Blogovi

Tekst preuzet iz dnevnika "Vijesti" CETINJANI OGORČENI JER SU, NAKON VEČERNJIH, SUOČENI I SA DNEVNIM RESTRIKCIJAMA VODE Cetinje – Posljednjih dana crnogorskom prijestonicom kruži ironična šala da će legendarni glumac Čak Noris postati počasni građanin Cetinja. Razlog je jednostavan - Čak Noris je prvo uspio da se zaposli na Cetinju, a onda da sebi obezbijedi vodu 24 sata dnevno. Posljednji poduhvat ovog svemogućeg glumca uslijedio je nakon odluke Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Cetinje da se, nakon večernjih, uvedu i dnevne restrikcije u vodosnabdijevanju grada. Crnogorska prijestonica tako nema vode u intervalu od 17 do 20 časova, pa od ponoći do pet i trideset ujutro. Iz Vodovoda kao opravdanje navode “drastičan porast...
Najlepšu razglednicu Beograda napisao je Danilo Kiš U Beograd se tada kao i sada dolazilo preko savskog mosta sa radošću susreta Strpljenje ljubav strpljenje strpljenje strpljenje to je put....................
Probudio sam se sa cudnim osecanjem da je sve lepo. Lagan kao perce iskocio sam iz kreveta, dan je bio prelep. Pustio sam joj poruku da bi mogli zajedno na rucak. Prihvatila je i ubrzo smo se opet sreli i opet ljubili dok su kolege studenti zverali u nas. Ubrzo mi je usla pod kozu. Po ceo dan smo bili zajedno, setali, ljubili se sve vatrenije i sa sve vise zara. Kad bi se rastali jedva sam cekao trenutak kad cu opet da je vidim. Sesti dan sam je pozvao da dodje kod mene. Dosla je oko 23 casa, a cimer je se odavno izgubio po mom nalogu. Imao sam osecaj da ce to vece biti moja. Dosla je tako slatka i lepa da sam ostao bez teksa. Zeleo sam je tako jako... Nije nam dugo trebalo da zavrsimo na krevetu...polako smo skidali odecu jedno...
VILE I VILENJACI
(ili neka moja razmišljanja o životu isnpirisana ko zna čime) VILE I VILENJACI Nema šta da ga pita kuda ide Jer on sam kaže… Nema šta da pita s kim je Kada on sam uvek govori…. Nema šta da mu smeta kada želi biti sam jer i on ostavlja nju željenoj joj samoći…. Nema šta da priča kada ga strahovi skolaju samo treba da ga zagrli bez reči ili kafu da mu skuva ćuteći I da čeka da kaže…..ako želi….ako može. Dovoljno je da zna da je tu, Da je čuje kako posluje po kuhinji Da vidi senku njenu kako sobom hodi Vila njegova po glatkoj života vodi. Nema šta da ga pita kada se vraća jer zna da će se vratiti njihovim rečima, govorećim pogledima ćutanju što priča, telima što zbore dok dušu ne ogole ili ne obuku, ili pak svuku osećajući šta...
ŠUMA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna lime) ŠUMA U centru gde mi je kancelarija, ima tri-četiri galerije koje postoje već dugo. Bacim pogled kad prolazim…..ponekad I stanem da pogledam neku sliku detaljnije nego što to letimičan, neskoncentrisan pogled prolaznika uglavnom čini. Ali, ne ulazim u radnju da pogledan ostale slike na zidovima….Realnost I lista prioriteta mi ne dozvoljavaju takav luksuz još uvek, a da ulazim samo da bih smarala galeristkinju ne pada mi na pamet. I nekako mi ne ide ta prodaja slika uz sve one džidže, šolje, čaše, posude…..osećam se kao da sam ušla u butik da kupim neku krpicu a ne da pogledam sliku…..i nekako, uz taj šareniš one ne dolaze do izražaja…..prosto se guše….jer slika traži...
kad kažem ona
Kad kažem ona odjekuje vasiona Sreća što vasiona nema plafona inače,prso bi i on pod njenim kolenima ko luft balon kao što se i volja naša ruši od iskona kraj njenog trona Milan Višnjić
Evo, posle dva dana slavlja da javim da smo primenili opciju 6 koja nije bila navedena. Neka dežurna forumska drukara je dojavila i upravi i Nemcima svih 5 opcija! Krajnje je vreme da osoblje Krstarice koje izigrava čuvare reda i mira počne da obavlja profesionalnije svoj posao. Kada stigne prijava a vi lepo odredite kaznu ili ne ali OBAVEZNO da javite KO DRUKA! Na kraju krajeva, i komšija kad prijavi da ste slušali svoju vrstu muzike možete saznati od policije koja ga pesma pogodila odnosno kom komšiji treba najtiši mir... i da mu ga obezbedite... OPCIJA 6: IZLUDITE NEMCA - "Kornjača i Zec" Posle drugog svetskog rata, viša rasa nije imala šta da jede. Hranile su je niže rase. Zapravo, to su oni mislili da niža rasa radi dok su oni...
Njemu je trebalo sedam dana da napravi stvari, a ja sam sve rasturio za nepuna dva sata. Ali, nisam htio o tome da pričam sa tobom. Osjećam da se stvara neki zid nepovjerenja izmedju nas. To svakako nije dobro, i mislim da treba da podijelimo osjećaje. Znaš, Opra fazon. Reci mi slobodno, šta te iritira sa mnom u vezi. Nemoj se snebivati, pričamo otvoreno, no hard feelings. Siguran sam da sam često nesnošljiv. Nije nikom lako sa mnom, pa ni tebi. Ponekad, znam, dok tako hodam imam onaj svoj stav koji emituje poruku `iebote al` sam samobitan`...
Знам да си ту. Руку подигнутих, љубављу везаних за небо, ничим придржаваних. На камену, боса, од постања најављена, сузом пророка предсказана, Купина несагорела, Лествица молитвена. Тиха, Девојка смерна, Тајну од анђела сачувала, достојна,обрадована. Како да Ти певам? Усана нечистих И прегласног смеха? Срца прободеног, Богородице, Девојко-Мајко, грешнике љубиш, чистотом их мењаш. Јалова је душа – посна и празна, преварна, варана, ничија и свачија. А Ти, што оправда Еву, погледа благог, Утешитељко срца покајaног, похитај, Пречиста, помози и спаси, да зрно Сејачево не замре и да се у мени не угаси.

a

his first door neighbour was a fat, old Gipsy, with so thick glasess that his eyes looked three times normal size. sometimes he thought it ìs not about the glasses, as his neighbour seemed to see everything going on in a mileß
Usala je u sobu odmah iza moje drugarice. Na trenutak je zastala i gledala u mene, nije mi bila nesto simpaticna i okrenuo sam glavu posto sam se pozdravio. Ja sam trazio nesto na mom kompu i nisam ucestvovao i razgovoru koji je se odvijao u sobi. Sa pola uva sam slusao kako je dosla da upozna jednog decka posto je nesto merka svaki put ispred menze. Kako blesava devojka... Pa posto smo ja i moji cimer znali tog decka, ona je trazila da ga dovedemo u sobu da ga ona upozna. Cimer ga je pozvao. Ona, sa svojim velikim lepim zelenim ocima, bi sa vremena na vreme prekinula razovor i pitala nesto mene. Ja sa uljudno odgovarao. Iznenada sam cuo pitanje: Sta ima toliko zanimljivo na tvom kompijuteru te ne zelis da pricas sa nama? -Bio sam...
znate onu priču oko "leptirića u stomaku"? Verujete li vi u istu? Ako ćemo iskreno...ti leptirići, da ih tako nazovem, pre se osete negde niže, više nekako u deonjem delu stomaka. Obzirom da smo na forumu 18+ mislim da nema potrebe da se foliramo, zar ne?
У стих стави живот, одбацујући непотребну раскош погрешака, сажми суштину својих корака престајући да исповедаш мртва слова без силе, бусајући се у груди своје вере, дела само покажи измерена тасом Истине, јер по њима ћеш познати дубину своје љубави и суштине.
Ona ume sa mnom
Ona mi nikada na put ne staje i nikada mi ne protivureči Ona bolje od mene sve moje strahove poznaje i zna kako se to leči Ona nikada za mojim skitnjama ne traga i nikada me ne vraća gde god da krenem Ponekad se pitam odakle joj tolika snaga da toliko gine za mene I često zahvalan bogu za njeno zdravlje se molim jer ja kraj nje sve mogu al samo jedno ne mogu ne mogu a da je ne volim Milan Višnjić http://fontanasnova.blogspot.com/
KAKO OTKRITI DA LI VAS VARA PARTNER?
Povjerenje i intimnost su ključni za dobar odnosa, a varanje šteti oboma. Varanje može biti znak da su ti elementi zanemareni ili ih nema. Ako sumnjate da vas vara, pukotine će već biti vidljive. Najbolji način kako saznati vara li vas je da razmislite o svom ponašanju koje bi vam trebalo dati sve potrebne znakove. Je li vam posao važniji, jeste li često na putu, provodite li više vremena uz sport na televiziji i igranje video-igrica nego s njom? Najlakše je uprijeti prst, ali ako vas vara morate prihvatiti djelomičnu odgovornost. Možda je upravo vaše ponašanje bilo ključno u donošenju odluke da skoči u tuđi krevet. Zašto ljudi varaju? Obično se radi o kombinaciji dviju stvari: fizičko seksualnih i osjećajnih potreba. Obično je...
Zbilja, šta je to toliko primamljivo u perverziji što nas toliko privlači? Zašto svi naginjemo perverznom? Ne bih se složio da je sve počelo od Zmije. Ona je samo ukazala na prostu činjenicu da pored svih onih banana, ananasa, jagoda, krastavaca i malina postoji i-jabuka. Želim da otvorim priču do kraja: stvoreni smo kako smo stvoreni, kreacijom i(li) evolucijom, i imamo to u sebi. To nam je suštastveno. Prema tome, to je u nama. Vid`te, i sam sistem 10 Božijih zapovjesti koncipiran je na provokativan način..
ZANIMLJIVA PRICA
Dragi roditelji! Vec 3 meseca je proslo kako sam na fakultetu a jos vam nisam pisala. Stidim se zbog toga, ali vam obecavam, da cu sve to sad nadoknaditi! Ali pre nego sto nastavim sa pisanjem ovog pisma, molim vas, sedite! Nikako nemojte dalje citati ovo pismo stojecki! Vec su mi skoro potpuno zacelile opekotine i vec sam se skoro potpuno oporavila od soka sto sam morala da skacem sa cetvrtog sprata. Provela sam samo 2 nedelje u bolnici, vid mi se vec skoro u potpunosti vratio a i povracam samo jednom nedeljno. Posto sam pozar izazvala sama, moracemo univerzitetu da platimo 350.000 odstete, ali to nije nista, jer je glavno da sam ostala ziva. Imala sam srecu, jer je covek, koji stanuje preko puta, primetio sta se desava i pozvao...
Dosla sam k vama da vas pozdravim. Moje je ime Sreca i sastavni sam deo zivota, zivota onih koji veruju u snagu ljubavi i zivota, onih koji veruju da je ljubav beskonacna. A znate da sam u braku? Davno sam se vencala za Vreme i ono vam je odgovorno za resenje mnogih problema koji vam na pocetku izgledaju veliki i bezizlazni. Ono izgradjuje srca i licnost, leci rane i pobedjuje tugu. Vreme i ja zajedno imamo troje dece. Nasa su deca Prijateljstvo, Mudrost i Ljubav. Prijateljstvo je najstarije dete lepo, iskreno, veselo i nasmejano. Zblizava ljude, a da pri tome nikoga ne ranjava vec utesi svakoga kome se priblizi drzeci ga za ruku. Mudrost je nase drugo dete. Ona je pametna, sa cvrstim principima i neprekidno uci i sve je zanima...
Перје на ветру Једна млада жена је једног дана рекла нешто чиме је увредила своју најбољу пријатељицу. И,зажаливши у тренутку,осетила је спремност да учини било шта само да повуче своје речи назад. Изрекла их је импулсивно,у моменту непажње,ни не промисливши унапред какав би учинак оне могле произвести. У настојању да оповргне оно што је урадила,отишла је код једне старе мудре жене. Објашњавајући ситуацију,упитала ју је за савет. Стара мудра жена слушала је стрпљиво,трудећи се да одреди њену искреност и у њој спремност да исправи учињено. Старица је рекла: " Мораш да урадиш две ствари,да би могла да исправиш учињено.. Једна од њих је изузетно тешка. Вечерас,узми своје најбоље јастуке од перја и у сваком од њих начини мале...
(Ovaj akatist napisala sam svetiteljki Magdalini, pa pomislih da bih mogla da ga podelim sa vernima koji sv. Mariju Magdalinu poštuju i mole joj se...Na spasenje vam molitva! ) КОНДАК 1 Дивна и славна светитељко Магдалинo Маријо, као верна пратиља Јединородног Сина Божијег прославила се јеси, добивши име по граду у коме си живела, на обалама Галилејског језера, где трага оставише славне стопе твога и нашег Спаситеља, да би ти цела Галилеја и сви верну скупа клицали: Радуј се блажена Маријо Магдалино, мироноснице равноапостолна! ИКОС 1 Творац и избавитељ наш Христос Господ изволевши да спасе род човечији дође и у Галилејску земљу којој и сам беше детињство провео и на обалама језера међу простим и убогим људима учаше...
КОНДАК 7 Превелика љубав Бога Живога за пали род човечији, показа се као чудо и људима и Анђелима, када су се врата адова развалила, а душе које су у аду пребивале Предвечна Светлост благодаћу Својом је ослободила. У страху и грозном јауку оста пакао оплењених тамница, а Ангелска војска Небом одзвања: „Христос Воскресесја! Појте му Небо и земља: Алилуја!“ ИКОС 7 Дошавши на Гроб рано недељом са другим женама, нашле сте камен одваљен од гроба. И на њему Ангел сеђаше говорећи:“ Што тражите Живога међу мртвима? „ Благовестећи вам Васкрсење Господа. Мислећи да су украли Тело твога Учитеља, ти си се Маријо вратила са сузама у очима. Али онда те позва Глас познати: „Марија!“ и у смућењу силном не познаде у Њему Господа. Али онда ти копрена...
Za dan il dva iz Sarajva begam ja u svoj rodni grad u avlije stare hlad... Za dan il dva opet cu slusati sapat valova daleke rijeke djetinjstva Za dan il dva moji ce koraci ljubiti ulicu sto jednom davno bila je citav svijet za jednu curicu Za dan il dva na mjesec il dva iz Sarajva begam ja....
Danasnji dan poklon potreba odlazak knjiga I ta otvorena knjiga koju je zaboravio da skloni sa stola, delovala mu je isto kao i vecina stvari koje su ga okruzivale u tim njegovim najmracnijim danima. Sav svet oko njega je nestao i pretvorio se u puku potrebu za nastavkom zivota koji je ziveo vec godinama na taj nacin. Njegova potreba da izgleda kao i svako normalan na ovome svetu, da ostavi to neophodno zlo zasobom, ponovo postane covek u najmanju ruku... delovala je ne zamislivo i ne izvodljivo. To je jednostavno bilo jace od njega. Morao je to da ponovi, iako je znao da ce ga to dovesti do kraja. Bio bi to najveci poklon za njega, odlazak u neke druge krajeve, gledanje na svet ocima punim zelje... Knjiga je i dalje stojala na...
IZ DAVNIH PREDELA LETA Gde si mi sad, narandžo leta u šumi,na grančicama? (jao boli! ) I ja te prenosim i nastavljamo u travi! Baka tvoja bela, bakica tvoja bela! Princeza bela u kući beloj zapršku meša i razmišlja brižno: Bože,čime li se taj bavi? seljak nije,odelo mu je novo.. A ni gospodin nije.. pokreti su mu nekako..grubi. Tja.., mora da je neki đavo čim ga moja lutkica... Bako,bela fantastična,najlepša bako! tvoja lutkica bela ima plikove na koži! Pssst...o mladežima ni reči - nije to za baku ! Razgovor o najmedenijem medu više bi zanimao dedu! A deda,neobrijan,čvornovat, sed: U Albaniji devesto petnaeste jeli smo led.. Pa te trke, kad prvi put videsmo Grke! Fijuče metak kroz beznađe belo - da ne bi propao metak...
Банка времена Замислите да вам свако јутро, када се пробудите, једна банка стави на рачун 86.400 евра. Шта ћете направити? Прво правило: Све што нисте успели потрошити током дана узима вам се навече! Не смете варати, нити пребацити новац на неки други рачун. Имате га право потрошити искључиво током ток истог дана али не заборавите да свако јутро кад отворите очи банка вам отвара нови рачун од 86.400 евра за тај дан и тако сваки дан. Друго правило: Банка може прекинути ту "игру" без упозорења! У било којем моменту може вас обавестити да је све готово и да се рачун дефинитивно затвара. По мом мишљењу, несумњиво ћете добијени новац трошити на забаву и куповину поклона онима које волите. Трудићете се да вам сваки евро донесе...
Dragi Svete, Moj sin danas polazi u skolu.Jedno vreme ce za njega sve biti neobicno i novo.Zelela bih da se ti prema njemu odnosis nezno. Vidis do sada je on bio glavni u kuci. Bio je gazda u svom dvoristu. Ja sam uvek bila tu da vidam njegove rane i da ga utesim. Ali sada - stvari ce se promeniti. Ovoga jutra, on ce sici niz stepenice i mahnuti mi rukom. Krenuce u veliku avanturu u kojoj ce verovatno biti i ratova i tragedije i tuge. Da bi ziveo u svetu u kome mora da zivi, bice potrebna vera, ljubav i hrabrost. Zato,Svete, zelela bih da ga nekako uzmes za tu njegovu mladu ruku i da ga naucis stvarima koje ce morati da zna. Uci ga - ali nezno ako mozes. Nauci ga da na svakog nitkova dolazi po jedan heroj; da na svakog politicara dolazi...
Back