присутних у јавности је и онај о интересу Европе да економски искористи Србију. Погледајмо где се стварно налази та привлачна српска привреда у Европи. У 2008.години од укупног бруто друштвеног производа Европе 84 одсто је остварено у западној Европи, а 16 одсто у бившим земљама социјализма: Русији, Пољској, Словачкој, земљама Балтика, Мађарској, Украјини, Чешкој, Словенији, Хрватској, Србији, Бугарској, Румунији и Босни и Херцеговини. Од 16 одсто на Русију и Пољску отпада две трећине, а она мала трећина на све остале, при чему на балканске земље (укључујући Словенију, без Албаније) отпада знатно мање од једне десетине ових 16...
Kada su nacisti došli po komuniste, ja sam ćutao; jer nisam bio komunista. Kada su zatvorili socijaldemokrate, ja sam ćutao; jer nisam bio socijaldemokrata. Kada su došli po sindikalce, ja se nisam pobunio; jer nisam bio sindikalac. Kada su došli po mene, nije preostao niko da se pobuni. Martin Niemöller
SLIKE IZ SNA
Necujno zvezde se roje Jedna po jedna svetluca u noci Telo mi drhti Ceznja ga lomi I pitam se da li ces doci Lezim u tami sobe Mislim o nama u tisini Ruke se znoje Usne mi gore A vetar baca sumnju po prasini Mesec mi po sobi luta Javljaju mi se neke senke cudne Bojim se samo Da mi zelju mrak ne proguta A nade mi budu uzaludne Srce mi lupa kao sat Kuca na svaki minut, odzvanja, Jedna me senka ove noci Ko nocna mora Prati i proganja… Necu se vise pitati sama Zasto me toliko malo cenis Prihvaticu jos uvek Samo ono Sto mi pokloniti zelis Nocna tisina utice na me Mozak mi radi sto na sat Mesec me miluje, zna me, Osecam da me tesi Kao rodjeni brat … ALOGIA - SECANJE NA SLIKE IZ SNA Neonske noci, neki prazni pogledi. Cudne misli...
Back